vrijdag 23 november 2012

Het overzicht van de Israël-Gaza-oorlog 2012Hoe het conflict begon

Op 14 november 2012 was het Israëlische leger begonnen met een militaire campagne tegen de islamitische terreurorganisatie Hamas. Na vier dagen van onophoudelijke raketaanvallen op Israël en herhaaldelijke Israëlische waarschuwingen aan het adres van Hamas was de maat voor de Israëlische regering helemaal vol waardoor tot militaire campagne was besloten. Eerder hadden Palestijnse terroristen op 10 november 2012 een anti-tankraket afgevuurd op een Israëlische legerjeep die langs de grens met de Gazastrook was gepatrouilleerd. Hierbij vielen 4 gewonden. De IDF reageerde hierop met een aantal luchtaanvallen op terroristische doelen in Gaza, waarbij zes Palestijnse terroristen om het leven kwamen. Uit wraak schoten de terroristen raketten en mortieren op Israël af. (1) De militaire campagne ging als operatie Pillar of Defense (Zuil van verdediging) de geschiedenis in. Het conflict was helemaal geescaleerd. De afgelopen tijd verschenen er in talloze mediaberichten van zelfbenoemde "deskundigen" die met zulke absurde en onzinnige theorieën kwamen aanschuiven, met de vraag waarom het conflict juist was geescaleerd. Als verklaring wijzen deze "deskundigen" in de meeste gevallen Israël aan als hoofdschuldige van het uit de hand gelopen conflict. Ze noemen liguidatie van topterrorist Ahmed Jabari, de aanstaande Israëlische verkiezingen, het neerschieten van een geestelijk gehandicapte Palestijn, het dwarsbomen van PA-president Abbas' aanvraag bij de VN voor een verhoogde status, enzovoorts als redenen. Alleen hebben de zogenaamde experts echte oorzaken nauwelijks genoemd dat veel wapens via Egypte de Gazastrook binnengesmokkeld worden en Hamas en aanverwante terreurgroeperingen met de steun van Iran een enorme terreurnetwerk hebben opgebouwd. (1) Ook vertellen de 'deskundigen' niet dat Israël al jaren onophoudelijk bestookt wordt door raketten en mortiergranaten die vanuit de Gazastrook zijn afgevuurd. 

Ook hebben de experts niet naar de voorgeschiedenis gekeken noch de belangrijkste oorzaken achterhaald. In 2005 trok Israël door toedoen van de Oslo-Akkoorden en de internationale gemeenschap zich eenzijdig terug uit de sinds de Zesdaagse Oorlog van 1967 door Israël gecontroleerde Gazastrook en ontruimde alle Joodse nederzettingen. Daarmee verdween niet alleen de bufferzone, maar ook de veiligheid van Israël. Israël had in zijn eenzijdige stap wel gehoopt dat het geweld zou afnemen en de Palestijnen zichzelf kunnen besturen. Echter was deze hoop ijdel. In plaats van zelfbestuur maakten de Palestijnen gebruik van grof geweld door raketten en mortiergranaten op het zuiden van Israël af te vuren. Dus is het geen vraag wie in deze slepende crisis het eerst begon. In 2007 nam de radicaal islamitisch-fundamentalistische Hamas die naar de vernietiging van de Joodse Staat streeft en doelbewust onschuldige burgers doodt, met geweld de controle over de Gazastrook en maakte korte metten met aanhangers van Fatah en de Palestijnse Autoriteit. Kort daarna begonnen de Hamasstrijders hun raketten en mortiergranaten af te vuren op Israël, wat aanleiding gaf tot de eerste Gaza-oorlog ofwel operatie Cast Lead (Gegoten Lood). De operatie Cast Lead leidde tot internationale verontwaardiging. Er was veel kritiek op Israël, maar de internationale gemeenschap had geen woord gerept over de gruwelijke misdaden van Hamas. De wereld wist dat Hamas immers begonnen was met de oorlog. Sinds de operatie Cast Lead moest Israël onder druk van de internationale gemeenschap zich terugtrekken uit de Gazastrook, waardoor het hele terreurnetwerk van Hamas niet uitgeschakeld kon worden. In de periode tussen 2009 en 2012 konden Hamas en andere terreurgroepen onder het mom van vrede zich volledig herbewapenen, zodat zij Israël weer aanvallen met raketten en mortieren. De waarheid is dat Hamas en de internationale gemeenschap de ware hoofdschuldigen van het uit de hand gelopen conflict zijn. 


Israëlische burgers zijn het doelwit van Hamas
Hamasterroristen zijn onze buren.  
Wat zou u doen als Hamasterroristen hun raketten af-
vuren op Sydney, New York, Londen, Parijs, Amsterdam
Israël moest genoodzaakt alle raketbeschietingen stop te zetten en het Hamasterreurnetwerk te ontmantelen. Ook heeft Israël het recht om zichzelf te verdedigen. Alleen hebben de zelfbenoemde "experts" geen woord gerept over Israëls verdediging. Het staat vast dat Hamas Israël doelbewust heeft geprovoceerd met raketbeschietingen. Hamasterroristen hebben raketten afgevuurd op Israëlische steden waar onschuldige burgers, zowel mannen, vrouwen als kinderen, wonen. Ook wil Hamas de Joodse Staat vernietigen en alle Joden vermoorden. Een onderstaande foto laat zien hoe een negenjarige Joods jongetje dankzij een Palestijns raketaanval zijn been had verloren. Drie Israëlische burgers gedood door Palestijnse
raketten. Israël heeft het recht om zichzelf te verdedigen.
Raketten zijn dodelijk!
Het is zo hypocriet van zelfbenoemde experts, anti-Israël activisten, mainstream media en de internationale gemeenschap om Israël als agressor af te schilderen, terwijl Hamas de echte veroorzaker van het conflict is. De internationale gemeenschap wil als vredesstichter én scheidsrechter spelen en denkt dat als Israël zich eenzijdig terugtrekt, het geweld vanzelf zal ophouden, terwijl in werkelijkheid helemaal niet zo is. Ook is de internationale gemeenschap een zachte heelmeester die stinkende wonden maakt. Dat is vandaag nog ook gebleken!

Balans van de Gaza-oorlog

In de acht oorlogsdagen werden 1500 raketten vanuit de Gazastrook afgeschoten op zuidelijk Israël. Daarvan kwamen 875 raketten buiten Israëlisch bewoond gebied terecht. Slechts 58 raketten (4%) kwam neer in Israëlische steden, dorpen en kibboetsen, terwijl het Israëlische raketafweersysteem Iron Dome de andere 421 op steden gerichte raketten kon tijdig onderscheppen. Voorts kwamen 152 raketten uit de Gazastrook neer op Palestijns gebied in Judea en Samaria. Het raketafweersysteem Iron Dome heeft zich bij de operatie Pillar of Defense uitstekend bewezen, daar is de Israëlische bevolking het wel over eens. Een uniek succes van de Iron Dome, want 85% van de raketten kon worden geneutraliseerd. (2)


Hamas raketaanvallen op Israël
Israël verdedigt met zijn wapen Iron Dome
Volgens Palestijnse bronnen raken de Palestijnen en ook de Iraniërs die in de loop van jaren raketten via Egypte de Gazastrook binnensmokkelden, nogal erg gefrustreerd over het geheime wapen van Israël. Gemiddeld werden acht raketten per uur op Israël afgevuurd, maar slechts enkele hebben grote schade aangericht. Religieuze Joden die tijdens de oorlogsdagen in de synagogen om Gods zegen baden, geven de Almachtige de eer dat Hij Zijn volk Israël heeft bewaard. (2) God waakt inderdaad over Zijn volk. 


Schade door raketinslag in een huis in Kiryat Malachi 
Luchtalarm afgegaan in Kiryat Malachi
Luchtalarm afgegaan in Tel Aviv
Aan Israëlische kant werden vier burgers en twee soldaten door raketinslagen gedood en waren er ongeveer 500 gewonden gevallen. Aan Palestijnse kant waren 163 Palestijnen, grotendeels terroristen, om het leven gekomen en stond het aantal gewonden op 1200. Het exacte aantal is moeilijk na te gaan. (1) Helaas waren wegens de onmogelijke situatie ook onschuldige burgers, waaronder enkele kinderen, gedood, hoewel het Israëlische leger haar best deed om de Palestijnse burgerbevolking te sparen. Iedereen moet goed beseffen dat een oorlog zonder burgerslachtoffers zoiets niet bestaat. Tijdens de operatie Pillar of Defense waren 1500 gerichte lucht- en artillerieaanvallen uitgevoerd op vele honderden lanceerplekken, raketarsenalen, talrijke bases en ondergrondse smokkeltunnels tussen Egypte en de Gazastrook. Bovendien werden Hamas hoofdkwartieren, ondergrondse ruimten, elektronische controlebases, trainingskampen, enzovoorts gebombardeerd en vooraanstaande Hamasleiders en topterroristen geliguideerd. 

De IDF (Israel Defence Force) en het ministerie van Defensie hebben een lijst gepubliceerd waaruit de balans van de Gaza-oorlog worden opgemaakt.:

Israëlische doden:

* Boris Yarmulnik, 28-jarige reservist
* Yosef Fartuk, 18-jarige soldaat
* Mirah Sharf, 25 jarige burger
* Aharon Smaja, 49 jarige burger
* Itzik Amsalem, 24 jarige burger
* Alayan Salem al-Nabari, 33-jarige Bedoeïen


De begrafenis van Aharon Smaja
De begrafenis van Mirah Sharf
1500 Palestijnse raketten zijn op Israël afgevuurd. Hiervan raakte ongeveer de helft van 805 raketten de Israëlische bodem:

14 november:   50                          18 november:   94
15 november: 179                          19 november:   72
16 november: 180                          20 november: 105
17 november: 103                          21 november:   22

1500 terroristische doelen in de Gazastrook bestookt:

* 30 senior Hamas en Islamitsche Jihad terroristen
* 19 Commando- en controle centra
* 980 ondergrondse raketlanceerplekken
* 140 smokkeltunnels
* 66 tunnels die gebruikt zijn voor terroristische operaties
* 26 wapenfabriekjes en opslagplaatsen
* Dozijnen lange afstandraketlanceerinstallaties en lanceerplekken


Topterroristen geliguideerd:

* Ahmed al-Jabari, commandant van al-Qassambrigade, de militaire tak van Hamas. Hij was 
   ook verantwoordelijk voor de gijzeling van de Israëlische soldaat Gilad Shalit en de dood van 
   Israëlische burgers. Ook had hij orders gegeven aan Palestijnse terroristen om duizenden
   raketten af te vuren op Israël.* Ahmed Abu Jalal, lid van de militaire vleugel in Al-Muazi
* Hassan Msamch, lid van de Hamas politie
* Khaled Shaer, werkzaam bij de anti-tank operaties
* Osama Kadi, leidinggevende smokkeloperaties in het zuiden van de Gazastrook
* Muhammad Kalb, luchtverdediging operaties
* Ramz Harb, lid van de Islamitische Jihad en betrokken bij propaganda in Gaza-stad

De lijst is ook te zien in Nieuws-uitgelicht-infonu/laatste nieuws Israël: Operation Pillar of Defense - oorlog Israël-Gaza 2012. Infoteur Etsel heeft uitgebreide informatie over het conflict.

Boodschap aan de Palestijnse burgers

In tegenstelling tot Hamas heeft Israël zich uiterst ingespannen alle Hamasterroristen doeltreffend te raken. Om die reden had Israël voor deze gerichte aanvallen op terroristen en terroristische netwerken honderdduizenden pamfletten in de Arabische taal uitgestrooid boven de Gazastrook, 40.000 waarschuwende telefoongesprekken naar Gaza uitgevoerd en 12.000 SMS-berichten met waarschuwingen voor luchtaanvallen verzonden. Dat hebben de westerse media ons helemaal niets verteld. Palestijnen uit de Gazastrook hebben voor de camera erkend dat ze vijf minuten voor de aanval door Israëlische militairen werden opgebeld om hun huis te verlaten. (2)


Wat heeft Israël gedaan om burgerslachtoffers te
voorkomen? 
Het bewijs zien we in de onderstaande video dat honderdduizenden pamfletten door de Israëlische militairen boven de Gazastrook inderdaad uitgestrooid waren.Pamfletten uitgestrooid boven de Gaza-stad
Belangrijke boodschap voor de Gaza-bevolking
Beste lezer, u vindt het wel erg vreemd waarom westerse journalisten die in Gaza verblijven, u niet hebben verteld over actie van Israël. Besef dan wel dat de westerse media om die reden anti-Israëlisch zijn en alles in het werk willen stellen om door eenzijdige en misleidende berichtgevingen Israël aan de schandpaal te nagelen. In tegenstelling tot media-sprookjes wil Israël enorm inspannen om onschuldige burgers onder de Palestijnse bevolking sparen, als het Hamas en andere terreurgroepen die raketten lanceren, bestookt. Maar het is vrijwel onmogelijk om in een oorlog geen burgerslachtoffers te maken. Maar als de IDF een inval in de Gazastrook doet, zullen de Palestijnse terroristen ongetwijfeld onschuldige Palestijnse kinderen als menselijke schild gaan gebruiken zoals in de Gaza-oorlog van 2008-2009 wel gebeurd is. Het is bekend dat Hamas raketlanceerplekken in de dichtbevolkte woonwijken, moskeeën en scholen heeft neergezet. 


Raketbases in dichtbevolkte woonwijken
Daarom heeft de IDF zijn werkwijze zo verfijnd dat minder dan één burger in Gaza wordt gedood voor elke gedode Hamas-strijder, ondanks Hamas' inspanningen om burgers op gevaarlijke plaatsen te zetten. De onderstaande video laat zien hoe de IAF (de Israëlische luchtmacht) zorgvuldig een moskee vermijdt bij het beschieten van een raketlanceerplaats, die was ingericht in de achtertuin van het islamitische gebedshuis. De moskee is niet geraakt. (3)De IDF moeten veel rekening meehouden met de Palestijnse burgerbevolking. Alleen hebben de westerse media ons niets verteld over de werkwijze van de IDF! Ook hebben ze de bovenstaande videoclip uiteraard niet laten zien. U ziet deze video nergens op NOS-journaal en andere journaals verschijnen. 

Palestijnse patiënten uit Gaza humaan behandeld in Israëlische ziekenhuizen

U weet waarschijnlijk ook niet dat de Palestijnen uit Gaza ondanks het oorlogsgeweld in de Israëlische ziekenhuizen behandeld werden. Professor Rafael Beyar, directeur van het Rambam Ziekenhuis in Haïfa, verklaarde dat zijn ziekenhuis alle mensen helpt die hulp nodig hebben ongeacht hun herkomst. Anti-Israël activisten en boycotactivisten vinden het absurd dat Palestijnse zieken door Joodse artsen worden humaan behandeld. Terwijl de Palestijnse terroristen raketten op Israël afvuren, helpt Israël Palestijnse zieken. Dat hebben de westerse media u vast en zeker niet verteld!! "We zijn er gewend, we leven op grote afstand van de politiek,"zei professor Rafael Beyar. Hij had zich behoorlijk geërgerd aan de actie van Arabische studenten aan de universiteit van Haïfa, waarbij een minuut stilte werd gehouden voor de Hamasterrorist Jabari. Het veroorzaakte echter geen spanningen tussen het Joodse en het Arabische personeel van zijn ziekenhuis. Ook het Hadassah Centrum in Jeruzalem heeft afgelopen maand zes patiënten uit Gaza behandeld. (4)


Wist je dat...?
Het Medisch Centrum Shaba in Tel HaShomer was ook niet van plan de zorg voor zijn vele patiënten uit Gaza te veranderen. Hier lag een Israëlische jongen, die gewond raakte bij een raketinslag in Kiryat Malachi. In dezelfde zaal als een meisje uit Gaza, waarvan de vinger moest worden geamputeerd wegens een verwonding. Ook in het medisch centrum Sourasky in Tel Aviv waren 50 patiënten uit Gaza, die met hun familie waren ondergebracht in de kuststad. De familieleden overnachtten in het hotel van het ziekenhuis en er was een contactpersoon, die hen hielp de weg te vinden. De medische behandeling van patiënten uit Gaza wordt betaald door de PA of door charitatieve organisaties, zoals het Peres Centrum voor Vrede.  (4)

Cyberoorlog tegen Israël

Tijdens de Israël-Gaza-oorlog heeft het terreurbewind Hamas in de Gazastrook hulp gekregen van een nieuwe bondgenoot. De nieuwe bondgenoot is de overkoepelende organisatie van computerhackers, genaamd Anonymous. Tijdens de oorlog heeft Israël meer dan 44 miljoen cyberaanvallen op essentiële computersystemen afgeweerd. De computerhackers hadden een campagne met de naam #Opisrael gestart met de bedoeling dat de Israëlische regeringswebsites platgelegd moesten worden. Met deze campagne wilden ze alle schade toebrengen aan de Israëlische computersystemen die de infrastructuur en financiële instituten besturen. Terwijl Hamas 1500 raketten op Israël had afgeschoten, deden de hackers die solidariteit met Hamas hadden verklaard, niet minder dan 44 miljoen pogingen om in te breken in Israëlische computersystemen. De Israëlische minister van Financiën, Yuval Steinitz, zei dat alle pogingen op één na waren mislukt. Een Israëlische website was een aantal minuten niet stabiel, meldde de minister tijdens een persconferentie in het Government Computing Center in Jeruzalem. (5)

Nu het niet lukt officiële computersystemen plat te leggen, lijkt het er op dat Anonymous nu gewone Israëli's aanvalt. Een Israëlische hacker met de schuilnaam "The Joker80" informeerde de Hebreeuwse technologie website GeekSpot dat Anonymous-hackers de e-mailadressen en wachtwoorden van 113.000 Israëli's en ondersteuners van Israël hadden weten te bemachtigen. The_Joker80 informeerde de lezers dat bijna alle adressen van de online e-maildiensten Yahoo!, Gmail, Walle en Hotmail waren, en adviseerde alle Israëlische gebruikers van deze diensten onmiddelijk hun wachtwoorden te veranderen. (5) Nu komt het interessantste van de onderstaande afbeelding dat we allemaal goed moeten bekijken.


Anonymous: We zijn Legioen
De misdadige hackersorganisatie Anonymous noemt zichzelf 'Wij zijn Legioen'. Maar een wedergeboren christen weet dat legioen niet zomaar een naam van een militaire eenheid van het Romeinse leger was, al is deze naam legioen afgeleid van het Latijnse Legio wat verzamelen betekent. Want de naam legioen begint met de hoofdletter dat op een persoon duidt. Als u een Bijbeltekst leest, dan weet u meteen dat Legioen de naam van een enorme leger demonen is, omdat het talrijk is:

"...Hij (Jezus) zeide tot hem: Gij onreine geest, ga uit van de mens! En Hij vraagde hem: Welke is uw naam? En hij antwoordde, zeggende: Mijn naam is Legio, want wij zijn velen."
Markus 5:8-9 (Statenvertaling)

Het blijkt dat Anonymous satanisch geinspireerd is en zichzelf Legioen heeft genoemd, omdat er volgens eigen zeggen zoveel hackers zijn. Nu heeft Anonymous, aangestuurd door demonen, een grootschalige aanval gevoerd op Israël. Of de hackers die zichzelf 'We are Legion' noemen, echt beseffen dat ze de duivelse naam hebben ontleend, valt echter te betwijfelen, gezien het feit dat ze de Bijbel niet kennen. In het Romeinse keizerrijk bestond het legioen uit 8000 man. Kennelijk telt Anonymous mogelijk meer dan 8000 hackers die bij de organisatie zijn aangesloten vandaar de naam Legioen. Maar zonder twijfel is deze naam een duivelse achtergrond, want als we de bovenstaande afbeelding van Anonymous verder goed bekijken, staan er ook teksten op deze afbeelding: Wij vergeven niet, wij vergeten niet. Dan zijn de teksten van Anonymous duidelijk satanisch geinspireerd. Mensen die niets afweten van de Bijbel, begrijpen de diabolische achtergrond van de hackersorganisatie ook niet, omdat zij ook niets weten over Israël en de Messias Yeshua.

Schade aan de Israëlische economie

De operatie Pillar of Defense heeft helaas de Israëlische economie 750 miljoen dollar gekost. Vaak gaat de aandacht alleen maar uit naar de schade die in de Gazastrook is ontstaan. De komende weken zullen veel media vanuit Gaza verslag doen van de schade die Israël heeft aangericht. Dit is uitstekende propaganda voor Hamas en zijn aanverwante terreurgroeperingen en hierdoor zullen terroristen veel sympathie krijgen. Echter realiseren zeer veel mensen in het Westen zich niet dat de kosten van een dergelijke oorlog ook voor Israël enorm hoog zijn. De oorlog heeft niet alleen een zware tol van levens, maar ook van economie geëist! De Israëlische economie lijdt nu eronder doordat er een grote schade die veroorzaakt werd door de Palestijnse raketten, is aangericht. En de kosten voor het voeren van oorlog zijn gemaakt: afvuren van raketten, gevechtsvliegtuigen, vervoer van militaire voertuigen en tanks die naar de grens met Gaza waren verplaatst, voedsel, brandstof, tienduizenden reservisten, minder toerisme. Ook het antiraketafweersysteem Iron Dome kost ontzettend veel geld. Het afvuren van één raket kost al 250.000 shekel (ruim 60.000 dollar!). (1)


Iron Dome
Israëlische soldaten en voertuigen gestationeerd bij
de grens met Gaza
De schade aan de infrastructuur loopt nu al tot tientallen miljoenen dollars op. De verwachting is dat de staatsschuld van Israël nog meer zal gaan toenemen, die allemaal ten koste van onderwijs en welzijn gaat! (1) 

Fragiel wapenstilstand

Op woensdagavond 21 november 2012 werd het staakt-het-vuren van kracht nadat Israël en Hamas een akkoord hadden gesloten. Kort nadat het bestand inging, werden nog twaalf raketten vanuit de Gazastrook afgevuurd op Israël. De hele wereld is opgelucht dat er een wapenstilstand tussen de strijdende partijen is. Vooral de VN-secretarisgeneraal Ban Ki-Moon kreeg de eer voor het staakt-het-vuren. Ook heeft Egypte de eer gekregen voor de bemiddelende rol. Echter is Egypte als bemiddelaar niet onomstreden en zeker ook niet onpartijdig. Egypte laat bijvoorbeeld wapensmokkel naar de Gazastrook oogluikend toe en kiest ook partij in het conflict door aan de kant van Hamas te staan! In de schrftelijke overeenkomst voor een staakt-het-vuren tussen Israël en Hamas verplicht Israël zich niet de Gazastrook binnen te marcheren en niet meer te schieten vanaf de grond, de lucht of de zee. In ruil daarvoor zal Hamas zijn raketbeschietingen van Israël stopzetten evenals alle aanvallen op Israëlische soldaten bij de grens. Verder moet Israël voor het eerst (!) stoppen met het gericht doden van gevaarlijke en potentiële terroristen. Er zijn echter veel gegronde twijfels aan een wapenstilstand tussen Israël en Hamas.

De schriftelijke overeenkomst roept echter veel onbeantwoorde vragen op hoe Israël bijvoorbeeld mag reageren, zodra een zogenaamde 'tikkende bom' een terreuraanslag plant. Mag Israël in dit geval deze terrorist tevoren neutraliseren of niet? Ook zullen grensovergangen tussen de Gazastrook en het Egyptische Sinaï-schiereiland worden geopend, maar welke is niet echt duidelijk. Het betekent wel toename van wapensmokkel. Want veiligheidsmaatregelen tegen de smokkel van wapens en raketten zijn NIET in de wapenstilstandovereenkomst vastgelegd! "Bepalend is het leven, niet de overeenkomst,"zei de Israëlische minister van Defensie Ehud Barak voor de radio. "We weten dat we niet kunnen vertrouwen op de overeenkomst, maar we hebben toch toegestemd, zodat niemand ons kan beschuldigen dat we een wapenstilstand geen kans geven." (2) De grote meerderheid van het Israëlische volk is diep teleurgesteld over de wapenstilstand. Veel Israëli's vrezen dat de wapenstilstand een kiem zal leggen voor een nieuwe brandhaard. Volgens de opiniepeilingen is 70% van de Israëlische bevolking tegen de wapenstilstand. Veel Israëli's menen dat Israël het Hamasregime in de Gazastrook eens voor altijd moet uitschakelen. Dat heeft de regering onder Benjamin Netanyahu bij het aantreden het Israëlische volk zo voorgesteld. "Alweer spreekt Netanyahu en doet minder,"klaagde een Israëliër uit Sderot voor de TV. "Jarenlang verklaart hij de Iraanse kernreactor te vernietigen en tot nu toe deed hij niets. Ook voor de Gazastrook heeft hij beloofd eens voor altijd voor rust in het zuiden te zorgen." Voor de Israëlische radio benadrukten Israëlische veiligheidsexperts en hoge IDF-officieren dat het maar een paar maanden zal duren voordat de raketbeschietingen langzaam weer zullen toemenen. (2) In de tussentijd voorziet het Hamasregime zich van nieuwe wapens en raketten in de Gazastrook, want de wapenarsenalen en militaire infrastructuur van Hamas zijn grotendeels verwoest. De wapenstilstand betekent voor Hamas en de Palestijnen niets anders dan een adempauze, zoals in de bokswedstrijd paar ronden zijn gemaakt. 

Voor veel Palestijnen in de Gazastrook betekent de wapenstilstand een overwinning. In de straten van de Gazastrook juichten de Palestijnen en noemden het een overwinning, want in het Palestijnse TV-nieuws is er sprake van dat ze het Israëlische parlementsgebouw, de Knesset, hebben vernietigd, Israëlische gevechtspiloten gevangen hebben genomen en Israëlische grote steden zwaar hebben gebombardeerd. Dat is wat de bevolking daar op de TV ziet en daarom grote leugens gelooft! Dat hebben de westerse media ons trouwens NIET gemeld! De westerse journalisten vertelden ons alleen over een Palestijnse overwinningsfeest, maar zeker niet over de leugens van de Palestijnse nieuwszenders. 

De omstandigheden, waaronder Israël plotseling een wapenstilstand sloot met de terreurbeweging die Gaza met de harde hand regeert, zelfs terwijl Hamas nog aanviel, hebben de meeste Palestijnen ervan overtuigd dat ze 'de oorlog hebben gewonnen.' Het blijkt ook dat veel Palestijnen ook helemaal géén vrede met Israël willen! Volgens een onderzoek, uitgevoerd door de Palestijnse website Palpress, zijn de Palestijnen uit op nog een gevecht met Israël, korter dan een dag nadat Israël instemde met het voortijdig stoppen met zijn militaire campagne om een eind te maken aan de dreiging van raketten uit de Gazastrook. De Israëlische regering hoopt op een langdurige beëindiging van de vijandelijkheden. Maar dat is helaas niet het geval bij de Palestijnen. Het onderzoek van Palpress dat eigenlijk een internet-referendum was over de vraag 'Steunt u een langdurige wapenstilstand met Israël in de Gazastrook?', laat zien dat 64% van de Palestijnen tegen een dergelijke langdurige wapenstilstand is! Waarom zouden ze anders stemmen? De situatie van de wapenstilstand - overeengekomen terwijl Hamas nog aanvallen op Israël uitvoerde - en de hierop volgende feestjes van Hamas in Gaza gaven de indruk dat de terroristen de korte oorlog met Israël hadden gewonnen. In Palestijnse ogen heeft Israël 'zich in alle opzichten overgegeven.' (6) Vroeg of laat zullen Hamas, de Islamitische Jihad en andere terreurgroepen de wapenstilstand schenden door opnieuw raketten en mortiergranaten af te vuren op Israël, als de tijd voor hen rijp is. 

Hoe fragiel de wapenstilstand is, bewijst een jongste grensincident wel. De schietpartij aan de grens tussen Israël en de Gazastrook heeft het leven gekost aan een Palestijnse man. De Palestijn probeerde de grens over te steken en werd door de IDF na drie waarschuwingsschoten in de lucht en naar de benen gedood met kogel in het hoofd. Hamas heeft Israël beschuldigd van het schenden van het bestand en deed een klacht bij 'de vredesbemiddelaar' Egypte. De IDF deelt mede dat een groep van 300 Palestijnen gewelddadige problemen heeft veroorzaakt bij het veiligheidshek in het zuiden van Gaza. Een gewapende Palestijn wist het veiligheidshek over te steken en werd door de IDF opgepakt en weer teruggestuurd naar Gaza. (1)

Slotwoord 

Jammer genoeg is Hamas dankzij de bemoeienissen van het Westen nog niet verslagen. Hoewel de westerse regeringen luidkeels verkondigen dat het terrorisme een grote bedreiging voor de wereldvrede is, verhinderen zij Israël echter zo'n levensgevaarlijke terreurorganisatie als Hamas te vernietigen. Daardoor heeft de internationale gemeenschap een ernstige fout gemaakt. Ook hebben de Verenigde Staten en de Europese Unie een grootste fout gemaakt door te onderhandelen met de Palestijnse terreurorganisaties zoals de PLO en Hamas en de Libanese Sjiitische terreurbeweging Hezbollah. Hamas, Hezbollah en andere Palestijnse terreurbewegingen zijn niet alleen een bedreiging voor Israël, maar ook voor de hele wereld! Want zij weten heel goed dat als Israël valt, dan valt het Westen ook! Hun gezamenlijke doel is niet alleen de vernietiging van de Staat Israël en het Joodse volk, maar ook de vernietiging van de westerse beschaving!! In ogen van Hamas, Hezbollah en andere islamitische terroristen is het Westen ongelovig en alle ongelovigen moeten bestrijden worden. Dat staat letterlijk in de Koran! Daarom moet het terrorisme met tak en wortel uitgeroeid worden. Zowel Israël als het Westen mogen geen compromissen sluiten met de terroristen. Zo'n compromis staat gelijk aan zelfmoord! Met terroristen kunt u niet onderhandelen. Hamas is als gesprekspartner nooit te vertrouwen.Het is zo belangrijk dat we achter Israël moeten staan en ook bidden voor Israël. Bid voor Israël opdat de Eeuwige, de God van Israël, Zijn volk in moeilijke tijden bewaart. Bid ook voor Palestijnen, opdat de HEERE God hun haat jegens het Joodse volk zal wegnemen. Om Sions wil zal ik niet zwijgen. God zegene u.

                                                                                     Paul Parker 

Het auteursrecht van dit artikel ligt bij de blogger. Zonder toestemming van blogger Paul zijn vermenigvuldiging, eigen gebruik en publicatie in een ander blog of website verboden.

Bronnen en referenties:

(1) Nieuws-uitgelicht-infonu.nl/laatste nieuws Israël/Operation Pillar of Defense - oorlog Israël-
     Gaza 2012
(2) Israel Today Headlines: Acht dagen Operatie Wolkkolom, samenvatting.
(3) Israel Today Headlines: Israël tracht 'bijkomende schade' te voorkomen.
(4) Israel Today Headlines: Patiënten uit Gaza behandeld in Israëlische ziekenhuizen.
(5) Israel Today Headlines: De Gaza-oorlog is voorbij, maar de hacker-oorlog niet. 
(6) Israel Today Headlines: Poll: Palestijnen willen geen langdurige wapenstilstand.

6 opmerkingen:

JP zei

wat een enge site, het staat vol met leugens.Jullie zijn de terroristen, die de palestijnen onderdrukken en het land afgepakt hebben. bah wat zijn jullie slecht.

De burcht sion zei

Beste JP, het is niet waar dat het artikel vol leugens staat. Je wilt de waarheid gewoon niet graag horen dat Hamas een terroristische organisatie is, die naar het leven van onschuldige burgers staat. Ook streeft Hamas naar de vernietiging van Israël. Je gelooft alleen wat media en anti-Israël- en boycotactivisten zeggen. In feite zijn zij de echte leugenaars die zoveel onjuiste en misleidende informatie geven over Israël.

Kunt jij bewijzen dat de Joden de Palestijnen onderdrukken? Als ik jou was, zou ik beter naar Israël gaan om te zien of het waar is dat de Palestijnen onderdrukt zijn. In Israël hebben zowel Joden als Arabieren gelijkwaardige rechten. Er zijn ook Arabieren die zetels hebben in het Israëlische parlement. Ook nemen enkele Arabische jongeren dienst in het Israëlische leger! En nog veel meer. Bekijk het maar met je eigen ogen. Als je echt niet wilt, is dat alleen maar omdat je de waarheid onder eigen ogen niet wil zien. Hamas en de Islamitsiche Jihad (en ook de PA van Abbas) zijn de echte onderdrukkers van hun eigen volk. Er is een overvloed aan bewijzen en You Tube clips die je beslist moet gaan zien!! God zegene je. Paul

luuk zei

Beste burcht sion

akkoord, Hamas is een organisatie die zich beschermd op redelijk controversieel te noemen manier en zeker, het bewust proberen te maken van burgerslachtoffers is schandalig. Maar, israel geeft ze geen andere keus, en hierbij zeg ik niet dat israel domme keuzes maakt en ik wil astublieft ook een discussies over wie er begonnen is want daar kom je toch niet uit.
het enige wat ik wil zeggen is dat hedentendagen israel domme keuzes maakt in hun pogingen om vrede te creeëren. Israel zal hoe dan ook de toenadering naar en Hamas en Fatah moeten zoeken om dit conflict op te lossen, diplomatiek is de enige oplossing. Wat probeert Fatah al een jaar of 4, toenadering via de diplomatie, en wat doet Israel: afwijzen en doorgaan met het kolonizeren van Oost-Jeruzalem en de Westelijke jordaanoever. Dit gaat tegen de resolutie van de VN in die de kolonisatie illegaal noemen.

Fatahs actief om diplomatiek een oplossing te zoeken worden alleen maar afgestraft en de palestijnen beginnen zo het geduld te verliezen.
Hamas heeft zich ook aan het staakt-het vuren proberen te houden maar kreeg van de bevolking te horen dat ze slap waren en niet hard genoeg optreden. jihadistische organisatisch die wel wat deden( raketten vuren) kregen steeds meer steun dus Hamas had simpelweg geen keus meer en moest gaan schieten om niet de steun van de bevolking te verliezen. Nou dan is zo'n eliminatie van een hoge pief natuurlijk de rede om te gaan schieten. Hieruit komt dan een bestand, een hoop voor de palestijnze bevolking. gevolg: HamAs heeft het volk verdedigd en Fatah, die doet niks. Steun bevolking voor Hamas en niet voor Fatah. De bevolking leeft daar al 60 jaar in oorlog met Israel, denk je dat die nog een grammetje respect voor de israeli hebben. En dat is logisch, want Israel dot geen enkele poging om zich verzoenlijk op te stellen, oh, ze behandelen palestijnen in hun ziekenhuizen om ze vervolgens weer terug te stoppen in de gazastrook en de grens te sluiten.

Dus, de hand voor vrede moet van beide handen komen. Israel kan en mag niet alleen maar eisen stellen zonder daar iets voor terug te doen. Zo werkt de internationale politiek niet.

groeten en moge weet ik veel wie je zegene.
Luuk( 17 jaar en misschien een tikkeltje naief hier en daar).,

luuk zei

ow,
ik zag net dat je je bericht niet meer kan wijzigen als je je bericht geplaatst hebt dus excuses voor de spelfouten

De burcht sion zei

Beste Luuk, dank voor je reactie. Jouw mening wordt gewaardeerd. Het is niet erg dat er spelfouten zijn gemaakt in je reactie.

Je bent wel jong en eerlijk gezegd ook naïef. Je moet echter niet alles geloven wat de media zeggen over Israël. Er zijn wel Palestijnen die graag vrede met Israël willen sluiten, maar uit angst voor repressailles durven ze niet openlijk te zeggen. De Palestijnse leiders zijn niet bepaald lieverds, zoals de media ons wel doen geloven. Het is niet zo dat de PA van Mahmoud Abbas, de Hamas en andere Palestijnse radicale groepen vrede met Israël willen. Absoluut niet. Als ze in het Arabisch spreken en zeggen dat ze geen vrede met Israël willen, worden hun uitspraken niet geciteerd door de westerse media. De media verzwijgen opzettelijk voor ons. Fatah zegt naar oplossing te zoeken, maar wil in werkelijkheid helemaal geen vrede met Israël.

Mijn vraag aan je is of je Arabisch kunt lezen en spreken. Zo nee, dan moet je van mij aannemen dat alles wat de media zeggen, niet op waarheid berust. Diplomatie is gemakkelijk, maar wel een gevaarlijk spelletje. Hetzelfde als de toenmalige Britse premier Neville Chamberlain een diplomatieke oplossing zocht om een wereldoorlog te vermijden en Hitler op andere gedachten te brengen. Zijn diplomatie blijkt averechts te werken, toen bleek dat Hitler helemaal niet uit was op vrede.

Mijn vraag aan je is of je de geschiedenis van het land kent. Als je de geschiedenis van het Joodse volk en het land kent, dan weet je meteen dat het niet helemaal klopt wat de Palestijnse leiders zeggen. De Palestijnse leiders beweren dat Jeruzalem en het land van hen is. Maar de geschiedenis en de archeologische vondsten weerleggen de beweringen van de Palestijnse leiders. Als je in de geschiedenis verdiept, dan komt je tot de ontdekking dat zo'n Palestijns volk niet bestaat! Dan vraagt je af waar de zogenaamde Palestijnen eigenlijk vandaan komen. Zelfs een vooraanstaande Hamasleider heeft zelf toegegeven dat het Palestijnse volk niet bestaat. Ik heb zelf een boek van een Romeinse geschiedschrijver. In het boek staat nergens een vermelding van een Palestijns volk dan alleen van Jeruzalem, een Joods volk en een Joods land, genaamd Judea (de naam bestaat nu nog). Het boek was in de eerste eeuw na Christus geschreven. Ook andere boeken die in de eerste eeuw na Chr. waren geschreven, hebben dezelfde bevestiging.Het is duidelijk dat de claim van de Palestijnen vals is.

Als je het handvest van de PLO en die van Hamas kent, dan weet je ook wat de inhoud is van die twee handvesten. Beide handvesten maken duidelijk dat Israël vernietigd moet worden. Het huidige conflict heeft veel te maken met de strijd tussen de God van Israël en de god van de islam. Ik denk niet dat je de geestelijke strijd begrijpt. Er zijn artikelen op mijn blog, die reeds gepubliceerd zijn. Daarin bevatten ze veel informatie over Israël en de Palestijnen. Je kunt hen in mijn blogarchief opzoeken en lezen. Mocht je vragen hebben, vraag maar gerust. Ik wens jou Gods zegen en bid dat God jou wijsheid en inzicht geeft. Paul

De burcht sion zei

Luuk, ik adviseer je ook het weeknieuws Israël op mijn blog te lezen. Bezoek ook twee andere websites Israel Today en Nieuws-uitgelicht-infonu.nl/laatste nieuws Israël. Ze geven een juiste beeld wat er precies gebeurd is. De 'gerenommeerde' kranten zoals we Trouw, de Telegraaf, enz. kennen, hebben vaak een eenzijdig en misleidende beeld geschetst van Israël en de Palestijnen. Bijvoorbeeld over de corruptie van de Palestijnse leiders zoals Abbas wordt geen woord gerept!! Je hoort wel over corruptie van toenmalige Egyptische president Hosni Mubarak. Maar niet over corruptie van Abbas en andere Palestijnse leiders!! Het lijkt wel dat de media voor ons opzettelijk verzwijgen. Het echte motief van de media is uiteraard anti-Israël! Paul