zondag 16 december 2012

Het bloedbad op een Amerikaanse schoolSchietpartij op de basisschool in Newtown

De hele wereld is vol ongeloof en onbegrip geschokt gereageerd op de beestachtige slachting op een basisschool in Newtown in de Amerikaanse staat Connecitcut. Een jongeman van 20 jaar drong op vrijdag 14 december de school binnen en schoot 27 mensen, onder wie 20 weerloze en onschuldige kinderen, dood. Eerst heeft hij zijn eigen moeder thuis doodgeschoten en daarna ging hij naar de school om een slachting onder leraren en kinderen aan te richten. Hij schoot zich een weg door de school en doodde onderweg enkele leerkrachten en de directrice. Na de dodelijke schietpartij pleegde hij zelfmoord. In totaal waren 27 mensen door het wapengeweld omgekomen. Dit is door de politie bevestigd. Op de school werden 18 kinderen gedood en twee kinderen waren nadien in het ziekenhuis overleden. (1) Een gewonde leeft nog. Over zijn toestand is niets bekend. (2)


Slachting van de onschuldigen
De politie bevestigt dat er ook elders in Newtown een dode is gevonden. Het totaal aantal doden komt daarmee op 28. De Amerikaanse media berichtten eerder dat het zou gaan om de vader van de omgekomen schutter. Het bleek later de moeder van de dader te zijn.  

In een persconferentie zei de politie dat even na 9.30 plaatselijke tijd een melding binnenkwam bij de politie in Newtown over een schietpartij op de Sandy Hook school. Meteen rukte de politie massaal uit. Bij de school aangekomen, gingen agenten direct anar binnen. Lokaal voor lokaal werd afgezocht. De aanwezige kinderen en leraren werden zo snel mogelijk naar buiten gebracht. Getuigen in de school vertelden dat ze meer dan honderd schoten hadden gehoord. Toen de politie de hele school uitgekamd had, vonden de agenten het lichaam van de schutter. Volgens onbevestigde berichten waren bij het lichaam van de schutter twee vuurwapens gevonden. (2) Hoe de jongeman zichzelf van het leven had beroofd, wordt nog onderzocht. in de persconferentie gaf de politie een verklaring dat het om één schutter ging. Volgens de politie is het onderzoek naar de zaak zeer gecompliceerd. Het onderzoek in de school gaat nog paar dagen duren, aldus de politiewoordvoerder. Het schijnt dat de broer en de vader van de schutter verhoord worden, maar niet als verdachten aangemerkt waren. (2) De school heeft 600 leerlingen. De leeftijd van de leerlingen varieert van 5 tot 10 jaar oud. Op de onderstaande afbeelding is te zien hoe een groep kinderen de parkeerplaats bij de school oversteekt. Een kind huilt. Ze werden begeleid door volwassenen en een agent.


Een groep kinderen steekt de parkeerplaats over..


Uit voorzorg heeft de politie een aantal scholen in de buurt gesloten. Het is voor de zoveelste keer dat er een massaslachting in de Verenigde Staten is aangericht. 

Amerikaanse president Obama zichtbaar emotioneelHet drama in Newtown heeft de Amerikaanse president Barack Obama diep geraakt. Aan zijn gezicht was duidelijk te zien dat hij aangeslagen was. De president heeft zijn medeleven betuigd aan de slachtoffers en familieleden van de schietpartij in Connecticut. "Er is geen ouder in Amerika die niet meevoelt met de families van de slachtoffers van de schietpartij in een school in Connecticut,"zei Obama in een TV-toespraak. Een paar keer viel hij stil. "Niets kan het verlies van een geliefde persoon vervangen,"zei een ongewoon emotionele Obama, die enkele tranen niet kon vebergen. (3) "Het zijn kinderen van 5 tot 10 jaar oud, die nog veel verjaardagen, diploma-uitreikingen, huwelijk en een heel leven voor zich hebben,"zei hij. Ook betuigde de president zijn medeleven met de nabestaanden en collega's van de omgekomen leraren. "Het zijn vrouwen en mannen die zich inzetten voor een goede toekomst voor onze kinderen,"aldus Obama. (2) "Vanavond zullen Michelle en ik onze kinderen eens goed vastpakken en hen vertellen dat we van hen houden." "Er is al teveel van dat soort zinloos geweld geweest en nu moet er betekenisvolle actie komen, los van de politiek,"zei Obama, die daar echter niet verder op inging. (3) Verder bracht hij eerdere schietincidenten in herinnering. Hij voegde eraan toe dat hij in actie wil komen om dit soort tragedies in de toekomst te voorkomen. Aan welke initiatieven hij denkt, kon hij niet zeggen. (2)

President Obama heeft wel bevolen dat de vlaggen op openbare gebouwen in de Verenigde Staten halfstok moeten hangen, en hij beloofde ook alle medewerking aan de politie in Newtown te verlenen. (3)

Bewoners in Newtown in rouw

Het stadje Newtown in Connecticut die erg bekend staat om idylle, sereniteit en een hoge mate van veiligheid, is in diepe rouw gedompeld. Vooral de ouders van de omgekomen kinderen zijn zo diep aangeslagen en radeloos, nu ze hun dierbaren zijn kwijtgeraakt. De lichamen van de slachtoffers waren vrijdagavond geborgen. In de loop van de dag waren alle slachtoffers van het bloedbad geidentificeerd. Dat verklaarde een woordvoerder van de staatspolitie van Connecticut, Paul Vance in een persconferentie. "Het onderzoek ging in de loop van de nacht voort,"zei hij. "Ons doel was alle slachtoffers te identificeren om de families niet erop te belasten. Onze politieagenten hebben de hele nacht gewerkt en alle slachtoffers geidentificeerd." (4) De woordvoerder Paul Vance zei ook dat de agenten nauw werkten met de arts. Eerder waren de namen van de slachtoffers van de schietpartij nog niet vrijgegeven, omdat nog niet alle betrokken families op de hoogte gesteld waren. Volgens CNN hadden ouders die nog niet herenigd waren met hun kinderen, enkele uren na het drama al te horen gekregen dat ze daar niet meer op moesten rekenen. Voor hen was het alleen nog wachten tot het stoffelijk overschot geidentificeerd kon worden. (4) De mensen in Newtown hielden vrijdagavond- en nacht verschillende waken om de slachtoffers te herdenken. De geplande festiviteiten voor de eindjaarsdagen in Newtown zijn afgeblazen, zoals de kerstvoorstellingen in de kerken. 

Reacties wereldleiders

Vanuit de hele wereld reageren politici en staatshoofden geschokt op het bloedbad op de Amerikaanse basisschool in he Amerikaanse stadje Newtown, waarbij 27 mensen op 'n gewelddadige wijze om het leven werden gebracht. De Nederlandse premier Mark Rutte heeft zijn medeleven betuigd met de nabestaanden van de slachtoffers van de schietpartij. Dat schreef hij in een brief aan de Amerikaanse president Barack Obama namens het kabinet en de Nederlandse regering. (5) "Geen woorden kunnen de woede, het verdriet en de verontwaardiging beschrijven,"twitterde de Belgische premier Elio Di Rupo. "Mijn diepste medeleven aan de families van de slachtoffers." (4) De Brtise premier David Cameron zei "diep bedroefd" te zijn. De Britse koningin Elizabeth schreef een brief aan de Amerikaanse president Obama, waarin staat dat ze diep geschokt is, vooral omdat er veel jonge slachtoffers, allen kinderen, zijn gevallen.  (5) Paus Benedictus XVI drukt zijn "oprechte verdriet" uit en noemt de schietpartij een "onzinnige tragedie." De Franse president François Hollande heeft een telegram verzonden aan Barack Obama om zijn medeleven te betuigen. De Israëlische premier Benjamin Netanyahu en de Israëlische president Shimon Peres betuigden hun medeleven met de families van de slachtoffertjes.

Reconstructie schietpartij

De dader en schutter, Adam Lanza, kwam omstreeks half negen aan bij de school, parkeerde vlakbij de hoofdingang en ging recht op de hoofdingang. Uit een onderzoek is gebleken dat de schutter bij de deur van de school werd geweigerd en toen met geweld naar binnen drong. (6) Daarna sloeg hij toe en begon op het klaslokaal, waar zijn moeder les gaf, te schieten. Eerder had Adam Lanza zijn eigen moeder, Nancy Lanza, thuis doodgeschoten. Toen hij dood en verderf onder de weerloze en onschuldige kinderen in het klaslokaal begon te zaaien, ging de school in 'Lockdown.' De gealarmeerde leraren sloten hun klaslokalen af. Kinderen die in de gang liepen, werden daar door leerkrachten uitgeleid en in kasten en toiletten verstopt. Drie personeelsleden van de school gingen meteen naar het klaslokaal, waar de schutter toesloeg. Twee van de drie volwassenen, directrice Dawn Lafferty en een schoolpsycholoog, overleefden de schietpartij niet.  De gealarmeerde politie arriveerde, bracht de kinderen in veiligheid en doorzocht de hele school. (4) Het gebeurtenis zou meer dan een half uur duren. De slachtoffers van het bloedbad waren allen geraakt door meerdere kogels. Dat heeft de lokale lijkschouwer bekendgemaakt. Volgens de lijkschouwer vuurde de schutter de meeste dodelijke kogels af met een geweer. De slachtoffers hadden drie tot elf schotwonden. (6) De twintig kinderen die op een school in Newtown waren doodgeschoten, zijn 6 en 7 jaar oud. Het zijn twaalf meisjes en acht jongens. De zes volwassenen die omkwamen, zijn vrouwen van 27 tot 56 jaar. Ze waren geraakt door kogels uit een semi-automatisch geweer. (7)


Adam Lanza
De vuurwapens die gebruikt werden bij de schietpartij in Newtown, bleken legaal aangekocht door Nancy Lanza, de moeder van de schutter, te zijn, zo heeft de CNN vernomen van een anonieme politiebron. Het gaat om pistolen van de merken Glock en Sig Sauer en een semi-automatisch Bushmaster 223-geweer, de civiele versie van de door het Amerikaanse leger gebruikte M16. Dat de wapens op naam staan van de moeder van de dader, roept veel vragen op. (4) Of de schutter Adam Lanza een eind aan zijn leven heeft gemaakt met één van zijn vuurwapens, is tot nog niet officieel bevestigd, want het onderzoek loopt nog.

Veel mensen vragen zich af wat Adam Lanza heeft bezield. Zijn broer, Ryan Lanza, werd eerder op dezelfde dag geboeid weggevoerd voor ondervraging in zijn woonplaats, Hoboken, New Jersey, honderd kilometer ten noorden van Newtown. Hij werd niet meer verdacht van medeplichtigheid aan de schietpartij. Volgens het persbureau Associated Press werkte Ryan Lanza bereidwillig mee aan het onderzoek. Hij bevestigde dat zijn broer Adam Lanza bij zijn moeder woonde in Newtown. Vermoed werd dat de dader een persoonlijkheidsstoornis had. "Licht autistisch" noemde Ryan hem. Daarmee zou Adam Lanza voldoen aan het profiel van een dolle schutter. Dat zijn meestal jongemannen die aan psychische problemen lijden. (4) De politie zegt aanwijzingen te hebben over het motief van Adam Lanza, maar geeft die nog niet prijs.. (6) Er is nog maar weinig bekend over wie Adam Lanza was en waarom hij in een school 26 mensen, onder wie 20 kinderen, de dood heeft ingejaagd. De schutter heeft nog nooit een strafblad gehad. Buren en klasgenoten omschrijven Adam Lanza als een "gewone, onopvallende en uiterst intelligente jongeman." "Hij was heel rustig en nogal op zichzelf,"klinkt het. (8) Wat het nog meest beangstigend is, zijn Adam Lanza en de andere dolle schutters die ogenschijnlijk rustige, onopvallende en stille typen zijn, in feite wandelende tijdbommen!! 

Dat is ook gebleken uit eerdere bloedige schietpartijen. Volgens de Amerikaanse media is de schietpartij in Newtown de op één na dodelijkste ooit in de Verenigde Staten. Het bloedbad op de Virginia Tech-Universiteit in 2007, waar de dolle schutter Sung Hui Cho 32 mensen doodschoot voor hij zelfmoord pleegde, eiste meer slachtoffers. Bij het bloedbad in een bioscoop in Aurora, Colorado vielen tijdens de verkiezingscampagnes van Barack Obama en Mitt Romney twaalf doden. Deze week was er nog een schietpartij in een winkelcentrum in Oregon, waarbij drie doden vielen. De dolle schutters hebben allemaal met paar dingen heel gemeen dat ze allen stil en onopvallend zijn en niet over sociale vaardigheden beschikken! 

Discussie over wapenbezit opgelaaid

Het bloedbad op een basisschool in zo'n rustig en idyllisch dorp als Newtown heeft de discussie over het wapenbezit in de Verenigde Staten weer doen oplaaien. In zijn verklaring had de Amerikaanse president Obama beloofd "betekenisvolle maatregelen" te zullen nemen om herhalingen in de toekomst te vermijden. Welke actie Obama bedoelt, is nog steeds niet echt duidelijk. Hij waagt zich nog niet erop het woord wapenbeleid in de mond te nemen. Daardoor lijkt het aanscherpen van de wapenwetgeving nog ver weg. (9) Die oproep kon de burgemeester van New York, Michael Bloomberg, echter niet bekoren. "We hebben de retoriek al eerder gehoord. Maar wat we niet hebben gezien, is leiderschap,"aldus de burgemeester van New York. Hij wil een onmiddelijke verandering. (10) "Geen woorden maar daden,"aldus Bloomberg. 

De echtgenoot van de Amerikaanse politica Gabrielle Giffords die de schietpartij in Tucson, Arizona, had overleefd toen ze in haar hoofd geschoten werd, Mark Kelly, is ook zeer kritisch over het wapenbezit. In zijn reactie op de schietpartij in Newtown zei hij:"Terwijl we treuren, moeten we onze leiders ook oproepen om op te staan en te doen wat juist is. Deze keer moet ons antwoord bestaan uit meer dan spijt, bedroefheid en steunbetuigingen. De kinderen van Sandy Hook school en alle slachtoffers van vuurwapengeweld verdienen leiders die de moed hebben om deel te nemen aan een betekenisvolle discussie over onze wapenwetten. En over hoe die hervormd en beter gehandhaafd kunnen wordne om meer vuurwapengeweld en dodelijke slachtoffers te voorkomen. Dit kan niet meer wachten.." (4)

Voor het Witte Huis hadden vijftig tot honderd mensen zich verzameld om tegen het vuurwapenbezit te demonstreren. Ze riepen president Obama op het wapenbezit in de Verenigde Staten aan te pakken. 


Genoeg is genoeg!
"Bescherm onze kinderen. Verbied wapens nu!" en "Meneer de president, wij smeken u actie te ondernemen,"zo stond op borden van de betogers die bij zich hadden. Anderen droegen kaarsen.

Het recht op vuurwapens vastgelegd in
de Amerikaanse grondwet
In de Grondwet van de Verenigde Staten (Engels: Constitution of the United States), de hoogst wet van de Verenigde Staten en de oudst gecodificeerde geschreven nationale grondwet die sinds 1789 nog steeds van kracht is, geeft het tweede Amendement Amerikaanse burgers het recht vuurwapens te dragen. Het recht is vastgelegd in Bill of Rights, die uit tien Amendementen bestaat en aan de grondwet toegevoegd werd. In het algemeen wordt de Bill of Rights als problematisch nog steeds gezien. In de Verenigde Staten zijn zo'n 270 miljoen privé-wapens geregistreerd. Daarmee is de Verenigde Staten het land met het hoogste wapenbezit per inwoner in de hele wereld. Een opiniepeiling toont aan dat zo'n 47% van de Amerikanen vindt het recht om een wapen te dragen belangrijker dan de controle op wapenbezit. 46% vindt dat er een strenge controle op wapenbezit uitgeoefend moet worden. Het lijkt wel of die standpunten na een schietpartij zoals deze op een school in Newtown nauwelijks veranderd zijn. (9)

Voorstanders van wapenbezit pleiten voor het bewapenen van leerkrachten en medewerkers op school, dan had deze tragedie kunnen worden voorkomen. (9) Hun argument kan niet ondersteund worden, nu uit steeds meer onthullende details is gebleken dat Nancy Lanza haar zoon Adam Lanza die dood en verderf op de Sandy Hook school zaaide, leerde met vuurwapens te omgaan! Ze leerde haar zoonlief ook schieten! Mevrouw Lanza nam hem ook meermalen mee naar de schietclub en liet hem deelnemen aan schietoefeningen. Af en toe heeft de 52-jarige dame ook gepronkt met haar geweren. "Ze was er erg trots op,"zei Dan Holmes, een inwoner van de getroffen Newtown. "Ze ging met haar jongens vaak naar de schietclub." (12) Geen wonder dat zoonlief Adam Lanza op 'n klaarlichte dag zich tegen zijn eigen moeder keerde, een geweer op haar richtte en haar in koelen bloede heeft afgemaakt! Daarom is de argument van de voorstanders van wapenbezit niet erg geloofwaardig. Overigens heeft de machtige wapenlobby en vurigste pleitbezorger voor het wapenbezit, National Rifle Association (NRA), nog niet van zich laten horen. De tegenstanders vinden dat de NRA zich probeert te verstoppen voor wat er was gebeurd. (9)

Twee dagen na de tragedie...

Nancy Lanza die door haar zoon Adam Lanza werd vermoord, blijkt toch niet de lerares die op de Sandy Hook school werkte, te zijn. Eerder berichtten Amerikaanse media dat ze lerares was. Peter Lanza, de vader van de 20-jarige schutter Adam Lanza, heeft zaterdag zijn deelneming betuigd met de families van de slachtoffertjes. "Ook wij vragen ons af waarom,"zei hij. "Onze familie treurt mee met iedereen die door deze enorme tragedie werd geraakt,"aldus Lanza. "We bevinden ons in een toestand van ongeloof en proberen zoveel mogelijk antwoorden te vinden." Omgekeerd betuigde de vader van een van de slachtoffertjes ook zijn medeleven aan de familie van de schutter. "Ik kan me niet inbeelden hoe zwaar deze beproeving voor jullie moet zijn." (12) Nieuwe details zijn nu naar buiten gekomen, toen blijkt dat de schutter Adam Lanza mogelijk van plan was nog meer slachtoffers te maken. Dat heeft gouverneur Malloy van Connecticut tegen nieuwszender ABC gezegd. De schutter pleegde volgens gouverneur Malloy direct zelfmoord, toen hij de eerste agenten hoorde aankomen. Malloy denkt dat als ze later waren gekomen, Adam Lanza mogelijk meer mensen wilde doden. Volgens de gouverneur is er nog niets duidelijk over het ware motief van de schutter. De politie in Newtown heeft geen brieven of dagboeken gevonden, die daar duidelijkheid over zouden kunnen geven. (13)

The Jerusalem Post meldde dat bij de schietpartij op de Sandy Hook school een Joods jongetje omgekomen was. Het gaat om Noah Poznar. Zijn tweelingzus die ook op de school zat, overleefde het bloedbad. Rabbijn Shaul Praver van Newtown vertelde dat Noah's moeder die als een verpleegster in een ziekenhuis werkt, volledig is ingestort, toen ze het slechte nieuws vernam over haar zoontje. (14)


Noah Poznar (zes jaar oud)
Een van de ouders van de vermoordde kinderen in Newtown vertelde tijdens een persconferentie wat hij moest doormaken sinds zijn 6-jarige dochtertje afgelopen vrijdag omkwam. Robbie Parker zei dat hij niet wil dat de dood van zijn dochtertje Emile al het andere in zijn leven overschaduwt. "Laat dit niet iets worden dat ons definieert, maar iets dat ons inspireert om het goede te doen,"zei hij gisteravond tegen de journalisten. (15)


Emilie Parker (zes jaar oud)
Tot nu toe kiezen de meeste ouders van de twintig kinderen die werden doodgeschoten, ervoor om niet met de journalisten te praten, maar Robbie Parker sprak een kwartier lang  met journalisten over zijn 6-jarige dochtertje en het bloedbad. "Mijn dochter Emilie zou een van de eersten zijn geweest die haar liefde en steun aan de slachtoffers zou hebben gegeven, want zo is ze,"stelde Parker. "Ontelbare keren greep ze een stuk papier om een tekening of een briefje te maken als ze zag dat iemand verdrietig was." (15)

De heer Parker verhuisde enkele maanden geleden met zijn gezin naar Newtown voor zijn werk als therapeut. Op de ochtend van de schietpartij hadden ze afscheid genomen in het Portugees, een taal die hij Emilie leerde spreken. "Ze zei me goedemorgen en vroeg me hoe het met me ging. Ik zei dat het goed ging en ze vertelde me dat ze van me hield. Toen gaf ik haar een kus en ging weg." Emilie voelde zich als oudste van zijn drie kinderen verantwoordelijk voor de jongsten van 3 en 4 jaar oud, vertelde Parker. "Ze vond het geweldig om haar zusjes te leren lezen, dansen en het plezier in het leven te ontdekken." Robbie Parker zei nog niet de woorden te hebben gevonden om het verlies van hun zus uit te leggen aan de peuters. "Ze lijken het door te hebben dat er iemand is die ze heel erg zullen gaan missen." (15)Hoewel de heer Parker zeer geëmotioneer sprak over de dood van zijn dochtertje, zei hij ook geen wrok te koesteren jegens de moordenaar Adam Lanza. Want Parker is Mormoon. In zijn Mormoonse religie neemt vergiffenis een belangrijke plaats in. Hij heeft nog steeds veel moeite het gezin van de vader van de dader Adam Lanza een hart onder de riem te steken. "Ik kan me er geen voorstelling van maken wat die familie nu moet doormaken." (15)


Directrice Dawn Lafferty van de Sandy Hook School.
UPDATE 16-12-2012: In Newtown is een kerk op zondagavond ontruimd vanwege dreigementen. Dat meldden Amerikaanse media. Op last van de politie werd een dienst ter herdenking van de slachtoffers van de schietpartij beëindigd. Kerkgangers en media moesten de kerkdienst meteen verlaten. Het is nog niet bekend om wat voor dreigementen het gaat. De politie heeft nog niets bekendgemaakt. Volgens The Washington Post kwam er bij de kerk een telefoontje binnne. Een anomieme beller zou hebben gezegd dat hij iedereen ging vermoorden. "Mijn vriend heeft het karwei niet afgemaakt,"zei de beller. (16) Zo ziekelijk en misselijkmakend is de anonieme beller! Kennelijk keurt hij de moord op kleine kinderen goed.

UPDATE 17-12-2012: De Amerikaanse president heeft zondagavond de herdenkingsdienst in Newtown bijgewoond voor de slachtoffers van de schietpartij. Hij sprak met de nabestaanden en families van de slachtoffers. Daarna was hij bij de herdenkingsdienst voor de slachtoffers en hield een toespraak in de aula van een plaatselijke middelbare school. De dienst duurde ruim een uur. Vertegenwoordiger van verschillende geloofsgemeenschappen voerden het woord. Op het podium brandden 26 kaarsen voor de slachtoffers van het bloedbad dat de schutter Adam Lanza afgelopen vrijdag aanrichtte nadat hij eerst zijn moeder had doodgeschoten. (17)

In zijn toespraak zei president Obama:"U bent niet alleen in uw verdriet. Het hele land huilt met u mee." Dan las hij aan het eind van zijn toespraak de namen op van de slachtoffers. Hij beloofde Newtown alle hulp die er nodig is bij het verwerken van het drama. Hij voegde daaraan toe dat hij onder de indruk was van de sterke gemeenschapszin in het stadje, en dat die een inspiratieborn is voor de rest van het land. (17)


Lovende woorden had de president ook voor de leraren van de basisschool Sandy Hook die hebben geprobeerd zo veel mogelijk kinderen in veiligheid te brengen en te voorkomen dat er paniek uitbrak. (17)

UPDATE 17-12-2012: De twee van 27 slachtoffers van schutter Adam Lanza, beiden jongens van 6 jaar, worden vandaag begraven. Een van de twee jongens, Jack Pinto, was een groot fan van Footballspeler Victor Cruz van de New York Giants. Pinto wordt begraven in het shirt van zijn idool. Cruz speelde op zondagmiddag een wedstrijd met de naam van Jack Pinto op zijn schoenen en handschoenen. Het andere slachtoffertje, Noah Poznar, was het jongste slachtoffer van de massamoord in de basisschool. Pozner wordt volgens lokale media begraven op een Joodse begraafplaats in het nabijgelegen stadje Monroe. Zijn tweelingzusje overleefde de schietpartij: zij zat in een andere klas. (17)

Over de dader Adam Lanza, die vroeger dezelfde school zou hebben bezocht, is de afgelopen dagen steeds meer bekend geworden. Volgens het voormalige hoofd van de beveiligingsdienst van de school had Lanza het syndroom van Asperger, een psychische stoornis. (17)


Visie blogger Paul

We leven mee met de families van de slachtoffers. Het vuurwapengeweld kan niet langer doorgaan! Met de Amerikaanse betogers ben ik het helemaal eens dat het wapenbezit aan banden gelegd moet worden. De schietpartij op een Amerikaanse school, waarbij twintig kleine kinderen die nog een heel leven voor zich hebben, op 'n weerzinwekkende wijze afgeslacht werden, is slechts het toppunt van de ijsberg. Hoe lang blijft het doorgaan? Moeten we wachten totdat er alweer een gek opduikt om een slachting onder onschuldige mensen aan te richten? Ik ben van mening dat niet alleen het wapenbezit maar ook gewelddadige games aan banden gelegd moeten worden. Vooral de gewelddadige en schijnbaar onschuldige games, waarmee jongeren op hun computers spelen, zijn uitermate niet geschikt voor de jeugd, vooral jonge kinderen. In Nederland was al een slachting door een gek aangericht in Alphen aan de Rijn. Ook in Duitsland kwam een soortgelijk geval voor. Gelukkig is er in Nederland een streng toezicht op het wapenbezit, want de overheid heeft het monopolie op het wapenbezit. Om een vuurwapen te kopen, moet u een wapenvergunning aanvragen. Dat is in Amerika niet altijd het geval. In de Verenigde Staten doet men nog steeds een beroep op vrijheid van het wapenbezit. De machtige wapenlobby beschouwt het wapenbezit als heilig. Dat is eigenlijk een afgoderij! "De manier waarop Amerika omgaat met vuurwapens is en blijft volkomen krankzinnig,"merkte de Belgische journalist Tom Vandyck op. Bedenk dan wel dat de wapenproducenten meer geven om winst en zich helemaal niet bekommeren om mensenlevens!!

Dat de dader 20 onschuldige kinderen heeft gedood, is een zeer zware zonde. Nog erger: zelfmoord is de grote zonde dat niet vergeven kan worden! De Bijbel maakt heel duidelijk dat moordernaars en zelfmoordenaars het eeuwige leven niet zullen beërven:

"Een ieder, die zijn broeder haat, is een doodslager; en gij weet, dat geen doodslager het eeuwige leven heeft in zich blijvende." I Johannes 3:15 (Statenvertaling)

Het meest tragisch is dat kinderen de grootste slachtoffers zijn. Over de hele wereld zijn kinderen ten prooi gevallen aan uitbuiters, sex-exploitanten, pooiers, drugsbaronnen en krijgsheren. Ook worden ze niet alleen misbruikt en als drugskoeriers of soldaten ingezet maar ook vermoord. De Bijbel beschermt de rechten van kinderen zeer krachtig en zegt ook dat kinderen een erfdeel des Heren zijn!  

"Ziet, de kinderen zijn een erfdeel des HEEREN; des buiks vrucht is een beloning."
Psalm 127:3 (Statenvertaling)

Met welke recht hebben zulke gestoorde misdadigers de jeugd en het leven van kinderen afgepakt!? De schutter Adam Lanza heeft niet alleen het leven van de kinderen beroofd, maar ook de toekomst en het geluk van de ouders afgenomen. Bovendien heeft hij zijn eigen moeder vermoord. Wat zegt de Bijbel over zulke moordenaars die hun eigen ouders hebben gedood?

"Eer uw vader en uw moeder, opdat uw dagen verlengd worden in het land, dat u de HEERE uw God geeft." Exodus 20:12 (Statenvertaling)

"Zo wie zijn vader of zijn moeder slaat, die zal zekerlijk gedood worden." 
Exodus 21:15 (Statenvertaling)

"Wie ook zijn vader of zijn moeder vloekt, die zal zekerlijk gedood worden."
Exodus 21:17 (Statenvertaling)


Wat betreft het bezit van vuurwapens, moet er in Amerika heel veel veranderd worden. Het probleem is de mentaliteit van het Amerikaanse volk. De tijd van het Wilde Westen  is allang voorbij. Kennelijk zijn de Amerikanen nog niet helemaal ontgroeid. Het wapenbezit behoort helaas ook tot het kwaad. In de Verenigde Staten worden er jaarlijks meer dan 12.000 moorden gepleegd. Daarom is het zéér noodzakelijk het wapenbezit aan banden te leggen. Een Amerikaanse president zoals Barack Obama moet niet alleen leiderschap tonen, maar ook uiterst moedig zijn om hard op te treden tegen het wapenbezit en het vuurwapengeweld. Hetzelfde geldt ook voor Amerikaanse politici die in het Congres en de Senaat zitten. Zoals de burgemeester van New York, Michael Bloomberg, zegt, moet er een verandering komen. Vooral mentaliteitsverandering. ook zijn predikanten met lef gevraagd, opdat ze ten strijde trekken tegen het wapenbezit en het vuurwapengeweld. Ook moet het Amerikaanse volk heropgevoed worden! Maar heropvoeding is alleen mogelijk als er ook een wedergeboorte plaatsvindt. Evangelisatie, bekering en schuldbelijdenis zijn meer dan noodzakelijk. Maar het Amerikaanse volk, de volksafgevaardigden en de Amerikaanse regering hebben de verkeerde weg ingeslagen. Het zal niet lang duren eer God uiteindelijk over de Verenigde Staten zal oordelen vanwege zedeloosheid, bandeloosheid en goddeloosheid en andere zéér zware zonden. Een oproep aan Amerikaanse oprechte en Bijbelgetrouwe christenen dat zij méér voor hun president, regering en het parlement moeten bidden, opdat het wapenbezit voorgoed uitgebannen zal worden. Paulus schreef:

"Ik vermaan dan voor alle dingen, dat gedaan worden smekingen, gebeden, voorbiddingen, dankzeggingen, voor alle mensen; Voor koningen, en allen, die in hoogheid zijn; opdat wij een gerust en stil leven leiden mogen in alle godzaligheid en eerbaarheid."
I Timótheüs 2:1-2 (Statenvertaling)

De oproep van de apostel Paulus geldt niet alleen voor de Amerikaanse christenen, maar ook voor Nederlandse christenen die ook voor hun vorstin Beatrix en de regering bidden, en voor alle christenen uit alle werelddelen! Verwacht wordt dat er na de zoveelste tragedie niet veel veranderd is in de Verenigde Staten. Alleen de komst van de Messias zal een eind maken aan het vuurwapengeweld. Ook zal de grote Messias-Koning die straks vanuit Jeruzalem over de hele wereld regeert, het wapenbezit aan banden leggen en het gebruik ervan verbieden. Bid voor de families en nabestaanden van de slachtoffers van de schietpartij.  Om Sions wil zal ik niet zwijgen. God zegene u.

                                                                                     Paul Parker 

                

Het auteursrecht van dit artikel ligt bij de blogger. Zonder toestemming van blogger Paul zijn vermenigvuldiging, eigen gebruik en publicatie in een ander blog of website verboden. 
Bronnen en referenties:

  (1) TT-Canvas: 27 doden bij schietpartij in school VS. 15-12-2012
  (2) NOS-nieuws: 28 doden op basisschool VS. 15-12-2012
  (3) TT-Canvas: Emotionele Obama wil vlaggen halfstok
  (4) Knack.be
  (5) NOS-TT:Rutte betuigt medeleven Newtown. 15-12-2012
  (6) NOS-TT: Veel schotwonden doden Newtown. 15-12-2012
  (7) NOS-TT: Slachtoffers Newtown 6 en 7 jaar. 16-12-2012
  (8) TT-Canvas: Wie is 20-jarige schutter Adam Lanza? 15-12-2012
  (9) NOS-nieuws: Discussie wapenbeleid VS laait op. 15-12-2012
(10) TT-Canvas: Discussie over wapenbezit laait weer op. 15-12-2012
(11) HLN.be: Adam Lanza maakte dag eerder al ruzie op school; moeder leerde hem schieten.
(12) TT-Canvas: Vader schutter betuigt medeleven. 16-12-2012
(13) TT-NOS:"Dader Newton wilde meer doden." 16-12-2012
(14) Nieuws-uitgelicht-infonu.nl/laatste nieuws Israël
(15) NOS-nieuws:"Emilie zou hebben getroost." 16-12-2012
(16) Diverse media
(17) Obama: het hele land huilt mee. 17-12-2012

2 opmerkingen:

Aäron zei

Dit soort incidenten zal leiden tot een verbod op vuurwapens in Amerika.Let maar op.

Iets wat ik ook volkomen kan begrijpen.


Toch zit er ook een keerzijde aan.

Want als de vuurwapens daadwerkelijk verboden worden,en de meeste Amerikaanse burgers van hun wapens zijn ontdaan,

dan is het voor de nwo ook een heel stuk makkelijker om de burger hun wil op te dragen zonder weerstand.

Kijk hier in Europa zijn we sowieso al een makkelijke prooi voor de elite.
Wij kunnen sowieso al niks beginnen.

Maar voor de Amerikaanse burgerbevolking is de nwo nog een beetje bang.Want als het puntje bij paaltje komt hebben Amerikanen nog steeds een sterke verdedigingsdrang in zich,en moet er toch heel wat gebeuren willen de nwo de Amerikaanse bevolking zonder weerstand kunnen afvoeren en hun wil opleggen.


Dit soort incidenten gaat als voorzetje gebruikt worden om de Amerikanen van hun wapens te ontdoen.

Nogmaals,ik kan het heel goed begrijpen dat de meeste oprechte personen van die wapenwet afwilllen vanwege dit soort incidenten.

Maar er zit ook echt een keerzijde aan die door de minder oprechte personen zal worden uitgebuit.


Vind het wel verschrikkelijk dat die dingen steeds gebeuren.
Wat voor chemische en psychologische processen ontstaan er toch allemaal in de kop van zo'n dader?
Wat voor beredenering gaat er toch om in het koppie van zulke personen?

Anoniem zei

Gauw na het incident verscheen er een filmpje op het internet met de lachende vader van het overleden meisje Emilie Parker. Ook is Emilie te zien op een familiekiekje voor en na haar “overlijden”. Op het 2e fotootje zit ze bij Obama op schoot tijdens de herdenkingsdienst na de massacre.

http://usahitman.com/apwdepfv/

Een wanhopige moeder, Cathy Gaubert, probeert een foto van het internet te verwijderen. Want haar dochtertje is levend-en-wel en geen slachtoffer
http://instagram.com/p/TS1VEhSC_U/