donderdag 5 mei 2011

Dood Osama Bin Laden Deel 1: vervolg


Nog altijd is de foto van de dode Osama Bin Laden niet vrijgegeven. De roep om de publicatie van de foto wordt steeds groter. Het Witte Huis maakte woensdag bekend dat foto's van het lijk van Osama Bin Laden niet worden vrijgegeven. Ook al is de kans op publicatie niet uitgesloten. De minister van Buitenlandse Zaken, Hillary Clinton, en de minister van Defensie, William Gates, hadden president Barack Obama de publicatie van een foto sterk afgeraden. Het publiceren van de dode terroristenleider Osama Bin Laden, waarop zelfs hersenmassa te zien zou zijn, zou de woede van de moslimextremisten enkel voeden en een bedreiging voor de Amerikaanse nationale vrijheid vormen, aldus een argument. Een Belgische journalist Rudi Vranckx begrijpt overigens de beslissing van Obama niet. Hij vreest dat het niet tonen van de foto de complottheorieën in de Arabische wereld zal voeden. (1) Het ziet er naar uit dat de journalist het gelijk krijgt. Nog steeds zijn sommige moslims niet ervan overtuigd dat Osama Bin Laden echt dood is. En de Taliban die ook niet ervan overtuigd lijken te zijn, eisten dat één foto van het lijk van Bin Laden vrijgegeven moet worden. Zo twijfelen mensen in Pakistan of Bin Laden wel echt dood is. NOS-correspondent Wilma der Maten ging op onderzoek in Lahore in Pakistan en kreeg verrassend te horen van veel moslims die op de dood van Osama Bin Laden reageren. Zie NOS videoclip:


Eén van de dochters van Osama Bin Laden was erbij toen haar vader door het hoofd geschoten werd. Dat verklaarde een Pakistaanse official tegen het persbureau Reuters. De dochter die 12 of 13 jaar oud is, was na de schietpartij één van de mensen die bevestigden dat Bin Laden om het leven was gekomen bij de Amerikaanse actie. Osama's aanwezige vrouwen en kinderen werden door de Amerikanen achtergelaten bij de villa, omdat er geen plek meer was in de helikopters. Ze werden ondervraagd door de Pakistaanse veiligheidsdienst. (2) Dat meldde de Arabische nieuwszender Al-Arabiya op gezag van een bron binnen de Pakistaanse geheime dienst ISI dat de dochter zou hebben gezien hoe haar vader werd gevangen genomen en kort daarop voor de ogen van zijn familie zou zijn doodgeschoten. Zie You Tube videoclip:


De woordvoerder van het Witte Huis, Jay Carney, gaf zich toe dat Osama Bin Laden ongewapend was, toen hij werd doordgeschoten. En hij voegte eraan toe dat de vrouw van Bin Laden niet als menselijk schild werd gebruikt, maar in haar been geschoten, toen ze de Amerikanen aanviel. (2) De woordvoerder van het Witte Huis benadrukte dat de gruwelijke foto's daarom nog niet zijn vrijgegeven. Er was ook een animatie te zien hoe de aanval op Osama Bin Laden verlopen was.
Bekijk de You Tube videoclip maar:


En een animatiefilm van CBS news dat door NOS uitgezonden werd:Toonaangevende Amerikaanse media melden dat er bij de inval op het huis van Osama Bin Laden helemaal geen langdurig vuurgevecht was geweest. Slechts één persoon had helemaal aan het begin van de inval op de Amerikaanse elitetroepen geschoten en werd later uiteindelijk doodgeschoten. De consultant in Abbattobad, die had getwitterd, bevestigde eerder dat het vuurgevecht niet meer dan 4 minuten had geduurd.

Inmiddels zijn de foto's van de dode Bin Laden op internet gecirculeerd. Al lijken ze echt. Het blijkt dat kwaadwillende hackers en programmeurs foto's en video's van het lijk van Osama Bin Laden gefingeerd hebben en vervolgens op internet verspreiden om nietsvermoedende mensen in de val te lokken. De computerbeveiligers waarschuwen voor computervirussen die inhaken op het nieuws van de dood van Osama Bin Laden. Zo wordt onder meer op Facebook een link verspreid naar een video waarin het lichaam van Bin Laden te zien zou zijn. In werkelijkheid leidt de link naar een website die kwaadaardige software tracht te installeren op de computer van de bezoeker. Die software kan vervolgens worden gebruikt om vanaf de besmette computer spam en nieuwe virussen te verspreiden,  meldt het persbureau Reuters. Ook per e-mail wordt dergelijke zogenoemde malware rondgestuurd. Een bestand met de naam Fotos_Osama_Bin_Laden.zip bevat niet de beloofde beelden, maar een Trojaans paard dat zich op de pc van zijn slachtoffers nestelt, en tracht on inloggegevens voor online bankieren te onderscheppen. Computerbeveiliger Mikko Hypponen van antivirusbedrijf F-Secure meldt dat bovendien een Word-document de ronde doet waarin nadere informatie over de aanval op Bin Ladens schuilplaats te lezen zou zijn. Het document, dat op grote schaal zou zijn gemaild naar Amerikaans overheidspersoneel, bevat een virus dat misbruik maakt van een bekende kwetsbaarheid in Microsoft Office. Microsoft dichtte dat lek al in november, maar op veel computers is de update nog niet geïnstalleerd. (3)

Beste bezoekers, ik acht het van belang om u te informeren over kwaadwillende lui die misbruik maken van de dood van Osama Bin Laden om computervirussen te verspreiden en te hacken in jullie computers. Wees op uw hoede en trap niet in op foto's van het lijk van Osama. Al lijken ze zo echt! Ik raad u aan te wachten op het door de Amerikaanse overheid officiële publiceren van de echte foto's van het lijk van Osama. Het doet er niet toe of de foto's die gepubliceerd zouden worden door de Amerikaanse overheid, echt of nep zijn.

Het persbureau Reuters publiceerde vandaag wel enkele foto's die kort na de inval in de villa van Osama Bin Laden waren genomen. Reuters kocht de foto's naar eigen zeggen van een Pakistaanse overheidsfunctionaris. (4) Op de bloederige beelden zijn enkele dode mannen te zien, maar Bin Laden zelf is daar niet bij. De opnames zouden slechts een uur na de inval in de villa genomen zijn door de Pakistaanse functionaris. De mannen liggen in grote plassen bloed en bloeden uit hun mond, neus en oren. Twee zijn gekleed in traditionele Pakistaanse kleding en de derde heeft een T-shirt aan. De dode mannen waren de lijfwachten van Osama Bin Laden.

Wees gewaarschuwd: de gruwelijke beelden zijn niet geschikt voor gevoelige zielen!!UPDATE: officiële bevestiging dood Osama Bin Laden.

De terreurorganisatie Al-Qaeda heeft officieel bevestigd dat Osama Bin Laden dood is. Al-Qaeda heeft op verschillende militante sites een bericht over de dood van Osama Bin Laden geplaatst, ondertekend door "de algehele leiding van Al-Qaeda". Volgens de radicale beweging zullen de aanvallen op de Amerikanen en hun bondgenoten onverminderd doorgaan. "Hun blijdschap zal omslaan in droevigheid", staat op een site te lezen. "We zullen een vloek blijven voor de Amerikanen en ze achtervolgen in binnen-en buitenland. Hun bloed zal worden vermengd met tranen". Ook staat in de verklaring:"Op een historische dag voor de grote islamitische natie onderstrepen wij dat het bloed van de heilige oorlogssjeik Osama Bin Laden, Allah hebbe genade met hem, ons en alle moslims dierbaar is. Zijn bloed heeft niet tevergeefs gevloeid." Al-Qaeda roept alle Pakistanen op om in opstand te komen tegen de regering, omdat die geholpen heeft om  Bin Laden te vinden. "De Pakistaanse bevolking moet de schaamte uitwissen die door de kliek van boeven en verraders is opgelegd." De terreurorganisatie wil dat de Pakistanen bevrijd moeten worden van "vuiligheid die de Amerikanen verspreid hebben". Volgens Al-Qaeda zal er binnenkort een audioboodschap vrijgegeven worden waarop Bin Laden een week voor zijn dood nog sprak. (5) Zie NOS videoclip:


UPDATE: nieuwe beelden Osama Bin Laden vrijgegeven door de Amerikaanse regering.
7-05-2011

Dit is de meest opmerkelijke video. Bin Laden, zoals we hem nog nooit zagen, is een oudere man die in zijn karige kamer televisie kijkt naar zichzelf.


En het NOS journaal toont de beelden van de videoclip:


We zien op de beelden hoe Osama bin Laden op de grond zat, zijn baard streelde en naar het nieuws over zichzelf op televisie keek. Hij schommelde beetje en droeg een wollen muts. En de omgeving is spartaans ingericht. De vrijgegeven beelden tonen ons een gewone oude man en niet een kwaadaardig meesterbrein van het terrorisme. Bekijk de twee minuten durende beelden die zijn vrijgegeven door het Amerikaanse ministerie van defensie en uitgezonden door Associated Press, hier:


UPDATE: Al-Qeada geeft audioboodschap Osama bin Laden vrij. (9-05-2011)

Een islamitische website heeft naar eigen zeggen de laatste opgenomen audioboodschap van Osama bin Laden gepubliceerd. Hierin staat te horen dat de Verenigde Staten niet veilig zijn, zolang 'Palestina' niet veilig blijft. Bin Laden richt zich in de boodschap, die iets meer dan een minuut duurt, tot de Amerikaanse president Barack Obama. In de audioboodschap waarschuwt Bin Laden dat de aanvallen op Amerika zullen aanhouden zolang het land Israël steunt. De boodschap luidde:"Amerika kan niet dromen van veiligheid totdat we in Palestina in veiligheid leven. Het is oneerlijk dat jullie in vrede leven, terwijl onze broeders in Gaza zich in een onveilige situatie bevinden." Ook heeft Bin Laden verteld over de mislukte aanslag op een vliegtuig van de Nigeriaanse zelfmoordterrorist Umar Farouk op eerste kerstdag 2009, die een boodschap had moeten zijn voor de Verenigde Staten. De Nederlander Jasper Schuringa was erin geslaagd Farouk, die met in zijn onderbroek verstopte explosieven het vliegtuig wilde opblazen, te overmeesteren. Osama prees in zijn boodschap Farouk als "onze held, de strijder Umar Farouk";"Als het mogelijk was geweest om een woordelijke boodschap te sturen dan hadden we geen vliegtuigen nodig gehad om ze te sturen." (6)

Het eerste deel van het artikel is gebaseerd op officiële nieuwsbronnen. Het tweede deel dat binnenkort gepubliceerd zal worden, zal een heel ander licht werpen op de dood van Osama Bin Laden. Tot mijn spijt moet ik meedelen dat er nog steeds geen echte foto van Osama's lijk geplaatst kan worden, zolang het nog niet vrijgegeven wordt.

God zegene u. Om Sions wil zal ik niet zwijgen.
                                                       
                                                                               Paul

Bron:

(1) Gazet van Antwerpen
(2) NOS
(3) nu.nl
(4) Reuters
(5) NOS en diverse media
(6) NRC handelsblad, De Volkskrant

Geen opmerkingen: