zaterdag 16 april 2011

Is Coca-Cola zionistisch?


Paar weken geleden kwam mijn vriend die een moslim was, bij mij op bezoek. We hadden heel gezellig gepraat en koffie gedronken. Opeens vroeg hij aan mij of Coca-Cola een Joods bedrijf was. Ik was verbaasd te horen. Ik had wel eerder gehoord van de uitspraak van de Iraanse president Ahmadinejad dat het logo van de Olympische Spelen 'zionistisch' was. Een heel domme uitspraak, neem ik aan. Ahmadinejad ziet blijkbaar overal 'zionistische complotten'. Al geloofde ik niet dat Coca-Cola een Joods bedrijf is en het logo 'zionistisch' is, besloot ik op eigen onderzoek te gaan. Tijdens het onderzoek stuitte ik op absurde en volstrekt belachelijke verhalen die bij de moslims de ronde deden.

Een moslima schreef in een forum op het internet;"Coca-Cola zou een merk zijn dat werd opgezet door Joden om de islam te doen verdwijnen. Dankzij de verslavende werking is de cola over de hele wereld verspreid. Wanneer je het logo van Coca-Cola spiegelt, bevat de naam een anti-islamitisch leus. Door de constante blootstelling aan het logo kan men gebrainwashed worden tot een anti-moslim wezen." (Mocro-forum. 19-05-2005)

Een Turkse student schreef in een Turks forum;"De meest bekende Joodse bedrijf is, denk ik, McDonalds en Coca-Cola. Maar toch gaan alle Turken een hamburger halen bij de Mac. Per keer ben je dan 10 tot 25 euro kwijt, en als je 1 keer per week langs gaat bij de Mcdonalds... reken jij dan maar uit hoeveel euro per jaar je geeft aan een Joods bedrijf. Intel is ook een Joods bedrijf. Dus ipv voortaan op te scheppen dat je intel pentium 4 hebt, moet je wat minder blij reageren. Laten we  IBM niet vergeten. Ook zo'n wereldberoemde bedrijf Nokia. Of wat dacht je van Disney of Danone. Leuk voor de kids, maar een stuk minder leuk voor de kids in Palestina. Natuurlijk hebben we ook alledaagse Joodse produkten in huis: Nestlé, Douwe Egberts, Ambi Pur, Sanex, Pickwick, Nescafé, Nestea, Maggi, Kitkat, L'Oreal, Lion, enz." (Forum Turkse studenten. 2005)

Zijn Coca-Cola, IBM, Nestlé, McDonalds, L'Oreal, Walt Disney, enzovoorts allemaal Joodse bedrijven die zijn gerund door de 'zionisten'?? Jammer voor de moslims berusten deze fabels geheel niet op de waarheid. Laten we naar fabels en feiten kijken, om te beginnen met de voorgeschiedenis:

Fabel: Coca-Cola is een zionistisch concern.
Feit: John Pemberton (1831-1888) was de Amerikaanse uitvinder van de befaamde drank Coca-Cola. Nadat hij aan het Southern Botanico Medical College in Georgia afgestudeerd had, begon hij eerst een praktijk als traditioneel stoomdokter en later een apotheek. Hiernaast hield hij zich ook bezig met het verrichten van medische handelingen. In 1869 verhuisde Pemberton met zijn gezin naar Altanta, waarbij hij een lucratieve handel begon in een door hem ontwikkeld drankje dat hij met veel succes verkocht onder de naam "Pemberton's French Wine Coca." Dit drankje was gebaseerd op een vergelijkbaar Europees drankje, genaamd "Vin Mariani" van de Corsicaan Angelo Mariani. Mariani ontwikkelde deze drank uit een combinatie van Bordeauxwijn en een extract van bladen van de coca-plant! In die tijd werd het coca-extract vooral gebruikt in geneesmiddelen, voor drankjes ter bevordering van de seksuele drift en behandeling van spijsverteringsproblemen, voor zenuwkalmerende middelen en als drankje tegen veroudering. Coca wordt nog steeds gebruikt door inheemse Indiaanse volken in Zuid-Amerika. Over het algemeen wordt cocaïne van coca-bladeren gemaakt. Nadat in Altanta in 1885 een verbod op alcohol werd uitgevaardigd, verving Pemberton de wijn in zijn drankje door suikersiroop. Op 18 mei 1886 besloot Pemberton een definitieve keuze te maken voor de formule van zijn nieuwe drank en Frank Robinson, een van Pembertons partners en medeeigenaar van zijn bedrijf, bedacht de naam Coca-Cola, het handelsmerk én logo. Op 28 juni 1887 werd aan Coca-Cola de handelsmerk een patent toegekend. Jacobs Pharmacy in Altanta, in de staat Georgia, was de eerste zaak waar Coca-Cola werd verkocht. De cocaïne werd pas in 1905 uit het drankje verwijderd, waardoor de definitieve formule ontstond zoals we deze tegenwoordig nog kennen. Met de uitvinder van Coca-Cola ging het bergafwaarts. Ondanks het succes van de drank was Pemberton verslaafd aan cocaïne, waardoor hij in grote financiële problemen raakte en zijn aandeel in de onderneming uiteindelijk verloor. En hij stierf op 51 jarige leeftijd aan maagkanker. Na zijn dood was Coca-Cola een meest bloeiende en succesvolle onderneming geworden. (1)

Onomstreden was Coca-Cola zeker niet. In de jaren dertig had Coca-Cola de Olympische Spelen in Berlijn in 1936 gesponsord. Robert Woodruff, de grote baas van het Coca-Cola concern, bezocht de Olympische Spelen in Berlijn en was ook als gast op een galafeest dat speciaal voor de nazi-leiders was georganiseerd. In de jaren hierna had Coca-Cola bijeenkomsten van onder meer de Hitler-Jugend gesponsord. Verder werd er trots geadverteerd met de mededeling dat Hitler Coca-Cola had gedronken. Bij het tienjarig bestaan van Coca-Cola in Duitsland werd op verzoek van topman Max Keith massaal de Hitler-groet gebracht. Als reden gaf hij:"om te getuigen van onze diepste bwondering voor onze Führer, die onze natie naar glansrijke hogere sferen heeft geleid." Coca-Cola Nederland reageerde op de beschuldigingen en betreurde in een verklaring dat de feiten inderdaad verzwegen waren geweest. "Coca-Cola heeft haar aanwezigheid op de Olympische Spelen van 1936 nooit ontkend,"aldus een woordvoerder. (2)

Coca-Cola en swatstika
 In 1949 had Coca-Cola geprobeerd de markt in Israël af te zetten, maar een vergunning werd niet afgegeven door de Israëlische autoriteiten. Om de afzetmarkt in de Arabische landen te openen besloot het Coca-Cola concern geen zaken meer te doen met Israël. Een rel kwam, toen een Egyptische ambtenaar een Amhaars tekst op de Coca-Cola fles aanzag voor het Hebreeuws en beschuldigde Coca-Cola van het zakendoen met Israël. De kwestie ontstond opnieuw op 1 april 1966, toen Moshe Bronstein, een Israëlische zakenman uit Tel Aviv, Coca-Cola beschuldigd had van het boycotten van Israël en het bevoordelen van de Arabische landen. De Anti-Defamation League in Amerika nam de zaak zo hoog op en er werd een strafrechterlijk onderzoek ingesteld. De druk op Coca-Cola groeide en een Amerikaanse sanctie dreigde. Uiteindelijk zegde het concern toe een bottelarij in Tel Aviv te openen en investeringen in Israël te doen. In reactie daarop had de Arabische Liga Coca-Cola van augustus 1968 tot mei 1991 geboycot als onderdeel van de economische boycot van Israël. (3)

In November 2000 voerden zwarte werknemers actie tegen Coca-Cola en eisten forse schadevergoeding van Coca-Cola, omdat ze gediscrimineerd waren door Coca-Cola. Er werd een rechtszaak tegen Coca-Cola aangespannen. Uiteindelijk kwam het tot een schikking dat Coca-Cola schadevergoeding zou uitbetalen aan zwarte werknemers. In 2005 werd er gemeld dat zwarte mensen nog steeds ondervertegenwoordigd in het topmanagement bij het bedrijf en minder betaald waren dan blanke werknemers. (4)
Ook was Coca-Cola verwikkeld in diverse rechtszaken en schandalen. Een van de schandalen was de mysterieuze bottelarij-moorden in Colombia. (5)

Fabel: IBM is een zionistisch onderneming.
Feit: In 1896 richtte Herman Hollerith (1860-1929), de uitvinder van de ponskaart, samen met de Nederlander Jan Broeksma de Tabulating Machines Company op. Na diverse fusies kwam in 1911 in de Amerikaanse staat New York de Computing Tabulating Recording Company tot stand. In 1929 werd dit bedrijf omgedoopt tot International Business Machines (afgekort: IBM). IBM werd vooral bekend door de productie van typemachines, machines voor ponskaarten en kopieermachines. Tegenwoordig kent iedereen IMB van de Personal Computers, afgekort PC. Herman Hollerith was de zoon van de Duitse immigranten en dus géén Jood.

In de Tweede Wereldoorlog was de rol van IBM in nazi-Duitsland erg omstreden. De hoofdverantwoordelijke voor de samenwerking met de nazi's zou de topman van IBM, Thomas J. Watson (1874-1956) zijn. In 2011 hadden Amerikaanse advocaten namens slachtoffers van de Holocaust en hun nabestaanden een schadeclaim ingediend tegen de computergigant IBM. Volgens hen wist IBM dat de nazi's zijn technologie gebruikten bij de vervolging en vernietiging van de Joden. De advocaten, die ook betrokken waren bij de schadeclaims tegen Zwitserse banken, baseerden zich op een omstreden nieuw boek van de historicus Edwin Black, die vaststelde dat de Holocaust niet alleen op Duitse efficiëntie, maar ook op Amerikaanse technologie steunde. De historicus Black concludeerde in zijn boek dat het nazi-regime sorteermachines en ponskaarten van IBM gebruikt had om Joden te registreren en het transport naar de concentratiekampen te kunnen regelen. Volgens Black werd de apparatuur ook door de nazi's gebruikt voor het inzetten van dwangarbeiders uit de kampen. "Voor de eerste keer kon een antisemiet op automatisering steunen. Hitler deed het niet alleen,"zei Black. "IBM zorgde voor de 'blitz' in de Blitzkrieg en voor ongeloofelijke aantallen in de Holocaust. het stelde de nazi's in staat omvang, snelheid en doelmatigheid te bereiken." Om zijn bewering kracht bij te zetten, wees Black op het hoge percentage Joden dat uit Nederland werd gedeporteerd. Dat kwam volgens hem doordat het ponskaartsysteem in Nederland veel meer werd gebruikt dan in andere landen. Maar Bob Moore, holocaustspecialist van de Universiteit van Sheffield, wierp tegen dat de omvang ook kan worden verklaard uit het feit dat de bevolkingsregisters in Nederland veel beter waren geweest. Black wees er ook op dat de vroegere IBM-topman Thomas Watson in 1937 een hoge onderscheiding kreeg, die Hitler had ingesteld voor buitenlanders die zich verdienstelijk hadden gemaakt voor het Derde Rijk. IBM erkende dat het bedrijf inderdaad sorteermachines en ponskaarten had geleverd voor een volkstelling die kort na de machtsovername van Adolf Hitler in Duitsland werd gehouden. Dankzij die telling kon het nazi-regime beschikken over gedetailleerde gegevens over de Joodse gemeenschap. Maar het concern onkende dat het iets te maken had met het gebruik van de technologie voor het besturen van de concentratiekampen. Een woordvoerster van IBM, Carol Makovich, wees er tegenover de Amerikaanse pers op dat IBM al voor de oorlog de greep op zijn dochterbedrijf in Duitsland, Dehomag, had verloren. Ook waren de betrekkingen tusssen het Amerikaanse bedrijf en het nazi-regime volgens de woordvoerster bekoeld nadat Watson in 1940 zijn medaille aan Hilter geretourneerd had. De historicus Black bleef erbij dat Dehamog apparatuur aan verscheidene concentratiekampen, waaronder Auschwitz, had geleverd, maar hij kon niet over genoeg bewijzen beschikken dat het moederbedrijf in de Verenigde Staten hiervan op de hoogte was geweest. De claim van de Amerikaanse advocaten was erop gebaseerd dat IBM na de oorlog alsnog betaald werd voor het gebruik van de ponskaarten.
Simon Wiesenthal van het Joods Documentatiecentrum in Wenen had lof voor het boek van Edwin Black. Maar andere deskundigen uitten twijfels over de bevindingen van Black. "Het idee dat de nazi's geavanceerde technologie nodig hadden om efficiënt te zijn, is verkeerd", aldus Raul Hilberg, een specialist op het gebied van de deportatie van de Joden. "De nazi's hadden machines en ze waren efficiënt. Dat is waar, maar het is geen kwestie van oorzaak en gevolg." Dvaid Barnouw van het Nederlands Instituut voor Oorlogsdocumentatie (NIOD) zei dat Black's boek niet slecht is maar de indruk geeft van de geringe kennis van de Nederlandse geschiedenis. (6)

Net zoals de meeste Amerikaanse bedrijven had het IBM inderdaad een kwalijke rol tijdens de Tweede Wereldoorlog  gespeeld.

Fabel: Nestlé is een zionistisch concern.
Feit: Nestlé werd in 1866 opgericht door de Zwitser Henri Nestlé, die een oplosbaar babyvoedsel op basis van melk en granen als vervanger van moedermelk had uitgevonden. Nestlé is het grootste voedingsmiddelenconcern ter wereld en produceert oploskoffie, bronwater, bouillon, ijs, chocolademelk, pasta, yoghurt, ontbijtgranen, melkpoeders, babyvoedsel, enzovoorts. Al sinds de jaren zeventig kreeg Nestlé veel kritiek voor zijn grootschalige flessenmelkreclames in ontwikkelingslanden. Hierin werd zogende moeders aangeraden de moedermelk in te ruilen voor de flessen melkpoeder. Volgens de schattingen leidt dit jaarlijks tot de dood van 1,5 miljoen babies, niet alleen omdat de melkpoeder vaak gemengd wordt met verontreinigd water, maar vooral omdat vrouwen de dure melkpoeder niet kunnen betalen. Wanneer ze echter met flessenmelk beginnen, droogt hun moedermelk op en zijn ze verplicht flessenmelk te gebruiken. Deze praktijken leidden op 4 juli 1977 tot een internationaal boycot. Nestlé onderzocht dit en alle fouten werden rechtgezet: in 1982 onderschreef Nestlé de wereldgezondheidsorganisatie-code i.v.m. met de reclame van moedermelk-subsituten. Toch voert Nestlé nog altijd misleidende reclame. De Nestlé-boycot bestaat daarom nog in 24 landen.
In het televisieprogramma Keuringsdienst van waarde van de RVV is in de reeks programma's omtrent de Tony Chocolnely meervoudig aan het licht gekomen dat Nestlé zich ook in de 21ste eeuw nog steeds schuldig maakt aan slavernij en niet het Harding Engel Convenant had getekend of zich hield van de afspraken, die werden gemaakt in 2001 (namelijk slaafvrije chocolade op de markt brengen vanaf 2005). (7)

Fabel: The Walt Disney Company is een zionistisch concern
Feit: The Walt Disney Company is één van de werelds grootste mediaconglomeraten. Het concern heeft sinds 1962 een beursnotering aan New York Stock Exchange en maakt deel uit van één van de belangrijkste beursindices ter wereld, de Dow Jones Industrial Average-index. Disney werd op 16 oktober 1923 opgericht door Walt Disney en zijn broer Roy Disney als de Disney Brothers Cartoon Studio en bestond vele jaren als Walt Disney Productions. Pas op 6 februari 1986 werd het bedrijf hergenoemd met de huidige bedrijfsnaam. The Walt Disney Company heeft vandaag de dag een jaarlijkse omzet van circa 35 miljard Amerikaanse dollar.
Walt Disney (1901-1966) stamde af van Ierse en Duitse immigranten. Zijn ouders kwamen uit Canada. Hij was een Amerikaans filmproducent, filmregisseur, scenarioschrijver, stemartiest, animator, entertainer en een filantroop. Hij was een internationaal icoon en een toonaangevende filmindustrieel geweest. Als een harde en slimme zakenman was hij zeer invloedrijk op het gebied van amusement in de twintigste eeuw. Als de filmregisseur won Walt Disney 26 Oscars, met een record van vier in één jaar. Ook won hij 7 Emmy Awards. Velen beschouwden Walt Disney als de geestelijke vader van Mickey Mouse. Dat is gedeeltelijk de waarheid. In werkelijkheid werd het personage Mickey Mouse gecreeërd door Huub Iwerks, een nederlandse tekenaar die voor Walt Disney werkte. Mickey Mouse is wereldwijd bekend in vele landen en het internationale icoon geworden. Hij is ook het icoon van the Walt Disney Company. In verschillende landen heet hij in het Deens Mikkel Mus, in het Duits Micky Maus, in het Fins Mikki Hiiri, in het Indonesisch Miki Tikus, in het Italiaans Topolino, in het Turks Miki Fare, in het Pools Myszka Miki, in het Hongaars Miki Egér.
Walt Disney was geen jood. Wel is het bekend dat hij een felle anti-communist en een republikein was. Walt Disney was een vrijmetselaar en als tiener lid van de vrijmetselaarsjeugdorganisatie, de Orde van DeMolay, waartoe Hollywoodlegende John Wayne ook behoorde. En zijn creatie Mickey Mouse kreeg een ere-lidmaatschap van deze orde. Ook de voormalige Amerikaanse president William "Bill" Clinton is een lid van dezelfde orde. (8)
De Orde van DeMolay werd genoemd naar Jacques De Molay, de grootmeester van de Tempelieren. Walt's vader Elias Disney was een overtuigd socialist en goed bevriend met dominee Walter Parr van St. Paul Congregationele kerk. Walt werd naar dominee Walter Parr genoemd.

Toen Walt Disney aan longkanker in 1966 stierf, kwam zijn imperium in handen van zijn broer Roy Disney. Na het overlijden van Roy Disney brak een moeilijke periode voor Walt Disney Company aan. Na de stagnatie beleefde het concern een opbloei, toen Michael Eisner in 1984 bestuursvoorzitter van Walt Disney Company werd en in 2005 terugtrad. Zijn Joodse afkomst was inderdaad de aanleiding geweest voor vele lastercampagnes van antisemieten die zeggen dat het Walt Disney concern 'door de zionisten overgenomen werd.' Ook werd de leugen in de wereld rondgebazuind dat Walt Disney 'zionistisch' is. Een Amerikaanse magazine schroomde zich niet ervoor ongezouten kritiek te uiten. "De beroemde Disney organisatie, die werd opgericht door Walt Disney, een heidens Midwesterner, die naar verluidt antisemitische houding koestert, beschikt nu over joodse personeel in al bijna de meest machtige posities."(9) Al is Michael Eisner een jood, heeft hij het Judaïsme nooit beleden. Zijn ouders waren helemaal geen orthodoxe joden en zeker ook geen zionisten. De vader van Michael was een atheïst en er werd niet veel gepraat over de Joodse afkomst bij hem thuis!
Als Walt Disney nog geleefd had, zou hij waarschijnlijk niet blij zijn met de benoeming van een jood als Michael Eisner. Ook zou hij nooit goedkeuren dat zijn imperium in Joodse handen zou komen. Of Walt Disney een antisemiet was geweest, is dat niet bewezen noch bevestigd.

Fabel: Het logo van de Olympische Spelen is zionistisch.
Feit: Iran had een klacht bij het Internationale Olympische comite ingediend vanwege het Olympische logo. Het logo zou voor het woord Zion staan en daarom 'racistisch' zijn. De klacht werd verworpen door het Olympische comite. (10) Helaas voor de Iraanse president Ahmadinejad die overal 'zionistische complotten' ziet, is het Olympische logo helemaal niet zionistisch. De meeste moslims die de leugens over het 'zionistische wereldcomplot' geloven, kennen de ware oorsprong van de Olympische Spelen en het Olympische logo niet, gezien het feit dat zeer veel moslims niets willen weten van de westerse cultuur. Niet alleen moslims maar ook christenen, joden, hindoe's, boeddhisten, atheïsten, politici en...sporters zijn onwetend omtrent de ware oorsprong van de Olympische Spelen.

De Olympische Spelen zijn helemaal niet bedacht door de zionisten, zoals de antisemitische samenzweringstheorieën dat wel zeggen. Bijna iedereen vergeet twee belangrijke gebeurtenissen uit de geschiedenis van de moderne Olympische Spelen; Tijdens de Olympische Spelen van Berlijn in 1936 speelde antisemitisme een grote rol in nazi-Duitsland. Joodse atleten werden van deelname voor nazi-Duitsland uitgesloten. Zeldzaam was het wel dat een joodse schermster, Helene Mayer (1910-1953), aan de Duitse schermploeg mocht deelnemen. Ze won de zilveren medaille. Haar deelname aan de Olympische Spelen was te danken aan de druk van het Amerikaanse publiek en het optreden van de IOC (International Olympic Comite). Al vroeg Helene Mayer zich af of het een eer was om voor nazi-Duitsland te vechten. (11)
Tijdens de Spelen werd de arische superioriteit gepropageerd. Het bleek dat de zogenaamde Ariërs niet 'superieur' waren, toen de zwarte Amerikaanse atleet Jesse Owens vier gouden medailles won bij de 100 m sprint, de 4 x 100 m estafette en bij het verspringen. Naar verluidt zou Hitler na de overwinning van Owens de officiële tribune verlaten hebben om de zwarte winnaar niet te willen feliciteren. Een ander tweede gebeurtenis was het drama in München, die tijdens de Olympische Spelen in 1972 zich afspeelde. Elf Israëlische atleten werden door de Palestijnse terroristen vermoord.

De Olympische Spelen vonden hun oorsprong in het Oude Griekenland en werden voor het eerst  in 776 voor Christus gehouden in Olympia. Olympia werd genoemd naar de berg Olympos, de woonplaats van de Griekse goden in Thessalië. De oude Olympische Spelen waren in de eerste plaats een religieuze festival ter ere van Zeus de Griekse oppergod. In Olympia stond een heiligdom en deze heiligdom gold zich als één van de zeven wereldwonderen van de oudheid. In het heiligdom bevond zich een 45 meter hoog beeld van Zeus dat gemaakt was van ivoor en goud. Er werden dieren, voornamelijk stieren (of ossen) en varkens, aan Zeus geofferd. De spelen werden om vier jaar gehouden en duurden vijf dagen. Uiteraard met de religieuze bedoeling dat deze spelen gediend waren om Zeus de hoogste eer te geven. De spelen begonnen en eindigden met een uitbundige parade van alle deelnemers. Rondom het veld stonden talloze afgodsbeelden van Griekse goden opgesteld, er werden gebeden en aan de goden geofferd. Men vierde niet alleen zomaar een sportfeest maar ook een religieuze plechtigheid. Er waren allerlei soorten van wedstrijden; hardlopen, hoog- en verspringen, worstelen, boksen, discuswerpen en wagenrennen. De winnaars van de spelen kregen olijftak als prijs. De oude Grieken geloofden dat de vitaliteit van de heilige boom werd doorgegeven aan de ontvanger van de prijs. Men schatte de olijfkrans hoger dan geld of gouden medailles! Alle deelnemers van de Olympische Spelen waren naakt. Naakheid was in die tijd voor mannelijke deelnemers gebruikelijk om te pronken met hun perfecte lichamen. Ook werd naaktheid niet alleen gediend voor het verheerlijken van het lichaam maar ook van Zeus!! Deze zondige en afgodische gebruik druisde geheel in tegen het Bijbelse gebod dat een gelovige God moet eren met het lichaam, want het lichaam is de tempel van God. (I Corinthiërs 3:16-17) De enige deelnemers aan de Olymische Spelen waren de Grieken en de Romeinen. Ook waren de Olympische Spelen voor politieke doeleinden gebruikt om vrede tussen de Griekse staten en steden te bevorderen. De eerste christenen beschouwden de Olympische Spelen als heidens en afgodisch. Om die reden had de Romeinse keizer Theodosius I met goedkeuring van de bisschoppen de Spelen in 393 verboden. Vijftien eeuwen later werden de Olympische Spelen herontdekt en nieuw leven ingeblazen door baron Pierre de Coubertin. Zonder de drijvende kracht als de Fransman de Coubertin was de grootschalige herrijzenis van de Olympische Spelen niet mogelijk. De Coubertin was een voorstander van de 'bevordering van een harmonieuze lichamelijke en geestelijke opvoeding van de jeugd en de versterking van de vriendschapsbanden tussen de volkeren', overtuigd als hij was dat de sportieve krachtmeting edelmoedigheid en ridderlijkheid bij de atleet zou aankweken, alsmede respect voor de prestatie van de tegenstander. Echter had baron de Coubertin andere motieven. Hij wilde dat de nieuwe Olympische Spelen herboren zou worden als "een nieuwe burgerlijke religie, vol met symbolen, tradities, riten en ceremonies." In 1894 werd het International Congres Athletic opgericht dat later bekend stond als het Internationale Olympische Comite. Deze congres gaf eerbetoon aan de Griekse god Apollo (god van de zuivering, het orakel en de profetie) door "Hymne aan Apollo" te zingen. Het resultaat ervan was dat de eerste moderne Olympische Spelen in Athene, Griekenland, in 1896 werden gehouden. En de bekende Olympische vlag met vijf geschakelde ringen van verschillende kleur op een witte achtergrond werd geintroduceerd. Deze vijf ringen vertegenwoordigen vijf continenten: Rood staat voor Amerika, Groen voor Australië, Zwart voor Afrika, Geel voor Azië, Blauw voor Europa. Elke natie van de wereld heeft een van deze kleuren in haar vlag. De ringen zijn als teken van eenheid van alle naties op aarde geschakeld. Echter hebben de vijf geschakelde ringen een occulte achtergrond; ze vertegenwoordigen de vijf oorspronkelijke planetaire goden die in Babylon werden vereerd. De Olympische vlag met vijf geschakelde ringen heeft hoe dan ook niks te maken met het Zionisme, maar veeleer met het Paganisme! De hele Olympische Spelen zijn doordrenkt in het Paganisme en spelen ongetwijfeld een grote rol in de eindtijd. (12)

Fabel: McDonald's is een zionistisch concern
Feit: McDonald's is een Amerikaans multinational, werelds grootste keten van fastfoodrestaurants en een van de iconen van het westerse kapitalisme. McDonald's is beursgenoteerd aan de New York Stock Exchange. Dom van antisemieten en moslims om te zeggen dat McDonalds joods is. De naam McDonald is absoluut niet joods maar schots.* Deze naam komt veel voor in Schotland.* De eerste McDonald's restaurant werd geopend in 1940 in San Bernardino in de Amerikaanse staat Californië door twee broers, Maurice "Mac" J. (1902-1971) en Richard "Dick" J. (1909-1998) McDonald, zonen van Ierse immigranten. McDonald's werd na 1948 internationaal bekend, toen de broers hun "Speedee Service System" ontwikkelden, een "lopende band" productiesysteem voor hamburgers, zonder bediening aan tafel. Hieruit was het McDonald's concern ontstaan. Tot de huidige dag heeft McDonald's vestigingen in 120 landen. 31.000 restaurants verkopen hamburgers en andere producten als Big Mac, Happy Meal, enz, aan 47 miljoen klanten per dag.
McDonald's komt in bepaalde omstandigheden tegemoet aan speciale wensen met betrekking tot voedsel. In Israël zijn sommige McDonald's (niet allemaal) volledig kosjer. Vandaar kritiek van antisemieten en pro-palestijnse activisten dat ze op McDonald's en Israël geleverd hebben. Maar het feit wordt door hen bewust genegeerd dat sommige McDonald's ook rekening meehouden met halal.

Kosjer McDonald's in Ashkelon, Israël

McDonald's ligt voortdurend onder vuur van critici zoals de milieubeweging, vakbonden en experts van de volksgezondheid. Zij beschuldigden McDonald's onder meer van het uitbuiten van ongeschoolde arbeiders, ecologische schade, de verkoop van ongezonde en niet voedzame voeding, de productie van verpakkingsafval, uitbuitende en misleidende reclame (vooral gericht op kinderen) en medeschuldigheid aan het lijden en de uitbuiting van dieren. (13)
In 2007 meldde de FNV dat McDonald's gebruik maakt van kinderarbeid voor het maken van de speeltjes van het Happy Meal. Kinderen zouden meer dan 16 uur per dag moeten werken voor een loon waarvoor ze nog geen McDonald's menu kunnen kopen. Dit bericht werd bevestigd door de HKCTU, de Hong Kong Confederation of Trade Unions, een zusterorganisatie van de FNV. (13)

McDonald's probeert haar slechte imago op te poetsen door het beeldmerk van McDonald's van kleur te veranderen. De kleur achter de gele M wordt groen in plaats van rood. Is McDonald's opeens milieubewust geworden?? Eens zal het op een dag bedrogen uitkomen als het blijkt dat McDonald's helemaal niet milieubewust is zoals het zich voordoet.

Het besluit.

Er zijn ook vele andere fabels dat Pickwick, L'Oreal, Shell, Vomar, Danone, BMW, enzovoorts 'zionistisch' zijn. Al deze fabels zijn ontkrachtigd door feiten. Mogelijk hebben de fabels te maken met de Israëlische producten, de investeringen in Israël en het door de joden bekleden van topfuncties in sommige multinationals als Walt Disney Company. En de pro-palestijnse activisten en linkse pressiegroepen voeren actie tegen Israëlische producten en proberen bedrijven en winkels onder druk te zetten geen Israëlische producten te importeren. Hun actie roept herinneringen aan de door de nazi's boycot van joodse winkels op. Ook waren heel wat joodse bedrijven door de nazi's onteigend. De huidige ontwikkelingen scheppen een zeer gevaarlijk en grimmig klimaat dat de geschiedenis zich zou herhalen. De fabels zijn een onderdeel van de lastercampagne van antisemieten en linkse pressiegroepen. Ook de websites met samenzweringstheorieën staan helemaal bol van dezelfde fabels. Er zijn zoveel onwaarheden in de samenzweringstheorieën over het "zionistische wereldcomplot." En de zogenaamde "bewijzen van zionistische complotten", die zijn geleverd door de antisemitische (en helaas ook christelijk!) websites, zijn allemaal gefingeerd. Precies hetzelfde als de nazi's ook deden met hun gefingeerde bewijzen over 'het complot van het joodse bolsjewisme.' Een goede raad voor u: laat u niet in met de websites met complottheorieën!! En geloof fabels ook niet!!

Daarvoor waarschuwt de Bijbel ons toch zo ernstig:

"Maar verwerp de ongoddelijke en oudwijfse fabelen; en oefen uzelven tot godzaligheid."
 II Timotheüs 4:7 (Statenvertaling)

"...en zullen hun gehoor van de waarheid afwenden, en zullen zich keren tot fabelen."
 II Timotheüs 4:4 (Statenvertaling)

"Want wij zijn geen kunstelijk verdichte fabelen nagevolgd, als wij u bekendgemaakt hebben de kracht en toekomst van onze Here Jezus Christus, maar wij zijn aanschouwers geweest van Zijn majesteit." II Petrus 1:16 (Statenvertaling)

"Neig mijn hart niet tot een kwade zaak, om enige handel in goddeloosheid te handelen, met mannen, die ongerechtigheid werken, en dat ik NIET EET VAN HUN LEKKERNIJEN."
Psalm 141:4

Laster, roddel, leugens en fabels zijn inderdaad lekkernijen in de mond van een goddeloze!

Betreurenswaardig dat de moslims fabels over 'zionistische concerns en logo's' wel geloven, had een moslim 'Mecca-Cola' op de markt gebracht als een alternatief voor de Amerikaanse en "zionistische" merken. Het product met de naam werd genoemd naar Mekka, de heilige plek van de islam. Mecca-Cola werd in Frankrijk in november 2002 geintroduceerd door Tawfik Mathfouthi als een 'solidariteit met het Palestijnse volk.' Hij was geinspireerd door een populaire Iraanse frisdrank, Zam Zam Cola. Mecca-Cola is nu verkocht in sommige delen van de Arabische wereld, Frankrijk, Amerika, Engeland, India en Canada. Hoewel het product is gemaakt in Frankrijk, is het bedrijf momenteel gevestigd in Dubai in de V.A.E. (Verenigde Arabische Emiraten). Het deel van de opbrengsten gaat volgens de voorschriften van de islamitische liefdadigheidsinstelling naar het Palestijnse volk. (14) Of het echt bij het Palestijnse volk goed is terechtgekomen, valt dat te betwijfelen. Over het algemeen verdwijnen grote sommen geld als opbrengsten en E.U. subsidies in de zakken van de PA functionarissen en terroristische organisaties als Hamas.

Blikken Cola met het logo Mecca-Cola
 De rijkdom en ongelimiteerde macht van de multinationals

Nu u de voorgeschiedenis en feiten van Coca-Cola, IBM, Nestlé, the Walt Disney Company, McDonald's kent, weet u ook nu dat al deze multinationals beslist niet zionistisch zijn. De multinationals zijn puur heidens en maken deel uit van het kapitalistische systeem. Coca-Cola identificeert zich niet alleen met Amerika maar ook met het kapitalisme en heeft een belangrijk bijdrage geleverd aan de verspreiding van de Amerikaanse cultuur over de wereld. Deze bijdrage heeft geleid tot een woordspeling: Coca-Colanization. Een variant van het kolonialisme. In 1931 liet Coca-Cola een advertentie ontwerpen door een Zweedse illustrator Haddon Sundblom, waarop twee kinderen flessen Cola aan de kerstman gaven. Deze en de navolgende reclamecampagnes, met name die van de jaren dertig van de 20ste eeuw, gaven de figuur zijn huidige grote bekendheid. In feite heeft Coca-Cola een bijdrage geleverd aan de afbraak van de Joods-Christelijke cultuur in het Westen en de opleving van het paganisme. De kerstman is beslist niet christelijk maar een paganistisch figuur. Ook veel multinationals maken zich schuldig aan de afbraak van de Joods-Christelijke cultuur en het ondermijnen van Bijbelse normen en waarden. Bijbelse geboden worden dikwijls met de voeten getreden. Het feit dat Shell zich schuldig maakt aan de ecologische verwoesting en milieuvervuiling in Nigeria, spreekt boekdelen. Alle multinationals dienen de Here God niet dan alleen Mammon de god van geld. Hebzucht, geldzucht en machtsmisbruik spelen hun grote rol in de multinationals. Nog een belangrijk feit dat alle multinationals werken aan de Nieuwe WereldOrde. Zo zijn de Trilaterale Commissie, de Bilderberg club en geheimzinnige en duistere organisaties vertegenwoordigd door de monetaire, politieke en economische topwereld. Het onvermijdelijke gevolg is dat de grote concerns ongelimiteerde en ongecontroleerde macht kunnen uitoefenen en een politiek beleid beïnvloeden.

De Bijbel zegt dat geldzucht de wortel is van alle kwaad. (I Timothéüs 6:10) Onvoorstelbaar dat Coca-Cola betrokken is bij de moorden in Colombia, Shell grote verwoestingen in Nigeria-delta aangericht heeft, McDonald's kinderen die meer dan zestien uur werken voor een karig loon, uitgebuit heeft en nog veel andere multinationals met smerig, corrupte en duistere praktijken nog steeds bezighouden, is de Bijbelse profetie over de rijke mensen en hun bedrijven letterlijk uitgekomen. In de Bijbel lezen we een vernietigende uitspraak over de rijken;

"Zie, het loon, dat door u is ingehouden van de arbeiders, die uw landen hebben gemaaid, schreeuwt, en het geroep van hen, die uw oogst hebben binnengehaald, is doorgedrongen tot de oren van de Here zebaoth. Gij hebt op aarde weelderig geleefd en u te goed gedaan, gij hebt uw hart vestgemest in de slachttijd. Gij hebt de rechtvaardige veroordeeld, ja vermoord; er is geen verweer tegen u." Jacobus 5:4-6

Momenteel werken de multinationals aan de Nieuwe WereldOrde, een poltiek-economisch en religieuze wereldsysteem. Ook de Olympische Spelen, de New Age beweging en de kerken werken aan de Nieuwe WereldOrde. Straks zal de islam ook deelnemen aan het wereldsysteem. De Nieuwe WereldOrde is Babylon, waarover de Bijbel spreekt. In het Bijbelboek Openbaring lezen we dat de multinationals inderdaad deelnemen aan Babylon en uiteindelijk geoordeeld zullen worden.

"En de koningen der aarde, die met haar gehoereerd hebben en weelderig geweest zijn, zullen over haar wenen en weeklagen, wanneer zij de rook van haar verbranding zien, van verre staande uit vrees voor haar pijniging, zeggende: Wee, wee, gij grote stad, Babylon, gij sterke stad, want in één uur is uw oordeel gekomen. En de kooplieden der aarde wenen en bedrijven rouw over haar, omdat niemand meer hun lading koopt, lading van goud, zilver, edelgesteente en parels, van fijn linnen, purper, zijde en scharlaken; allerlei welriekend hout, allerlei snijwerk van ivoor en allerlei voorwerpen van het kostbaarste hout, van koper, ijzer en marmer, kaneel, specerij, reukwerk, mirre, wierook, wijn, olie, bloem en tarwe, lastdieren, schapen; lading van paarden en wagens en van lichamen; en zielen van mensen. En het ooft, waarnaar uw ziel begerig was, is van u weggegaan en al wat kostelijk en schitterend was, is voor u verloren en het zal nooit meer gevonden worden." Openbaring 18:9-14

Herkent u het woord ivoor in de bijbelteksten? Dan weet u ook dat handel van ivoor tegenwoordig verboden is. Hebzucht kent geen grenzen dat er nog steeds gejaagd wordt op olifanten en neushoornen vanwege kostbare ivoor. We zien duidelijk dat de Bijbel het onfeilbare Woord van God is en niet kan liegen. In Openbaring lezen we ook dat er handel is in wagens, lichamen en zielen van mensen. Met wagens bedoelde Johannes, die brandende visioenen zag en het boek Openbaring schreef, ongetwijfeld auto's. Auto's worden wagens nog steeds genoemd.
Met "lading van menselijke lichamen en zielen" bedoelt de Bijbel orgaanhandel. Tegenwoordig verdient men veel geld met de handel in menselijke organen. Ook het invriezen van sperma en eicellen is business geworden. Tegenwoordig stelen en verkopen de criminelen uw identiteitsgegevens. Vandaar de handel in menselijke zielen! Er bestaat ook een bloedbank dat het menselijke bloed wordt opgeslagen en bewaard. Daarom zegt de Bijbel heel duidelijk dat de ziel in het bloed zit en het streng verboden is dierlijke en menselijke bloed te eten en te drinken. (Genesis 4:10, Genesis 9:4, Leviticus 17:11-12,  Deuteronomium 12:23) Het Hebreeuwse woord voor ziel is nèfêsj en betekent allereerst adem. Daarnaast ziet nèfêsj op adem als levenssymptoom en dan op het leven zelf. De Statenvertaling heeft het Hebreeuwse woord meestal weergegeven door: ziel. Nèfêsj is al wat in een levend wezen in het algemeen, en in een menselijk wezen in het bijzonder zich uitend in de adem, en zetelend in het bloed. (15)  In I Timothéüs 1:10 komen we het woord 'zielverkoper' tegen. In de Middeleeuwen bestond er een levendig handel in aflaten. De aflaten waren een grote bron van inkomsten van de Rooms-katholieke kerk geweest. Door een aflaat te kopen kon een schuld tijdens een aards leven ingelost worden dat de zondaar niet voor eeuwig in het vagevuur hoefde te verblijven. Verkoop van aflaten is eigenlijk een vorm van zielverkoop. De handel in aflaten bestaat nog steeds in sommige kringen van de Rooms-katholieke kerk. Eigenlijk vindt de verkoop van aflaten haar oorsprong in het heidense Babylon. Vergeet niet dat alle religies als Roomskatholicisme, Islam, Boeddhisme en Hindoeïsme van de Babylonische mysteriegodsdienst vandaan komen. Straks zullen de religies gaan versmelten tot één wereldreligie, die als de "Hoer van Babylon" genoemd wordt door de Bijbel.  De huidige ontwikkelingen gaan in de stroomversnelling.

In de eindtijd zal het van kwaad tot erger worden. Daarom roept God christenen en joden op niet deel te nemen aan Babylon. God roept ook joden op geen topfuncties in de machtige multinationals te bekleden. Want de multinationals zijn in de eerste plaats antichristelijk en nemen deel aan het geheimenis der wetteloosheid; de Nieuwe WereldOrde. Ook werken de multinationals aan de toekomstige wereldregering, de nieuwe wereldreligie en de opleving van Babylon. Het gevaar bestaat dat de multinationals zich uiteindelijk tegen Israël keren en geen zaken willen doen met Israël. Dat zal binnen afzienbare tijd gebeuren!

"Gaat uit van haar (Babylon), mijn volk, opdat gij geen gemeenschap hebt aan haar zonden en niet ontvangt van haar plagen." Openbaring 18:4

God noemt de kerk niet 'Mijn volk', maar Israël! Gods oproep is in de eerste plaats gericht aan het volk van Israël. Maar ook aan de ware en niet-joodse christenen die Here Jezus trouw blijven. De kerk, die nog steeds vasthoudt aan de valse vervangingstheologie, claimt nog altijd 'Gods volk' te zijn, terwijl het eigenlijk niet zo is. En de kerk zal zeker gemeenschap hebben aan de zonden van Babylon. Geen wonder dat de afvallige kerk een hoer wordt genoemd.

Ik hoop dat de waarheid u ontnuchterd heeft. Onthoudt goed dat multinationals als Coca-Cola, Mecca-Cola, McDonald's, L'Oreal, IBM, Shell, enzovoorts beslist niet zionistisch zijn. Ze zijn heidens en kapitalistisch en hun god is Mammon. Westerse toverwoorden als 'groei' en 'winst' zijn afgoden. De Bijbel zegt ook dat wie zich op winst najaagt, wordt zeker niet gezegend. Geloof de fabels van zionistische complotten ook niet.

Een Bijbelse waarschuwing aan zakenmensen, bankiers en topmanagers, die op geld vertrouwen;

"Waarom zou ik vrezen in dagen des kwaads, als de ongerechtigheid van mijn belagers mij omringt; van hen, die op hun vermogen vertrouwen, en op hun grote rijkdommen zich beroemen? Niemand kan ooit een broeder loskopen, noch Gode zijn losprijs betalen, te hoog immers is de prijs voor hun leven, en voor altoos ontoereikend." Psalm 49:6-9

"welaan dan, gij, die zegt: Vandaag of morgen gaan wij op reis naar die en die stad, wij zullen er een jaar doorbrengen, zaken doen en winst maken; gij, die niet eens weet, hoe morgen uw leven zijn zal! Want gij zijt een damp, die voor een korte tijd verschijnt en daarna verdwijnt."
Jacobus 4:13-14

De Bijbel staat vol van ernstige waarschuwingen, die aan het adres van alle rijke mensen gericht zijn. Denk maar aan Jezus' gelijkenis over de rijke man en de arme Lazarus.
God zegene u. Om Sions wil zal ik niet zwijgen.

                                                                              
                                                                                 Paul

Bronnen en referenties:
1   Wikipedia
2   Sportgeschiedenis.nl
3   Engelstalig Wikipedia: Criticism of Coca-Cola
4   Washington Post (18-04-2002)
5   Engelstalig Wikipedia; Criticism of Coca-Cola
6   Volkskrant 12-02-2001
7   Wikipedia Nestlé
8   DeMolay International
9   Moment Magazine augustus 1996
10 Xandernieuws
11 Duitstalig Wikipedia
12 Wereldgeschiedenis in notedop, the Messianic Evangelicals
13 Nl.wikipedia.org/McDonalds
14 Engelstalig Wikipedia: Mecca-Cola
15 Bijbelse Encyclopedie
*   Mac komt in veel Ierse en Schotse namen voor en is het Gaelische woord voor zoon.
 

5 opmerkingen:

Anoniem zei

Nou, Paul je bent weer diep in het onderwerp gedoken. Petje af. Ben blij dat ik rijk ben in Christus!!!!Summer

Anoniem zei

Wikipedia als bron? Wikipedia kan niet als bron gebruikt worden, omdat de teksten van wikipedia heel gemakkelijk door gewone burgers verandert/aangepast en/of geplaatst kunnen worden. Ik als gewone burger zou als het ware iets kunnen verzinnen en dat plaatsen op wikipedia.

Het is over het algemeen bekend dat Wikipedia niet als bron gebruikt dient te worden. Dat wordt al op de middelbare school verteld!

Dus wat jij nu allemaal hier boven hebt staan, zou ook verzonnen kunnen zijn. Ik zou zeggen, geloof niet alles wat hier boven staat.

De burcht sion zei

Beste anonieme, logisch dat de teksten van wikipedia door gewone burgers veranderd en aangepast worden. Dat maakt wikipedia niet altijd betrouwbaar. Maar omdat ik wikipedia-teksten met andere bronnen vergelijk, komen ze meestal overeen. Wat er op het artikel staat, verzin ik zulke dingen absoluut niet! Bezoek de Engelstalige website van Coca-Cola ook, dan vindt je dezelfde informatie over de uitvinder van Coca-Cola en de geschiedenis van het bedrijf. Eén ding is zeker: Coca-Cola is beslist niet zionistisch!! Iemand die zoiets beweert, verzint wel zulke dingen!!

Anoniem zei

Hallo,

Het feit dat er wordt ontkent dat Bmw geen joods bedrijf is van oorsprong blijkt uit van onwetendheid.
Het was voor de naamverandering Rapp Motor Werke nl.

Het Nazi regime zegeviert anno 2015 nog steeds met stille kracht voorts en naieve volksverlakkers denken ver te komen met deze onzin.

Joseph Ganz uitvinder en oprichter en bedenker van de naam Volkswagen een goedkope auto voor iedereen is door de nazi met succes nog steeds met de grond gelijk gemaakt

Oorlogscrimineel Ferdinand Porsche en compaan Adolf Hitler worden op een voetstuk gezet omtrent de Volkswagen Kever

Anoniem zei

Hallo,
Ik verbaas me over jouw argumenten. Jij debunkt met teksten van de beschuldigde bedrijven.

Ik ben geen moslim maar ook ik zie bv. dat het logo van de olympische spelen wel degelijk het woord zion bevat. De punt in het midden maakt het mooi af. Bovendien zie je in de afsluiting duidelijk de verwijzingen naar de Phoenix. Nee mac Donald is niet als Joods bedrijf begonnen... maar dat wil niet zeggen dat het geen Zionistisch bedrijf is. En ze doen ook nog zaken met Coca Cola. En als 1 bedrijf openlijk kan pronken met de 'M' ( van Masonry) dan zijn zij het wel. Duik eens in de wereld van vrijmetselaars en hun tekens dan gaat er een (nieuwe) wereld voor je open.