zondag 14 april 2013

Weeknieuws Israël april 2013. Deel 2Het weeknieuws Israël verschijnt iedere week. Elke dag zal het nieuws bijgewerkt worden, behalve zaterdag. Op zaterdag, de Sabbat, zal geen nieuwsbericht verschijnen.

Vrijdag 19 april: "Onaanvaardbaar dat Joden niet op Tempelberg bidden"

De nieuwe leider van de Knessetcommissie voor Binnenlandse Zaken wil dat er een eind komt aan het verbod voor Joden en christenen om op de Bijbelse heilige plaats te bidden. Het Israëlische Knessetlid Miri Regev is van plan haar nieuwe functie als hoofd van de Knessetcommissie voor Binnenlandse Zaken te gebruiken voor het bevorderen van het recht van Joden om op de Jeruzalemse Tempelberg te bidden. Hoewel het de heiligste plaats op aarde is voor Joden en veel christenen, is het voor aanhangers van beide religies verboden te bidden of Bijbels te hebben op de Tempelberg, uit vrees voor reacties van moslims.

Regev noemt het onaanvaardbaar dat Joden geen godsdienstvrijheid hebben op de heiligste plaats van het Jodendom. Zij zal binnenkort de Tempelberg bezoeken, samen met andere leden van de Knessetcommissie, met het uitdrukkelijke doel die situatie te veranderen. Het moedige standpunt van Regev heeft haar al de hoon opgeleverd van ultra-seculiere Israëli's die geloven dat het sussen van de moslims belangrijker is dan het vervullen van Israëls Bijbelse mandaat. Bron: Israel Today Headlines 19-04-2013

Opmerking blogger: God is de baas over de Tempelberg, niet de moslims. De Tempelberg is GÉÉN islamitisch eigendom. Op de berg Sion zal de Here God tronen, zoals de Bijbel heel duidelijk aangeeft. Ook wanneer de moslims een moskee in Nederland of in de Verenigde Staten neerzetten, dan claimen zij een grondgebied als de hunne omdat het grondgebied 'veroverd' is en dan opgeëist voor de god van de moslims wordt! Eigenlijk is de moskee een fort. Het sussen van moslims is niet belangrijk. Alleen het geloof kan de bergen verzetten.

Vrijdag 19 april: Boycot schaadt Palestijnen meer dan Israëli's

Anti-Israëlische activisten die oproepen tot een boycot van Israël, zeggen daarmee de Palestijnen te helpen, maar in werkelijkheid lijden die er schade door. Het echte einddoel van de BDS-beweging is de vernietiging van de Joodse Staat. Studentenorganisaties aan de universiteiten rond de wereld debatteren momenteel over het aannemen van een BDS (Boycot, Desinvesteringen en Sancties) beleid tegenover Israël. Helaas schaden deze anti-zionistische activisten juist de Palestijnen die zij zeggen te steunen. Israël zelf schenkt nauwelijks aandacht aan het BDS-fenomeen. Bij de meeste onderwijsinstellingen hebben de activisten van de studenten niet tot enig concreet anti-Israël beleid geleid.


Maar terwijl de BDS-beweging er nauwelijks in is geslaagd om enige significanete druk op Israël uit te oefenen, hebben hun activiteiten wel nadelige gevolgen voor een andere bevolking - precies die Palestijnse Arabieren waarvoor de BDS-activisten zich willen inzetten. Bron: Israel Today Headlines 19-04-2013

Vrijdag 19 april: Palestijns museum: 200 jaar geschiedenis??

De afgelopen week haalde het leggen van de eerste steen voor een Palestijns museum wereldwijd de krantekoppen. Het gaat om een particulier initiatief dat een 200-jarige Palestijnse geschiedenis moet vertellen. Het museum moet naast de Palestijnse Bir Zeit Universiteit, ten noorden van Ramallah, worden opgericht en in de eerste fase een oppervlakt van 3.000 m2 krijgen. In de volgende fase zal het Palestijnse museum worden uitgebreid tot 9.000 m2. Palestijnse bronnen zeiden dat een museum één van de dingen is, die een staat vormen. "Ik hoop dat het museum de Palestijnen de mogelijkheid geeft hun geschiedenis aan de wereld te presenteren,"verklaarde museumdirecteur Jack Persikan. Hij stelde dat de geschiedenis van de moslims, christenen en Joden in de tenstoonstellingen als gelijkwaardig wordt beschouwd.

Volgens de Palestijnse radio concentreert het museum zich hoofdzakelijk op de laatste 200 jaar sinds de Ottomaanse (Turkse) tijd en de daarop volgende periode van het Brits Mandaat. Het zal moeilijk zijn een langere geschiedenis te presenteren, omdat de Palestijnen zelf het niet eens zijn over hun geschiedenis. PLO-leider Yasser Arafat benadrukte vaak dat zij de nakomelingen van de Filistijnen zijn, maar de Jeruzalemse Palestijn en voormalig politicus Siad Abu Siad denkt er anders over en zei enkele jaren geleden tegen Israel Today dat zij de nakomelingen zijn van de Kanaänieten. Ruim drie jaar geleden zie de geestelijke leider van de islamitische beweging in Israël, Khamal Chatib, voor de Israëlische radio dat de Palestijnen de nakomelingen van de Jebusieten zijn. Enkele jaren geleden zei het toenmalige Arabische Knessetlid Asmi Bishara voor de Israëlische TV dat er helemaal GÉÉN Palestijns volk zou bestaan, maar alleen een Arabische natie (zie de video). Wegens spionage moest de Arabische christen in 2007 uiteindelijk Israël ontvluchten. Palestijnen op straat hebben Israel Today in privé-gesprekken steeds weer verklaard dat zij nakomelingen zijn van verschillende Arabische stammen uit Saoedi-Arabië of andere Arabische landen in Noord-Afrika. (zie ook: Hamasleider: 'Palestijnse' identiteit is uitgevonden')

"Ook wanneer er de jure (juridisch) geen Palestijns volk bestaat, bestaat er de facto (feitelijk) een Palestijns volk, waarmee Israël moet onderhandelen,"zei de Israëlische president Shimon Peres vele jaren geleden. Een museum meer of minder zal niets veranderen aan het verleden van een volk. Bekijk de onderstaande video waarop staat wat Asmi Bishara zegt voor de Israëlische TV dat er NOOIT een Palestijns volk is geweest.


Echter zal het Palestijns museum niet kunnen aantonen dat er een 200-jarige geschiedenis van een Palestijns volk is. De Palestijnse beweringen en claims worden steeds ontkrachtigd door historische bronnen en archeologische vondsten die de historische band van het Joodse volk met het land en de stad Jeruzalem kunnen aantonen. Bron: Israel Today Headlines 19-04-2013

Donderdag 18 april: Netanyahu: Israël bereid tot ingrijpen in Syrië

De Israëlische premier heeft gewaarschuwd dat geavanceerde wapens, door Rusland en andere bondgenoten verkocht aan Syrië, niet in handen mogen vallen van rebellengroepen die verbonden zijn met al-Qaeda, Hezbollah en de Moslim Broederschap. Premier Benjamin Netanyahu heeft tijdens zijn bezoek aan Groot-Brittannië in een TV-interview met de BBC gezegd dat Israël zich voorbereidt om in actie te komen indien de geavanceerde wapens die het Syrische leger nu in bezit heeft, in handen komen van rebellen die verbonden zijn met terreurorganisaties in de regio. Hij was in Groot-Brittannië voor de begrafenis van de voormalige Britse premier Barones Margaret Tatcher die altijd een goede vriend is geweest van Israël en het Joodse volk, en heeft er ook gesproken met de huidige premier David Cameron.


David Cameron (links) en Benjamin Netanyahu (rechts)
bij Downingstreet 10 in Londen
 
Benjamin Netanyahu en David Cameron in gesprek
Israël heeft het Westen steeds gewaarschuwd tegen het bewapenen van Syrische rebellengroepen, omdat veel van hen banden hebben met of afdelingen zijn van organisaties zoals al-Qaeda of de Moslim Broederschap. Maar zelfs zonder westerse wapens kunnen deze groepen de hand leggen op geavanceerde Russische wapens van de Syrische regering. Netanyahu zei dat Israël niet kan toelaten dat de rebellen in het bezit komen van wapens zoals geavanceerde luchtafweersystemen en chemische wapens. Indien organisaties zoals al-Qaeda of Hezbollah in het bezit komen van luchtafweersystemen, "zou dat het machtsevenwicht in de regio veranderen,"verklaarde Netanyahu. Bron: Israel Today Headlines 18-04-2013

Donderdag 18 april: Aanslag op Tempelplein verijdeld; vijf arrestaties

Vijf Arabieren uit Oost-Jeruzalem zijn donderdag aangehouden door de Israëlische politie omdat ze plannen maakten voor aanslagen op bezoekers van de Tempelberg. De vijf arrestanten, in de leeftijd van 20 tot 25 jaar, zijn tevens aangeklaagd wegens poging tot ontvoering, poging tot moord, steun aan de vijand in oorlogstijd (ze hebben de Israëlische nationaliteit), contact met buitenlandse agenten en wapenbezit. Volgens de openbare aanklager hadden zij contact opgenomen met terreurorganisaties in de Palestijnse gebieden op de Westelijke Jordaanoever en in Gaza en gevraagd om training voor wapens en bommen. Er bestaan aanwijzingen dat zij biddende Joden op de Tempelberg wilden doden en het plan hadden een handgranaat naar een politiebureau in Oost-Jeruzalem te gooien. 

Verder maakten ze het plan een Joodse kolonist te ontvoeren en dan met zijn eigen wapen te doden. De verdachten hadden vorig maand een liftende man meegenomen, maar hem weer vrijgelaten, toen zij bemerkten dat hij ongewapend was. Vervolgens probeerden de mannen aan handgranaten te komen en aan materiaal voor het maken van bommen. De verdachten blijven in hechtenis tot ze voor een Israëlische rechtbank worden geleid. Bron: Israel Today Headlines 18-04-2013

Woensdag 17 april: Netanyahu bij uitvaart Tatcher

Vandaag hebben de Israëlische premier Benjamin Netanyahu en zijn vrouw Sara de uitvaartdienst in de Londense St. Paul's Cathedral bijgewoond. Tot de deelnemers aan de uitvaart behoorden alle leden van het Britse kabinet, twee staatshoofden en 17 ministers van Buitenlandse Zaken. Ook waren oud-politici zoals de Nederlandse oud-premier Ruud Lubbers aanwezig. De Britse koningin Elizabeth en haar prins-gemaal Philip woonden de uitvaartdienst ook bij. Het is zeer uitzonderlijk dat de Britse vorstin een uitvaart van een politicus bijwoont. De laatste die dat voorrecht had, was in 1965 sir Winston Churchill. De koningin wil voorkomen dat haar aanwezigheid tot een politieke discussie zou leiden. Opvallend is dat de Argentijnse president Cristina Fernandez de Kirchner niet uitgenodigd was voor de uitvaartdienst. Tatcher was premier tijdens de Falklandoorlog, die uitliep op een zware nederlang voor de vroegere militaire junta in Argentinië. 


De militairen droegen de kist met het lichaam van
Margaret Tatcher naar St. Paul's Cathedral
Geheel links: Benjamin Netanyahu en zijn vrouw Sara
Benjamin Netanyahu (links) en
Henry Kissinger (rechts) 
Overeenkomstig Tatcher's laatste wilsbeschikking hebben de Britten en buitenlandse gasten woensdag in een 'sobere' maar indrukwekkende uitvaartdienst afscheid genomen van de vorige week overleden oud-premier Margaret Tatcher. Geheel naar de wens van haar familie kreeg Tatcher geen staatsbegrafenis, maar een ceremoniële uitvaart met militaire eer. De Anglicaanse bisschop van Londen, Richard Chartes, leidde de dienst. Voor de plechtigheid begon, werd de kist met het lichaam van Tatcher onder grote belangstelling in een rouwstoet van het parlementsgebouw in Westminster naar de kathedraal gebracht. Bron: diverse media 17-04-2013

Woensdag 17 april: "De rustige jaren op de Golanhoogten zijn voorbij"

"De veertig rustige jaren op de Golanhoogten zijn voorbij,"zei de Israëlische stafchef Benny Gantz tijdens de onafhankelijkheidsfeesten. Opmerkelijk is het getal 40 ook een Bijbels getal. "We bereiden onze grenzen in het noorden er op voor, met geavanceerde en tactische obstakels, maar we zijn ons er van bewust dat we ook vanuit de lucht kunnen worden aangevallen,"ging Benny Gantz verder. Bovendien maakte de nieuwe minister van Defensie voor soldaten in Hetzlia duidelijk dat de Sjiitische terroristen in Libanon, Hezbollah, en ook Hamas in Gaza zijn voorbereid op een nieuwe oorlog met Israël. "Hezbollah en Hamas hebben tienduizenden raketten van diverse soorten bijeengebracht en wachten nu op het bevel om die op Israël af te schieten,"zei Ya'alon. "Zelfs op deze dagen en ondanks onze successen in de Gaza-operatie Wolkkolom worden onze zuidelijke dorpen vanuit de Gazastrook aangevallen met raketten. We zullen daar niet in berusten en eer op reageren." 

Een teken van de veranderingen op de Golanhoogten is het gedrag van de VN-soldaten op de Golanhoogten, die sinds de Yom-Kippoeroorlog (1973) verantwoordelijk zijn voor de wapenstilstand, of beter gezegd: deze waarnemen. Voor de rust op de Golanhoogten was de Syrische regering onder de familie Assad verantwoordelijk, eerst vader Bashar el Assad en daarna zijn zoon Bashar el Assad, die nu in Syrië moet vechten voor zijn leven, het leven van zijn familie en het leven van de islamitische minderheid van zijn stam, de Alawieten. Israël bereidt zich voor op de dag na de val van Assad, waarna de chaos binnen Syrië zal uitbreken en Israël geen gesprekspartner zal hebben in Damascus. Israël staat voor een strategische verandering in het Midden-Oosten, vooral aan zijn zuidgrens met Egypte en de noordelijke grens met Syrië. Zowel Ya'alon als Gantz benadrukken dat Israël zich op het ergste zal voorbereiden. Bron: Israel Today Headlines 17-04-2013

Woensdag 17 april: Raketten op badplaats Eilat waarschijnlijk vanuit Sinaï

Vanochtend kort na 9 uur klonken de sirenes, toen in de zuidelijke kustplaats Eilat het luchtalarm werd gegeven voor een raketaanval. De inwoners renden meteen naar de schuilkelders en kort daarna waren meerdere luide raketinslagen in de omgeving van de geliefde Israëlische bestemming te horen. Er waren twee raketten afgeschoten op de stad Eilat. Deskundigen gingen er van uit dat de projectielen vanuit de Sinaï wren afgevuurd, waar allerhande regionale strijdgroepen Hezbollah en al-Qaeda hun bases hebben. Dit werd doro de Egyptische regering aanvankelijk ontkend, maar later zouden Egyptische militairen in het gebied naar mogelijke lanceerplaatsen. Een raket kwam op open terrein terecht, een tweede in een woonwijk, waar ze weinig schade en geen gewonden hebben veroorzaakt. Er zouden ook twee raketten zijn afgevuurd op de nabijgelegen Jordaanse stad Aqba. 


Een brokstuk van de raket

De luchthaven van Eilat werd gesloten als voorzorgsmaatregel. Vanwege de toenemende anarchie op het Sinaï schiereiland werd in april een eenheid van het raketverdedigingssysteem Iron Dome opgesteld in Eilat. De Israëlische minister voor Water en Energie verklaarde namens de regering:"Gisteren vierden we Onafhankelijkheidsdag en vanmorgen werden we pijnlijk herinnerd aan de werkelijkheid waarin we leven. De beschieting onderstreept dat het nodig is onszelf te beschermen en ons lot niet in de handen van anderen te leggen." Later op de dag stelde een salafistische moslimorganisatie die zich Mujahedin Shura Raad noemt, zich verantwoordelijk voor de aanval met de mededeling op zijn website dat zijn strijders er in waren geslaagd "het bezette Eilat te beschieten met twee Gradraketten." Bron: Israel Today Headlines 17-04-2013

Woensdag 17 april: Israël biedt Boston hulp aan na bomexplosies

Israël heeft dinsdag zijn medeleven betuigd aan de inwoners van Boston, waar een dag eerder bij twee bomontploffingen bij de finish van de Boston Marathon drie mensen werden gedood en 183 personen, waarbij veel kinderen. werden gewond. "Gisteren veranderde een dag van plezier in Boston in een dag van terreur,"zei de Israëlische premier Benjamin Netanyahu. "Wij zenden onze condoleances aan president Obama, het Amerikaanse volk en de nabestaanden. Op deze dag en elke dag staat Israël schouder aan schouder met het Amerikaanse volk. Wij zijn partners in vrijheid en in het streven naar een betere toekomst voor de gehele mensheid."

Bomexplosie bij de marathon finish in Boston
Hulp verleend aan een zwaargewonde
Israëlische organisaties voor humanitaire hulp hebben assistentie aangeboden en de Israëlische hoofdcommissaris van politie, Yochanan Danino en zijn senior medewerkers zijn voor een gepland bezoek naar Boston vertrokken voor gesprekken met functionarissen van de FBI en andere Amerikaanse politiediensten. Danino streeft naar meer samenwerking tussen beide landen op het gebied van rechtshandhaving en hij wil Israëlische deskundigheid aanbieden voor het onderzoek naar de bomaanslag bij de marathon.

In tegenstelling daarmee zouden leden van de Palestijnse organisaties Hamas en islamitische Jihad hebben gedanst en snoepgoed hebben uitgedeeld in de straten van Gaza, nadat ze hoorden dat er Amerikaans bloed had gevloeid. Islamisten in buurland Jordanië vertelden de lokale media dat de Amerikanen dergelijke terreur verdienen.  Mohammed al-Chalebi, de leider van een salafistische groep in Jordanië, zou hebben gezegd dat veel moslims 'blij waren deze gruwel in Amerika te zien'.

Intussen heeft de leider van de hulpdiensten in het Massachusetts General Hospital, het ziekenhuis dat de meeste gewonden van de bomexplosies in Boston heeft behandeld, Israël een compliment gegeven omdat het zijn staf zo effectief heeft voorbereid op de aanpak van een dergelijk scenario. Dr. Alasdair Conn zei dat hij twee jaar geleden Israëlische deskundigen had uitgenodigd om zijn staf te trainen voor de aanpak van situaties met veel slachtoffers. Die training kon  maandag goed worden gebruikt en het Massachusetts General Hospital werd alom geprezen voor zijn aanpak van de situatie. Bron: Israel Today Headlines 17-04-2013

UPDATE: Na de bloedige bomaanslagen in Boston heeft de Amerikaanse Geheime Dienst een verdachte brief onderschept, die was bedoeld voor president Obama. In de brief bleek de giftige stof ricine te zitten. Dat meldde de FBI na een eerste onderzoek. Een kleine hoeveelheid ricine is dodelijk en er bestaat geen tegengif. De brief werd onderschept buiten het Witte Huis en de president was er niet mee in aanraking geweest. Ook de Democratische senator Carl Levin kreeg een verdacht poststuk op zijn kantoor. Ook werd de brief onderschept. De spanning is nu opgelopen in de Verenigde Staten. Bron: NOS 17-04-2013

Commentaar blogger: We leven met de slachtoffers van de bomaanslagen in Boston, en de nabestaanden mee. Bid voor de slachtoffers en de nabestaanden. Tegelijk keuren we het weerzinwekkende gedrag van de Palestijnse moslims volledig af. Zo ziekelijk zijn die soort mensen die vervuld zijn van haat. Om hun eigen woorden en gedrag zullen ze zeker geoordeeld worden. Opvallend is dat de westerse media géén woord hebben gerept over blijdschap onder de mensen in de Gaza en in Jordanië. We weten allang dat hier in Nederland en in Europa mogen media en politici geen kwaad woord spreken over moslims.

Dinsdag 16 april: Yom Ha'Atzma'oet: Israël bestaat 65 jaar.

Maandagavond, enkele minuten na zonsondergang, bij het invallen van de schemering, brak de nieuwe dag aan en ging Yom Hazikaron, de 'Dag van de Herinnering' aan de gesneuvelden, over in Yom Ha'Atzma'oet, Israëls Onafhankelijkheidsdag. Dit gebeurde met een officiële ceremonie bij de Herzlberg, waar de halfstok gehesen vlag in top gehesen werd. Gisteravond begon het feest met een fakkelceremonie op de Herzlberg. Er waren 12 mensen speciaal uitgekozen om het licht met de fakkels te onsteken.  In aansluiting daarop werden twaalf fakkels ontstoken, die elk één van de stammen van Israël vertegenwoordigen. Ieder jaar wordt aan twaalf Israëli's de eer toegekend deze fakkels te doen ontvlammen. Dit zijn mensen die zich voor de Staat Israël verdienstelijk hebben gemaakt of belangrijke sociale bijdrage hebben geleverd. De Israëlische president Shimon Peres hield een feestelijke toespraak en een selectie van soldaten van marine, infanterie en luchtmacht hielden een vlaggenparade. Artistieke bijdragen rondden de openingsceremonie af. Na het officiële gedeelte volgen de vrolijke en uitbundige feesten in tal van Israëlische steden. Naast eten, drinken, muziek, dans en shows verlichtten talrijke vuurwerken de nachtelijke hemel. 

In een korte videoboodschap noemde president Peres het bestaan van Israël dat begon zonder land, water en natuurlijke hulpbronnen en een uitstekende economie opbouwde en goede wetenschappelijke en technologische prestaties levert, een 'voortdurend wonder'.


Vandaag worden in Israëlische steden openluchtconcerten gehouden. De dag erna trekken de Israëli's naar buiten. Fietstochten en picknicks worden aangekondigd, de parken zijn vol van mensen - mannen, vrouwen, kinderen en honden, allen deoen met de 'mangaal', de Israëlische naam voor de barbecue. De lucht is vol rook en de meest verschillende etensgeuren, want er is niets dat de Israëli's liever doen dan barbecueën in de zomer. Af en toe zijn er buien. Ondanks het weer gaan veel Israëliërs barbecueën. Maar er zijn ook mensen die de gelegenheid gebruiken om militaire installaties te bezoeken of zichzelf verwennen met een gratis bezoek aan een museum. Tussendoor laat de luchtmacht gewaagde manoeuvres in de lucht zien en bewijst zijn kunnen voor het verzamelde publiek. Zo heeft de Onafhankelijkheidsdag niet alleen een historische betekenis, maar brengt het ons Israëli's ook heel veel plezier. Yom Ha'atzma'oet Sameach, Gelukkige Onafhankelijkheidsdag!  Bron: Israel Today Headlines, Nieuws-uitgelicht-infonu.nl/laatste nieuws Israël, Jerusalem Post 16-04-2013

Dinsdag 16 april: Chemische wapens gebruikt in Syrië?

Volgens onbevestigde berichten zouden er in de Syrische stad Aleppo mensen het slachtoffer zijn geworden van chemische aanval. Een aantal mensen zouden ziek geworden zijn na een beschieting met granaten die een wit poeder bevatten. Wat dat poeder is en wie het heeft afgeschoten, is nog niet duidelijk. Eventueel bewijsmateriaal en getuigenissen zijn intussen overgemaakt aan Human Rights Watch en de VN. Of het Syrische regime chemische wapens daadwerkelijk ingezet heeft, is moeilijk te bewijzen.

Syrië heeft een van de grootste arsenalen van chemische wapens. Het regime van Syrische president Bashar al-Assad heeft nog nooit de internationale conventies ondertekend, die chemische of biologische wapens verbieden. Het land zou een groot aantal arsenaal aan chemisch wapentuig hebben opgebouwd. Het zou gaan om primitief maar gevaarlijk mosterdgas zoals uit de Eerste Wereldoorlog, maar ook zenuwgassen zoals Sarin en VX. Tot nu toe is er geen bewijs dat het regime die chemische wapens zou gebruiken, maar een kat in het nauw kan rare sprongen maken. Israël en de Verenigde Staten vrezen dat die chemische wapens in handen zouden vallen van terroristen of van bondgenoten van Assad, zoals Hezbollah. Bron: TT-Canvas 16-04-2013

Commentaar blogger: Vermoedelijk is de chemische aanval op Aleppo een false flag operatie van de rebellen om een buitenlandse interventie in Syrië uit te lokken of het door de EU opheffen van het wapenembargo tegen Syrië te bewerkstelligen. Eén ding is zeker: verschillende rebellengroeperingen zijn erg erop gebrand om de chemische wapenvoorraden van het regime buit te maken. Voor Israël is een nachtmerrie als de rebellen chemische wapens tegen de Joodse bevolking zouden gaan inzetten. Daarom wil Israël koste wat kost voorkomen dat de chemische wapenvoorraden in verkeerde handen vallen. Bid dat de chemische wapens absoluut niet in handen mogen vallen van de rebellen of van Hezbollah.

Maandag 15 april: Ondanks excuses geen normalisatie met Turkije

Ondanks de Israëlische excuses voor het incident met de Marvi Marmara heeft Turkije besloten niet deel te nemen aan een conferentie van Middellandse Zee-staten, waarvoor ook Israël is uitgenodigd. Verder heeft de Turkse premier Erdogan gezegd dat hij geen delegatie naar Israël zal sturen om de betrekkingen tussen beide landen te normaliseren, totdat Israël de blokkade tegen Gaza opheft. Volgens de Turkse krant Hurriyet wilde de secretaris-generaal van de NAVO, Anders Fogh Rasmussen, de ministers van Buitenlandse Zaken van Staten die aan de Middellandse Zee grenzen, waaronder zes Arabische landen, uitnodigen. Turkije meende echter dat 'nu de juiste tijd nog niet gekomen is', en ook Egypte en Tunesië waren niet geinteresseerd in een dergelijke vergadering. 

De geplande vergadering wordt gehouden in het kader van de 'Middellandse Zee-dialoog', die in 1994 bijeen werd geroepen. Momenteel nemen zeven NAVO-lidstaten deel aan de dialoog en Israël zou voor het eerst sinds 2008 ook weer worden uitgenodigd. Bron: Israel Today Headlines 15-04-2013

Maandag 15 april: Israël gedenkt gevallenen en viert Onafhankelijkheid

Op maandag 15 april, de dag voor Onafhankelijkheisdag, herdenkt Israël zijn gesneuvelden: 23.085 Israëlische militairen en veiligheidsfunctionarissen zijn gevallen in de 65 jaar na de oprichting van de Staat Israël. Daartoe worden ook de 2.493 Israëlische slachtoffers gerekend, die sinds 1948 om het leven kwamen door terreuraanslagen, waaronder 120 buitenlanders. Gisteravond om 20 uur en vanochtend om 11 uur loeiden de sirenes in het land en alles stond stil. Het volk gedenkt op Yom Hazikaron, de 'Dag van de Herinnering', zijn gevallen broeders en zusters, die hun leven opofferden voor hun land. Bij de Westelijke Muur en tal van begraafplaatsen en oorlogsmonumenten in het hele land werden herdenkingsceremonies gehouden.

Yom Hazikaron 2013: Israëlische president Shimon
Peres stak de kaars aan. 
"Wij vergeten nooit dat wij dank zij de gesneuvelden in dit land wonen,"zei de Israëlische premier Benjamin Netanyahu aan het begin van de wekelijkse kabinetszitting. "Sinds de Staat Israël werd opgericht, wil deze vrede met zijn buurlanden, maar tegelijk hebben onze buren hun plan niet opgegeven om ons van de aardbodem te wissen. Hoewel de gevaren voor Israël nu veel groter zijn dan vroeger, is ook ons verdedigingsleger machtiger dan vroeger. We zullen onze veiligheid en toekomst verder versterken, maar daarnaast ook streven naar vrede met onze vijanden." Gedurende de 23.725 dagen van de laatste 65 jaar zijn er 23.085 Israëli's gesneuveld voor het Joodse bestaan in het Midden-Oosten. Ongeveer één Israëli geeft per dag zijn leven, opdat het volk Israël in veiligheid mag wonen in het Beloofde Land. Bijna elke Israëli heeft wel een familielid of vriend verloren door oorlog of terrorisme. Daarom is de Dag van de Herinnering voor velen een plechtig moment.

Maandagavond bij zonsondergang, wanneer volgens de Joodse gewoonte de nieuwe dag begint, verandert de nationale treur- en gedenkdag in feestvreugde, want Israël viert maandagavond en dinsdag zijn 65ste Onafhankelijkheidsdag. Yom Ha'atsma'oet met concerten, demonstraties door leger en marine, rondleidingen door Israëlische legerbases en de jaarlijkse Nationale Bijbelquiz. Het volk Israël leeft niet alleen dankzij zijn kracht, maar ook door Gods genade. Daar is de meerderheid van het volk het wel over eens. Onderstaande videoclip maakt u deelgenoot van de twee minuten stilte op maandagochtend.


Bron: Israel Today Headlines 15-04-2013

Zondag 14 april: Schokkende video: Hoe Europa en VS Palestijnse haat financiëren

Voor Israël is de grootste hinderpaal voor het sluiten van een echt en duurzaam vredesakkoord dat de Palestijnen geïndoctrineerd zijn met een diep gewortelde haat tegen de Joden, en dat daarom elk akkoord bij de eerste gelegenheid zal breken. En degenen die zeggen leiding te geven aan het vredesproces, maken zich schuldig aan zowel het ontstaan als het voortduren van dit fenomeen. De eerste en grootste fout van het Israëlisch-Palestijnse vredesproces was om Yasser Arafat's PLO binnen te halen om te spreken voor en te regeren over de Palestijnen. Het was onverklaarbaar dat de westerse machthebbers en zelfs Israël er op vertrouwden dat Yasser Arafat en zijn terreurgroep plotseling vredelievend zouden worden, en die nieuwe houding zouden doorgeven aan de volgende generatie van de Palestijnse jongeren.

In plaats daarvan heeft de PLO een onderwijssysteem opgezet dat de Palestijnse jeugd systematisch instrueert om de Joden te haten en te streven naar de dood in dienst van het uiteindelijk doel; de vernietiging van Israël. Erger is dat de Verenigde Staten en Europa die niets hebben geleerd van hun hierboven vermelde oorspronkelijke fout, tot op de dag van vandaag de rekening betalen voor een groot deel van deze indoctrinatie met haat. De westerse belastingbetalers betalen de Palestijnse indoctrinatie ook mee! Een groot aantal Palestijnse openbare scholen werkt onder auspiciën van de United Nations Relief and Works Agency (UNRWA), de enige aparte vluchtelingenorganisatie die ooit door de VN is opgericht voor enige groep vluchtelingen, hoewel in de moderne geschiedenis de Palestijnen NIET de grootste groep vluchtelingen zijn. Jaarlijks besteedt UNRWA dat voornamelijk gefinancieerd door de Verenigde Staten en de EU, ongeveer 500 miljoen dollar (wat een hoop geld!) aan Palestijnse scholen en heeft meer dan 10.000 lokale leraren in dienst. Maar de UNRWA levert geen lesboeken aan deze scholen (!), maar laat de door de PLO geleide Palestijnse Autoriteit westerse dollars en euro's gebruiken om te onderwijzen wat zij geschikt vinden.

Palestijnse onderwijs: Kinderen met Jodenhaat vergiftigd

De volgende video, geproduceerd door het Israel Resource News Agency toont de omvang van deze fout. Een opvallend punt in de documentaire is dat het zogenaamde Palestijnse 'Recht op terugkeer' een belangrijk thema is in de UNRWA-scholen. We zien dat de leerkrachten hun leerlingen openlijk instrueren dat zij het recht en de plicht hebben om de Joodse steden en dorpen in het gebied terug te nemen, inclusief Jeruzalem en Tel Aviv. "Zij (de Joden) hebben het van ons gestolen" is de boodschap die elk van deze jonge meisjes en jongens ingehamerd krijgen (dus gehersenspoeld). Sommige van de leraren gaan nog verder. Zoals een van hen uitlegt, is het basis-curriculum beperkt en zijn de leraren vrij om het te 'verrijken'om zo de leerlingen te helpen hun verantwoordelijkheden volledig te begrijpen. Hij vertelde dat bijvoorbeeld religieus ingestelde leraren in de UNRWA-scholen hun leerlingen kunnen onderwijzen dat 'Israël moet worden uitgeroeid.' Veelzeggend is een scene, waarin we jonge vrouwelijke leerlingen zien die zich op het schoolplein voor hun school verzamelen voordat hun dagelijkse lessen beginnen. De meisjes voeren herhaaldelijk iets uit dat verdacht veel op een Hitler-groet lijkt, waarbij ze deze woorden zingen:"Glorie voor een bevrijd en Arabisch Palestina. Glorie voor de martelaren,...Jeruzalem is van ons." Bekijk de schokkende video:


Bron: Israel Today Headlines 14-04-2013

Zondag 14 april: Orthodoxe Joden en Evangelischen op terreurlijst

In Israël is ergernis ontstaan over het vergelijken van de internationale terreurorganisatie al-Qaeda en orthodoxe Joden op een Amerikaanse lijst van extremistische organisaties. Op een officiële PowerPoint presentatie van de Amerikaanse reservisten heeft het Amerikaanse leger alle extreme bewegingen binnen de christelijke, Joodse en islamitische wereld opgesomd. Volgens de lijst van radicale religieuze bewegingen vergelijkt het Amerikaanse leger islamitische terroristen, Hamas, Ku Klux Klan (KKK) met de orthodoxe bevolking van Israël en de evangelische christenen in Noord-Amerika. Volgens de Amerikaanse regelgeving mogen Amerikaanse soldaten geen enkel contact onderhouden met de diverse bewegingen.

Presentatielijst PowerPoint; religieuze extremisme

Na felle protesten van Joodse gemeenten en van evangelische kringen in de Verenigde Staten is de pagina verwijderd uit de PowerPoint presentatie, maar niet veranderd. Volgens de Amerikaanse krant Washington Post zou het om een misverstand gaan. Een privé-persoon zou deze lijst hebben samengesteld, zonder dat deze ooit werd gecontroleerd door een bevoegde instantie. Bron: Israel Today Headlines 14-04-2013

Zondag 14 april: Weer grensincidenten Golan

Vrijdagavond vonden er schermutselingen langs de Israëlisch-Syrische grens plaats. Er werd vanuit Syrië naar de Golan geschoten in de richting van IDF soldaten. Er waren geen gewonden gevallen en er was ook geen schade gemeld. De IDF schoot als antwoord direct een aantal raketten in de richting van waaruit geschoten werd. Een doel werd getroffen. Regelmatig vinden er schermutselingen vanuit Syrië plaats in de Golan. Meestal heeft Israël het vuur beantwoord.

De huidige ontwikkelingen baren Israël zorgen. Afgelopen vrijdag zei de Oostenrijkse minister van Buitenlandse Zaken, Spindelegger die op bezoek in Israël was, dat als de Europese Unie het wapenembargo tegen Syrië eind volgende maand opheft, is de kans zeer groot dat de 377 Oostenrijkse blauwhelmen zich zullen terugtrekken uit de Golan. Kroatië, Canada en Japan zijn al vertrokken. Als het embargo daadwerkelijk opgeheven wordt, zal Syrië de VN-soldaten als partijdig gaan zien. Dan zouden de VN-blauwhelmen groot gevaar lopen.  Ook Israël is tegen het opheffen van het wapenembargo. Israël is bang voor een wapenwedloop in de regio. Israël vreest ook dat wapens in handen kunnen vallen van Hezbollah, Al-Qaeda en andere terroristische rebellengroepen. Bron: Nieuws-uitgelicht-infonu.nl/laatste nieuws Israël, Jerusalem Post 14-04-2013 

Zondag 14 april: Een Palestijnse museum voor geschiedvervalsing gebouwd

Op donderdag 11 april hadden Palestijnse functionarissen de eerste steen gelegd voor de bouw van een nieuw museum in Bir Zeit nabij Ramallah. Het museum heet Palestina - Cultuur, Historie en maatschappij. Het werkelijke doel van het museum is om de historische band tussen het Joodse volk en het land Israël te ontkennen. Het museum wordt in twee fases gebouwd. De eerste fase zal eind 2014 voltooid zijn en kost 20 miljoen dollar. Het museum zal voor de hele wereld toegankelijk zijn via een digitaal netwerk. Zo willen de Palestijnen zand in de ogen van de wereld strooien door te zeggen dat er geen historische band is tussen het Joodse volk en het land. Het geld dat de bouw van het museum bekostigd wordt, is afkomstig uit EU-subsidies. Zo betalen wij, belastingbetalers, mee aan de geschiedvervalsing, gepleegd door de Palestijnen. Eigenlijk zou het Palestijnse museum Palestijnse geschiedvervalsing moeten gaan heten. Bron: Nieuws-uitgelicht-infonu.nl/laatste nieuws Israël 12-04-2013 

Tip: Als iemand meer wil weten of er toch een historische band bestaat tussen het Joodse volk en het Land Israël, kan gerelateerde artikelen op de blog de burcht Sion lezen: Palestijnse claims ontkrachtigd door historische bronnen en Gestolen Grond  of gekochte Grond. Ook Israel Today en Nieuws-uitgelicht-infonu Israël hebben uitgebreide informaties over de historische band van het Joodse volk met het land en de stad Jeruzalem. De Bijbel is het enige allerbetrouwbaarste boek die de historische band tussen het Joodse volk en het Land Israël kan bevestigen, en wijst Palestijnse claims op het land volledig af!

Om Sions wil zal ik niet zwijgen. God zegene u.

                                                                                                     Paul Parker

Het auteursrecht van dit artikel ligt bij de blogger en de genoemde nieuwsbronnen. Zonder toestemming van blogger Paul zijn vermenigvuldiging, eigen gebruik en publicatie in een ander blog of website verboden.

Geen opmerkingen: