zondag 25 augustus 2013

Weeknieuws Israël augustus 2013. Deel 2


Het weeknieuws Israël verschijnt iedere week. Elke dag zal het nieuws bijgewerkt worden, behalve zaterdag. Op zaterdag, de Sabbat, zal geen nieuwsbericht verschijnen.


Dinsdag 27 augustus: Instorting gemeld op Tempelberg

Ooggetuigen vertelden Turkse media deze week dat een deel van het platform van de Tempelberg bij de Al-Aqsa moskee is ingestort, waardoor een ernstig gevaar voor de veiligheid is ontstaan en de stabiliteit van de islamitische structuur mogelijk wordt bedreigd. Als het bericht klopt, zou dit de tweede ernstige instorting op de Tempelberg zijn in de afgelopen vijf jaar. Palestijnse functionarissen beweren dat de instortingen zijn veroorzaakt door "opzettelijke optreden van Israël om de Al-Aqsa moskee en de Rotskoepel te doen instorten, zodat de Joodse Tempel kan worden herbouwd."


Maar archeologen en ingenieurs waarschuwen al jaren dat de zware bouwprojecten die door de moslims boven op de Tempelberg uitgevoerd zijn, het enorme aantal oude structuren en waterreservoirs destabiliseren die het heilige plateau doorkruisen. Velen geloven dat het slechts een kwestie van tijd is voordat het platform instort. En er zijn zorgen dat zo'n instorting tijdens de ramadan zou kunnen optreden, wanneer ruim honderd duizend moslims zich boven op de Tempelberg verzamelen voor de wekelijkse gebeden. Bron: Israel Today Headlines 27-08-2013

Opmerking blogger: Ja, het is een kwestie van tijd eer de islamitische heiligdommen verwijderd kunnen worden. God begint de moslims duidelijk te maken dat heidense en islamitische gebouwen op de Tempelberg niet getolereerd zijn. Ook zal de profetie van Yeshua HaMasjiach letterlijk in vervulling gaan dat de tijden der heidenen bijna vervuld zijn. De instorting van het platform op de Tempelberg is een teken dat de rol van de heidenen bijna uitgespeeld is. Lees Lukas 21:24. Eén ding is zeker dat we aan de vooravond van het Messiaanse duizendjarige vrederijk staan. Maar eerst moeten de profetieën in vervulling gaan dat de volken rondom Israël tegen Jeruzalem zullen optrekken. Ook is er een profetie dat Damascus verwoest zal worden.

Dinsdag 27 augustus: Netanyahu waarschuwt Syrië: We slaan hard terug

De Israëlische premier Benjamin Netanyahu heeft dinsdag spoedoverleg met zijn veiligheidskabinet, met het oog op een verwachte Amerikaans-Britse aanval op Syrië. De belegerde Syrische president Bashar al-Assad heeft gedreigd wraak te nemen op Israël, indien westerse mogendheden ingrijpen in het bloedige Syrische conflict. Na de kabinetsvergadering van dinsdag nam Netanyahu een korte videoboodschap op, waarin hij Assad ernstig waarschuwt tegen de aanval op Israël. De video is in het Hebreeuws. Hieronder staat een vertaling van de verklaring van Netanyahu:

"We zijn voorbereid op elk scenario. We zijn geen onderdeel van de burgeroorlog in Syrië, maar als we enige poging waarnemen om ons kwaad te doen, zullen we reageren en we reageren met geweld."


Bron: Israel Today Headlines 27-08-2013

Maandag 26 augustus: Syrische president Bashar al-Assad waarschuwt VS voor 'Vietnam'

Nu de westerse aanval op Syrië nadert, heeft het Westen ook steun van Turkije en de Arabische Golfstaten gekregen. De Syrische president Bashar al-Assad heeft het Westen, vooral de Verenigde Staten, gewaarschuwd tegen militair ingrijpen. Hij verwees in een interview met een Russisch krant naar de Amerikaanse oorlog in Vietnam. "De VS wacht falen, net als bij alle eerdere oorlogen, van Vietnam tot nu,"waarschuwde Assad. De Syrische president liet zich ook uit over de vermeende gifgasaanval op een buitenwijk van Damascus van vorige week. Hij zei dat er Syrische troepen in de buurt waren. "Welk land zou chemische of andere massavernietigingswapens inzetten op een plek waar eigen troepen zijn geconcentreerd? Dat gaat tegen elke logica in,"aldus Bashar al-Assad. Volgens Assad is in zijn eigen land geen sprake van een volksopstand. "Het is terrorisme,"zei hij, doelend op rebellengroepen die tegen hem vechten.

Bashar al-Assad
De Russische minister van Buitenlandse Zaken, Sergei lavrov, is zeer bezorgd over berichten dat de Verenigde Staten militair ingrijpen in Syrië overwegen. Hij riep de VS tot terughoudendheid op. Aanleiding voor zijn oproep zijn volgens Rusland aanhoudende opmerkingen van de VS dat het Amerikaanse leger gereed is om in actie te komen tegen Syrië. Zowel Groot-Brittannië als Frankrijk zijn ervan overtuigd dat het Syrische regime achter de gifgasaanval zit. De westerse grootmachten houden vol dat Assad zich schuldig heeft gemaakt aan de "gruweldaad", zonder dat er harde bewijzen zijn geleverd. De Syrische president wijst westerse beschuldigingen van de hand dat hij verantwoordelijk  is voor de gifgasaanval. De VN-inspecteurs gingen vandaag onderzoek doen in de buitenwijk van Damascus. Bron: diverse media 26-08-2013

Maandag 26 augustus: Syrische rebellen: Israël moet helpen tegen Assad

Een hoge Syrische rebellenleider heeft zondag tegen Israëlische media gezegd dat de Joodse Staat moet helpen het Assad-regime omver te werpen door de westerse mogendheden er van te overtuigen om militair in te grijpen in de Syrische burgeroorlog. "Als Israël wil bewijzen dat eht goede bedoelingen met het Syrische volk heeft, dan moet het de internationale gemeenschap aansporen om in te grijpen in Syrië,"vertelde de rebellenleider aan de Israëlische nieuwssite Ynet. De bron zei dat de Syrische oppositie tegen het regime van Assad het gevoel heeft dat Israël de dictator diplomatiek steunt door zich niet sterker uit te spreken tegen de wrede tactieken die de regeringstroepen gebruiken.

FSA-rebel
Israël heeft bewust voor een 'low-profile'-benadering van het Syrische conflict gekozen, omdat het niet het gevoel heeft dat het land de overwegend soennistische rebellenlegers meer kan vertrouwen dan het huidige regime. Een groot aantal van de organisaties, waaruit de rebellenlegers bestaan, zijn verbonden aan de Moslim Broederschap en al-Qaeda, en die haten Israël minstens zo veel als Assad en zijn trawanten. Maar de laatste gruweldaden, die volgens Israel Today worden toegeschreven aan troepen van de Syrische regering, hebben premier Benjamin Netanyahu er toe gebracht om precies te doen wat de rebellen vroegen: aandringen bij de westerse mogendheden om eindelijk actie te ondernemen. Britse media meldden zondag dat schepen van de Royal Navy waren begonnen met voorbereidingen voor een eerste aanval met kruisraketten tegen Syrië, en dat Londen aandrong bij Amerika om mee te doen aan de aanval. Rusland eiste dat de VS en zijn bondgenoten niet overhaast handelen, en verwelkomde het besluit van het Assad-regime om buitenlandse onderzoekers toe te laten tot het gebied waar chemische wapens zouden zijn gebruikt. Maar ambtenaren van het Witte Huis zeiden dat "het gebaar te weinig en te laat was."

Een gezamenlijke Brits-Amerikaanse aanval op Syrië wordt deze week verwacht. Hoewe dit als een gevaarlijk vooruitzicht voor Israël klinkt, zeiden militaire commandanten in de Joodse Staat dat zij een vergeldingsaanval tegen hun land onwaarschijnlijk achten. Legerfunctionarissen vertelden voor Israëls Channel 2 News dat het Assad-regime zich heel goed bewust is hoe krachtig Israël zou reageren op elke niet-uitgelokte aanval op zijn grondgebied, en dat het een oorlog tegen de gecombineerde legers van de VS, Groot-Brittannië en Israël mogelijk niet zou overleven. Bron: Israel Today Headlines 26-08-2013

Opmerking blogger: Ik ben het NIET eens met Israel Today dat het regime van Bashar al-Assad achter de gifgasaanval, zoals Israel Today deze gruweldaad noemt, zit. Hoe kan dictator Assad zijn chemische wapens tegen eigen bevolking inzetten, terwijl hij normaliter niet doet!? Hij wéét heel goed dat als hij zijn chemische wapens tegen eigen burgers, allen mannen, vrouwen en kinderen, zou inzetten, een krachtige internationale reactie verwacht kan worden. Ik geloof absoluut NIET dat Assad achter de gifgasaanval zit. Mijn intuïtie zegt me gewoon. Ik ben ervan overtuigd dat de rebellen die door de VS, Groot-Brittannië en Frankrijk gesteund worden, achter de gifgasaanval zitten. Dat is precies wat het Westen wil. Het Westen heeft heel andere geopolitiek- en strategische motieven om Assad alleen maar weg te hebben en controle over Syrië te verkrijgen.

Het Westen bekommert zich helemaal niet om het welzijn van de Syrische minderheden zoals christenen, Druzen en Alawieten (Assad is een Alawiet). U weet net als ik heel goed dat het Westen de aan al-Qaeda en de Moslim Broederschap gelieerde rebellen steunt. Besef dan wel dat de rebellen heel veel gruweldaden hebben begaan zoals het vermoorden van onschuldige mensen, vooral vrouwen en kinderen!! Wanneer Assad valt, zal de chaos onvoorstelbaar enorm zijn waartoe het zal leiden tot enorme vlucht van Syrische christenen. De Syrische christenen zijn de oudste bevolkingsgroep van het Midden-Oosten. De gifgasaanval is een inside job. Dat is zeker. Ik adviseer Israël, vooral premier Benjamin Netanyahu, de westerse militaire actie tegen het Assad-regime NIET te steunen!! Want op een dag zullen de westerse mogendheden ook Israël verraden en een militaire actie tegen de Joodse Staat voeren zoals de Bijbel ernstig waarschuwt!! De profeet Jesaja waarschuwde het volk Israël destijds niet op Egypte te moeten vertrouwen. Daarom zeg ik ook tegen Israël: vertrouw ook NIET op Amerika en de westerse mogendheden!! Zoals Israëlische legerfunctionarissen zeggen, verwacht ik ook een Syrische vergeldingsactie als Syrië aangevallen wordt door westerse mogendheden. Vergeet ook niet toen Irak in de Eerste Golfoorlog aangevallen werd door Amerika, liet Saddam Hoessein als de eerste de scud-raketten op Israël afvuren. Ik raad Israël aan zich erbuiten te houden en de Verenigde Staten niet te steunen! Ook moet Benjamin Netanyahu bij de VS niet pleiten voor een militaire actie, anders speelt hij de Syrische rebellen precies in de kaarten. Helaas heeft hij hen al een voordeel gegeven.

Maandag 26 augustus: Israëlische minister: Twee staten is geen oplossing

De twee-staten-oplossing voor het Israëlisch-Palestijnse conflict, waartoe de wereld wil verlokken en dat het Israëlische leiderschap openlijk heeft aanvaard, is niet realistisch en zal nooit gebeuren, benadrukte een Israëlische minister. "Degenen die hier zijn, begrijpen waarom de visie van twee staten onrealistisch is en nooit zal gebeuren. Degenen die denken dat ze ons kunnen dwingen om alleen binnen de Auschwitz-grenzen te bouwen, hebben het mis,"zei minister van Huisvesting, Uri Ariel (Het Joodse Huis), zondag bij de inwijding van twee nieuwe wijken in de Joodse gemeenschap Kedumim in Samaria. De term "Auschwitz-grenzen" werd voor het eerst gebruikt in 1969 door de voormalige en legendarische Israëlische minister van Buitenlandse Zaken, Abba Eban, toen hij merkte dat de Arabische staten en de internationale gemeenschap probeerden Israël te beperken tot kleine gebieden met onverdedigbare grenzen, net zoals de Joden werden bijeengedreven in getto's tijdens de Holocaust in nazi-Duitsland. Ariel zei dat Israël zou doorgaan met het bouwen van huizen voor Joden op al het land dat in de Bijbel aan deze natie is beloofd, want dat is de enige juiste zionistische reactie op de bedreigingen tegen de Joodse Staat.

Een 'Twee-staten-oplossing': een Amerikaans puzzel
Veel Israëli's en velen binnen de Israëlische regering zijn het denkbeeld gaan aanvaarden dat ze Judea en Samaria (de zogenaamde en door de internationale gemeenschap genoemde Westbank) moeten overdragen voor de vestiging van een Palestijnse staat om zo een demografisch Joodse meerderheid in Israël te handhaven. Maar het Knessetlid Tzipi Hotoveli (Likoed) vertelde zondag tijdens een bijeenkomst in Jeruzalem dat Israël niet bang hoeft te zijn om die 'betwiste gebieden' volledig te annexeren en een binationale staat op te richten. Hotoveli sprak tijdens een bijeenkomst waar de erkenning van Jordanië als de echte Palestijnse staat werd bepleit, en merkte op dat er na het annexeren van Judea en Samaria en het verlenen van het Israëlische staatsburgerschap aan de 2,5 miljoen Arabieren die daar wonen, nog steeds een Joodse meerderheid ten westen van de Jordaan woont. In feite zou de verhouding van de aantallen Joden en Arabieren overeen komen met de situatie in het gebied, toen David Ben Goerion in 1948 de onafhankelijkheid uitriep. De eerste premier van Israël liet zich niet afschrikken door het feit dat er toen slechts 600.000 Joden tegenover de 450.000 Arabieren in het gebied woonden. Net als in de tijd van Ben Goerion blijft er een Joodse bevolking over de hele wereld die groot genoeg is, en uiteindelijk naar de Joodse staat zal emigreren om het toegenomen aantal Arabische burgers te compenseren. En in de tussentijd zal Israël sterk aanspraak maken op zijn historische en Bijbelse gebieden. Bron: Israel Today Headlines 26-08-2013

Zondag 25 augustus: Gifgasaanval bevestigd door Artsen zonder Grenzen

Artsen zonder Grenzen heeft bevestigd dat er vorige woensdag gifgas is gebruikt in de Syrische hoofdstad Damascus. Het is de eerste onafhankelijke bron die bevestigt dat er inderdaad sprake is geweest van een chemische aanval. Volgens Artsen zonder Grenzen zijn er zo'n 3.600 patiënten met neurotoxische symptomen behandeld in de ziekenhuizen van Damascus. 355 van hen zijn overleden. De hulporganisatie heeft het over een overtreding van de internationale mensenrechten, die het gebruik van chemische en biologische wapens verbieden. Bron: TT-Canvas 25-08-2013

Zondag 25 augustus: Amerikaanse aanval op Syrië?

De wereld houdt haar adem in, nu de geruchten gonzen dat de Amerikanen een aanval op Syrië voorbereiden. De Amerikaanse president Barack Obama had zaterdag overlegd met zijn veiligheidsadviseurs over mogelijke maatregelen tegen Syrië, nu bekend is dat er afgelopen woensdag een gifgasaanval op de buitenwijken van de Syrische hoofdstad Damascus plaatsgevonden had. De westerse media beweren dat het Syrische leger daarbij gifgas heeft gebruikt. Een militaire interventie zou tot de mogelijkheden behoren, luidt het. Washington stond tot nu nog toe erg twijfelachtig tegenover maatregelen, omdat het Syrische conflict een zeer complex sektarisch probleem is. Maar na de vermeende aanval met chemische wapens woensdag neemt de druk op de Verenigde Staten toe, Een jaar geleden liet Obama doorschijnen dat het gebruik van chemische wapens voor hem een brug te ver zou zijn. Met de gebeurtenissen van woensdag zou "de rode lijn overschreden zijn",luidt het. Volgens welingelichte bronnen zou een eventuele Amerikaanse aanval "niet als doel hebben om Assad omver te werpen, maar om duidelijk te maken dat de inzet van chemische wapens wordt afgestraft." De Amerikaanse stafchef Martin Dempsey legt de opties van de Amerikaanse aanval op tafel. De aanval met kruisraketten vanaf een marineschip zal waarschijnlijk het meest optie zijn. De Verenigde Staten hebben zeker zes oorlogsschepen in de oostelijke deel van de Middellandse Zee. Eén van de schepen, de USS Mahan, zou eigenlijk naar huis terugkeren, maar dat gaat niet door vanwege de situatie in Syrië. (1)

USS Mahan
Nu de Amerikaanse aanval een stap dichterbij is gekomen, bereiden de Israëlische leiders zich voor op een Amerikaanse militaire actie tegen het aangrenzende Syrië nadat de westerse leiders het zogenaamde bewijs lijken geaccepteerd te hebben dat het Syrische regime chemische wapens zou hebben gebruikt tegen zijn weerloze burgerbevolking. Frankrijk en Groot-Brittannië gaan er onomwonden van uit dat Syrische president Bashar al-Assad achter de gifgasaanval zit. Maar volgens de media wil Obama dat dat eerst grondig wordt onderzocht. In feite heeft de Israëlische premier Benjamin Netanyahu er openlijk op aangedrongen bij Washington om te handelen overeenkomstig zijn dreigement in te grijpen indien Bashar al-Assad niet-conventionele wapens zou inzetten tegen zijn eigen volk. In persberichten, voorafgaand aan de zondagse wekelijkse kabinetsvergadering, zinspeelden premier Netanyahu en president Shimon Peres er op dat Israël zelf Syrië kon aanvallen als de situatie niet snel zou stabiliseren. Peres wees er op dat de prijs veel hoger is, als je aan Syrië toestaat om chemische wapens te blijven gebruiken. Hoewel de meeste Israëliërs het ongetwijfeld met Peres eens zijn, veroorzaakte het vooruitzicht van een open oorlog met Syrië ook enige huiver in het land, omdat momenteel slechts 60% van de Israëliërs een modern gasmasker heeft. (2)

Slachtoffer van de gifgasaanval
Ondanks alle ophef van de westerse media over het vermeende gebruik van gifgas door het Syrische leger zijn er nog steeds géén harde bewijzen dat de Syrische president Bashar al-Assad achter de gifgasaanval zit. De Syrische oppositie beschuldigt het leger allang van het inzetten van chemische wapens. Het Syrische regime heeft de rebellen beschuldigd van chemische oorlogvoering. Het is moeilijk om één van de strijdende partijen te geloven als het om het spreken van de waarheid gaat. De westerse media staan enorm bekend om hun onjuiste en valse berichtgevingen. Ze zijn zeker niet objectief! De westerse media hebben ook heel wat leugens en desinformatie over Israël, Egypte, Syrië en Libië verspreid. Daarom moeten we de westerse media niet altijd geloven wat ze hoe dan ook zeggen. Volgens onafhankelijke media zitten de rebellen ACHTER de gifgasaanval. De gifgasaanval is blijkbaar een geslaagde inside job met een buitenlandse interventie als het doel. Volgens de Syrische staatstelevisie zijn in Jobar, een buitenwijk van de Syrische hoofdstad Damascus, in de tunnels van de rebellen chemische wapens ontdekt. "Helden van het leger zijn de tunnels van de terroristen binnengegaan en hebben daar chemische wapens gezien,"aldus de Syrische staatstelevisie. Volgens de zender zou het Syrische leger klaarstaan om de wijk te bestormen. (1) Ondertussen heeft Iran de VS gewaarschuwd tegen enige betrokkenheid bij Syrië. "Het overschrijden van de rode lijn in Syrië zal ernstige gevolgen hebben voor het Witte Huis,"zei het hoofd van de Revolutionaire Garde van Iran tegen de Iraanse media. Iran is vastbesloten om zijn bondgenoot Bashar al-Assad aan de macht te houden en beschouwt de overwegend soennistische rebellenlegers als een bedreiging voor zijn eigen plannen voor regionale hegemonie. Voor Israël bestaat er geen goede afloop van de Syrische burgeroorlog. Indien de Syrische president Assad wint, zal de invloed van Iran in de regio voortduren. Indien de rebellen winnen, zal Syrië terugvallen in chaos en een toevluchtsoord worden voor allerlei radicale terroristische organisaties, zoals ook gebeurde met de Gazastrook en Zuid-Libanon. (2)

De door de VS gesteunde rebellen. De waarheid is dat de
rebellen ACHTER de gifgasaanval zitten!!!
Tenslotte het laatste nieuws: De Amerikaanse bevolking voelt niets voor een Amerikaans ingrijpen in Syrië. Uit een enquête blijkt dat 9% van de Amerikanen vindt dat president Obama in actie moet komen, ook als blijkt dat er afgelopen woensdag inderdaad gifgas is gebruikt tegen de bevolking van Damascus. De steun voor interventie is na de beelden van de mogelijke gifgasaanval in Syrië alleen maar afgenomen. (3) Bron: TT-Canvas (1), Israel Today (2), NOS-TT (3) 25-08-2013 

Om Sions wil zal ik niet zwijgen. God zegene u.

                         
                                                                                                    Paul Parker

Het auteursrecht van dit artikel ligt bij de blogger en de genoemde nieuwsbronnen. Zonder toestemming van blogger Paul zijn vermenigvuldiging, eigen gebruik en publicatie in een ander blog of website verboden.

Geen opmerkingen: