zaterdag 24 maart 2012

Wist u dat...?


  


Wist u dat...Paul McCartney de dag voor zijn bruiloft in een synagoge doorbracht?


Dat was precies Yom Kippoer. De 67 jarige ex-Beatle trouwde voor de derde keer. Zijn bruid is de 51 jarige Amerikaanse Jodin Nancy Shevell. In de liberale Joodse synagoge St. John's Wood's woonde hij onopvallend tussen zo'n 900 scholieren de dienst bij. Zelfs rabbijn David Goldberg wist niets af van dit bijzondere bezoek. Paul McCartney is vertrouwd met de Joodse traditie, omdat zijn eerste en meest geliefde vrouw Linda Eastman, die in 1998 stierf, ook Jodin was. (1) 


Paul McCartney en zijn derde vrouw
Nancy Shevell
De Engelstalige Wikipedia bevestigt dat Paul McCartney en Nancy Shevell op 9 oktober 2011 in Oude Marylebone Town Hall trouwden, waar zijn eerste huwelijk 1969 plaatsvond. Het echtpaar woonde de synagogedienst op Yom Kippoer bij uit respect voor het Joodse erfgoed van de familie Shevell. Maar ze zochten niet een religieuze inzegening. Na hun huwelijk werd Nancy Shevell lady McCartney. (2)


Wist u dat...de Israëlische buikdanseres de Egyptenaren heeft betoverd? 


Terwijl duizenden Egyptenaren in de nadagen van de Arabishe Revolutie op het Tahrirplein demonstreerden tegen de overgangsregering, wist een Israëlische vrouw een groot publiek te boeien op de Egyptische zender Al-Faraeen. Buikdanseres Orit Maftsir is zo'n 24 uur per dag te zien via de Arabische satelllietzender. In de Arabische wereld staat ze bekend als Maftsir, en wordt er met geen woord gerept over het feit dat ze een Israëlische is. Orit  lacht fijntjes over dit scherpe contrast:"Overdag protesteren ze tegen alles en iedereen, maar s'nachts laten ze zich uitgerekend door mijn dans amuseren." (2)


Orit Maftsir


Wist u dat...Scarlett Johansson van moederszijde Joods is?


Scarlett Johansson
De moeder van de Amerikaanse actrice en filmster Scarlett Johansson, Melanie Sloan, is een producent en komt uit een Ashkenazi Joods familie van Poolse Joodse afkomst van de Bronx. De ouders van Scarlett ontmoeten elkaar in Denemarken, waar haar moeder woonde bij Johanssons grootmoeder Dorothy, een boekhouder en onderwijzeres. Haar vader, Karsten Johansson, was een in Denemarken geboren architect. Haar grootvader van vaderszijde, Ejner Johansson, was een scenarist en regisseur. Scarlett viert naast christelijke kerstmis ook chanoeka en beschouwt zichzelf als Joods. (4)


Scarlett Johansson was te zien in aantal films Home Alone 3 (1997), Girl with a Pearl Earring (2003), The Island (2005), The Black Dahlia (2006), The Other Boleyn Girl (2008). Ze kon goed opschieten met de Israëlisch-Amerikaanse actrice Natalie Portman, geboren Natalie Herschlag, die als Padmé en prinses Amidala bekend staat in de Star Wars films. Natalie Portman die Joods is, was geboren in Jeruzalem. Samen met Scarlett Johansson had ze in de film The Other Boleyn Girl gespeeld.


Scarlett Johansson (links) en
Natalie Portman (rechts)


Wist u dat...Harold Lloyd een 33ste graad vrijmetselaar was? 


De wereldberoemde Amerikaanse komiek en filmacteur Harold Lloyd (1893-1971) was inderdaad een 33ste graad vrijmetselaar. De Phoenix Vrijmetselarij omschreef hem als een "ware discipel van de Vrijmetselarij wiens zijn leiding in hulp aan Amerikaanse kinderen nooit zal worden vergeten." (5) Harold Lloyd was beroemd om zijn bril, strohoed en karakter. Veel van Harold Lloyd's stomme films zijn zo hilarisch. De beroemdste film was Safety Last (1923). In de beroemde scene van deze film hangt hij hoog boven de grond aan een grote klok. Harold Lloyd deed ook gevaarlijke stunts!


Een beroemde scene uit de film Safety Last
In 1925 werd hij op het hoogtepunt van zijn filmcarrière ingewijd in de Alexander Hamilton Lodge No. 535 van Hollywood. Na zijn derde graad ging hij met zijn gebruikelijke energie door in zowel de York als de Schotse Rite en werd een al Mabaikah shriner in Los Angeles. In 1926 werd hij 32ste graad vrijmetselaar in de Schotse Rite Vrijmetselarij in de Vallei van Los Angeles. (5) Als erkenning voor "zijn diensten aan de natie en de Vrijmetselarij" ontving hij in zijn rang de decoratie van de Ridder Commandeur en werd hij een ere-Inspecteur Generaal van de Vrijmetselarij. De ceremonie werd bijgewoond door Amerikaanse president Harry S. Truman, die zelf ook een 33ste graad vrijmetselaar was. (5) In 1949 werd hij Keizerlijk Heerser van het heiligdom in Noord-Amerika. Het artikel "De wereld van Hiram Abif" werd door Time magazine aan Harold Lloyd gewijd. 


Cover TIME magazine met de titel
'Harold Lloyd Keizerlijke Potentaat'.
25 juli 1949
Tijdens zijn termijn als "Keizerlijke Potentaat" bezocht hij alle zeventien ziekenhuizen die onder het beheer van de Vrijmetselarij stonden. In Los Angeles is op de Hollywood Boulevard een gebouw van de Vrijmetselarij dat bekend staat als Hollywood Masonic Temple. De Los Angeles Times beschreef het gebouw als "een onverstoorbare aanwezigheid die de eb en vloed van Tinseltown glamour lijkt te overstijgen, een sombere neo-klassieke tempel, die in schril contrast staat met de zich ontwikkelde parade van snelle stijgers, bedelaars en paparazzi." (6)


Hollywood Masonic Temple in Hollywood Boulevard
Veel van Hollywoodsterren waren vrijmetselaars geweest: Oliver Hardy, Harold Lloyd, Douglas Fairbanks, Cecil B. DeMille, John Wayne, Roy Rogers, Clark Gable. Verhalen over een geheime tunnel die loopt van het Chinese Theater naar de Maconnieke tempel in Hollywood Boulevard, zijn bevestigd door de huidige ABC-medewerkers. Maar de geheime tunnel is al een tijdje geleden afgesloten en kan niet meer geopend worden. In 1969 werd Harold Lloyd tijdens de ceremonie in de maconnieke tempel geeërd en zijn naam werd geplaatst op de Hollywood Walk of Fame, op dezelfde locatie waar de tempel staat. 


Wist u dat...Israël de Golanhoogte heeft gekocht? 


"Nog voor de Zesdaagse Oorlog van 1967 heeft Israël de Golanhoogte voor honderd miljoen dollar gekocht van de Syrische familie Assad." Dit had dr. Mahmoud Jame, een goede vriend van de wijlen Egyptische president Anwar Sadat, onthuld aan de Jordaanse nieuwswebsite Albawaba. (7) Op de website zei dr. Jame dat de vermoorde Egyptische president Sadat volledig op de hoogte was van de verkoop van de Golanhoogte. Dr. Jame is lid van een hoge adviesraad in Egypte en auteur van het boek 'Ik kende Sadat.' Hij zegt in interview met Albawaba:"Toen we eens in Syrië waren, nam Sadat mij op een morgen zonder lijfwachten mee naar de Golanhoogte, die toen nog in Syrische handen was. Hij keek me recht in de ogen, legde zijn hand op mijn schouder en zei:'kijk om je heen, Mahmoud. Welke legermacht kan deze hoogvlakte ooit veroveren?' Ik antwoordde:'Dat is onmogelijk.' daarop zei Sadat:'Ik vertel je een gevaarlijk geheim. Ik zweer in de naam van Allah, Israël heeft de Golanhoogte van Syrië gekocht voor honderd miljoen dollar. De cheque staat op naam van Hafez (de broer van Bashar al-Assad) en zijn broer Rifaat, en wordt bijgeschreven op hun geheime bankrekening in Zwitserland.' Als tegenprestatie gaf Hafez al-Assad in juni 1967 de opdracht om de Syrische troepen terug te trekken uit de Golanhoogte." (7)


De Golanhoogte
Dr. Mahmoud hield deze informatie tot 1999 geheim en maakte het pas voor het eerst bekend in zijn boek 'Ik kende Sadat', maar niet in detail. Dat deed hij pas in 2006 voor het Arabische televisiestation El Mehwar. Jame zei later:"De dag na de uitzending bij El Mehwar was de toenmalige president Amin Gemayel te gast bij het televisiestation. Hij bevestigde mijn bewering. Vanzelfsprekend heeft de Syrische regering mijn verklaring afgedaan als een lastercampagne tegen de Syrische leiders." Dat Israël in alle talen zwijgt, is begrijpelijk. Want ook al zou het waar zijn en het bewijs zwart op wit geleverd worden dat de Golanhoogte voor geld is gekocht, dan nog zou dit GEEN vrede brengen. Wat de Joden ooit hebben gekocht, heeft tot op de dag van vandaag meestal geen rechtsgeldigheid in de vijandige wereld. Denk aan de grond die Abraham kocht in Hebron om zijn vrouw Sara te begraven. Hij kocht de Spelonk van Machpela voor vierhonderd sjekel, maar ook dat interesseert niemand meer. (7)


In de Bijbel wordt Golan al genoemd. Het gebied wordt meestal Basan genoemd, maar de naam Golan komt ook voor. In Deuteronomium 4:43 lezen we:"...Golan in Basan voor de Manassieten." Dat de Golanhoogte altijd een Joods bezit is, bevestigt de Bijbel. In Jozua 20:8 werd de Golanhoogte toegewezen aan de stam Manasse. De Romeinen duidden het gebied aan als Gaulanitis. (8) Eeuwenlang werd de Golanhoogte meermalen veroverd door de Assyriërs, de Arameeërs, de Grieken, de Romeinen, de Byzantijnen, de Arabieren en de Ottomaanse Turken. Geen van al deze genoemde volken kon aanspraak maken op deze gebied! Ook tijdens de Yom Kippoeroorlog werd er hevig om de Golanhoogte gevochten. In 1981 werd de Golanhoogte door Israël (wel op rechtmatige wijze) geannexeerd. Als gevolg hiervan werd de Israëlische wetgeving ervan kracht. (8) De bekrachtiging van de wet heeft waarschijnlijk te maken met de Israëlische aankoop van de Golanhoogte. Maar...de annexatie van de Golanhoogte werd meteen door de Internationale gemeenschap niet erkend! De VN-resolutie 497 van de Veiligheidsraad die de annexatie veroordeelt en onmiddelijke terugtrekking van Israël eist, werd unaniem aangenomen. (8) Dat de Golan al duizenden jaren Joods gebied is, interesseert de VN helemaal niet! Wist u dat de Golan nergens in de Koran wordt genoemd!? 


Wist u dat...paus Paulus VI een vrijmetselaar was?


In de laatste tijd worden verborgenheden van het Vaticaan en de Vrijmetselarij (en zeker ook de islam) steeds meer prijsgegeven. Het lijkt of de deksel van de beerput geopend wordt. Het is vrijwel zeker dat God de eeuwenoude geheimen van duistere en occulte genootschappen en kerken heeft geopenbaard als onderdeel van Zijn toekomstige oordelen over Babylon. Lees Openbaring 17:4-6.  Bijna niemand weet dat wijlen paus Paulus VI (1897-1978) in het geheim een vrijmetselaar was geweest. Echter verraadt een heel bijzonder detail het geheim van de paus! Paus Paulus VI droeg een ketting met een vierkante borstschild, met daarop twaalf verschillende stenen. Bekijk de twee onderstaande foto's met de rode cirkel goed:

Het kleine borstschild doet ons denken aan het vierkante borstschild van de Joodse hogepriester. Het borstschild dat door de Joodse hogepriester werd gedragen, was vierkant, met goud doorweven en daarop waren in goud gevat twaalf verschillende edelstenen, met daarin gegraveerd de namen van de twaalf stammen van Israël (Exodus 39:6-15). Dat de Kerk zich het geestelijke Israël noemt en beweert de plaats van Israël in te nemen vandaar de beruchte vervangingstheologie, is ons wel bekend. Maar met welke recht draagt een paus zoals Paulus VI het borstschild van de hogepriester, alsof hij de hogepriester van Israël is!? Het komt ook bij dat alle pausen altijd een oog hebben voor Jeruzalem, omdat de Tempel van Salomo vroeger daar stond. In de Bijbelse tijden verrichtten de Joodse hogepriesters hun dienst voor de Here in de Tabernakel en later in de Tempel van Salomo. U weet echter niet dat de Vrijmetselarij ook graag werkt aan de Tempel van Salomo. In iedere Vrijmetselarijloge staan de twee pilaren, Jachin en Boaz. De echte pilaren stonden ook voor de Tempel van Salomo (2 Kronieken 3:16-17).


Maconnieke ketting met het borstschild
De vrijmetselaars van de hoogste graden en enkele pausen van de Rooms-katholieke Kerk imiteren de Joodse hogepriester graag en spelen ook voor priesters! Daarom dragen zij het borstschild als uitoefening van het priesterambt. Hebben hoge graad vrijmetselaren en pausen wel aanspraak op het Joodse priesterambt? Nee, natuurlijk niet!! De Bijbel maakt ons duidelijk dat het priesterambt ALLEEN VOORBEHOUDEN is aan Aäron en zijn nakomelingen die in de mannelijke lijn staan!! (Exodus 29:28-30, 34:41) Het priesterambt is NIET voorbehouden aan vrijmetselaars, pausen en katholieke (en ook protestantse) geestelijken! Ook zeker niet aan heidenen! Dat de vrijmetselaren en de pausen het priesterambt aan zich hebben toegeëigend en voor hogepriesters spelen, is een vorm van godslastering en een belediging aan het adres van de levende God van Israël! Precies zoals we in het Bijbelboek Openbaring lezen dat het scharlakenrode Beest namen van godslastering heeft, dragen de kardinalen van de Roomskatholieke Kerk ook rode gewaden! De paus Paulus VI die zijn ketting met het priesterlijke borstschild droeg, had ook een rode mantel gedragen, zoals u de bovenstaande foto zag. Hij was ook in feite een vrijmetselaar. Het toont ook een verborgen link tussen de Vrijmetselarij en het Vaticaan aan. Sommige bloggers beweren dat paus Paulus VI een Jood was, omdat hij het borstschild droeg. Maar Paulus VI is geen Jood, maar een geboren en opgetogen Italiaan. En de Vrijmetselarij is beslist geen Joodse instelling, maar de verzamelnaam voor talloze geheime genootschappen, ook wel ordes of broederschappen genoemd. Het is een wereldwijde, bijna onpeilbare organisatie. Bloggers die beweren dat Paulus VI een Jood was, moeten hun huiswerk overdoen vanwege hun gebrekkige kennis van de historie en de Vrijmetselarij. Ook begrijpen de zelfbenoemde complottheoristen de echte betekenis van vrijmetselaarssymbolen niet. Veel van de Joodse en Bijbelse symbolen, zoals de Davidsster, de menorah, de Roos van Saron en het borsschild van de hogepriester, zijn gestolen en misbruikt door kabbalisten en vrijmetselaars voor hun eigen occulte en rituele doeleinden. Tot de dag van vandaag denken veel mensen nog steeds dat de Davidsster een 'occult' teken is, terwijl het niet zo is! 


Er zijn enkele feiten die u beslist moet weten over paus Paulus VI! Tijdens het Tweede Vaticaans Concilië had hij het herstel van de eenheid van alle christenen als doelstelling geformuleerd en reikte hij zijn hand aan de protestanten. Ook vroeg hij aan de protestantse en andere christelijke kerken om "vergiffenis voor het aandeel van de Katholieke Kerk in het Schisma." "Indien wij enige schuld hebben aan deze scheiding, dan vragen wij God nederig om vergiffenis, en ook onze broeders zelf vragen wij om vergiffenis, indien zij zich door ons beledigd voelen. Wij van onze kant zijn van harte bereid, het onrecht te vergeven, dat de Katholieke Kerk is aangedaan, en het leed te vergeten, dat zij verduurd heeft, tengevolg van de langdurige onenigheid en scheiding." (9) In werkelijkheid wilde de paus de protestantse kerken en andere kerkgenootschappen weer bij de Roomse kudde voegen en hen onder de heerschappij van het Vaticaan brengen! Dat wist u natuurlijk niet. Dat het Vaticaan haar aanspraak op Jeruzalem nooit heeft opgegeven, maakte Paulus VI als de eerste paus in 1964 een reis naar Israël. Ook bezocht hij in 1969 de Wereldraad van kerken in Genève om voor de oecumenie te pleiten. Wist u dat de paus Paulus VI als de toenmalige secretaris onder zijn echte naam Giovanni Battista Enrico Antonio Maria Montini een zeer kwalijke rol speelde in witwaspraktijken en hulp aan Duitse nazi's en Italiaanse fascisten, die aan de strafvervolging wilden ontsnappen? Met hulp van Giovanni Montini konden de oorlogsmisdadigers naar Zuid-Amerikaanse landen vluchten. In 1999 daagden de overlevenden en  nabestaanden van slachtoffers van de Kroatische Ustase-terreur die het leven kostte aan Joden, Serven en Roma, ondermeer de Vaticaanse Bank voor de rechtbank voor teruggave van oorlogsbuit. (9) Na de oorlog zouden zo'n tien vrachtwagonladingen met geroofde kunst, goud, zilver en juwelen zijn afgeleverd bij de Kroatische ambassadeur voor het Vaticaan, Krynoslav Draganovic. Dit buit werd later door Ustase-kopstukken gebruikt om te vluchten, waaronder de Kroatische oorlogsmisdadiger Ante Pavelic. (9) Draganovic rapporteerde indertijd direct aan Montini de latere paus Paulus VI. Uit een getuigenverklaring van William Gowen die als een speciale agent in het Amerikaanse leger werd aangesteld om oorlogsmisdadigers op te sporen, blijkt dat deze oorlogsbuit werd witgewassen met...instemming van Giovanni Montini! (9) De advocaten van de Vaticaanse Bank doen alsof er niets aan de hand is. De zaak loopt nu nog steeds. 


Maar dat is nog niet alles. Nu u weet dat paus Paulus VI een vrijmetselaar was, moet u nog een ander feit weten. De voormalige Jezuïet Malachi Martin onthulde in zijn boek "Windswept House: a Vatican Novel" dat er in 1963 een satanisch ritueel is geweest in de Sint Pieterskerk te Rome. In dit ritueel onder de naam "De op de troon plaatsing van de gevallen aartsengel Lucifer" werd satan formeel op de troon geplaatst in het Vaticaan. Gelijktijdig werden er in Amerika rituelen gehouden om deze "troonbestijging" te bekrachtigen. Paus Paulus VI zei:"De rook van satan is de kerk binnengekomen en is rond het altaar." Hij bedoelde uiteraard het satanisch ritueel. Voordat Giovanni Montini tot paus onder de naam Paulus VI gekozen werd, vond het satanisch ritueel plaats. Het is niet uitgesloten dat de paus aan het satanisch ritueel had deelgenomen. Over de Rooms-katholieke Kerk schreef Malachi Martin:"De Rooms-katholieke organisatie had een permanente aanwezigheid van geestelijken, die satan aanbaden en daarvan hielden: bisschoppen en priesters die sodomie pleegden met jongens en met elkaar; nonnen die de "Zwarte Riten van Wicca" uitvoerden, en die in lesbische relaties leefden... Elke dag, inclusief zondagen en Heilige Dagen, werden daden van ketterij en godslasteringen en aanranding en onverschilligheid gepleegd en toegestaan bij heilige altaren door mannen, die geroepen waren om priester te zijn." Precies zoals we ook in het Bijbelboek Openbaring lezen dat Babylon vol is van gruwelen en godslasteringen. Geen wonder dat de Rooms-katholieke Kerk de afgelopen jaren geplaagd wordt door vele misbruikschandalen die in de Verenigde Staten, Nederland en andere landen zich afspelen. Gevallen van pedofilie in de Katholieke Kerk zijn nu aan het licht gebracht. Ook begint de satanisch aard en gruwelpraktijken van aantal katholieke priesters en bisschoppen geleidelijk aan het licht te komen! Toch moeten we erg oppassen om niet alle Roomse geestelijken over één kam te scheren. Niet alle katholieke priesters keuren pedofiele praktijken goed. Er zijn wel oprechte geestelijken die de misstanden in de kerk scherp afkeuren. De niets-vermoedende burgers die niet op de hoogte zijn van de Bijbelse profetie over Babylon, beseffen niet dat het satanisme in de duistere ruimtes van het Vaticaan bedreven is. U weet niet dat de misbruikschandalen HET GEHEIMENIS VAN BABYLON hebben blootgelegd!


Hoewel de principes van de Vrijmetselarij onverenigbaar blijven met de leer van de Rooms-katholieke Kerk, blijkt echter uit de verklaring van de negentiende-eeuwse 33ste graad vrijmetselaar Albert Pike en het getuigenis van de voormalige Jezuïet Alberto Rivera dat de Vrijmetselarij en de Rooms-katholieke Kerk twee handen op één buik zijn! Dat de paus Paulus VI een maconnieke borstschild had gedragen, bewees hij wel dat er een verborgen link bestaat tussen de Vrijmetselarij en de Rooms-katholieke Kerk. Maar we moeten niet vergeten dat de Vrijmetselarij, het Rooms-katholicisme en de islam de erfgenamen zijn van Babylon. We mogen God dankbaar zijn dat Hij de geheimen van Babylon die jarenlang angstvallig werden gehouden door het Vaticaan, nu heeft geopenbaard als Zijn rechtvaardige oordeel over het goddeloze wereldsysteem.  De voormalige Jezuïeten Malachi Martin en Alberto Rivera die de moed hadden de best bewaarde geheimen van het Vaticaan naar buiten te brengen, moesten met hun eigen leven een zeer hoog prijs betalen! We zullen de komende jaren nog meer ervan horen als nieuwe kerkschandalen aan het licht gebracht zullen worden, zoals het geval is met de castratie van jongens in een katholieke weesinstelling in de jaren vijftig van de vorige eeuw. De dagen van de Rooms-katholieke Kerk lijken geteld te zijn. Of de opvolger van de huidige paus Benedictus de 111ste en laatste paus volgens een 'profetie' van Malachy is, moet de komende tijd nog blijken. Een ding is zeker: met de laatste paus is de ondergang van het Vaticaan voorgoed bezegeld!


Wist u dat...het Vaticaan belasting betaalt in Israël? 


Dat het Vaticaan haar eeuwenlange aanspraak op Jeruzalem krampachtig wil behouden, is weinige mensen wel bekend. Echter is er een goede nieuws. Israel Today bericht dat het Vaticaan belasting moet betalen aan Israël. In een reeds achtien jaar durende discussie tussen de staat Israël en het Vaticaan is kortgeleden een doorbraak gekomen. De moeizame onderhandelingen gingen over het stuk grond waarop de Avondmaalszaal zich bevindt. Volgens de traditie bevindt zich vlak buiten de stadsmuur van Jeruzalem ook het graf van koning David. De Katholieke Kerk heeft nu haar aanspraak op het stuk grond laten vallen. Als tegenprestatie geeft Israël de kerk het recht om de heilige plaats te pachten. Verder werd overeengekomen dat het Vaticaan voortaan vermogens- en onroerendgoedbelasting moet betalen. (10) De vraag is of het Vaticaan haar aanspraak op de Tempelberg ook zou laten vallen, is echter niet relevant!


Wist u dat...de J.C. Ammanschool veel dove Joodse leerlingen in de Tweede Wereldoorlog had verloren?


De J.C. Ammanschool, de dovenschool aan het Hortusplantsoen in Amsterdam, had vanaf 1911 tot aan de Tweede Wereldoorlog 73 Joodse leerlingen. Het merendeel van de Joodse (oud-) leerlingen was door de nazi's vermoord. Ook verdwenen vaak hele families van de Joodse doven. Tientallen jaren later is ter nagedachtenis aan de vermoorde dove Joodse mensen een monument op het Hortusplantsoen geplaatst. Op de locatie, waar het monument staat, werden de dove Joden door de Duitsers verzameld voor deportatie naar concentratiekampen. De ontwerper van het herdenkingsmonument 'De wereld bleef doof' is Truus Menger. (11) Ieder jaar vindt daar in  april een herdenking plaats in het bijzijn van de stichting DovenShoah.  Het herdenkingsmonument: De wereld bleef doof
Over de geschiedenis van doven is weinig bekend. Ook over de traumatische en aangrijpende ervaringen van dove Joodse Nederlanders tijdens de jaren van de Duitse bezetting is vrijwel niets bekend. Maar...in dit oral historie-project komen doven aan het woord, die de Shoa ternauwernood hebben overleefd. Omdat de doven ook verbaal gehandicapt zijn, is bij het vastleggen van hun bijzondere en niet eerder geregistreerde oorlogservaringen gebruik gemaakt van een doventolk. (11) Uit de interviews komt onder meer naar voren dat het voor de doven in de concentratiekampen van levensbelang was dat zij hun handicap voor de Duitsers verborgen wisten te houden. (11) Voor meer informaties kunt u de website www.dovenshoah.nl bezoeken. Het lot van de Joodse dove slachtoffers van de Shoa interesseert de meeste Nederlanders niet, omdat veel Nederlanders weten vaak geen raad mee hoe zij met de doven kunnen omgaan. Heel vaak stuiten de doven op onbegrip en schaamte van veel horende mensen. De horende mensen vergeten dikwijls dat doven ook mensen van vlees en bloed zijn en gevoelens en emoties hebben. 


Wist u dat...de Verenigde Arabische Emiraten de president van het eiland Palau pogen om te kopen? 


De meeste landen hebben niet veel moeite om in de VN-Veiligheidsraad tegen Israël te stemmen, als het om resoluties gaat. Het is u waarschijnlijk niet bekend dat de Arabische staten andere landen proberen om te kopen, die zich in het verleden altijd achter Israël schaarden. Het doel dat men daarbij voor ogen heeft, is een nòg eenduidiger resultaat bij anti-Israëlische resoluties. (12) Johnson Toribiong, president van de eilandstaat Palau in de Grote Oceaan, vertelde aan het Israëlische dagblad Jediot Achronot dat de Verenigde Arabische Emiraten (V.A.E.) hem een bedrag van vijftig miljoen dollar hadden beloofd als zijn land van nu af aan tegen Israël zou stemmen. "Wij hebben hen laten weten dat wij nooit tegen Israël zullen stemmen; zelfs niet voor al het geld in de wereld!,"zei president Toribiong. (12) Toribiong vond een medestander in Iolu Johnson Abil, president van de eilandstaat Vanuatu. Palau, Vanuatu, Micronesië, de Marshall-eilanden en een reeks andere ministaatjes in de Grote Oceaan zijn krachtige pleitbezorgers van Israël in de pro-Palestijnse en anti-Israëlische Verenigde Naties. Hun houding wordt bepaald door hun christelijke geloofsovertuiging. (12) 


Om Sions wil zal ik niet zwijgen. God zegene u.


                                                                          Paul


Het auteursrecht van dit artikel ligt bij de blogger. Zonder toestemming van blogger Paul zijn vermenigvuldiging, eigen gebruik en publicatie in een ander blog verboden.


Bronnen en referenties:


  (1) Israel Today december 2011
  (2) en.wikipedia.org/wiki/Paul McCartney
  (3) Israel Today: Israëlische betovert Egyptenaren. Januari 2012
  (4) en.wikipedia.org/wiki/Scarlett Johansson
  (5) Phoenixmasonry.org
  (6) en.wikipedia.org/wiki/Hollywood Masonic Temple
  (7) Israel Today: Israël heeft de Golanhoogte gekocht. Januari 2012
  (8) nl.wikipedia.org/wiki/Golanhoogte
  (9) nl.wikipedia.org/wiki/Paulus VI
(10) Israel Today: Vaticaan betaalt belasting in Israël. Maart 2012
(11) Dovenshoah.nl, verbeeldingsblog (foto's van het herdenkingsmonument)
(12) Israel Today: Poging tot omkoping stemmen VN. Januari 2012

Geen opmerkingen: