dinsdag 9 april 2013

Het lijden van Egyptische christenen volkomen genegeerd
Laffe houding van het Westen

Het verontrustende persbericht van The Voice of the Copts, een organisatie die inzet voor de vervolgde christelijke minderheid in Egypte, laat zien hoe nijpender is de situatie van de Egyptische christenen. The Voice of the Copts vraagt nu aandacht voor de ongelofelijke vervolging die de Eyptische christenen nu ondergaan. Helaas...negeren de grote media en de westerse regeringsleiders en politici de verschrikkelijke details van hoe ondraagelijk het leven is geworden voor de Egyptische christenen onder het islamitische regime van dit land. De westerse politici koesteren nog steeds de illusie dat Egypte een overgang naar de democratie naar westers model heeft beleefd. Echter laat het bericht van The Voice of the Copts het tegendeel zien. 

geweldsuitbarsting

De Egyptische politie omsingelde afgelopen zondagmiddag de Koptische kathedraal Sint Markus in Cairo, het hoofdkwartier van de Koptische paus om het te beschermen tegen een woedende menigte van moslims die het christelijke bedehuis uren achtereen hadden aangevallen met stenen, brandbommen en geweervuur. Binnen werd een begrafenisplechtigheid gehouden voor acht christenen die vier dagen daarvoor wreed waren vermoord tijdens een woedeuitbarsting van moslims die wraak hadden genomen op een gehele christelijke wijk, nadat een christen het had gewaagd een jong meisje te beschermen tegen verkrachting door een moslim. (1)

Koptische christenen wonen de begrafenis van acht
vermoorde christenen bij
De uitvaart van acht vermoorde christenen 
Een man zwaargewond bij aanval op de Koptische
Kathedraal in Caïro
Straatgevechten in Caïro
Deze bloedige gebeurtenissen vonden plaats in Al Khosous, een buitenwijk van Cairo, een stad met ongeveer drie miljoen inwoners met een christelijke meerderheid. Het begon toen een christen in gevecht raakte met een moslim die probeerde een christenmeisje te kidnappen en te verkrachten. Bij zijn felle verdediging van het meisje dat waarschijnlijk haar familie nooit terug zou zien, verwondde hij de moslim aanvaller dodelijk. Binnen enkele uren na deze verschrikkelijke gebeurtenis laaide de wraakzucht op in de islamitische wijken. Er volgde een algemene staat van paniek en terreur. Groepen moslims vielen een Baptistenkerk aan en staken die in brand. Met brandbommen (Molotov-cocktails) en andere wapens vernietigden de moslims woningen en bedrijven van christenen en plundeerden de inhoud. (1) In deze schokkende video ziet u hoe gewapend zijn de moslimjongeren die de Koptische kathedraal in Cairo aanvielen. Eén van de moslimjongeren schoot op iemand die de hele gebeurtenis had gefilmd. Zowel moslims als Koptische christenen die getuige waren van de tragische uitbarsting, belden de Caïrose radio en TV stations en vroegen hen wanhopig een verzoek aan de politie uit te zenden om snel naar de plaats van het misdrijf te komen. De geweldsuitbarsting van de moslims kostte acht christenen en een moslim het leven. Pas nadat de situatie weer rustig begon te worden, kwam de politie, wat de laatste tijd de gebruikelijke procedure is in Egypte. (1)

Dringend verzoek aan het Westen

Voice of the Copts roept Europa en de Verenigde Staten op om voorwaarden te verbinden aan het geld van belastingbetalers, dat is beloofd aan het regime van de Egyptische president Mohammed Morsi, en echt bewijs te eisen dat Egypte mensenrechten en gelijkheid voor de wet voor alle burgers garandeert. (1) Drie maanden geleden bracht de president van de Europese Unie, Herman van Rompuy, bezoek aan zijn ambtgenoot, Egyptische president Morsi. Van Rompuy had ruim 5 miljard euro aan het Egyptische regime toegezegd om 'het democratiseringsproces' in Egypte te ondersteunen. "U kunt er zeker van zijn dat op de weg van het verankeren van de democratie de EU aan uw zijde zal staan als een vriend, een buur en partner,"zei EU-president Herman van Rompuy tegen de Egyptische president. (2) De PVV heeft vol ongeloof gereageerd op de toezegging van de EU aan Egypte voor miljardensteun. "Onder leiding van Morsi glijdt Egypte af naar een islamitische dictatuur,"zei Europarlementariër Laurence Stassen tegen De Telegraaf. "De rechterlijke macht staat onder druk en recente voorstellen staan haaks op de bescherming van de mensenrechten en duperen de positie van minderheden en vrouwen." (3) Wat betreft Herman van Rompuy, is hij niet alleen naïef maar ook hypocriet! Is Herman van Rompuy niet degene die de hand van wijlen Libische dictator Muammar Khadaffi heeft geschud!? Bekijk de onderstaande foto maar.


Herman van Rompuy (links) en
Muammar Khadaffi (rechts) 
Samen met andere EU-leiders heeft de EU-president van Rompuy de Libische leider Khadaffi verraden en overgeleverd aan de islamitische rebellen. Met medeweten van de Westerse leiders werd Khadaffi vermoord door de islamitische rebellen! Het is allang bekend dat de EU de islamisten in Libië, Tunesië en Egypte aan de macht heeft geholpen. Met zulke hypocriete houding is Herman van Rompuy onwaardig! 

We vragen leiders van Westerse kerken en kerkgenootschappen die aan de interreligieuze dialoog deelnemen, bij moslimleiders aan te dringen om in het openbaar uit te spreken dat zij zich verzetten tegen de mishandeling van christenen en niet-moslims in het algemeen in Egypte en elders waar de islam wordt beoefend en de overheersende ideologie blijft, aldus Israel Today. 

Ook moeten de kerkleiders werkelijke moed tonen om voor de vervolgde broeders en zusters in het Midden-Oosten op te nemen. Bovendien zou het beter zijn dat zij niet de schuld van alle ellende aan Israël moeten geven, hoewel de schuld bij de werkelijke daders (moslim radicalen) ligt. Maar zolang westerse media, politici en kerkleiders de christenvervolgingen in het Midden-Oosten blijven negeren, maken zij zich medeplichtig aan de gewelddadigheden tegen christenen, niet-moslims en minderheden. Bid voor de vervolgde christenen in Egypte, Libië, Saoedi-Arabië, Irak, Pakistan. Bid ook voor de Syrische christenen die nu groot gevaar lopen om door islamitische rebellengroepen afgeslacht te worden. De Bijbel leert ons ook voor onze regering te bidden, opdat onze regering als dienaar Gods waardig blijft en zich niet inlaat met het kwaad. Indien de regering zich inlaat met het kwaad, is ie niet langer waardig een dienaar van God te zijn. Uiteindelijk staat onze regering geheel onder de invloed van de boze macht. Bid ook voor onze regering, opdat het geen zaken meer zal doen met een regime die de mensenrechten met de voet vertreedt. 

Om Sions wil zal ik niet zwijgen. God zegene u.

                                                                                            Paul Parker

Het auteursrecht van dit artikel ligt bij Israel Today, The Voice of the Copts en de blogger. Zonder toestemming van blogger Paul zijn vermenigvuldiging, eigen gebruik en publicatie in een ander blog of website verboden.

Bronnen en referenties: 

(1) Israel Today Headlines: Lijden van Egyptische christenen wordt genegeerd. 08-04-2013
(2) NOS: Miljardensteun voor Egypte. 13-01-2013
(3) PowNed: 5 miljard voor Egypte. 13-01-2013

Geen opmerkingen: