maandag 2 mei 2011

Dood Osama Bin Laden: een pion opgeofferd. Deel I


De wereld was totaal verrast toen het nieuws bekend gemaakt werd dat de vermaarde, beruchte en meest gehate terroristenleider van Al-Qaeda, Osama Bin Laden, gedood werd. De Amerikaanse elitetroepen, die met hun helikopters naar Pakistan vlogen, hadden een zwaarbeveiligde villa, waar Osama zich op dat moment verschool, in Abbottabad in de buurt van de Pakistaanse hoofdstad Islamabad bestormd en er volgde een vuurgevecht die 40 minuten duurde. Het vuurgevecht leek op een wild-western tafereel. Een consultant uit Abbottabad twitterde;"Een enorme knal hier in Abbottabad die de ramen deed trillen.." Later twitterde hij opnieuw dat het vuurgevecht vier tot vijf minuten geduurd had. "Grappig, ik verhuisde juist naar Abbottabad, omdat het er veiliger is",aldus de consultant. Osama Bin Laden moest totaal verrast zijn, toen de Amerikaanse elitetroepen in zijn kamer binnengedrongen hadden en hun wapens op hem richtten. Gaf hij zich over of laadde hij zijn pistool om zichzelf tegen de 'ongelovige soldaten' te kunnen verdedigen? We zullen nooit weten. Eén ding is zeker dat Osama Bin Laden gedood werd door de commando's. Ook zijn zoon, lijfwachten en een vrouw werden gedood. En het lichaam van Osama Bin Laden werd naar Afghanistan overgebracht om geidentificeerd te worden. De Amerikanen wilden een zekerheid hebben of de gedode leider de echte Osama Bin Laden was. De identiteit van Osama Bin Laden kon vastgesteld worden dankzij weefsel van zijn overleden zus. Dat had het ABC News gemeld. De hersenen van de overleden zus van Osama waren in beslag genomen, nadat zij in de Amerikaanse stad Boston was gestorven aan hersentumor. Ze waren bewaard, precies met het doel om Osama Bin Laden te kunnen identificeren. De woordvoerders van de Amerikaanse regering zeiden op basis van het DNA-bewijs met 99% zeker te weten dat Osama Bin Laden dood was. Ze zeiden er niet waar en hoe de test waren uitgevoerd. Wel werd het lichaam van Osama Bin Laden geidentificeerd door een van zijn vrouwen die de inval van het huis overleefde. Ook werd deze lichaam vergeleken met foto's.
Nadat de DNA-test gedaan werd, werd het lichaam vervolgens naar het vliegdekschip USS Carl Vinson gevlogen. Het lichaam van Osama werd daar volgens de islamitische voorschriften op rituele wijze gewassen. Daarna werd het in een wit laken gerold, verzwaard en overboord gegooid, terwijl de religieuze teksten die door een Arabische tolk werden vertaald, voorgelezen werden. Volgens een overheidsdienaar duurde het hele ritueel vijftig minuten. Het stoffelijke overschot werd in het noorden van de Arabische zee gedropt, om te voorkomen dat het graf van Osama Bin Laden een bedevaartsoord zou worden.

De codenaam van de operatie tegen Osama Bin Laden was Geronimo. De Amerikaanse president Barack Obama, de legertop en de geheime diensten konden de actie live in Amerika volgen via satellietenverbindingen. Het doet ons wel denken aan de film "Patriot Games" (1992) waarop staat te zien hoe de actie van de commando's tegen de trainingskampen van de terroristen in Libië gevolgd wordt via de satellietverbindingen. Eerst hoorden de president en de top van het Amerikaanse leger en de geheime diensten het codewoord Geronimo, waarmee duidelijk werd dat Osama Bin Laden was gevonden. Even later hoorden ze Geronimo EKIA (Enemey Killed In Action). Toen wisten ze dat Osama Bin Laden was gedood. Toen de operatie gevolgd werd door het oorlogskabinet, toonde Barack Obama emotieloos en Hillary Clinton was zichtbaar aangeslagen. U kunt haar aan de foto hieronder duidelijk zien.

In de Situation Room volgt het oorlogskabinet
van president Obama de operatie Geronimo
in Pakistan op zondagavond.

De inval in de schuilplaats van Osama Bin Laden leverde de Amerikanen mogelijk een zeer waardevolle informatie op over Al-Qaeda. De CIA onderzoekt momenteel het materiaal dat door de commando-eenheid werd meegenomen. In de villa in Abbottabad namen de elitetroepen harde schijven, dvd's en documenten in beslag. De Amerikanen hopen dat die waardevolle informatie bevatten over 'de plannen, de structuur en de werkwijze van Al-Qaeda'. Mogelijk zou ook informatie erbij zitten over de schuilplaats van de doodgeverfde opvolger van Osama Bin Laden, de Egyptenaar al-Zawahari.

De Amerikaanse president Barack Obama maakte het nieuws van de dood van Osama Bin Laden wereldkundig. Hij sprak van een 'een goede dag voor de Verenigde Staten'. "We worden eraan herinnerd dat we ons gelukkig mogen prijzen met de Amerikanen die hun leven op het spel zetten om het onze te beschermen", zei hij meer in het algemeen. "Ik kan niet trotser zijn op onze mannen en vrouwen in uniform." Bekijk een You Tube videoclip van het NOS journaal:


Toen het nieuws wereldkundig bekendgemaakt werd, barstten emoties onder de Amerikaanse bevolking los. Er heerste een grote stemming in Amerika. "Het recht is geschieden,"ademde een moeder van een brandweerman die tijdens de terroristische aanval op Twin Towers omgekomen was, opgelucht. Voor haar is de rouwperiode nu afgesloten. De Amerikanen gingen massaal de straat op, juichten, zwaaiden met vlaggen en hielden bordjes omhoog met daarop de naam van Barack Obama. Op Times Square had zich een menigte mensen verzameld. De sfeer van euforie en verademing was zo geladen. Men koelde hun wraakzucht. De populairiteit van Barack Obama, die tot dieptepunt was gedaald, steeg opeens naar een recordhoogte op. Ook de Amerikaanse dollar veerde zich op en de beursbeleggers in Wall Street reageerden zich opgetogen. Wereldwijd daalde de olieprijs een ruim procent. Een vat ruwe Amerikaanse olie kost nu 112,36 dollar. Vanwege de onrust in het Midden-Oosten was de olieprijs al een geruime tijd tussen 105 en 113 dollar per vat geschommeld.Wereldwijd klonken er verschillende reacties. Rusland en Jemen hadden verheugd gereageerd op de dood van Osama Bin Laden. In ons land noemde premier Mark Rutte het "buitengewoon goed nieuws". Hij zei dat met de dood van Osama Bin Laden is een hele zware slag toegebracht aan het terroristische netwerk van Al-Qaeda. Tevens benadrukte hij dat 'we niet moeten denken dat hiermee de strijd tegen terrorisme voorbij is."
Voorlopig is er nog geen dreigingsniveau verhoogd. Opvallend was het stil in de Arabische wereld. De NOS-correspondent Nicole le Fever wist te vertellen;"Het is een pijnlijk onderwerp en mensen durven er zelf bijna niet meer over te spreken. Ongetwijfeld komen er verheugd reacties op de dood van de man die het imago van de islam toch behoorlijk heeft bezoedeld." De Israëlische president Shimon Peres noemde de dood van Osama Bin Laden een 'grote dag voor de vrije wereld'. De woordvoerder van het Vaticaan, Federico Lombardi, zei;"Osama Bin Laden had, zoals iedereen weet, de zware verantwoordelijkheid verdeeldheid en haat te hebben gezaaid onder de mensen, waarbij hij de dood veroorzaakte van tallozen en d godsdienst misbruikte voor deze doelen." De Indiase minister van Binnenlandse Zaken, Palaniappan Chidambaram, uitte zijn bezorgdheid en zei dat India met grote zorg kennis had genomen dat Osama Bin Laden gedood werd. "Dit feit onderstreept onze bezorgdheid dat terroristen die aangesloten zijn bij verschillende organisaties, in Pakistan zijn,"aldus de Indiase minister tegen het Franse persbureau AFP.
Hamas en Taliban veroordeelden de Amerikaanse actie openlijk. De Taliban hebben wraak gezworen voor de dood van Osama Bin Laden en dreigen met aanvallen op westerse doelwitten. Hamas prees de Al-Qaeda leider Osama Bin Laden en noemde hem een 'heilige strijder uit de Arabische wereld'. Op Jihadisitsche internetfora stroomden reacties van ongeloof, verbijstering en strijdvaardigheid binnen. "O Allah, laat het niet waar zijn. Allah vervloekt jou, Obama,"klonk een verontwaardigde reactie op de internetfora. "Osama mag dan dood zijn, maar de boodschap van de Jihad blijft leven!"was op een ander forum te lezen. In de zuid-westelijke Pakistaanse stad Quetta zijn honderden mensen de straat op gegaan om Osama Bin Laden een laatste eer te bewijzen. Ze scandeerden de veelgehoorde kreet "dood aan Amerika" en verbrandden Amerikaanse vlaggen. Dat meldde het Franse persbureau AFP op basis van ooggetuigenverslagen.

Michael Moore, die bekend staat om zijn complottheorieën en zijn gedurfde kritiek op de Amerikaanse oorlogen in het Midden-Oosten, twitterde het volgende:"Nu Bin Laden dood is, mogen we dan shampoo in onze handbagage meenemen? Mag ik mijn schoenen aanhouden? Kunnen we al onze troepen naar huis sturen?" Verder twitterde hij;"Hij is misschien wel dood, maar in zekere zin heeft hij gewonnen. We hebben onze rechten opgegeven. We accepteerden een PatriotAct. We hebben miljarden besteed aan overbodige oorlogen.  De angst regeert."

De voormalige Amerikaanse president, George W. Bush, had de dood van Osama Bin Laden een "gedenkwaardige prestatie" genoemd en een "overwinning voor Amerika".

De FBI had zijn lijst met meest gezochte terroristen en misdadiger aangepast. Op de website is bij de foto van Osama Bin Laden een rood-witte balk te zien waarin staat dat  hij is overleden. Bekijk de foto maar:

Klik op de foto ter uitvergroting

Op het internet circuleert momenteel een foto van de gedode Osama. Een trucfoto of niet? Volgens de NOS is de foto niet geverifieërd. Het persbureau AFP wist de foto van het lijk van Osama Bin Laden als fake te ontmaskeren.
Toen de journalisten een woordvoerder van het Witte Huis vroegen om een foto, kreeg men te horen;"Het argument om foto's te publiceren: om het publiek te overtuigen van het feit dat hij zeker dood is. er is nogal wat scepsis over zijn dood. Het argument tegen het publiceren van de foto's: ze zijn afschuwelijk. Hij heeft een enorme hoofdwond boven zijn linkeroog waar hij een kogel ving. Stukken hersenen en bloed zijn zichtbaar."

Het ultieme bewijs van de foto's laat nog steeds op zich wachten. Het Witte Huis twijfelt of de foto's van het lijk van Osama Bin Laden vrijgegeven kunnen worden. Belangrijkste Amerikaanse politici eisen dat. Zij willen dat iedereen kan zien dat hij echt dood is. Door het uitblijven van de foto's rijzen er twijfels of Osama Bin Laden wel echt dood was of niet. Het kan op elk moment gebeuren dat de foto's onder druk van de publieke opinie en de republikeinse politici vrijgegeven zouden worden. Dan zal er een update in het artikel gemaakt worden. Niet iedereen gelooft dat Osama Bin Laden afgelopen zondag was omgekomen. Na de moord op J.F. Kennedy, de maanlanding 1969, de dood van Elvis Presley en Kurt Cobain en de moord op John Lennon en Pim Fortuyn is er nu een nieuwe complottheorie in de maak. De geruchten gingen de ronde dat de beruchte terrorist in 2001 al aan de gevolgen van een longziekte overleden was. Een ander website sprak de overlijdensdiagnose tegen en zei dat Osama stierf aan nierziekte.
Ook de burgervereniging Belfort Group plaatste vraagtekens bij de aankondiging van president Obama en geloofde niet dat Osama Bin Laden pas na een klopjacht van 10 jaar door de geheime diensten gevonden en gedood werd. De beelden van het bewuste gevecht zouden te onduidelijk zijn. Ook vroeg Belfort Group zich af waarom het lijk van Osama onmiddelijk een zeemansgraf kreeg.

Echter de vraagtekens van Belfort Group worden tegengesproken door twee feiten. Het verwoede speurwerk van The Guardian zorgde voor een interessante wending: het leek erop dat de informatie over de koerier en vertrouweling van Osama Bin Laden uit Abbottabad van Wikileaks afkomstig was. In een gepubliceerd document werd de koerier genoemd die uiteindelijk de Amerikanen op het juiste spoor bracht. Een woordvoerder van de Jemenitische tak van Al-Qaeda had de dood van Osama Bin Laden bevestigd. In een telefoongesprek met het Franse persbureau AFP benadrukte hij dat Bin Ladens dood een 'catastrofe' is voor het netwerk. "Dit nieuws is een catastrofe voor ons. Aanvankelijk geloofden we de informatie niet, maar we hebben contact opgenomen met onze broeders in Pakistan en die hebbeb het ons bevestigd",aldus de woordvoerder. Hij voegde eraan toe dat de Saudische en Jemenitische takken van Al-Qaeda in het zuiden van Jemen een bijeenkomst zullen houden om een communique op te stellen over 'de toekomst van de Jihad in de komende periode.'

Update: Een You Tube videoclip vertoont nu de beelden van de suite van Osama Bin Laden die gedood werd door de Amerikanen:


Barack Obama zei dat de wereld zonder Osama Bin Laden nu veiliger is geworden. Barack Obama, u bent een geweldige leugenaar! Echter deelt de Here God uw mening niet. We weten uit Zijn woord dat de wereld in de eindtijd niet langer veiliger blijft. Nu Osama Bin Laden dood is, volgt er een hele reeks nare gebeurtenissen in de komende jaren!! Bloedige aanslagen worden niet uitgesloten. De Taliban verklaren dat de Pakistaanse president en poltici die hebben samengewerkt met de Amerikanen, hun eerste doelwitten zullen zijn en de Amerikaanse doelwitten de tweede. Ze menen het echt!

Lees het vervolg van het artikel deel 1
Binnenkort wordt het deel twee gepubliceerd. Het deel twee zal u alles onthullen! Wacht in spanning af. Ik wens u Gods zegen toe. Om Sions wil zal ik niet zwijgen.

                                                                 Paul Bronnen en referenties:

NOS Liveblog
Elsevier
De Standaard
FBI.gov/wanted_terrorists/usama-bin-laden
Diverse media 

1 opmerking:

Anoniem zei

al dat geruchten over osama binladen ik geloof er geen zak van. want wat barack obama van plan is, een verkiezingstunt uithalen. om zijn naam hoger op tekomen. want binnekort is er een verkiezing in vs voor de volgende president van amerika.

AFZ moslim