zondag 1 december 2013

Weeknieuws Israël december 2013. Deel 1


Het weeknieuws Israël verschijnt iedere week. Elke dag zal het nieuws bijgewerkt worden, behalve zaterdag. Op zaterdag, de Sabbat, zal geen nieuwsbericht verschijnen.

Vrijdag 6 december: Amerikaanse minister Kerry: Israëls veiligheid heeft prioriteit

De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, John Kerry, probeert het bij de Israëli's verloren vertrouwen te herstellen. De veiligheid van de Joodse Staat speelt een sleutelrol bij de vredesbesprekingen, zowel bij de Palestijnen als bij Iran, verklaarde Kerry donderdag in een gesprek met Israëlische premier Netanyahu in Jeruzalem. De Amerikaanse regering werd onlangs in Israël zwaar bekritiseerd, omdat deze Iran de verrijking van uranium had toegestaan en Israël openlijk aan de schandpaal had gesteld wegens de geplande van nederzettingen in Judea en Samaria en in Oost-Jeruzalem. De gedachtenwisseling van beide politici duurde meer dan drie uur. John Kerry verzekerde dat de Verenigde Staten alles zouden doen wat ze kunnen om er voor te zorgen dat het Iraanse atoomprogramma niet tot de ontwikkeling van een kernwapen leidt. Bij de Palestijnen gaat het om vragen over de soevereiniteit, die voor hen erg belangrijk zijn. Premier Netanyahu benadrukte dat Israël zich ook in de toekomst moet kunnen verdedigen met eigen troepen. Hij verwees daarbij naar de Jordaanvallei, die volgens de Palestijnen volledig aan hen moet worden overgedragen. Maar Israël weigert de beveiliging van de grens met Jordanië uit handen te geven.


Benjamin Netanyahu (rechts) in gesprek met John Kerry
Volgens diverse berichten in de media heeft Kerry Israël en de Palestijnen een nieuw veiligheidsplan gepresenteerd, waarbij beide partijen in een twee-staten-oplossing tegen elkaar beschermd moeten zijn. Premier Netanyahu zei dat Israël bereid is tot een historische vrede met de Palestijnen. Maar blijkbaar wijzen de Palestijnen het nieuwe plan van Kerry af. Dit plan zou "een voortzetting van de bezetting" inhouden, zei een woordvoerder van de Palestijnse Autoriteit. De Palestijnse onderhandelaar Saeb Erekat zei tegenover internationale media nogmaals dat de onderhandelingen vooral moeilijk waren als gevolg van het Israëlische nederzettingenbeleid Israëlische waarnemers noemen dit argument een voorwendsel. De Palestijnen dreigden voortdurend met het afbreken van de besprekingen om Israël onder druk te zetten om zoveel mogelijk terroristen vrij te laten. 

Als moeilijkste hindernis bij de vredesbesprekingen geldt de toekomstige status van Jeruzalem:

* Israël houdt de hoofdstad voor ondeelbaar.
* Abbas wil Oost-Jeruzalem als de hoofdstad van zijn Palestijnse staat, waar geen Joden meer 
   zullen wonen.
* Hamas in de Gazastrook maakt aanspraak op geheel Israël en wil dit afdwingen met geweld.
* Dat geldt ook voor Hezbollah in Zuid-Libanon dat door Iran wordt gesteund.

Bron: Israel Today Headlines 06-12-2013 

Vrijdag 6 december: Hezbollah zweert de dood van Hassan al-Laqqis te wreken

Volgens de Libanese krant al-Akbar geeft de Sjiitische terreurbeweging Hezbollah Israël de schuld van de liguidatie van Hassan al-Laqqis. Hezbollah zweert de dood van Hassan al-Laqqis te wreken. Volgens de krant zou dit alles erop wijzen dat Israël achter de aanslag zit. Hezbollah beweert dat de aanslag door Israël uitgevoerd is als antwoord op de Iran deal, waarmee het Westen met Iran sloot inzake het Iraans nucleaire programma. Israël zou met de liguidatie van de Hezbollah-topman hiermee een boodschap aan het Westen willen afgeven dat het onafhankelijk blijft en haar vijanden blijft afschrikken. Al-Laqqis die vermoedelijk ook aan de zijde van het regime van de Syrische president Bashar al-Assad in de Syrische burgeroorlog heeft meegevochten, werd van dichtbij in zijn hoofd geschoten. De onbekende islamitische groepering Ahrar al-Sunna Baälbek-Brigade heeft de verantwoordelijkheid voor de moord op Hassan al-Laqqis opgeëist. Ibrahim al-Amin van de Libanese krant al-Akbar zegt dat het mogelijk is dat Israël ingeschat heeft dat Hezbollah geen wraak zal nemen, omdat het druk bezig is met het Syrische conflict. Maar Amin zegt dat Israël een inschattingsfout heeft gemaakt, en dat Hezbollah snel zal reageren. Er blijken overigens opnames te zijn gemaakt door veiligheidscamera's, die nog geanalyseerd moeten worden. Er blijken vijf schoten te zijn afgevuurd. Hassan al-Laqqis reisde altijd alleen en werd nooit bewaakt. Israël ontkent met de liguidatie van Hassan al-Laqqis te maken hebben en wijst er op dat de moord een gevolg is van de vete tussen soennieten en sjiiëten in Libanon. De Libanese soennieten staan aan de kant van de Syrische rebellen, terwijl de Sjiiëten het Syrische regime steunen. Bron: Nieuws-uitgelicht-infonu.nl/laatste nieuws Israël 06-12-2013

Donderdag 5 december: Enquête: Israëli's willen minder afhankelijkheid VS

Bijna de helft van de Israëli's gelooft dat het tijd is om de afhankelijkheid van hun land van Amerika te verminderen en naar nieuwe bondgenoten te zoeken, zo blijkt uit de nieuwste enquête, uitgevoerd door het Israel Democracy Institute. Terwijl 71% van de ondervraagden Amerika de ware bondgenoot van Israël noemt, meent wel 49% dat het tijd is om een nieuwe nationale begunstiger te vinden, hoewel minder dan 30% geloofde dat Israël op dit gebied zou slagen. De meeste Israëli's zien Amerika steeds minder als bondgenoot om twee redenen:

* De regering Obama wordt als openlijk vijandig tegenover de Joodse Staat beschouwd, wat alleen maar wordt versterkt door de recente opmerkingen van Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, John Kerry, dat de Israëlische bezorgdheid over de Iraanse nucleaire overeenkomst secundair was aan de agenda van Amerika.
* Washington bleek niet in staat de zogenaamde 'Arabische Lente' (in werkelijkheid islamitische herfst) te peilen, het Assad-regime te straffen voor het gebruik van chemische wapens tegen Syriërs en economische sancties te gebruiken om werkelijk een eind te maken aan het Iraanse nucleaire programma. Hierdoor lijkt Amerika zwak in het Midden-Oosten. In het afgelopen jaar heeft Israël de banden met Rusland aangehaald dat maar al te gelukkig is om de leegte die de Verenigde Staten achterlaten, op te vullen, niet alleen in Israël, maar in de gehele regio. Israël heeft recent ook de relaties met China versterkt en enkele delegaties gestuurd met het doel Beijing meer direct bij het vredesproces in het Midden-Oosten te betrekken. Bron: Israel Today Headlines 04-12-2013

Commentaar blogger: Het is beter voor Israël om minder afhankelijk te blijven van de Verenigde Staten. Sinds de Amerikaanse president Barack Obama aan de macht is, zijn de verhoudingen tussen beide landen zeer gespannen. Obama is niet bepaald een vriend van Israël. In zijn eigen land heeft hij Joodse stemmen gepaaid door zich voor te doen als een pro-Israëlisch. We kunnen de daden van Obama beoordelen, maar God ziet het hart van de Amerikaanse president en weet wat er in hem zich omgaat. Israël moet leren meer afhankelijk te zijn van de God van Israël. In het verleden hadden enkele rabbijnen bij de Israëlische regering aangedrongen om het vertrouwen NIET op Amerika te stellen, maar op God. De Eeuwige, de enige en ware God van Israël, is de enige en betrouwbare bondgenoot van Israël. Hij is groot, sterk en geducht. Het wordt hoog tijd voor Israël om Amerika los te laten. Want de Verenigde Staten zijn in toenemende mate anti-Israëlisch geworden. Het zal de komende jaren duidelijk gebleken. Wat de buitenlandse politiek van Obama betreft, is dat idenitiek hetzelfde als die van Obama's voorganger Jimmy Carter. Carter faalde jammerlijk in zijn buitenlandse politiek. Precies hetzelfde overkomt Obama ook. Of Israël zijn vertrouwen zal stellen op Rusland en China, zou ik de regering Netanyahu adviseren: NIET DOEN! 

Woensdag 4 december: Israëlische baby gekidnapt

Gisteren hadden drie Palestijnen de auto van een Joodse vrouw gestolen. In de auto zat een drie maanden oude baby. Het incident begon toen de auto van de Joodse vrouw van achteren werd aangereden door een auto met drie Palestijnse mannen erin. Meteen stapte de vrouw uit de auto om te kijken wat er aan de hand was. Toen ze door één van de Palestijnen werd aangesproken, kreeg ze het in de gaten dat de Palestijn al in haar auto stapte en wegreed. Ook de andere auto vertrok. De Joodse vrouw kon meteen alarm niet slaan, omdat haar telefoon in haar auto lag. Gelukkig gaf een Arabische man de vrouw zijn telefoon, zodat ze haar man kon bellen. Haar man, een voormalige officier van een elite-eenheid, kwam meteen in actie. Samen met een bewapende vriend ging hij op zoek naar zijn vrouw. Die wees hen de richting waar de auto naartoe was gereden. In een Arabisch dorp vonden ze de auto terug. Daar omheen stond een menigte Palestijnen. Net op tijd kwamen de Israëlische politie en de IDF ook aangesneld. Tegelijkertijd kwam de Palestijnse politie ook. Toen de Palestijnse politie de vader van de baby naar een politiebureau in Ramallah wilden meenemen, weigerde de man. De ouders gingen later samen met hun baby naar een politiebureau in Modi'in Illit. Daar kregen ze foto's te zien van de daders die de baby kidnapten. De daders waren bekenden van de politie. Bron: Nieuws-uitgelicht-infonu.nl/laatste nieuws Israël 04-12-2013

Woensdag 4 december: Hezbollah-commandant gedood in Beiroet, Libanon

In de nacht van dinsdag op woensdag werd een hoge commandant van de Sjiitische radicale terreurbeweging Hezbollah, Hassan al-Laqqis, voor zijn huis in de Libanese hoofdstad vermoord. De tot nu toe onbekende groepering Ahrar al-Sunna Baalbek-brigade heeft de moord op de Hezbollah-topman opgeëist. De autheniticiteit van de claim op Twitter is moeilijk te verifiëren. De naam van de onbekende beweging suggereert dat het om soennistische moslims gaat. Volgens een zegsman van Hezbollah zit Israël achter de moord op Hassan al-Laqqis, maar Israël ontkent alle betrokkenheid. Woordvoerder Yigal Palmor van het Israëlische ministerie van Buitenlandse Zaken, noemde de beschuldiging een Pavlov reactie en benadrukte dat zijn land niets met de moord te maken heeft. "Het gaat om reflexmatige en automatische beschuldigingen vanwege de Hezbollah. Zij hebben daarvoor geen bewijzen nodig en schuiven gewoon Israël de schuld in de schoenen,"aldus Yigal Palmor.


Hassan al-Laqqis
Hoewel Israël niets met de moord op een vooraanstaande leider van Hezbollah te maken heeft, heeft deze incident veeleer te maken met het Syrische conflict. Hezbollah kiest de zijde van het Syrische regime en vecht met het Syrische leger mee tegen de soennistische rebellen. De steun dat Hezbollah aan de Syrische president Bashar al-Assad geeft, veroorzaakt enorme spanningen tussen soennieten en sjiieten in Libanon. In de laatste tijd plegen soennieten die banden hebben met de rebellen in Syrië, aanslagen in Libanon. Volgens Israëlische minister Shalom is Hassan al-Laqqis door salafisten om het leven gebracht. Shalom zegt dat Hezbollah de zaak wil afleiden van de steun die het geeft aan Syrië en die zorgt voor verdeeldheid binnen Libanon. Bron: Refdag, De Standaard, Nieuws-uitgelicht-infonu.nl/laatste nieuws Israël 04-12-2013 

Woensdag 4 december: De Europese Unie, het Beest, zet druk op vredesbesprekingen

De Europese Unie is steeds meer anti-Israëlisch. Ja, zelfs ook vijandig tegenover de Joodse Staat. Ook bemoeit de EU zich steeds meer met het Israëlisch-Arabische conflict en het vredesproces. Israel Today bericht dat de EU Israël en de Palestijnse Autoriteit onder druk heeft gezet om een overeenkomst te bereiken bij de vredesbesprekingen. De EU dreigt Israël met verdere maatregelen tegen de Joodse nederzettingen in Judea en Samaria, de zogenaamde Westbank, indien de gesprekken met de Palestijnen niet tot een overeenkomst leiden. Ook de Palestijnse Autoriteit werd onder druk gezet. Het mislukken van de vredesbesprekingen kan er toe leiden dat de financiële hulp aan de PA aanzienlijk wordt verminderd, werd in Brussel gezegd.

Europa berijdt het Beest
De Palestijnse president Mahmoud Abbas zei dat hij er van overtuigd was dat een overeenkomst met Israël voor april volgend jaar bereikbaar is. Dat is de termijn die de Verenigde Staten heeft genoemd. Dinsdag werd in Brussel bekend gemaakt dat de helft van de EU-lidstaten (14 van de 28) voorstander is van het speciaal etiketteren van producten uit Joodse nederzettingen. Deze etikettering zou het mogelijk maken deze producten gericht te boycotten. Israëlische politici hebben er herhaaldelijk op gewezen dat een dergelijke boycot veel Palestijnse gezinnen zou schaden. In de nederzettingen werken veel Palestijnen. De EU had al besloten onderzoeksinstellingen- en organisaties in Judea en Samaria, Oost-Jeruzalem en de Golanhoogten niet financieel te steunen. De Palestijnse president Abbas benadrukte dinsdag voor vertegenwoordigers van de media dat het doel van de gesprekken is dat Israël zich zal terugtrekken naar de grenzen van 1967. Hij streeft naar een Palestijnse staat waarin geen Joden mogen verblijven, met Jeruzalem als hoofdstad. De Israëlische televisie meldde dat Abbas zich rechtstreeks tot de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, John Kerry, had gewend en heeft verklaard dat de gesprekken niet kunnen doorgaan als Israël vasthoudt aan bouwplannen voor nederzettingen op de Westbank. Israël heeft tot nu toe geweigerd om alle betwiste gebieden te ontruimen. Ook een deling van Jeruzalem wordt beslist afgewezen.

De islamitische radicale terreurbeweging Hamas die de Gazastrook bestuurt, is tegen vredesbesprekingen met Israël, eist de vernietiging van de Joodse Staat en maakt gebruik van terreur en militaire conflicten. De Palestijnse president Abbas die in het Westen 'gematigd' wordt genoemd, is in de afgelopen maanden steeds weer opgevallen doordat hij Palestijnse terroristen en massamoordenaars als "helden" en "martelaren" prees. Abbas is ook verantwoordelijk voor de voortdurende anti-Joodse opruiing op de Palestijnse televisie waarop het Westen nauwelijks kritiek heeft. De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, John Kerry, komt nu weer naar de regio om bij de onderhandelaars Tzipi Livni (Israël) en Saeb Erekat (Palestijnse Autoriteit) aan te dringen op vooruitgang. Kerry komt op donderdag in Ramallah om met Abbas te spreken en de dag erna spreekt hij in Jeruzalem met premier Netanyahu. Bron: Israel Today Headlines 04-12-2013

Dinsdag 3 december: Inlichtingenchefs: Obama gaf Iran groen licht

Voormalige Israëlische en Amerikaanse chefs van inlichtingendiensten zeiden deze week dat de overeenkomst die de Amerikaanse president Barack Obama en andere westerse leiders vorige week in Genève sloten met Iran, in wezen de Islamitische Republiek toestonden om een 'drempel kernmacht' te worden. De voormalige chef van de Israëlische militaire inlichtingendienst, Amos Yadlin, zei heel duidelijker:"Het Westen was er tientallen jaren niet in geslaagd om adequaat op te treden tegen de Iraanse nucleaire dreiging en heeft het dus uiteindelijk opgegeven en een slechte overeenkomst ondertekend." "Het feit dat Iran een 'drempel kernmacht' is, is niet gebaseerd op deze overeenkomst, maar omdat de Iraniërs jarenlang de mogelijkheden hiervoor hebben ontwikkeld, en niemand kan hen tegenhouden,"zei Yadlin tijdens een conferentie van het Institute for National Security Studies in Tel Aviv. "Iran staat op het punt een bom te produceren. Het is triest, maar het is een feit."De Israëlische parlementariër Tzachi Hanegbi (Likoed) die aan de conferentie deelnam, betreurde de nucleaire overeenkomst. "Als dit geen morele nederlaag is, wat is dan wel een morele nederlaag? Als dit geen overgave is, wat is dan een overgave?" Niet alleen de Israëli's beschouwen de nucleaire overeenkomst als een historische vergissing, zoals premier Benjamin Netanyahu deze vorige week noemde. De voormalige directeur van CIA en NSA, generaal Michael Hayden, vertelde aan Fox News dat Obama duidelijk "Iraanse uraniumverrijking had geaccepteerd. Daar is geen twijfel over. Dat is een andere rode lijn dan we vroeger hadden." Hayden wees er op dat in de Geneefse overeenkomst sprake is van een wederzijds begrip ten aanzien van Iraanse uraniumverrijking, terwijl eerdere VN-resoluties benadrukken dat de Islamitische Republiek helemaal geen recht heeft om te verrijken. "Tenslotte wordt Iran een 'drempel kernmacht',"vervolgde hij. "Wat we moeten doen, is die drempel zo ver mogelijk terugduwen. Momenteel zijn de Iraniërs veel te dicht bij een kernwapen." Intussen heeft de nucleaire chef van Iran, Ali Akbar Salehi, tegen het staatspersbureau IRNA gezegd dat de tijd gekomen was om nog meer kerncentrales te bouwen. Hij sprak over centrales voor de opwekking van elektriciteit, maar Israël en andere critici brachten daar tegenin dat Iran als grote olieproducent kernenergie niet werkelijk nodig heeft. Bron: Israel Today Headlines 03-12-2013

Dinsdag 3 december: Paus Franciscus waarschijnlijk in mei 2014 naar het Heilige Land

Paus Franciscus zal waarschijnlijk in mei volgend jaar Israël en Jordanië bezoeken, maakte Israëlische premier Benjamin Netanyahu bekend tijdens een receptie in het Vaticaan. Netanyahu had tijdens zijn bezoek aan Italië het hoofd van de Rooms-Katholieke Kerk officieel uitgenodigd om Israël te bezoeken. Hij heeft de paus een boek over de Spaanse Inquisitie gegeven, geschreven door zijn vader Ben-Zion Netanyahu die vorig jaar overleed. Deze was historicus en had onderzocht hoe de katholieken in Spanje in de Middeleeuwen tegen de Joden waren opgetreden. Daarnaast ontving de paus een Chanoeka kandelaar. Paus Franciscus bedankte hem en overhandigde de Israëlische premier een bronzen plaquette, waarop de apostel Paulus is afgebeeld. Franciscus en Netanyahu spraken elkaar ongeveer 25 minuten met hulp van een tolk. Behalve over het aanstaande pauselijk bezoek zouden ze van gedachten hebben gewisseld over het Israëlisch-Arabische vredesproces. 


Premier Netanyahu overhandigde de Chanoeka kande-
laar aan paus Franciscus.
Premier Benjamin Netanyahu praatte met de paus
Eerder hadden de Palestijnse president Mahmoud Abbas en de Israëlische president Shimon Peres de paus al uitgenodigd om het Heilige Land te bezoeken. Het laatste bezoek van een paus was in mei 2009, toen paus Benedictus XVI Israël bezocht. Netanyahu die op zijn reis naar Italië werd vergezeld door zijn vrouw Sara en vijf ministers, sprak ook met de Italiaanse premier Enrico Letta. Centraal in deze gesprekken stond de dreiging van Iran. Daarbij herhaalde de premier dat kernwapens in handen van het Iraanse regime niet alleen Israël zouden bedreigen, maar ook Italië, Europa en de hele wereld. "Het gevaarlijkste regime in de wereld mag niet over de gevaarlijkste wapen van de wereld beschikken. We hebben gewaarschuwd tegen het afzwakken van de sancties, zoals nu is gebeurd. Als er geen gepaste maatregelen worden genomen, dan zullen de sancties hun effect verliezen en de inspanningen van jaren zijn zonder resultaten verdwenen. Tegelijkertijd zeg ik jullie en beloof ik in de geest van de Macabeeën. We zullen niet toelaten dat Iran de mogelijkheid tot nucleaire bewapening verkrijgt,"aldus Netanyahu. 

Terwijl Netanyahu in Italië besprekingen voerde, waren er in Israël discussies over zijn grote persoonlijke uitgaven, waarover de Israëlische belastingbetaler moet betalen, zoals de waterrekening van zijn zwembad in Caesarea en de kosten van wierookkegels. Bron: Israël Today Headlines 03-12-2013

Dinsdag 3 december: Australië tot VN: Stop met Israël af te kraken!

Australië verraste onlangs iedereen door zich van stemming te onthouden bij twee VN-resoluties van de Algemene Vergadering die zich richtten op Israël, een signaal dat de mensen 'down under' steeds meer genoeg hebben van de partijdige en eenzijdige benadering van het wereldlichaam in het Israëlisch-Arabische conflict. Net als de meeste andere landen stemt Australië bij de tientallen VN-resoluties die zich elk jaar op Israël richtten, meestal voor. Tegen het einde van de huidige sessie van de Algemene Vergadering zal het 22 resoluties tegen Israël hebben doen uitgaan en slechts vier tegen de rest van de wereld bij elkaar. Australische media vroegen zich af:"Vanwaar deze verandering?" Een woordvoerder van de minister van Buitenlandse Zaken, Julie Bishop, vertelde de Canberra Times dat de recente onthoudingen "de verontrusting van de Australische regering weerspiegelde dat de resoluties over het Midden-Oosten afgewogen moeten zijn."

Julie Bishop
De krant merkt op dat de twee resoluties, waarover Australië weigerde te stemmen, de Israëlische "nederzettingenactiviteit" veroordeelde, terwijl het met geen woord repte over het voortdurende Palestijnse terrorisme en opruiing. In gerelateerd nieuws zette de Canadese premier Stephen Harper zijn openlijke steun en liefde voor Israël voort door aanwezig te zijn bij het jaarlijkse Joods Nationaal Fonds galadiner in Toronto. Harper vertelde de aanwezigen dat Israël altijd op Canada kan rekenen, alvorens het podium op te gaan en de gasten te verblijden als zanger van een vierkoppige rockband. Bron: Israel Today Headlines 03-12-2013

Maandag 2 december: Mossad gaat naleving nucleair akkoord controleren

De Israëlische premier Benjamin Netanyahu heeft de Israëlische buitenlandse geheime dienst Mossad en de militaire inlichtingendienst Aman opdracht gegeven om de nucleaire installaties in Iran onder de loep te nemen en mogelijke schendingen van het Geneefse nucelaire akkoord te documenteren. De Britse krant Sunday Times heeft dit bericht gebaseerd op bronnen bij de inlichtingendienst. Deze noemde drie gebieden waarnaar vooral goed wordt gekeken: De raketten van Iran, zijn ontwikkeling van een kernbom en eventuele geheime installaties voor uraniumverrijking. Een reden voor deze snelle onderzoeksopdracht is waarschijnlijk dat premier Netanyahu de Amerikaanse president Barack Obama wil confronteren met bewijs dat Iran de Overeenkomst van Genève schendt. Wanneer er duidelijk bewijs wordt gevonden van het onbetrouwbare karakter van het Iraanse regime, wordt het voor Obama bijna onmogelijk om de nucleaire overeenkomst door het Congres te krijgen. "Het is duidelijk dat indien een 'smoking gun' wordt geproduceerd, zal de overeenkomst als een kaartenhuis instorten,"meende een bron binnen een inlichtingendienst. "Iran zou niet naar schatting 200 miljard dollar hebben geinvesteerd, wanneer het land niet uiteindelijk een atoomwapen wil produceren en daardoor opklimmen tot een regionale supermacht,"citeert de krant Sunday Times een Israëlische medewerker van een veiligheidsdienst.


Het tijdschrift publiceert ook de uitspraken van verschillende Amerikaanse en Israëlische experts, die geloven dat Iran het reeds verrijkte uranium zal gebruiken voor de bouw van nucleaire wapens. Eerder had de Iraanse president Hassan Rohani benadrukt dat zijn land niet van plan is om zijn nucleaire installaties te ontmantelen. "Teheran staat op zijn recht om uranium te verrijken voor vreedzame doeleinden,"aldus Rohani. De Iraanse minister van Buitenlandse Zaken, Mohammed Sharif, onderstreepte dat zijn land de nucleaire onderhandelingen niet zal voortzetten wanneer Israël zou deelnemen aan de gesprekken. "Wij zullen niet deelnemen aan een vergadering, waaraan het bezettingsregime deelneemt."

De voormalige directeur van de Amerikaanse Central Intelligence Agency (CIA), Michael Hayden, zei dit weekeinde dat Iran heel dicht bij de atoombom is. De Overeenkomst van Genève heeft het regime in Teheran toegestaan dat het uranium kan verrijken. Dit wijkt sterk af van de eerdere strengere eisen van de VN Veiligheidsraad. Iran heeft herhaaldelijk verzekerd dat het zijn nucleaire onderzoeksfaciliteiten alleen zou gebruiken voor vreedzame doeleinden. Dit weekeinde liet de Iraanse president Hassan Rohani in de Financial Times weten alle opties open te houden en dat zijn regering niet van plan is bepaalde problematische nucleaire installaties in enige fase van de overeenkomst met het Westen te ontmantelen. Vooral Israël, waarvan Iran het bestaansrecht ontkent, is daarom bezorgd. Premier Netanyahu wordt beschouwd als de scherpste criticus van het nucleaire akkoord van Genève dat hij als een HISTORISCHE VERGISSING beschouwt. Bron: Israel Today Headlines 02-12-2013

Commentaar blogger: Ik bid en hoop dat de Israëlische geheime diensten al snel het bewijs zullen vinden waaruit zal moeten blijken dat Iran zich niet houdt aan de afspraken. Ik herinner ieder lezer er aan dat er vóór het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog ook een soortgelijk akkoord met nazi-Duitsland was gesloten: het Akkoord van München. De Britse premier Neville Chamberlain keerde na de ondertekening van de overeenkomst met de Duitse dictator Adolf Hitler triomfantelijk terug naar Londen en riep:"Nooit meer oorlog!" De naïeve en domme Brit verkondigde overal dat Hitler "vredelievende bedoelingen" heeft. Bovendien heeft Groot-Brittannië ook verraderlijk gehandeld doordat Tsjecho-Slowakije opgeofferd werd in ruil voor (schijn-) vrede. Al spoedig bleek het Akkoord van München een opmaat naar de Tweede Wereldoorlog te zijn. Ook opende deze akkoord de deuren voor de Shoa, zoals de Joden de Holocaust noemen, waarmee zes miljoen Joden door de nazi's werden vermoord. Net als Benjamin Netanyahu was Winston Churchill de scherpste criticus van het Akkoord van München. Hij wist dat dit de weg vrijmaakte voor een nieuwe wereldoorlog. Zoals in die tijd niemand naar vele waarschuwingen van Winston Churchill luisterde, hebben westerse politici en media vandaag ook NIET naar de waarschuwingen van Benjamin Netanyahu geluisterd! Zoals Adolf Hitler in zijn donderpreken braalde en dreigde het Joodse volk uit te roeien (en zijn gruwelijke daad heeft uitgevoerd), heeft het dictatoriale regime in Iran ook herhaaldelijk gedreigd Israël, de enige Joodse Staat in het Midden-Oosten, te vernietigen. Dit zijn GÉÉN loze dreigementen. Nee, de Iraanse ayatollahs menen bloedserieus!! Triest dat de geschiedenis zich steeds weer herhaalt, omdat de mens zeer koppig is. Het zij gewaarschuwd!!

Maandag 2 december: Israëlisch identificatieteam biedt hulp aan Filipijnen

Een Israëlisch identificatieteam heeft een basis voor zijn activiteiten opgezet op het zwaar getroffen eiland en is geschokt door het grote aantal doden. Een delegatie van medische vrijwilligers bij de Israëlische reddings- en identificatie-organisatie ZAKA is al een week op de Filipijnen bezig met het identificeren en bieden van hulp aan de vele slachtoffers van de supertyfoon Haiyan. Ze zijn van plan voor de nabije toekomst in het gebied te blijven werken. De Israëlische medici en paramedici hebben ruime ervaring in het bieden van noodhulp bij rampen over de hele wereld. Naast de grote hoeveelheid medische apparatuur en benodigheden nam de organisatie ook een grote hoeveelheid voedsel mee.

Een tolk vertelt een Israëlisch hulpverlener over de nood-
situatie in de Filipijnen

De Israëlische nationale luchtvaartmaatschappij EL Al leverde zijn bijdrage door het team en de apparatuur kosteloos naar de Filipijnen te vliegen. Na aankomst op de Filipijnen koos het ZAKA-team een van de hardst getroffen eilanden en zette zijn operationele basis op in een stad, die bijna geheel was verwoest door de tyfoon. "Er staat geen enkel gebouw dat niet vernield of zwaar beschadigd was. De plaats leek op een spookstad. Het is een complete chaos met een groot aantal slachtoffers,"beschreef Matthew Goldstein, de leider van de missie. Bron: Israel Today Headlines 02-12-2013

Opmerking: Het NOS-journaal en alle westerse journaals en kranten vermelden de Israëlische hulp aan de Filipijnen helemaal NERGENS!! U ziet dat de Nederlandse en westerse media het door Israel Today vermelde bericht voor ons verzwijgen!

Maandag 2 december: Israëlische soldaten schieten terug na aanval Syrië

Israël dreigt steeds meer bij de Syrische burgeroorlog te worden betrokken. Maandagochtend werden Israëlische soldaten op de Golanhoogten beschoten vanuit een Syrische militaire post. De Israëli's beantwoordden het vuur, waarbij een van de Syriërs zou zijn getroffen, meldde het leger. Eerder was vanaf Syrische grondgebied een mortiergranaat afgeschoten die op de Golanhoogten insloeg. De granaat miste krap een huis in het Druzendorp Majdal Shams. Er waren geen gewonden. De Druzendorpen op de Golanhoogten zijn deels loyaal aan Syrië, andere vechten aan de kant van Israël. Enkele Druzen hebben hoge functies in het Israëlische leger. De Druzen hebben hun eigen religie en cultuur. Ze leven in Syrië, Libanon en Israël. Zij geloven - in tegenstelling tot Joden en moslims - in reïncarnatie en in andere parallelle werelden.


Israël  heeft de Golan-Hoogvlakte veroverd in de Zesdaagse Oorlog (1967), omdat de Syriërs daarvandaan voortdurend de Joodse nederzettingen aan het Meer van Galilea hadden beschoten. Syrië eist het grondgebied terug, wat Israël beslist weigert. De Syrische minister van Buitenlandse Zaken heeft onlangs in een toespraak voor de Verenigde Naties de aanspraak van zijn land op de Golanhoogten benadrukt. De Israëlische minister van Buitenlandse Zaken, Avigdor Lieberman, zei dat de Joodse Staat geen enkel deel van de Golanhoogten zal afstaan. Hoewel er geen vredesverdrag tussen Syrië en Israël bestaat, hebben Israëlische ziekenhuizen steeds weer ernstige gewonde Syriërs behandeld. De Syrische burgeroorlog wordt direct voor de ogen van de Israëlische strijdkrachten uitgevochten op de Golanhoogten. De botsingen tussen de Syrische president Bashar al-Assad en de rebellen hebben intussen ongeveer 120.000 levens geëist, terwijl omstreeks 2,2 miljoen mensen als vluchteling ronddolen. Bron: Israel Today Headlines 02-12-2013

Zondag 1 december: Vredesactivist geschokt door werkelijkheid Israëlisch-Arabisch conflict

Eindelijk is een westerse vredesactivist tot volledige besef gekomen dat al die mediaverhalen over de vermeende wreedheden van Israël niets anders dan klinkklare leugens zijn. Israel Today bericht dat de vredesactivist diep geschokt is door de bizarre werkelijkheid van het Israëlisch-Arabische conflict. Darly Johns uit Australië was - net al zoveel anderen in het buitenland - gaan geloven in de propaganda die dode en gewonde Palestijnse kinderen liet zien, die het slachtoffer leken van harteloze Israëlische agressie. Maar...toen zij besloot iets aan de situatie te doen en als vrijwilliger naar 'Palestina' te gaan, ontmoette ze een totaal andere werkelijkheid, waarin de Arabische kinderen eigenlijk het slachtoffer waren van kindermisbruik vanuit hun eigen samenleving. In de volgende video vertelt Darly onder tranen hoe ze tot het besef kwam dat veel van de kinderen, waarvan ze foto's te zien had gekregen als bewijs van Israëls wreedheid, in werkelijkheid waren gedood bij het aanvallen van Joodse mannen, vrouwen en kinderen, in opdracht van hun ouders. En als de woorden van Darly Johns niet genoeg zijn, bevat de video clips van locale Arabische kinderen die precies reciteren wat ze hebben geleerd: een bloedige haat tegen de Joden en een diep verlangen, niet naar vrede, maar naar oorlog en de uiteindelijke ondergang van Israël. Omdat de overwegend Engels gesproken video is ondertiteld in het Frans en Hebreeuws, volgt hier een vertaling van de Arabische teksten:


01:38 Presentator: Haar oom was een shahid (martelaar) en ging naar het paradijs. Hij is nu in de hemel! Tot het meisje: Je oom?
01:45: Hij is in het paradijs.
02:42 Jongen: We moeten zien hoe onze strijders zich verzetten. Net als de jonge ingenieurs Mohammed Swaimih en Abu Gmadi.
02:50 Interviewer: Wat hebben ze gedaan?
02:53 Jongen: Het zijn jonge ingenieurs die dodelijke vallen plaatsten. Ze bliezen tanks van de Joden op.
03:03: Ze gooiden stenen op de tanks. We gingen kijken toen zij de shahidsji begroeven. En er kwam een tank en we gooiden er stenen naar toe en de soldaten vluchtten.
03:22: Het is waar dat we een klein land zijn, maar we hebben jonge ingenieurs die granaten en bommen kunnen maken om de tanks op te blazen, waardoor de Israëlische soldaten vluchten.
03:37 Jongen: We willen geen vrede! We willen geen vrede! Wij willen oorlog! We willen geen vrede. We willen sterven zoals alle shahids in Jenin.
03:51 Interviewer: Hoeveel kans is er voor vrede, als de kinderen worden opgeleid om te sterven? De jeugd vergeet hen niet die als shahids zijn gestorven?
03:54 Jongen: Hoe kunnen we hen vergeten? We vergeten hen niet. We vergeten het bloed van de shahids niet. Hij is een shahid, hij is bij Allah. We zullen hen niet vergeten. We vechten tot we ook sterven als shahids.
04:44 Jongen: Als Allah het wil, zullen we een toekomst hebben en zal ik net zo zijn als Shahid Machmoed. Dat is mijn toekomst.
04:52 Interviewer: Wie is deze Sheik Machmoed waarop je wilt lijken?
04:55 Jongen: Hij was vliegtuigingenieur en veel meer. Hij bouwde bommen en stuurde shahids om alles op te blazen, bussen en alles.
05:03 Interviewer: Zie jij je toekomst als een shahid?
05:06 Jongen: Nee, dat is niet mijn toekomst.
Interviewer: Wat is dan je toekomst?
05:09 Jongen: Onze toekomst is dat Israël zal verdwijnen. Dat is onze toekomst. Dat Israël zal verdwijnen, als Allah het wil.

Darly Johns besluit het interview met de scherpzinnige opmerking dat de Palestijnen nooit een andere bedoeling hebben gehad dan het elimineren van Israël. Terecht is haar opmerking. Maar omdat het bericht nergens in de westerse kranten vermeld is, hullen de westerse media in stilzwijgen en wekken de indruk dat de Palestijnse kinderen het slachtoffer zijn van de Israëlische agressor. In werkelijkheid worden de Palestijnse kinderen door hun eigen ouders opgehitst en met haat opgevoed. Hoe kunnen die Palestijnse ouders hun eigen kroost zoiets aandoen? Is haat normaal? Het is bekend dat de Palestijnen in een doodcultuur zijn opgegroeid. Er heerst een geladen sfeer van demonische haat onder de Palestijnse bevolking. Vrede is nog ver te zoeken. Al willen Barack Obama en de andere westerse leiders hun ogen sluiten voor de haatdragende boodschap van de Palestijnse jeugd, koesteren ze nog steeds de illusie dat een zogenaamd twee-staten-oplossing de enige alternatieve oplossing voor het Israëlisch-Arabische conflict is. Maar het bericht van Israel Today bewijst het tegenovergestelde. Een goede raad voor naïeve vredesactivisten: laat u niet misleiden door drogredenen! En laat de gemanipuleerde foto's van mishandelde en dode Palestijnse kinderen uw ogen ook niet misleiden! Bron: Israel Today Headlines 01-12-2013


Zondag 1 december: Bijna rel op Tempelberg door zingende Joden

Zondag werd aan Israëlische Joden weer de godsdienstvrijheid ontzegd, nota bene op de Tempelberg in Jeruzalem, toen de politie de heilige plaats sloot voor iedereen behalve moslims, nadat moslimgelovigen bijna een rel hadden veroorzaakt. Een menigte moslims werd woedend toen een kleine groep bezoekende Joden liederen ging zingen ter gelegenheid van Chanoeka, een niet-Bijbels feest dat sterk betrokken is op de Tempelberg.

De Rotskoepel op de Tempelberg

In de onderstaande video kun u zien hoe woedende moslims met geweld dreigen tegen het politie-escorte van de Joodse groep, zelfs wanneer iemand in het Hebreeuws feestliederen zingt. Bij een daarop volgend handgemeen werden twee Joden en twee moslims gearresteerd. Vorige week hebben Israëlische parlementsleden geëist dat de politie tijdens het Chanoekafeest de Tempelberg beter toegankelijk maakt voor Joden. "Alleen omdat enkele moslims stenen gooien wanneer Joden de Tempelberg opgaan, dat is toch geen reden om hen tegen te houden, zoals tijdens Soekot (Loofhuttenfeest) gebeurde,"zei het Knessetlid Miri Regov (Likoed), voorzitter van de Knessetcommissie voor Binnenlandse Zaken, maandag tijdens een commissievergadering tegen politiefunctionarissen. Regev wees er op dat tijdens de vastenmaand Ramadan 'speciale regelingen worden getroffen voor islamitische gebed [op de Tempelberg] en soortgelijke regelingen moeten worden getroffen voor Joods bezoeken op Joodse feestdagen.'


Het is Joden en christenen alleen met zware beperkingen toegestaan de Tempelberg te bezoeken. Ondanks dat dit de heiligste plek op aarde is voor Joden en veel christenen, is het hen verboden Bijbels bij zich te hebben of te bidden op het terrein, uit angst 'aan te zetten' tot moslimgeweld. Bron: Israel Today Headlines 01-12-2013

Opmerking blogger: De moslims zijn NIET de baas over de Tempelberg. Alleen de God van Israël is de baas over de Tempelberg. Al eerder hadden Yeshua (Jezus) en de profeet Daniël voorzegd dat de Tempelberg vertreden is door de heidenen, zien we vandaag het bewijs ervan. Ja, de moslims hebben de Tempelberg in feite ontheiligd. Ze zijn ook erg brutaal om stenen te gooien naar de biddende Joden. Ze doen alsof de Tempelberg hun eigendom is, wat in feite helemaal niet van hen is! Echter zullen de dagen van de heidenen bijna geteld zijn, nu het Messiaanse tijdperk met de dag nadert.

Om Sions wil zal ik niet zwijgen. God zegene u.


                                                                                                 Paul Parker

Het auteursrecht van dit artikel ligt bij de blogger en de genoemde nieuwsbronnen. Zonder toestemming van blogger Paul zijn vermenigvuldiging, eigen gebruik en publicatie in een ander blog, website of een boekvorm verboden.

Geen opmerkingen: