zondag 8 december 2013

Weeknieuws Israël december 2013. Deel 2


Het weeknieuws verschijnt iedere week. Elke dag zal het nieuws bijgewerkt worden, behalve zaterdag. Op zaterdag, de Sabbat, zal geen nieuwsbericht verschijnen.

Vrijdag 13 december: Tankcommandant redt kameraad van vuurdood

Bij een ongeluk met een tank tijdens een oefening bij de Syrische grens heeft tankcommandant Eylon Tsarfati zich dapper gedragen en een van zijn mannen het leven gered, zo bleek bij een onderzoek naar de gebeurtenis. Tijdens de oefening had een explosie plaatsgevonden in het voertuig, waardoor de vier Israëlische militairen gewond raakten. Luitenant Tsarfati en twee soldaten waren al uit het brandende voertuig geklommen, toen de tankcommandant bemerkte dat de bestuurder zich nog in het brandende voertuig bevond. Ondanks zijn verwondingen (onder meer brandwonden op 30 procent van zijn benen) liep hij terug naar de tank om de bestuurder te redden, wat hem ook lukte. Een officier van het leger gaf dit commentaar op de reddingsmissie. "Dit is precies wat we van een commandant van het Israëlische leger verwachten."


De oorzaak van dit incident op de Golanhoogten was een granaat die niet kon worden afgeschoten. In de tank was daardoor zwart kruit uitgestrooid dat door een vlam uit de loop in brand raakte. De vier gewonde militairen zijn per helikopter overgebracht naar het Rambam-ziekenhuis in Haifa, waar ze nog steeds onder behandeling zijn. Twee van hen zijn ernstig gewond. Zonder Tsarfati's krachtige ingrijpen zou het ongeval een mensenleven hebben gekost, omdat binnen de Merkava Mark IV tank zware rook was ontstaan. Een andere commandant zei na de reddingsoperatie over Tsarfati:"Hij heeft alleen gedacht aan zijn eigen soldaten. De hele ochtend heeft hij steeds weer naar hen gevraagd. Hij was niet bang om terug te gaan naar de tank. Hij riskeerde zijn eigen leven om dat van zijn soldaat te redden." Tsarfati, geboren in Jeruzalem, is twee jaar geleden in dienst gegaan. Bron: Israel Today Headlines 13-12-2013

Vrijdag 13 december: CIDI roept Marktplaats op nazispullen te verwijderen

CIDI roept Marktplaats op om stappen te ondernemen tegen de verkoop van nazi-memorabilia via zijn site. Het consumentenprogramma Kassa liet zien dat dit op grote schaal gebeurt. De verkoop en het in voorraad houden van voorwerpen, waarmee nazistisch gedachtengoed of een andere discriminerende boodschap wordt uitgedragen, is strafbaar op grond van artikel 137e Sr. Marktplaats maakt dit mogelijk en heeft daarin ook verantwoordelijkheid. "Marktplaats hoort dit zaken te onttrekken uit het handelsverkeer,"zegt Esther Voet, directeur van CIDI. "CIDI schrok van het aantal nazi-items dat wordt aangeboden op de site, het lijkt wel een soort industrie te worden. Veel van de items die worden aangeboden, mogen niet worden verhandeld." 



Marktplaats mag zich niet verschuilen achter regels over het afplakken van nazisymbolen. Dit gebeurt ondeugelijk, verandert niets aan het feit dat deze voorwerpen via Marktplaats worden verkocht en levert in soms extra kwetsende beelden op, wanneer bijvoorbeeld een hakenkruis op een nazivoorwerp wordt 'afgeplakt' met een Magen David. CIDI ziet deze producten die beledigend, discriminerend en antisemitisch, gewelddadig of offensief materiaal bevatten, liefst zo snel mogelijk verwijderd, in overeenstemming met de eigen regels van Marktplaats. Bovendien roept CIDI op om de kans op herhaling te verkleinen door de meldknop duidelijk zichtbaar bovenaan op de website te plaatsen - niet onderaan zoals nu het geval is - en duidelijk aan te geven dat hij is bedoeld om aanstootgevende advertenties te melden - en niet met het onduidelijke opschrift 'Tip'. Verder moet duidelijk worden gecommuniceerd als een item is verwijderd, omdat het aanzet tot discriminatie of haat, zodat aanbieders weten dat Marktplaats niet meewerkt aan de verkoop van dergelijke artikelen. CIDI betreurt het dat Marktplaats de discussie ontweek door niet mee te werken aan de uitzending van het programma Kassa van zaterdagavond 7 december, en nodigt Marktplaats uit alsnog het gesprek aan te gaan en ook in verband met eventuele juridische consequenties op korte termijn zijn verantwoordelijkheid te nemen. Bron: Jodendom Online 08-12-2013

Donderdag 12 december: Sneeuwval in Jeruzalem

Woensdagavond was het begonnen te sneeuwen in Jeruzalem, Hebron en Gush Etzion. De sneeuw breidde zich langzaam uit van het noorden richting het zuiden. Jeruzalem was een van de hoger gelegen delen van Israël, waar het donderdagochtend flink heeft gesneeuwd en voor donderdagnacht wordt nog veel meer gesneeuwd. Toen de kinderen in de hoofdstad Jeruzalem donderdagochtend ontwaakten, moest de beloofde sneeuw nog komen en tot teleurstelling van velen maakte de gemeente Jeruzalem bekend dat de scholen gewoon open zouden zijn. Maar die bekendmaking kwam te vroeg. Slechts een uur later zorgde een voor deze tijd van het jaar ongekend zware sneeuwval voor een deken van sneeuw over de Heilige Stad en de scholen bleven prompt gesloten, waardoor de kinderen kregen wat hun hart begeerde: een dag spelen in de sneeuw! 



Halverwege de ochtend lag op de hogere heuvels in Jeruzalem zeven tot tien cm sneeuw. Tegen de middag stopte de sneeuwval volledig en wat op de grond lag, begon te smelten. Maar de wolken bleven en meteorologen meldden in de loop van de dag dat een nog grotere storm noordelijk en centraal Israël later in de middag zou treffen, met zware sneeuwval die de gehele nacht tot vrijdagochtend doorgaat. De meteorologen verwachten een dikke laag sneeeuw van 20 cm. Afgelopen nacht bleef de Jerusalem Light Rail gewoon rijden, om te voorkomen dat sneeuw of ijs de sporen onbegaanbaar zou maken, zodat vandaag de tram gewoon kan blijven rijden. Terwijl het in Jeruzalem sneeuwde, regende het behoorlijk in de rest van het land. Terwijl Jeruzalem bedekt met sneeuw is en de inwoners van dit zeldzame verschijnsel genieten, blijven de Israëlische soldaten ook in deze bijzonder koude periode hun plicht vervullen om het land te verdedigen, dikwijls onder minder ideale omstandigheden. Bron: Nieuws-uitgelicht-infonu.nl/laatste nieuws Israël, Israel Today Headlines 12-12-2013

Donderdag 12 december: Schokkende onthulling: VN heeft liefst pro-Palestijnse werknemers

Dat de Verenigde Naties anti-Israëlisch is en het antisemitisme als een griezelig demonische entiteit door het VN-gebouw in New York waart, weten we allang. Maar nu komt er nog een schokkende onthulling dat de VN maar liefst pro-Palestijnse werknemers wil nemen! Een van de testvragen die worden gesteld aan sollicitanten voor beginnersbanen bij het VN bureau van de Hoge Commissaris voor de Mensenrechten (OHCHR), heeft zwart-op-wit het bewijs geleverd dat de VN in feite de voorkeur geeft aan pro-Palestijnse werknemers. In de test wordt de sollicitant gevraagd om een essay te schrijven met zijn of haar voorgestelde methode om een diplomatiek incident betreffende het Israëlisch-Palestijnse conflict aan te pakken. Het probleem is dat de opdracht er van uitgaat dat alle Palestijnse beschuldigingen tegen Israël 'waar' zijn. De bewoordingen lijken de sollicitant niet de mogelijkheid te geven om de Palestijnse beweringen als vals of onjuist te beschouwen. 

Waakhond-organisatie UN Watch onthulde de testopdracht. UN Watch-directeur Hillel Neuer zei in een reactie:"Omdat dit onderzoek duidelijk de echte werkmethoden van de OHCHR weerspiegelt, onthult het dus een mate van professionele medeplichtigheid aan het vooroordeel van de politieke organen van de VN, die tot nu toe niet was gedocumenteerd." Een VN-woordvoerder reageerde en wees er op dat allerlei verschillende landen worden gebruikt in de formulering van deze vragen, en dat de vraag over Israël en 'Palestina' waarschijnlijk niet vaker aan sollicitanten was gesteld dan vragen betreffende andere landen. Maar omdat de Raad voor de Mensenrechten, waarop de OHCHR toezicht houdt, jaarlijks een enorm overdreven aantal resoluties tegen Israël goedkeurt, vergeleken met de rest van de wereld, was het nogal moeilijk om de opmerkingen van de woordvoerder zomaar te geloven. Bekijk een gesprek met UN Watch directeur Hillel Neuer op i24news:



Bron: Israel Today Headlines 12-12-2013 

Commentaar blogger: De VN hóórt onpartijdig te zijn en mag geen voorkeur geven aan een vijandiggezind partij. Ook mag de VN absoluut geen partij kiezen in het Israëlisch-Palestijnse conflict. Helaas is de VN een instrument van het antisemitisme geworden. Zéér terecht wordt de VN 'Verenigde Nazi's' genoemd. 

Donderdag 12 december: Nederlandse ambassadeur op het matje geroepen

Het Israëlische ministerie van Buitenlandse Zaken heeft de Nederlandse ambassadeur Casper Veldkamp op het matje geroepen naar aanleiding van verschillende en tegenstrijdige verklaringen van het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken, die een zeer vijandig en anti-Israëlisch sfeer in Nederland creëeren. Ook moedigt het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken een pro-boycotsfeer aan. Israël protesteert tegen het besluit van de Nederlandse watermaatschappij Vitens om de samenwerking met de Israëlische watermaatschappij Mekorot op te zeggen, alleen maar omdat Mekorot volgens Vitens ook actief is in Judea en Samaria. Volgens een woordvoerder van het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken heeft Vitens zelf de beslissing genomen. Maar de Israëlische minister Shalom vertelt dat Vitens geschreven had dat het de samenwerking moest beëindigen vanwege zware druk van Nederlandse parlementariërs en Amnesty International. Nu blijkt duidelijk dat Nederlandse parlementariërs anti-Israëlisch zijn geworden. Shalom zei verder dat het hem opvalt dat anti-Israël organisaties doorgaan met acties tegen Israël, zelfs nu Israël met de Palestijnen onderhandelt. Ook als er vrede tussen Israël en de Palestijnen is, zullen anti-Israël organisaties blijven doorgaan met hun acties tegen de Joodse Staat, aldus minister Shalom. Bron: Nieuws-uitgelicht-infonu.nl/laatste nieuws Israël 12-12-2013

Opmerking blogger: Dat is een zeer verontrustende en gevaarlijke ontwikkeling, nu Nederland door Israëlhaters in de maalstroom meegesleurd wordt. Echt gevaarlijk wordt het dat anti-Israël organisaties, pressiegroepen en Kamerleden met hun anti-Israël beleid ons land ten gronde zullen richten en een vloek over onze hoofd halen. Daarom moeten we in het geweer komen om met onze gebeden en geestelijke Bijbelse wapenrusting een halt toe te roepen aan de ontwikkelingen. 

Woensdag 11 december: Steun aan het raketschild van Israël deze week goedgekeurd

Het Amerikaanse Congres zal het defensiebudget voor 2014 van 552, 1 miljard dollars steunen. Later deze week zal er over het budget gestemd worden. Waarschijnlijk krijgt Israël extra geld voor haar raketschild. Jaarlijks ontvangt Israël 3,1 miljard dollars. Ondanks de pijnlijke bezuinigingen op de begroting van de Amerikaanse defensie geniet Israël volop van de militaire steun van de Verenigde Staten. Voor het raketschild ontvangt Israël 135 miljard dollars, waarvan 33,7 miljard voor het Arrow raketschild en 117,2 miljoen voor de Magic Wand. Met het oog op de Iraanse nucleaire dreiging beschermt het Arrowschild Israël tegen Iraanse ballistische raketten, terwijl de Magic Wand raketaanvallen van Hezbollah uit Libanon moet tegenhouden. De Iron Dome is bedoeld om raketten uit de Gazastrook en Libanon te weren. Het Congres buigt nog over een verzoek van de Amerikaanse president Obama dat er extra Iron Dome batterijen voor 200 miljoen dollars gekocht zouden worden. Ook komt er nog 15 miljoen dollars voor Iron Dome componenten, waarbij de Verenigde Staten een aanzienlijke bijdrage leveren aan de gezamenlijke productie van de Israëlische ontworpen raketten. Delen van Iron Dome zijn in de Verenigde Staten gemaakt en bevorderen ook werkgelegenheid voor de Amerikanen. Bron: Nieuws-uitgelicht-infonu.nl/laatste nieuws Israël 11-12-2013 

Woensdag 11 december: Israël valselijk beschuldigd in een rapport van SP-lid

Dikwijls wordt Israël overal in de gehele wereld vals beschuldigd en belasterd. Veel van de aantijgingen blijken ongegrond en onjuist te zijn en berusten niet op waarheid. Vaak zijn de rapporten, waarin Israël beschuldigd wordt van vermeende misdaden, eenzijdig en onwaar. Vandaag kwam een rapport uit van Tiny Kox, SP-lid van de EU, waarin Israël beschuldigd wordt van het falen van de Palestijnse democratie. Israël wordt gezien als een barrière waardoor veel democratische processen in de Palestijnse gebieden gehinderd worden. Ook wordt Israël beschuldigd van het voorkomen van interne verzoening tussen rivaliserende fracties binnen de PA, alsmede ook het voorkomen van democratische en lokale verkiezingen. Israëlische Knessetlid Ronen Hoffman van Yesh Atied noemde de beschuldigingen absurd. In het rapport wordt NIET gesproken over de vijandigheden tussen de Palestijnse Autoriteit en Hamas als belangrijkste oorzaak van het ontbreken van de Palestijnse democratie. Hoffman benadrukt dat Israël juist de democratie in de Palestijnse samenleving wil steunen. Hij zei verder dat Israël in hoge golf van allerlei anti-Israëlische beslissingen zit. In Europa heerst nu een zeer vijandige sfeer tegen Israël, die tot uiting komt in ongefundeerde beslissingen zonder enige logica. Dinsdag werd bekend dat de Nederlandse watermaatschappij Vitens haar banden heeft gebroken met de Israëlische watermaatschappij Mekorot, omdat "deze over de bestandslijnen van 1949 opereert." "Het isoleren van Israël is gevaarlijk en we moeten samen met het Ministerie van Buitenlandse Zaken onze diplomatieke inzet verhogen om Israëls positie in Europa en de hele wereld te herstellen,"aldus de Israëlische parlementariër Ronen Hoffman. In Nederland is een verontrustende ontwikkeling waargenomen dat de Nederlanders in toenemende mate anti-Israëlisch zijn geworden. Echt dodelijk wordt het als hun anti-Israëlische houding in echte antisemitisme uitmondt. Wat het rapport van Tiny Kox betreft, heeft deze helemaal géén woord gerept over corruptie onder de Palestijnse overheid, stelselmatig schending van de mensenrechten en voortdurende haatcampagne tegen Israël en het Joodse volk. Ze belemmeren ook juist de democratische ontwikkelingen. Bovendien vergeet Tiny Kox dat de Arabische landen nog NOOIT echte democratie hebben gekend! Bron: Nieuws-uitgelicht-infonu.nl/laatste nieuws Israël 11-12-2013

Woensdag 11 december: De EU betaalt "spookambtenaren" in Gazastrook

De Europese Unie moet stoppen met het betalen van het salaris van Palestijnse ambtenaren in de Gazastrook en in het door Arabieren bezet Joods land Judea en Samaria. Een deel van dat geld gaat namelijk naar mensen die helemaal NIET werken, zegt controleur van de Europese Rekenkamer, Hans Gustaf Wessberg. De EU betaalt een vijfde van het salaris van 170.000 Palestijnse ambtenaren, leraren en artsen, maar in de Gazastrook komt het geld niet terecht waar het moet. Controleur Hans Gustaf Wessberg zegt dat bij een overheidsinstelling staan 125 mensen op de loonlijst, van wie er 90 niet werken. Op een andere plek bleek 40% geen ambtenaar te zijn. De Rekenkamer adviseert alleen nog mee te betalen aan ambtelijke diensten in de Palestijnse gebieden in Judea en Samaria. Bron: NOS-TT, Nieuws-uitgelicht-infonu.nl/laatste nieuws Israël 11-12-2013

Dinsdag 10 december: Minister Bennett ontsteekt Chanoeka in Indonesië

De Israëlische minister van Economie en Handel, Naftali Bennett, was vorige week in Indonesië en gebruikte de gelegenheid om bescheiden Chanoekakaarsen te ontsteken in dit grootste moslimland. Bennett was in Indonesië om deel te nemen aan een bijeenkomst van de Wereld Handelsorganisatie (WTO). Het was het eerste bezoek ooit aan Indonesië van een Israëlische minister van Economie en Handel en het eerste bezoek van een Israëlische regeringsfunctionaris in meer dan tien jaar. Bennett's verblijf viel samen met de laatste avond van de Chanoeka en daarom aarzelde de religieuze minister die een keppeltje draagt, niet om de Chanoeka kandelaar aan te steken, ondanks het feit dat hij in een moslimland was dat geen diplomatieke betrekkingen met Israël onderhoudt.


Naftali Bennett spreekt de conferentie toe
Bennett had al de aandacht getrokken van de organisatoren van de WTO-conferentie met zijn typisch Joodse hoofdbedekking. Er werd gespeculeerd dat Indonesië geen visa zou verstrekken aan Bennett en zijn gevolg, maar het gastland besloot uiteindelijk de Israëli's te verwelkomen, uit vrees de conferentie te verliezen. Bron: Israel Today Headlines 10-12-2013

Maandag 9 december: Video van de Dag: Stenengooier in actie

In de afgelopen weken kwamen steeds meer meldingen binnen over Palestijnse jongeren die in de regio Jeruzalem stenen gooiden naar auto's, waarin zij Joden vermoedden. Hierbij werden verscheidene passagiers gewond geraakt. Laatst werd een klein meisje naar het ziekenhuis gebracht. Ze had in haar kinderzitje een steen op haar hoofd gekregen, die door het zijraam was gegooid. De video van vandaag, opgenomen door Arutz Sheva/INN, laat zien hoe snel deze aanvallen worden uitgevoerd. De bestuurder heeft nauwelijks de kans om de stenen te ontwijken.



Bron: Israel Today Headlines 09-12-2013

Maandag 9 december: Ware reden ophef over scanner bij bezoek van premier Rutte

Gisteren leest u een bericht dat het bezoek van de Nederlandse premier Mark Rutte aan Israël een rel had veroorzaakt. De aanleiding van de rel was een onenigheid met Israël over het gebruik van de veiligheidsscanner. Echter hebben de Nederlandse media en het NOS-journaal u vast en zeker niet verteld wat de ECHTE REDEN is van de rel tussen Nederland en Israël. Israel Today vertelt vandaag wel de ware toedracht. Het plan was dat premier Rutte de door Nederland gefinancieerde containerscanner officieel in gebruik zou nemen. Deze was geplaatst bij de Kerem Shalom grensovergang naar de door Hamas geregeerde Gazastrook en was bedoeld om de inhoud van containers uit Gaza, bestemd voor de export, te controleren. De installatie van de scanners werd uitgesteld nadat Nederland volgens de Israëlische functionaris ONVERWACHTE EISEN  stelde!! Technisch was er geen probleem met de scanner, zei de Israëlische functionaris. Maar de Nederlanders kwamen plotseling met politieke eisen, met name over het percentage goederen die bestemd waren voor de Palestijnse gebieden of het buitenland. "Dit zijn politieke problemen die op hoog niveau moeten worden opgelost, wat het in gebruik nemen van de scanner zal vertragen,"aldus de Israëlische functionaris. De kern van het geschil is de export uit Gaza naar Judea en Samaria die door de Palestijnse Autoriteit onder Mahmoud Abbas wordt bestuurd. De Nederlandse functionarissen hadden gehoopt dat de scanner de handel tussen Gaza en de Palestijnse Autoriteit zou versterken. Er ligt een Israëlische blokkade om de Palestijns enclave sinds de ontvoering van de Israëlische soldaat Gilad Shalit in 2006. De blokkade werd versterkt nadat in 2007 Hamas met geweld de Fatahstrijders van Abbas verdreef uit de Gazastrook. Schandalig dat de Nederlanders onredelijke eisen hebben gesteld wat geheel onverwacht is voor Israëlische functionarissen. Inderdaad moeten politieke problemem op hoog niveau worden opgelost en niet plaatselijk! Bron: Israel Today Headlines 09-12-2013

Maandag 9 december: Reis naar Zuid-Afrika te duur

De Israëlische premier Benjamin Netanyahu en de Israëlische president Shimon Peres zullen morgen de herdenkingsdienst voor Nelson Mandela niet bijwonen. De reden is dat ze de kosten voor onder meer de reis en de beveiliging te hoog vinden. Premier Netanyahu had Zuid-Afrika eerder laten weten dat hij van plan was te komen, maar dat gaat nu niet door. Hij schat de kosten op een kleine 1,5 miljoen euro. Bron: NOS-TT 09-12-2013

Maandag 9 december: 'Historische overeenkomst' moet Dode Zee redden

Israël, Jordanië en de Palestijnse Autoriteit hebben maandag bij de Wereldbank in Washington een overeenkomst getekend, waarin de toekomstige watervoorziening is geregeld. De Israëlische media noemden het een "historisch akkoord" en de Israëlische minister van Energie en Infrastructuur juichte over "een droom die uitkomt. Een doorbraak na jarenlange inspanningen." De overeenkomst voorziet ook in o.a. de bouw van een viervoudige pijpleiding van de Rode Zee naar de Dode Zee. Hierdoor zal jaarlijks 200 miljoen kubieke meter water over een afstand van 320 km naar het noorden worden gepompt om het opdrogen van de Dode Zee te voorkomen. De overeenkomst voorziet ook in de bouw van een gemeenschappelijke zeewaterontziltingsinstallatie in Aqaba (Jordanië), waar ongeveer 80 miljoen m3 zout water wordt verwerkt tot drinkwater. Het gezuiverde water wordt verdeeld tussen Israëli's, Jordaniërs en Palestijnen. 


De Dode Zee
Israël krijgt 30 tot 50 miljoen m3 voor Eilat en het Arava gebied. In die droge woestijngebieden is voortdurend een tekort aan water. De Jordaniërs krijgen 30 miljoen kubieke meter voor het zuiden van hun land en daarnaast ongeveer 50 miljoen kubieke meter gezuiverd water uit het noorden van Israël. De Palestijnen krijgen ongeveer 30 miljoen kubieke meter uit het noorden van Israël om de watervoorziening voor de inwoners van Judea en Samaria te verbeteren. De bouw van de pijpleiding moet binnen vier tot vijf jaar zijn afgerond. De leiding loopt grotendeels over Jordaanse gebied, maar raakt in bepaalde gedeelten de Israëlische kant. De totale kosten van het project worden geschat op bijna 300 miljoen euro. Wanneer er voldoende investeerders hebben ingeschreven, wordt de ontziltingsfabriek gebouwd en de eerste van de vier pijpleidingen gelegd. Bron: Israel Today Headlines 09-12-2013

Zondag 8 december: John Kerry: Vrede maakt Israël sterker

Tijdens het Saban Forum, een jaarlijkse bijeenkomst van Israëlische en Amerikaanse leiders, zei de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, John Kerry, gisteren dat vrede Israël sterker maakt. Ook zei hij verder dat Israël en Jordanië een "verantwoordelijke buur" moeten hebben. Kennelijk doelde hij op de Palestijnse Autoriteit. Wat betreft de Syrische crisis noemde Kerry het ontmantelen van de Syrische chemische wapens een diplomatiek succes. Hij hoopt ook op een diplomatiek succes in de kwestie Iran. "Israël zal er veiliger door worden,"zei de Amerikaanse minister optimistisch. Israël is echter sceptisch wat de kwestie Iran betreft. De Israëlische minister van Defensie, Moshe Ya'alon, zei dat het Israëlisch-Palestijnse conflict een lokaal probleem is en niet de oorzaak van de instabiliteit in het Midden-Oosten. Ook zei hij geen partner te zien voor een twee-staten-oplossing. Wel ziet hij mogelijkheden om de economie, het bestuur en de gerechtigheid te bevorderen. Dat kan alleen als de Palestijnen hun houding veranderen en het geweld afzweren, dan ziet Ya'alon een vredespartner. Volgens hem is de veiligheid niet alleen het blokkeren van de oostelijke grenzen, maar ook het voorkomen van terroristische activiteiten van Hamas, Islamitische Jihad en a-Qaeda in de Palestijnse gebieden. Indien Israël geen vrijheid zou hebben in Judea en Samaria, dan zou de Palestijnse president Mahmoud Abbas allang verslagen zijn door de radicale islam, aldus minister Ya'alon. Veiligheid begint bij onderwijs en de erkenning van een Joodse Staat. Verder zei Ya'alon dat Iran nog steeds de grootste dreiging voor Israël is. Het voortbestaan van de Joodse Staat staat op het spel als Iran doorgaat met het verrijken van uranium voor de ontwikkeling van de atoombom. Bron: Nieuws-uitgelicht-infonu.nl/laatste nieuws Israël 08-12-2013 

Zondag 8 december: Obama terughoudend over deal Iran

De Amerikaanse president Barack Obama heeft de hoop op een definitief akkoord over het Iraanse atoomprogramma getemperd. De kans daarop is volgens hem hooguit 50%, zo zei hij op een forum in Washington. Tijdens het debat kwam de deal aan de orde die de Verenigde Staten, Rusland, China, Frankrijk, Groot-Brittannië en Duitsland vorige maand sloten met Iran. Het land beloofde onder meer voorlopig geen kerninstallaties te bouwen. In ruil daarvoor worden sancties tegen Iran verlicht. De afspraken gelden voor zes maanden. Obama noemde de afspraken een "stap in de goede richting", maar nog lang geen definitief akkoord. "We moeten het proberen,"zei de Amerikaanse president. Bron: NOS-TT 08-12-2013

Zondag 8 december: Rel bij bezoek Nederlandse premier Rutte aan Israël

Van 7 tot met 9 december brengen Nederlandse premier Mark Rutte, minister van Buitenlandse Zaken Frans Timmermans en hun zware delegatie hun bezoek aan de Joodse Staat en de Palestijnen. Het doel van het bezoek is het bevorderen van de economische samenwerking met Israël en de Palestijnen. Echter veroorzaakt Rutte's bezoek een rel. De aanleiding is de onenigheid met de Israëlische autoriteiten. Daarom besloot hij een bezoek aan de grensovergang tussen Israël en de Gazastrook af te blazen. Rutte zou aan de grens een nieuwe containerscanner feestelijk in gebruik nemen. De scanner, een geschenk van Nederland, is bedoeld om de handel tussen de Palestijnse gebieden te bevorderen. Maar tot ergernis van Nederland weigert Israël de scanner te gebruiken. Ook was er een rel rond een bezoek van minister Timmermans aan Hebron in Judea en Samaria. Israël wilde Israëlische militairen meesturen, tegen de zin van Timmermans. Die besloot zijn bezoek in te korten. Bron: NOS-TT 08-12-2013

Opmerking blogger: Mark Rutte en Frans Timmermans zijn erg eigenzinnig. Vooral de heer Timmermans. Hij had moeten beseffen dat het bezoek aan Hebron risicovol is. Israël heeft zeer goede redenen om over de veiligheid van de Nederlandse minister te waken. Waarom Israël de scanner niet wil gebruiken, is nog niet bekend, omdat de Nederlandse media de ware toedracht voor ons verzwijgen. Zeker is dat Israël zeer goede redenen heeft. Aan Israël valt helemaal niet te verwijten.

Om Sions wil zal ik niet zwijgen. God zegene u.


                                                                                            Paul Parker

Het auteursrecht van dit artikel ligt bij de blogger en de genoemde nieuwsbronnen. Zonder toestemming van blogger Paul zijn vermenigvuldiging, eigen gebruik en publicatie in een ander blog, website of een boekvorm verboden.

Geen opmerkingen: