zondag 7 juli 2013

Weeknieuws Israël juli 2013. Deel 2


Het weeknieuws Israël verschijnt iedere week. Elke dag zal het nieuws bijgewerkt worden, behalve zaterdag. Op zaterdag, de Shabbat, zal geen nieuwsbericht verschijnen.

Vrijdag 12 juli: Syrische rebellen openen een nieuw front tegen al-Qaeda

De Syrische rebellen hebben de oorlog verklaard aan de islamitische terreurbeweging al-Qaeda nadat deze één van de leiders van het FSA (Vrije Syrische Leger), Kamal Hamami, heeft vermoord. De kloof tussen het door het Westen gesteunde FSA en al-Qaeda is steeds groter. In het verleden vochten het FSA en al-Qaeda nog samen tegen het regime van Syrische president Bashar al-Assad, maar het FSA vreest geen steun meer uit het Westen te krijgen, omdat het Westen bang is dat wapens in handen komen van al-Qaeda en andere radicale rebellengroepen. Om die reden is er een kloof ontstaan tussen het FSA en al-Qaeda. De moord op Kamal Hamami heeft vooral te maken met een meningsgeschil tussen het FSA en al-Qaeda over het verkrijgen van controle over een strategische plek in de Syrische provincie Latakia. De kloof tussen twee terreurgroepen speelt Bashar al-Assad bijzonder in de kaart. Een jaar geleden was president Assad nog in het nauw gedreven maar dankzij steun van Rusland en Iran wist hij de rebellen uit Damascus naar de buitenwijken van de stad te verdrijven. Nu moet het FSA niet alleen tegen Assad vechten, maar ook een nieuw front openen tegen al-Qaeda. Bron: Nieuws-uitgelicht-infonu.nl/laatste nieuws Israël 12-07-2013

Vrijdag 12 juli: Parachutist komt bijna om tijdens parachutesprong

Een Israëlische soldaat is tijdens het parachutespringen op het Palmachiem strand aan de dood ontsnapt, toen zijn parachute niet openging. Ook zijn reserveparachute deed het aanvankelijk niet. Pas op het allerlaatste moment lukt het de soldaat om zijn parachute open te krijgen. De soldaat deed mee aan een oefening van de Israëlische elitetroepen van het Tsanchaniem bataljon. De Israëlische elitetroepen moesten uit een Herculestransportvliegtuig springen. Dat is een jaarlijkse traditie die hoort bij de opleiding van veel Israëlische soldaten. Van deze bijna fatale parachutesprong is ook een video-opname gemaakt. Bekijk de onderstaande video.


Bron: Nieuws-uitgelicht-infonu.nl/laatste nieuws Israël 12-07-2013

Vrijdag 12 juli: Video van de Dag: Geschiedvervalsing in Palestijnse schoolboeken

In Palestijnse schoolboeken wordt de geschiedenis verdraaid en geherinterpreteerd. Dat zegt Shelley Elkayam van de organisatie 'Impact'. De wetenschappers van de organisatie hebben leerplannen en lesmateriaal onder de loep gelegd en het brengt ontstellende resultaten aan het licht. Zo werd het Graf van Rachel, een oud Joods gedenkteken en bedevaartsoord, plotseling een islamitisch moskee. Geschiedvervalsing, die stilzwijgend door de wereld wordt geaccepteerd. De video is een bijdrage van de Duitstalige Israel Today televisie redactie.


Bron: Israel Today Headlines 12-07-2013

Opmerking blogger: De Palestijnse Autoriteit heeft inderdaad geschiedvervalsing op grote schaal gepleegd. De geschiedvervalsing is bedoeld om de Joodse geschiedenis en het bestaansrecht van Israël te delegitimeren. De Palestijnse lesmateriaal is gefinanciërd door de Europese Unie en Nederland!! Zo maakt Nederland zich schuldig aan de ontkenning van het bestaansrecht van het Joodse volk en...het bestaansrecht van de Bijbel!! De Bijbel is niet alleen een boek van profetie, maar ook een geschiedenisboek van het Joodse volk!! Schamen Nederland en de hele wereld zich niet voor hun stilzwijgende instemming met de geschiedvervalsing!?

Vrijdag 12 juli: Israëlische jeugd naar wetenschapsolympiades

Deze week ontmoetten de Israëlische afgevaardigden van verschillende Olympiades voor Natuurwetenschappen premier Benjamin Netanyahu en andere overheidsfunctionarissen voor hun vertrek naar de verschillende competities. De Israëli's doen mee met wetenschappelijk wedstrijden in Colombia, Denemarken, Australië en Rusland. Zij krijgen de gelegenheid om hun vaardigheden te laten zien in de scheikunde, natuurkunde, wiskunde en informatica. Het team bestaat uit 18 middelbare scholieren uit het hele land, waaronder een vrouwelijke Arabische student uit Nazareth. Netanyahu zei dat de delegatie "zeker geconfronteerd zal worden met grote uitdagingen die grote concentratie vereisen," maar merkte op dat ze dit uit een diepe liefde voor hun verschillende gebieden van expertise doen.


Netanyahu voegde eraan toe:"We leven in een tijdperk van grote wetenschappelijke en technologische vooruitgang en de Joodse Staat moet een voortrekker van die ontwikkeling zijn." "Jouw prestaties zorgen mede voor het verzekeren van de toekomst van de Staat Israël,"zo moedigde hij de jonge genieën aan. Minister van Onderwijs, Shai Piron, merkte op dat de volgende Nobelprijswinnaar heel goed in de kamer aanwezig kon zijn. "Ik weet zeker dat jullie ook later de fakkel van topkwaliteit zullen blijven dragen,"voegde Piron toe. Wetenschap minister Yaakov Perry concludeerde:"Israël zet zich tot het uiterste in om de traditie van wetenschappelijke ontdekkingen, technologische ontwikkelingen en uitvindingen voort te zetten die een positieve invloed op de gehele mensheid hebben. Binnen enkele jaren zal deze fakkel aan jullie doorgegeven worden en ik twijfel er niet aan dat jullie tot de wereldtop zullen behoren in deze belangrijke gebieden." Bron: Israel Today Headlines 12-07-2013

Donderdag 11 juli: Hoe denken Israëli's over Iraanse nucleaire dreiging?

Nu er geruchten zijn dat Iran nog een ondergrondse nucleaire installatie in bedrijf heeft gesteld, is Israel Today redacteur Jonathan David de straat opgegaan in Jeruzalem om gewone Israëli's te vragen, wat er volgens hen gedaan moet worden aan deze existentiële dreiging. En dit is wat het antwoord van de ondervraagden is:

Mayer Amon:"Ten eerste, onze regering weet wat ze moeten doen. Mensen buiten Israël behoren geen rally of demonstratie tegen acties van Israël te houden, want dat doet het meest pijn."

Omri Karavani:"Ik denk dat de regering en het leger hier voor moeten zorgen. Het is echt een groot probleem, weet je. Israël kan van de kaart verdwijnen."

Avigal Shomron:"Ik denk persoonlijk dat we dit niet zelf kunnen stoppen. We hebben de hulp van God nodig, dat is zeker. Zelfs al hebben we alle technische bekwaamheid, dat is niet genoeg om op zijn minst ervoor te zorgen dat ze er niet aan denken om ons te vernietigen."

Demonstratie van raketten tijdens de parade in Teheran
Bill Ashendorf:"Ik denk dat Netanyahu bereid is om moeilijke keuzes te maken, maar hij staat onder vreselijke druk van de president van de Verenigde Staten, president Obama, en ik weet niet of hij de druk kan weerstaan. Dat is iets waarover we ons zorgen maken."

Arabisch meisje uit het noorden van Israël:"Het kan me niets schelen als Iran Israël vernietigt. Het deert me niet. Vernietig het!"

David B'tesh:"Een organisatie zoals de Verenigde Naties, die is opgericht om vrede te bewaren, moet in deze zaak meer actie ondernemen. Altijd als het om Israël gaat, doen ze eerste en paar stappen terug. Het is de enige organisatie die de macht heeft om er iets aan te doen, en ze doen het niet!"

Elad Edri:"Beide partijen moeten in gedachten houden dat het Westen Noord-Korea er niet van heeft weerhouden om een kernwapen te verkrijgen, en dat heeft een langdurig effect op de vrede in het gebied. Wanneer Noord-Korea Zuid-Korea bedreigt, heeft dat een kleiner regionaal effect, in vergelijking met de dreiging van Iran om de controle over te nemen over Saoedi-Arabië, Irak, Turkije, Syrië en Libanon. Dit effect is veel groter en heeft veel meer gevolgen voor de wereldvrede en de wereldeconomie."

Asher Trujeman:"Ik denk dat het veel problemen zal veroorzaken, en het zal de Derde Wereldoorlog worden. Als Iran op de knop drukt, wat er dan gebeurt is dat de hele wereld naar het einde gaat."

Bron: Israel Today Headlines 11-07-2013

Donderdag 11 juli: Raketten in Saoedi-Arabië gericht op Israël en Iran

Nieuwe satellietbeelden laten zien dat Saoedi-Arabië raketten heeft opgesteld, die zijn gericht op doelen in Israël en Iran. Tel Aviv en Teheran zijn waarschijnlijk het doelwit van de Arabische 'supermacht'. Dit meldde de Britse krant Daily Telegraph. Het tijdschrift beroept zich op Amerikaanse deskundigen. Volgens hen laten de satellietbeelden zien dat Saoedi-Arabië midden in de woestijn een raket lanceerbasis voor raketten van het type DF3 heeft ingericht. Al in maart 1988 had Saoedi-Arabië de aankoop van enige tientallen van deze Chinese raketten bekend gemaakt. De tweetrapraket die een nuttige last van twee ton over een afstand van 3000 kilometer kan vervoeren, wordt als niet echt trefzeker beschouwd, omdat hij niet op afstand wordt bestuurd. Deskundigen gaan er van uit dat Saoedi-Arabië de raketten heeft gemoderniseerd en technisch verbeterd.

Satelliet-foto: Lanceerplatforms van raketten in
Saoedi-Arabië
Volgens het bericht zijn de raketten opgeslagen in een ondergrondse silo. Wegens het ontbreken van afstandsbesturing moeten de draagraketten op de doelen worden gericht. Op dit moment staan ze gericht op Israël en Iran. De relaties van het Salafistische koninkrijk Saoedi-Arabië met beide landen zijn erg gespannen. Bron: Israel Today Headlines 11-07-2013

Donderdag 11 juli: Het Egyptische leger bindt de strijd aan met het terrorisme in de Sinaï

Sinds de val van Morsi is het zeer onrustig in het Egyptische schiereiland de Sinaï. Het Egyptische leger heeft de strijd aangebonden met het terrorisme in de Sinaï. 200 terroristen zijn gearresteerd. Ook zijn er 32 Hamas terroristen bij vuurgevechten gedood. Volgens het Egyptische leger werken Hamasstrijders nauw samen met jihadisten in de Sinaï. De Hamas terroristen komen via tunnels vanuit de Gazastrook de Sinaï binnen. Dan voeren ze terroristische aanvallen uit en keren terug naar de Gazastrook. Gisteren hadden terroristen geprobeerd de Egytische generaal Ahmed Wasfy in het noorden van de Sinaï te vermoorden. Een meisje kwam tijdens het vuurgevecht om het leven. De generaal was niet gewond geraakt en bleef ongedeerd. Volgens de Britse Times heeft Egypte aan Israël gevraagd om een grote operatie in de Sinaï uit te voeren tegen terroristen. Bron: Nieuws-uitgelicht-infonu.nl/laatste nieuws Israël, Ynetnews 11-07-2013

Donderdag 11 juli: Syrische rebellen gebruiken zenuwgas

De Russische ambassadeur bij de VN zegt dat de aanval op de Syrische stad Aleppo op 19 maart met het chemische zenuwgas het werk was van de rebellen. Dat blijkt uit een Russisch onderzoek op verzoek van de Syrische president Bashar al-Assad. Dit resultaat druist in tegen de uitspraken van westerse landen die beweren dat het regime van Assad verantwoordelijk is voor de chemische aanval. Bij de aanval kwamen minstens 26 mensen om het leven (het dodenaantal kan werkelijk hoger zijn). De VN dringt er tevergeefs op aan een eigen onderzoek te mogen voeren (het probleem is dat de VN niet onpartijdig is!). Bron: TT-Canvas 11-07-2013

Woensdag 10 juli: Nieuwe Arabische christelijke partij op komst in Israël

Arabische christenen uit noordelijk Israël, die het moe zijn op één hoop te worden gegooid met andere Arabieren die vijandig staan tegenover de Joodse Staat, zijn een nieuwe politieke partij begonnen die een positieve bijdrage wil leveren aan de Joodse Staat. De Israëlische christelijke partij hoopt met als motto "Zonen van het Nieuwe Verbond - de Israëlische Christelijke Partij" deel te nemen aan toekomstige Knessetverkiezingen. Opmerkelijk is de naam van de partij in het Hebreeuws HaBrit HaChadashah, de Hebreeuwse vertaling van Nieuwe Testament. In een interview met de Israëlische krant Israel Hayom zei Bishara Shlayan uit Nazareth, de oprichter van de partij, dat hij moeilijkheden had ondervonden bij het helpen van zijn zoon en zijn neef om dienst te nemen bij het Israëlische leger, en daarna met andere gelijkgestemde christenen een forum had opgericht om christenen aan te moedigen dienst te nemen in de IDF.

Bishara Shlayan
Dat forum heeft het aantal jonge lokale christenen dat de afgelopen jaar toetrad tot de IDF, aanzienlijk vergroot, met als gevolg dat het Israëlische leger een coördinator voor de Arabische christelijke sector benoemde. Maar Shlayan wist dat ze een stap verder moesten gaan. "We zagen dat we een politieke partij moesten oprichten, dus we adverteerden in lokale Arabische kranten en het initiatief trok christenen die erkennen dat eht land Israël aan de Joden behoort,"vertelde Shlayan aan de krant. Hij klaagde dat de Arabische christelijke gemeenschap 65 jaar lang heeft toegelaten dat ze door anti-Israëlische Arabische partijen werden vertegenwoordigd in de Knesset. Hij wees er op dat deze partijen een islamitisch programma nastreven dat christenen geen voordeel biedt. Shlayan benadrukte dat zelfs als je het niet eens bent met elke politieke beslissing, "u een burger van uw Staat bent. Dat is integriteit. Je moet een echte burger zijn en de eerste vereiste van een burger van Israël, en dit steun ik, is de noodzaak te begrijpen dat dit het land is van het Joodse volk." Bron: Israel Today Headlines 10-07-2013

Woensdag 10 juli: Inscriptie uit Davids tijd gevonden in Jeruzalem

Israëlische archeologen, werkzaam in het gebied 'Stad van David' in Jeruzalem, hebben de oudste alfabetische geschreven tekst opgegraven die ooit inde stad werd ontdekt. Het opschrift staat op de rand van grote pithos, een soort keramische pot, en werd gevonden in een terreinophoging, gebruikt door koningen David en Salomo om hun vergroting van Jeruzalem in de 10e eeuw voor Christus mogelijk te maken.


De inscriptie is in een proto-Kanaänitische taal en de betekenis ervan is dus nog onbekend, hoewel het waarschijnlijk de naam van de eigenaar van de pot is. In Jeruzalem woonden nog veel Jebusieten, die in de tijd van Israëls twee beroemdste koningen hun voorvaderlijke geschreven taal gebruikten. De oudste Hebreeuwse inscriptie die ooit in Jeruzalem werd gevonden, dateert uit de 7e eeuw voor Christus, hoewel deze laatste vondst hoop geeft op de ontdekking van oudere artefacten. Bron: Israel Today Headlines 10-07-2013 

Opmerking blogger: De archeologische vondsten in Israël bewijzen dat de Bijbel historisch betrouwbaar is. Waarom twijfelen sceptici nog steeds aan de historische autheniciteit van de Bijbel? Het lijkt of ze de waarheid niet graag willen horen dat archeologische vondsten in Israël de betrouwbaarheid van de Bijbel kunnen bevestigen.

Woensdag 10 juli: Shimon Peres keert terug naar zijn wortels

De Israëlische president Shimon Peres bracht onlangs een emotioneel bezoek aan het nationale hoofdkwartier van de 'Borochov' Arbeidersjeugdbeweging waar hij in 1940 als adviseur dienst deed, nog voor de oprichting van de Staat Israël. Honderden van de huidige deelnemers van de beweging kwamen op de bezoekende president af ter herinnering aan zijn dagen als 'adviseur Shimon'. Peres verwees naar de opening van de zomervakantie en riep de jeugd in heel Israël op om te profiteren van de zomerse vrijheid om op kamp te gaan en deel te nemen aan soortgelijke jeugdbewegingen. "Deze zomer raad ik je aan om het land te leren kennen, niet in vliegtuigen en auto's, maar te voet,"zei de president. "De Staat Israël is rijk aan verborgen schoonheden en dit is de beste manier om de geschiedenis te ontdekken van wat we hier hebben gedaan." Het bezoek was duidelijk zeer nostalgisch voor de president. "De Arbeidersjeugd markeerde het hoogtepunt van mijn geluk,"zei Peres, terwijl hij herinneringen ophaalde over zijn dagen als raadgever. "We waren jong, gelukkig, deden van alles en werkten hard. We maakten het land klaar voor nieuwe nederzettingen en werkten met onze handen. Dat nederzettingenwerk legde de basis voor al onze hedendaagse vooruitgang,"aldus de president. Bron: Israel Today Headlines 10-07-2013

Dinsdag 9 juli: Israël tot Obama: Wees niet zo naïef over Egypte

Een hoge Israëlische regeringsfunctionaris heeft dinsdag gezegd dat de Amerikaanse president Barack Obama moet ophouden zo naïef te zijn over Egypte en dergelijk mislukt beleid moet vermijden zoals Washington voerde tijdens de vorige Egyptische revolutie. Israël legt evenals de meeste Egyptenaren vandaag een groot deel van de schuld bij Obama, die het mogelijk heeft gemaakt dat de Moslim Broederschap de Egyptische revolutie van 2011 kaapte. Het was de 'naïviteit' van Obama die hem er toe bracht een relatie aan te gaan met de Moslim Broederschap toen de vroegere Egyptische president Mubarak werd verdreven, vertelde de Israëlische functionaris voor radio Israël. En het was de Amerikaanse betrokkenheid die de Moslim Broederschap de legitimiteit gaf die het nodig had om de macht te grijpen.


De huidige situatie in Egypte zal waarschijnlijk lang voortduren, omdat niet wordt verwacht dat de Moslim Broederschap de macht opgeeft zonder strijd. Als het leger de orde wil handhaven en een terugval naar islamitisch bestuur wil voorkomen, zal het internationale steun nodig hebben en een voortzetting van de Amerikaanse financiële hulp. Israël lobbyt in Washington voor het handhaven van de steun aan het Egyptische leger, ook al verplicht de Amerikaanse wet om de overdracht van middelen te bevriezen indien is vastgesteld dat een militaire staatsgreep heeft plaatsgevonden. Bron: Israel Today Headlines 09-07-2013

Dinsdag 9 juli: Bomaanslag in Beiroet

In de Libanese hoofdstad Beiroet was een krachtige bom ontploft in een Sjiitische zuidelijke wijk, het stadsdeel Beir al-Abed dat bekend staat als een bolwerk van de Libanese terreurbeweging Hezbollah. Volgens de zender al-Manar TV ging het om een autobom die in een islamitisch centrum tot ontploffing werd gebracht. In de Sjiitische wijk staan veel kantoren van Hezbollah. Het was er extra druk, omdat morgen de islamitische vastenmaand, Ramadan, begint. Het officieel aantal gewonden was in de loop van de namiddag opgelopen tot 53. Mogelijk is de aanslag het werk van de Syrische rebellen. In Libanon zijn de spanningen tussen sjiieten en soennieten hoog opgelopen. Dat komt doordat de sjiitische Hezbollah de Syrische president Bashar al-Assad steunt, terwijl soennistische Libanezen met de rebellen meevechten. De bomaanslag is een teken aan de wand dat de hele regio door het Syrische conflict verder destabiliseert. Het Syrische conflict is nu al naar Libanon overgeslagen. Mogelijk komen Israël en Jordanië aan de beurt. Bron: Diverse media 09-07-2013

Dinsdag 9 juli: Politie waarschuwt: Niet buigen op het Tempelplein

Waar eens de Joodse Tempel stond, bevinden zich nu de Rotskoepel en de Al-Aqsa moskee. Het hele gebied boven de Klaagmuur staat onder islamitische bestuur. Joden kunnen er niet bidden of andere religieuze activiteiten verrichten en de Israëlische politie is vastbesloten deze bepaling te handhaven, zo bleek maandag, toen ongeveer 150 Joodse schoolkinderen een bezoek brachten aan het Tempelplein. Ooggetuigen zeiden dat enkele kinderen uit respect voor de heilige plaats hebben gebogen. Daarop hadden meteen politieagenten ingegrepen, die de kinderen vermaanden en dreigden de reisleider te arresteren.

Rotskoepel op de Tempelberg
De kinderen hadden daarvoor een uur in de hitte moeten wachten voordat ze toegang kregen tot de Tempelberg. Ze moesten in drie groepen worden verdeeld - zogenaamd omdat grote groepen islamitisch gelovigen zou "storen". Moslimgroepen hebben in het verleden steeds weer ongenoegen geuit over het bezoek van Joodse groepen. Joden die bidden op de Tempelberg, werden gearresteerd door de politie. Moslimgroepen dreigden met onrust, indien dergelijke incidenten zich zouden herhalen. Bron: Israel Today Headlines 09-07-2013

Commentaar blogger: Het wordt hoog tijd dat de Israëlische politie echt moet ophouden met het belemmeren van Joden om op de Tempelberg te bidden. Ik kan me de angst van de Israëlische politie goed voorstellen dat als een Jood op de Tempelberg komt te bidden, dan schreeuwen moslims om moord en brand. Maar moslims hebben wel zo'n grote mond, wetende dat de Tempelberg NIET hun eigendom is! De Tempelberg is eigendom van de God van Israël. Er staat ook geschreven dat God op de berg Sion wil wonen. Dus op de Tempelberg, de berg Moria, waar Abraham zijn zoon Izaäk offerde en koning Salomo de Eerste Tempel bouwde. Ook werd de berg Moria door koning David gekocht van een Jebusiet. De Tempelberg is NOOIT verkocht aan de heidenen. Tot de dag van vandaag wordt de Tempelberg door de heidenen met voeten getreden, zoals Yeshua HaMasjiach voorzegd had. Wie zijn de heidenen? De moslims, maar ook alle volken, waaronder de Nederlanders!! Omdat Nederland lidstaat van de Europese Unie is, steunt de EU de islamitische (Palestijnse) aanspraak op de Tempelberg en Oost-Jeruzalem!! Daarom is Nederland ook medeplichtig aan het met voeten vertreden van de heilige berg Gods!  

Dinsdag 9 juli: Video van de Dag: Stop met klagen over de Tempel!

Voor miljoenen Joden over de hele wereld is Tisha Be'Av (de negende dag van de Hebreeuwse maand Av) een dag van klagen en rouw wegens de vernietiging van de Eerste en de Tweede Tempel in Jeruzalem. Op deze gedenkdag die dit jaar op 16 juli valt, en waarop ook de val van de laatste vestiging in de Bar Kochba-opstand (135 na Chr.) en de verdrijving van de Joden uit Spanje (1492) worden herdacht, wordt gebeden en gevast. Het Tempelinstituut in Jeruzalem heeft nu een video uitgebracht, die de Joden moed wil geven als ze denken aan de Tempel. Hij heet "De kinderen zijn klaar. Deel 2", duurt 2 3/4 minuut en begint met de traditionele klaagzangen in de synagoge en laat zien dat de volgende generatie de klaagzangen wil beëindigen en naar de toekomst wil kijken. De video is een vervolg op een video van vorig jaar, die meer dan miljoen mensen bereikte en tot boze reacties in de Arabische wereld heeft geleid. Bekijk de video hieronder:


Bron: Israel Today Headlines 09-07-2013

Dinsdag 9 juli: Arabische christenen: Israël waard voor te strijden

Arabische christelijke inwoners van Nazareth die met trots in het Israëlische leger dienen en hun kinderen aanmoedigen hetzelfde te doen, komen onder steeds grotere druk te staan; Israël begint hier kennis van te nemen en voor hen op te komen. Sinds enkele jaren nu heeft een groep van Nazareense christenen - officieren uit het Israëlische leger - actief jonge lokale Arabieren geworven om in hun voetsporen te treden en de Joodse Staat te dienen. De Griekse-Orthodoxe geestelijke Gabriel Nadaf is een van de belangrijkste personen in deze beweging, hoewel hij zelf geen officier is. Eind vorige maand dreigde - op dringend verzoek van islamitische Arabische leden van de Israëlische Knesset - de Grieks-Orthodoxe patriarch van Jeruzalem Nadaf te ontslaan. De Israëlische minister van Justitie, Tzipi Livni, en minister van Binnenlandse Zaken, Gideon Saar, belden de priester meteen om hun steun te laten blijken en boden hun hulp aan. Op woensdag kondigde de Israëlische diens van de procureur-generaal aan dat het een onderzoek had geopend naar de activiteiten van de islamitische Knesset-leden die druk hadden uitgeoefend om Nadaf te ontslaan. "Het is onaanvaardbaar wanneer Arabische Knesset-leden menen dat ze als Trojaanse paarden in de Knesset kunnen fungeren door ophitsende brieven te sturen aan een christelijke priester die jonge christenen stimuleert om in het leger dienst te doen,"zei Likoed Knesset-lid Miri Regev tijdens een hoorzitting van een Commissie van het Israëlische parlement over het onderwerp.

Veel Arabische politici verzetten zich fel tegen Arabische deelname aan Israëlische nationale dienst, uit angst dat dit het bestaan van de Joodse Staat zal legitimeren, hoewel deze hun salaris betaalt! Intussen worden de pro-Israëlische Arabische christenen van Nazareth steeds stoutmoediger in hun houding, zo durfde zij het eind vorige maand zelfs aan om een openbare bijeenkomst te houden om de verdiensten van hun nieuwe forum te vieren, welk doel is meer jonge Arabieren te overtuigen het leger in te gaan, zo meldt de Israëlische krant Ma'ariv. "We kozen ervoor een conferentie te houden om aan te tonen dat niets ons zal afschrikken,"vertelde forum woordvoerder Moran Khatoul de krant. "We leven niet in Syrië, waar christenen niet mogen spreken...of in Irak, waar de kerken zijn gebombardeerd. We leven in een Joodse Staat, die democratisch en vrij is. Als Israëlische christenen zien we onszelf als onderdeel van deze staat en niet als deel van degenen die zich ertegen verzetten." Khatoul zei dat velen in de gemeenschap tot nu toe te bang waren om zich uit te spreken, maar dat dit zou gaan veranderen. Velen verwijzen nu zelfs openlijk naar zichzelf als 'Israëlische christenen'.

Elinor Joseph, een Arabische christenvrouw in de IDF
Ali, een organisator voor het forum, merkte op dat de lokale Arabieren zien wat er door het hele Midden-Oosten heen gebeurd is, en dat zij beseffen dat Israël de enige plaats in de regio is waar christenen zich veilig en thuis kunnen voelen. "Dat is de reden waarom er van ons meer en meer tot besef komen dat er hier geen ander land is dat de moeite waard is om  voor te vechten,"voegde hij eraan toe. Sommigen hebben nog diepere beweegredenen om tot het leger van de Joodse Staat toe te treden. Henry Zahav, in het eindjaar van zijn middelbare school, die van plan is om toe te treden tot de IDF, gaf dit ontroerende antwoord toen door Ma'ariv gevraagd werd waardoor hij tot dat besluit gekomen was:"Uiteindelijk zijn wij vanuit religieus oogpunt een met elkaar. Jezus was een Jood, Zijn moeder was een Jodin en Zijn twaalf discipelen waren Joden." Bron: Israel Today Headlines 08-07-2013

Maandag 8 juli: Video van de Dag: Yitzi Rosinger zingt

In deze videoclip hoort u ongewone klanken: Een ultra-orthodoxe koor en Yitzi Rosinger, een jongen met een indrukwekkende stem. Hij zingt "Shema Yisrael", gesteund door het Yedidim koor onder leiding van Avrumi Berko. Het koor heeft net zijn eerste album uitgebracht.


Bron: Israel Today Headlines 08-07-2013

Maandag 8 juli: Rel rond Vrouwen van de Muur; politie herstelt orde

Bij de Westelijke Muur (de 'Klaagmuur') kwam het vandaag, de eerste dag van de Joodse maand Av, tot gewelddadige botsingen toen jonge ultra-orthodoxe vrouwen wilden verhinderen dat liberale Joodse vrouwen, bekend als 'Vrouwen van de Muur' (Hebreeuws: Nasjot HaKotel), zouden gaan bidden in het vrouwengedeelte bij de Muur. De vrouwen drongen daarbij gebedsriemen en gebedsmantels en lazen uit de Tora, wat volgens de Joodse traditie aan mannen is voorbehouden. Orthodoxe rabbijnen hebben het gedrag van de reform-Jodinnen al meermalen als godslasterlijk veroordeeld. Dus verzamelden vanochtend vroeg rond 5000 jonge ultra-orthodoxe vrouwen zich bij de Muur. Ze riepen scheldwoorden en gooiden de 'Vrouwen van de Muur' met eieren en zakjes water. Tenslotte kwam de politie tussenbeide, die de reform-Jodinnen opdroeg hun gebedsplaats te verlaten.

Nasjot HaKotel - Vrouwen van de Muur
Het ingrijpen van de politie zorgde wel voor rust, maar werd bekritiseerd door de vertegenwoordigers van de Joodse hervormingsbeweging. Rabbi Gilad Kariv verweet de politie dat ze de 'Vrouwen van de Muur' niet had beschermd en in plaats daarvan had gebogen voor de druk van de ultra-orthodoxe provocateurs. Yossi Duits (van de Verenigde Tora-partij) van het gemeentebestuur van Jeruzalem zag het conflict heel anders. "De Westelijke Muur is een plaats die de Joden verenigt. Het is een schande dat op de eerste dag van de maand Av een groep vrouwen hierheen komt en de mensen verdeelt." Bron: Israel Today Headlines 08-07-2013

Maandag 8 juli: Israëlisch gevechtsvliegtuig in de zee neergestort

Voor de kust van Gaza was een F16 gevechtsvliegtuig van de IAF (Israëlische luchtmacht) in de zee neergestort. De piloot en navigator slaagden erin zichzelf in veiligheid te brengen en kwamen met een parachute in de zee terecht. Een uur later werden ze door de IDF uit het water gered. Gedurende de vlucht ging er iets mis met het gevechtsvliegtuig en de motor haperde. De piloten konden de motor niet aan de praat krijgen. Na melding aan het commandocentrum aan de grond verlieten de bemanningsleden hun cockpit van het gevechtsvliegtuig. De IDF onderzoekt de zaak en zal de oorzaak van de crash proberen achter te halen. Het incident gebeurde zondagmiddag. Alle Ra'am en Sufa F16 gevechtsvliegtuigen die voor de training gebruikt zijn, worden voorlopig aan de grond gehouden, zodat de oorzaak van het incident achterhaald kan worden. De motor van het F16 gevechtsvliegtuig ligt op de bodem van de zee en de kans is klein dat die ooit gevonden zou worden. Bron: Nieuws-uitgelicht-infonu.nl/laatste nieuws Israël 08-07-2013

Zondag 7 juli: Israëlische minister roept tot herbouw Tempel

Een Israëlische minister heeft vorige week openlijk gesteld dat misschien de tijd is gekomen om de Bijbelse Tempel te herbouwen op de Tempelberg in Jeruzalem. De meeste Israëli's hebben geen aspiraties om de Tempel te herbouwen. Zelfs van degenen die de Tempel graag hersteld zien, geloven de meesten niet dat Israël zoiets controversieel kan doen zonder een directe daad van God.


Maar dat weerhield de minister van Huisvesting en Bouw, Uri Ariel (Het Joodse Huis) niet van de uitspraak dat "we een echte Tempel op de Tempelberg moeten bouwen." Ariel sprak bij een persconferentie in de Samaritaanse gemeenschap Silo, waar archeologen resten hebben ontdekt van de Bijbels Tabernakel, die daar honderden jaren heeft gestaan voor de verovering van Jeruzalem door koning David. Bron: Israel Today Headlines 07-07-2013

Opmerking blogger: Al mag minister Uri Ariel zeggen dat de Derde Tempel herbouwd moet worden. Echter is de tijd nog niet gekomen. Ik persoonlijk geloof wel in de profetie van Ezechiël dat de Tempel in de nieuwe glorie en heerlijkheid herbouwd zal worden. Maar zonder een directe daad van God is de herbouw van de Derde Tempel niet mogelijk. Want eerst moeten andere profetieën vervuld worden, wat betreft de Arabische wereld (Egypte, Syrië, Jordanië en de Palestijnen). De Arabieren en vooral de Palestijnen geven de Tempelberg niet graag op, wat van hen niet is. Eerst moeten de islamitische volken geoordeeld worden op grond van hun haat en oorlog tegen Israël. Daarna begint het Messiaanse Vrederijk. Dan begint pas de herbouw van de Tempel op de Tempelberg. Eerst moeten islamitische heiligdommen verwijderd worden. Zowel Grieken, Romeinen als de moslims hebben de Tempelberg ontwijd voor hun gruwelijke god (uit historische bronnen is gebleken dat Zeus/Jupiter en Allah exact hetzelfde persoon is), waarover de profeet Daniël sprak.

Zondag 7 juli: Israël dichter bij dienstplicht voor ultra-orthodoxen

De ministerraad van premier Benjamin Netanyahu heeft zondag een wetsvoorstel goedgekeurd, waardoor de meeste Israëlische ultra-orthodoxe mannen in 2017 verplicht zijn tot militaire dienst. Tot nu toe heeft de overgrote meerderheid van de ultra-orthodoxe mannen er voor gekozen om geen nationale dienst te verrichten. Dit heeft een diepe kloof veroorzaakt tussen religieuze en seculiere Israëli's, wat de laatsten het gevoel gaf dat ze een te groot deel van de last van de nationale veiligheid alleen moesten dragen. Veel partijen die het eerder dit jaar goed deden in de parlementsverkiezingen - waaronder de religieuze partij Het Joodse Huis - hadden beloofd om dit probleem eindelijk op te lossen. In de ministerraad werd het wetsvoorstel zondag aangenomen met 14 stemmen voor, nul tegen en vier onthoudingen. Het gaat nu naar de Knesset, waar het bijna zeker wordt aangenomen als wet, omdat zelfs de belangrijkste oppositiepartij, de Arbeiderspartij, er voor is om de ultra-orthodoxen op te nemen in het leger, en hopelijk, in de beroepsbevolking van het land.


Er zijn een aantal compromissen gemaakt om het wetsvoorstel zover te brengen. Wanneer het wetsontwerp een wet wordt, zal deze alle Israëlische Joden, inclusief de ultra-orthodoxen, verplichten gehoor te geven aan de oproep voor verplichte militaire dienst, met een paar uitzonderingen:

- Ultra-orthodoxe vrouwen kunnen er voor kiezen geen nationale dienst te verrichten.
- Rabbijnen kunnen jaarlijks 1800 uitnemende Tora-studenten aanwijzen, die worden
  vrijgesteld van nationale dienst zodat zij hun studies kunnen voortzetten.
- Alle ultra-orthodoxe mannen kunnen hun nationale dienst maximaal drie jaar uitstellen
  om eerst hun studies af te maken.

Toen Israël zich in 1948 onafhankelijk verklaarde, stemde premier David Ben Goerion er mee in dat een beperkt aantal religieuze Joden zou afzien van militaire dienst om zich te richten op Bijbelstudie en gebed, wat hij als even belangrijk beschouwde als het hanteren van een geweer voor het verdedigen van het land. Deze afspraak wordt echter al tientallen jaren misbruikt en gemanipuleerd om vrijstelling te verkrijgen voor bijna alle ultra-orthodoxe Joden, wat een verlies van meer dan 10.000 dienstplichtigen per jaar voor de IDF tot gevolg heeft. Bron: Israel Today Headlines 07-07-2013

Zondag 7 juli: Een Koptische priester in de Sinai doodgeschoten

In het noorden van de Sinaï in Egypte is een Koptische priester, Abouna Mina, doodgeschoten. Het is het eerste sektarische geweld in Egypte sinds het afzetten van president Morsi woensdag. Dat melden bronnen binnen de Egyptische veiligheidsdiensten. De christelijke priester Abouna Mina werd in de stad El Arish door islamitische extremisten gedood. De daders zitten ook achter aanvallen op Egyptische wachtposten bij de grens met de Gazastrook, waarbij een Egyptische politieman om het leven kwam.

Abouna Mina
Honderden islamisten hebben in de nacht van zaterdag op zondag het ambtsgebouw van de gouverneur van de provincie Noord-Sinaï bestormd. 18 mensen raakten daarbij gewond. De islamisten protesteren tegen het afzetten van Morsi. De Moslim Broederschap heeft de Koptische paus Tawardos fel bekritiseerd nadat hij zijn zegen uitsprak over het afzetten van Morsi. Ook was hij tot woede van de Moslim Broederschap aanwezig op de bijeenkomst van het Egyptische leger waar legerchef Abdel Fattah al-Sisi zei dat de grondwet was opgeschort. Sinds de val van Morsi is het erg onrustig in de Sinaï. De onstabiele situatie die de islamitische extremisten een vrij spel geeft, baart Israël zorgen. Bron: Parool 07-07-2013

Zondag 7 juli: Pro-Morsi demonstratie Israëlische Arabieren in Galilea

In Sakhnin en Kafr Kanna in Galilea hadden 250 Israëlische Arabieren betoogd en hun steun betuigd aan de afgezette Egyptische president Mohammed Morsi. Ze eisten dat de Egyptische democratie hersteld moet worden. Het Egyptische volk had Morsi via de democratische verkiezingen immers gekozen en die keuze moet "gerespecteerd" blijven, vonden de betogers. Een islamitische beweging heeft de pro-Morsi demonstratie georganiseerd. Aan de betoging deden Arabische burgemeester Mazen Ghanaim en Arabische Knessetlid Masud Ganaim mee. Echter vergeten de Arabische betogers dat het Egyptische volk Morsi heeft weggestuurd. Dat gebeurde met de steun van het leger. Indien Morsi naar het volk luistert, dan zou dat wellicht heel anders gelopen zijn. Maar dat heeft hij niet gedaan. Bron: Nieuws-uitgelicht-infonu.nl/laatste nieuws Israël 07-07-2013 

Om Sions wil zal ik niet zwijgen. God zegene u.

                                                                                                        Paul Parker

Het auteursrecht van dit artikel ligt bij de blogger en de genoemde nieuwsbronnen. Zonder toestemming van blogger Paul zijn vermenigvuldiging, eigen gebruik en publicatie in een ander blog of website verboden.

Geen opmerkingen: