Het eerste deel van het nieuws Israël september 2012 is grotendeels gewijd aan Israëls zorgen over Irans streven naar kernwapens. De kans dat Israël een aanval zal uitvoeren op de nucleaire installaties in Iran, is met de dag toegenomen. Want Iran ofwel Perzië wordt ook genoemd in de Bijbelse profetieën. Het Iraanse volk is NIET de vijand van Israël, zoals sommige reguliere media ons willen wijsmaken. De Iraniërs en de Israëliërs hebben eeuwenlang een historische band. Een Iraans vrouw die zich Shaharanz, een valse naam voor haar eigen veiligheid, noemde, vertelde aan de Israëlische media dat het Iraanse volk niet de vijand van Israël is. De Iraniërs zijn gehersenspoeld door het Iraanse regime. Volgens Shaharanz worden de hoofden van het Iraanse volk regelmatig gevuld met zinloze haat tegen Israël. "Mensen geloven wat hen wordt verteld,"klaagde Shaharanz. "Velen wisten niet eens dat er in augustus een grote aardbeving was in Iran." Dat meldde Israel Today. Uit het verhaal van de Iraanse vrouw is duidelijk dat het Iraanse regime wel de vijand van Israël is. We weten dat de Iraanse president Mahmoud Ahmadinejad en de groot-Ayatollah Khamenei meermalen hebben gedreigd Israël te vernietigen. Ze menen het ook echt. Het is zeer belangrijk dat zowel Joden als christenen het nieuws van de huidige ontwikkelingen in Israël en in het Midden-Oosten nauwlettend volgen.
Maandag 10 september 2012: Israël tot het Westen: Volg het voorbeeld van Canada
Israël voelt zich sterk bemoedigd door de wijze beslissing van Canada om de diplomatieke banden met Iran te verbreken wegens zijn opstandige nucleaire programma en heeft de Canadese beslissing luid toegejuicht. Jeruzalem benadrukte dat gewapende conflicten in de regio alleen te voorkomen zijn, indien de rest van het Westen zich op dezelfde wijze veel serieuzer inspant om het streven naar nucleaire wapens van de Iraanse Islamitische Republiek te voorkomen. "Ik wil graag de Canadese Stephen Harper feliciteren met deze gedurfde en morele stap...waarmee hij de hele wereld een principiële en belangrijke boodschap heeft gezonden,"zei de Israëlische premier Benjamin Netanyahu in de zondagse kabinetsvergadering. "Ik roep de gehele internationale gemeenschap, of tenminste zijn verantwoordelijke leden, vastbesloten de koers van Canada te volgen en Iran morele en praktische grenzen te stellen, grenzen die zijn race om nucleaire wapens te verkrijgen, zullen stoppen." Enkele uren later vertelde een Israëlische minister aan Channel 2 News dat Canada's beslissing om zijn ambassade in Teheran te sluiten, het gevoel in Israël, dat het land alleen moet optreden tegen Iran, aanzienlijk had verminderd. De Israëliërs geloven momenteel dat het Westen overwegend of niet gelooft dat Iran kernwapens verkrijgt, óf te zwak is om er iets aan te doen. Maar als meer landen Canada volgen bij het werkelijk isoleren van het Iraanse regime, zal Israël zich niet zo hopeloos voelen bij het nemen van een beslissing over de aanpak van deze dreiging, stelde de minister, waarvan de naam niet werd genoemd.
Benjamin Netanyahu (links) en Stephen Harper (rechts) |
De Amerikaanse presidentskandidaat en uitdager Mitt Romney gebruikte de gelegenheid om Obama aan te vallen. "De president heeft een nucleair Iran niet tegengehouden en in feite is Iran dichter bij het bezit van nucleaire capaciteit dan toen hij aantrad. Dit is de grootste mislukking van zijn buitenlands beleid,"vertelde Romney aan NBC's 'Meet the Press.' Hij concludeerde dat 'met de woorden van Israëls premier Netanyahu Iran zijn nucleaire koers geen jota heeft veranderd vanwege het beleid van deze president.'
Mahmoud Ahmadinejad en Barack Obama als blowende hippies voor vrede |
Dinsdag 11 september 2012: Israël woedend over Clintons softe aanpak van Iran
Israëlische functionarissen hebben gewaarschuwd dat de weigering van Washington om grenzen te stellen aan het Iraanse nucleaire programma de Iraanse Islamitische Republiek aanmoedigt om voort te gaan met de ontwikkeling van kernwapens. De functionarissen waren verbaasd, toen de regering Obama, die eerder had gezworen te voorkomen dat Iran kernwapens zal verkrijgen, verklaarde dat het geen termijnen zou stellen voor het naleven van internationale eisen door Iran. "We stellen geen deadlines,"vertelde de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, Hillary Clinton, aan verslaggevers na de vraag hoe Washington erop zou reageren dat de Israëlische premier Benjamin Netanyahu aanhoudt dat het Westen meer moet doen om het uitdagende Iraanse nucleaire programma te stoppen.
Hillary Clinton |
"Ik denk dat het belangrijk is om te beseffen dat Iran niet stopt tenzij het ziet dat de democratische landen van de wereld duidelijk vastberaden zijn en een duidelijke grens stellen,"zei Netanyahu in een interview met CBC, nadat Canada de eerste westerse macht was, die de banden met Iran verbrak wegens zijn bedreigende nucleaire ambities.
Een recent rapport van het IAEA (Internationaal AtoomEnergie Agentschap) steunt Netanyahu's beoordeling en gaf aan dat in de afgelopen jaren het nucleair onderzoek en de prestaties van Iran waren toegenomen, en dat er bewijzen waren dat Iran van plan is om kernkoppen te bouwen.
Mahmoud Ahmadinejad: Als wij een atoombom willen maken, zijn wij voor niemand bang. |
Vrijdag 14 september 2012: Israëlische rechtbank veroordeelde haatzaaier
Een rechtbank in Nazareth heeft een islamitische haatprediker, imam Nazzem Abu Salim, veroordeeld tot drie jaar gevangenisstraf en een voorwaardelijke gevangenisstraf van 18 maanden wegens haatzaaien.
Imam Nazzem Abu Salim |
Zondag 16 september 2012: Grote vloot in de Perzische Golf, nu aanval wordt verwacht
Britse media melden de grootste vlootopbouw ooit in de Perzische Golf, nu 25 landen schepen bijeenbrengen tot een enorme armada. De Israëlische premier Benjamin Netanyahu zegt dat er geen andere keuze is dan de fanatieke Iraanse leiders tegen te houden om kernwapens te verkrijgen. Westerse mogendheden en een aantal van hun bondgenoten in het Midden-Oosten hebben een enorme vloot bijeengebracht in de Perzische Golf. Dat gebeurde enkele dagen nadat Netanyahu weer suggereerde dat zijn land binnenkort een preventieve aanval tegen de nucleaire installaties van Iran kan lanceren. De vloot bestaat uit schepen uit 25 landen, waaronder drie volledige Amerikaanse vliegdekschepen, elk met een aantal vliegtuigen dat groter is dan de gehele Iraanse luchtmacht.
De Amerikaanse vloot in de Perzische Golf |
Straat van Hormuz |
Olie via de Straat van Hormuz wereldwijd verhandeld |
Spotprent: Een Iraans ayatollah sluit de Straat van Hormz af |
"De wereld zegt tegen Israël 'wacht, er is nog tijd.' En ik zeg wachten op wat? Wachten tot wanneer?,"zei Netanyahu vorige week. "Degenen in de internationale gemeenschap die weigeren om Iran grenzen te stellen, hebben niet het morele recht om Israël een grens te stellen."
Netanyahu: Wachten op wat? Wachten tot wanneer? |
Zondag 16 september 2012: Iran dreigt Israël te vernietigen
Iran zal "niets heel laten" van Israël als het land militaire actie onderneemt tegen Irans nucleaire programma. Dat zei een van de leiders van de Revolutionaire Garde, de Iraanse elite-eenheid. Generaal Jafari deed zijn stevige uitspraken op een persconferentie in Teheran. Een tegenaanval van Iran zal volgens de generaal beginnen bij de grens van Israël met de Gazastrook en Libanon, omdat Iran nauwe banden heeft met de militanten in dat grensgebied.
Jafari uitte meer dreigende taal aan landen die Iran willen aanvallen. Hij zei dat Iran de Straat van Hormuz zal blokkeren, als er een oorlog uitbreekt met de Verenigde Staten. De Straat van Hormuz is een belangrijke route voor het vervoer van olie tussen de Perzische Golf en de Golf van Oman.
Iraans generaal Mohammad Ali Jafari |
Maandag 17 september 2012: Merkel: Iran bedreigt de hele wereld
De Duitse bondskanselier Angela Merkel noemt de opmerkingen van generaal Jafari van de Revolutionaire Garde van Iran "niet alleen een bedreiging voor Israël, maar voor de hele wereld." Merkel gelooft nog steeds in een politieke en diplomatieke oplossing voor de problemen met Iran. Westerse landen verdenken Teheran ervan dat het nucleaire programma een dekmantel is voor het maken van kernwapens. "Ik denk dat we nog niet op een punt zijn beland dat we door alle mogelijke politieke oplossingen heen zijn,"zei Merkel in Berlijn. EU-buitenlandcoördinator Catherine Ashton spreekt donderdag met de Iraanse onderhandelaar voor het nucleaire programma. De ontmoeting is onderdeel van de gesprekken die al langer met Iran worden gevoerd over de atoomactiviteiten van Teheran. Bron: NOS nieuws 17-09-2012
Lees het vervolg deel 2
Om Sions wil zal ik niet zwijgen. God zegene u.
Paul Parker
Het auteursrecht van dit artikel ligt bij de blogger en de genoemde nieuwsbronnen. Zonder toestemming van blogger Paul zijn vermenigvuldiging, eigen gebruik en publicatie in een ander blog of website verboden.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten