maandag 4 juni 2012

Media leugens bloedbad Houla
Weerzinwekkende slachting in Houla


De Syrische rebellen hebben een enorme succes geboekt om het regime van Bashar al-Assad in internationale isolement te drijven. Eind april 2012 hadden het Syrische regime en de oppositie door de bemiddeling van VN-gezant Kofi Annan een bestand gesloten. De wapenstilstand werd in heel Syrië van kracht. Wie het bestand heeft geschonden, is moeilijk te zeggen. Wel is het zeker dat de schending van het bestand aan de rebellen toegeschreven moet worden. Op vrijdag 25 mei vond een tragedie in Houla plaats. Onbekenden hadden de huizen van vreedzame burgers binnengedrongen en het onschuldige bloed vergoten. 108 mensen werden op 'n gewelddadige wijze om het leven gebracht. Onder de slachtoffers waren veel kinderen. Zodra het nieuws als 'n snel lopende vuurtje wereldkundig gemaakt werd, reageerde de hele wereld geschokt en verontwaardigd op de beestachtige slachting. Al snel werd het regime van Bashar al-Assad als de hoofdschuldige aangewezen. Het regende van talrijke veroordelingen. De Verenigde Staten, de VN en de EU veroordeelden Syrië openlijk. De Nederlandse minister van Buitenlandse Zaken, Uri Rosenthal, liet weten dat de Syrische ambassadeur niet langer welkom was. Hij verklaarde dat 'met een land met zo'n president aan het hoofd niet langer valt samen te werken.' Ook enkele landen volgden dezelfde voorbeeld. De roep om buitenlandse militaire interventie werd luider.Weerzinwekkende slachting van onschuldige en weer-
loze kinderen in Houla
De VN zeggen dat het overgrote deel van de slachtoffers van het bloedbad in Houla van dichtbij doodgeschoten was. (1) Na het vrijdaggebed werd het stadje bestookt door tanks van het regeringsleger. De VN beweren dat twintig slachtoffers door artillerievuur waren omgekomen. De rest van de slachtoffers zou zijn geëxecuteerd. (1) Onder de doden waren veel kinderen, Inderdaad waren hele families, waaronder kinderen, uitgemoord. Bekijk de NOS videoclip hieronder...


Kofi Annan noemde het bloedbad in Houla 'een weerzinwekkende misdaad.' (1) De hele wereld was ervan overtuigd dat het Syrische leger achter het bloedbad in Houla zat. In de ogen van de wereld is de Syrische dictator Bashar al-Assad een 'monster' die voor nergens terugdeinst om te moorden. De media hebben hem immers aangewezen als de moordenaar. Maar is Bashar al-Assad werkelijk de schuldige? Spreken de rebellen en de journalisten wel de waarheid? Dat zullen we gauw te weten komen. 

De VN willen een onderzoek naar het bloedbad


Een onderzoek van het Syrische regime plaatst de schuld voor het bloedbad in Houla bij de rebellen. "Gewapende groepen hebben vredelievende gezinnen uitgemoord,"klinkt het in het onderzoek. "Het doel van de gewapende groepen is om een buitenlandse militaire interventie uit te lokken." (2) De conclusie van het onderzoek is wel juist. Het is volkomen waar dat de rebellen doelbewust hebben gehandeld om een buitenlandse militaire interventie uit te lokken. U hoort immers veel mensen, vooral regeringsleiders, roepen om militaire interventie in Syrië. De Franse president Hollande ziet maar één oplossing om een eind te maken aan het geweld in Syrië: de Syrische president Assad moet verdwijnen! (3) Dat is precies wat de rebellen willen! Ook wil de Franse president Hollande dat de VN sancties instelt tegen Syrië. Rusland heeft al twee keer resoluties van de Veiligheidsraad inzake Syrië tegengehouden. De Russische president Poetin zei na het gesprek met Hollande dat sancties niet altijd het gewenste effect hebben. (3) Als antwoord op het Syrische onderzoek willen de VN "een onafhankelijk onderzoek" naar het bloedbad in Houla instellen. (2) Als het om een zogenaamd 'onafhankelijk' onderzoek gaat, zijn de VN echter niet onpartijdig! We moeten niet vergeten dat er destijds een onderzoek was ingesteld naar het vermeende Israëlische optreden in Gazastrook. Israël werd beschuldigd van het plegen van oorlogsmisdaden. In het omstreden Goldstone-rapport werd Israël als de hoofdschuldige aangewezen. Later bleek dat het Goldstone-rapport vervalst en misleidend was geweest. Dat had de VN-onderzoeker Goldstone zelf toegegeven. Het bleek dat niet Israël maar de Hamas-strijders misdaden hadden gepleegd. 


De Mensenrechtenraad van de VN heeft het bloedbad in Houla scherp veroordeeld. De meerderheid van de raad wil dat wordt onderzocht wie verantwoordelijk is voor de moorden. Navi Pillay, de hoge commissaris voor de Mensenrechten van de VN, zei eerder dat de verantwoordelijken voor het bloedbad wellicht kunnen worden vervolgd voor misdaden tegen de menselijkheid. De officiële lezing van het onderzoek van de VN-waarnemers is dat de meeste slachtoffers van dichtbij waren doodgeschoten. Lees en onthoud de officiële lezing dat de slachtoffers "van dichtbij waren doodgeschoten." Als u geduld hebt en dit artikel rustig en aandachtig leest, zult u gauw merken dat er niets klopt van de officiële lezing! Eén van de landen die tegen de resolutie van de Mensenrechtenraad stemden, was Rusland. Rusland verdenkt de Syrische oppositie ervan met buitensporig geweld een burgeroorlog te willen ontketenen om buitenlands militair ingrijpen uit te lokken. Dat zei de Russische minister van Buitenlandse Zaken, Sergei Lavrov op dinsdag 29 mei in nasleep van het bloedbad van Houla. (4) Dat heeft volgens het staatspersbureau SANA in een brief aan de VN beklemtoond dat terroristen die door buitenlandse partijen zijn betaald, gruwelen in de streek hebben gepleegd. Dat begon vrijdagmiddag 25 mei met een aanval vanuit het bolwerk van de rebellen Al-Rastan. Hele families werden afgeslacht. (4) Het Westen legt echter verantwoordelijkheid bij bendes of eenheden die trouw zijn aan het regime van Bashar al-Assad, maar kan niet bewijzen!

Bashar al-Assad: We hebben niets te maken met Houla

In een toespraak voor het Syrische parlement noemde president Bashar al-Assad de gruwelijke moordpartij een lelijke misdaad, waar de autoriteiten absoluut niets te maken hebben. "Zelfs monsters zouden zo'n misdaad niet begaan,"zei hij. Verder zei Bashar al-Assad in zijn toespraak dat Syrië wordt geconfronteerd met een echte oorlog, en dat de terreur in het land escaleert, ondanks politieke hervormingen. (5) Volgens hem zijn veranderingen in Syrië in volle gang en moeten activisten geduld hebben. Zij zijn volgens Assad blind voor de problemen van Syrië. (5) 
Net als in eerdere toespraken zei Bashar al-Assad dat de crisis in Syrië is veroorzaakt door buitenlandse samenzweerders en terroristen. De speciale VN-gezant Kofi Annan waarschuwde al voor een complete burgeroorlog in Syrië. Een regelrechte oorlog met een onrustbarend sektarisch karakter komt elke dag naderbij in Syrië. Dit heeft Kofi Annan zaterdag 2 juni op een conferentie van de Arabische Liga in Qatar gezegd. (6) Annan werkt nog steeds aan zijn vredesplan, ondanks herhaalde oproepen om toe te geven dat de missie in Syrië mislukt is. Het conflict is inderdaad uitgebreid en het geweld slaat over naar het buurland Libanon. In Tripoli stonden voor- en tegenstanders van Bashar al-Assad elkaar naar het leven. 


Beschuldigingen aan het adres van het Syrische regime onjuist


De belangrijkste vraag is echter wie voor het bloedbad in Houla verantwoordelijk was. De Westerse landen hebben hun conclusie te snel getrokken. De arabist Martin Janssen schreef vanuit Damascus in Syrië in zijn opiniestuk dat de situatie rondom Syrië uiterst explosief is en daarom lijkt het nuttig met een koel hoofd enkele zaken op een rijte te zetten. In de nacht van donderdag op vrijdag, 25 mei, kwam er bij al-Jazeera een telefoontje binnen van een man die zich Abu Bilal al-Homsi noemde. De man verklaarde dat er in Houla "een grote anti-regime demonstratie" plaatsvond, en dat het Syrische leger met grof geweld probeerde deze demonstratie te beëindigen. Abu Bilal beweerde dat "het Syrische leger reeds twaalf uur lang Houla beschoot met tanks en dat er al zeker 100 doden waren gevallen." Bij de andere Arabische zender al-Arabiyya kwam er een soortgelijk telefoontje binnen. (7) Vanaf dit moment werd Houla wereldnieuws. Martin Janssen heeft echter drie punten die hier enige verbazing wekken, gezet: 
(1) Allereerst hebben bronnen in de plaatselijke omgeving zijn vraag bevestigd dat de inwoners van Houla bekend stonden om hun pro-regime houding! (7)
(2) Verder dient men de vraag te beantwoorden hoe men het hoge aantal gedode kinderen kan verklaren. Waren dan vooral kinderen 's nachts aan het demonstreren? (7)
(3) Op YouTube filmpjes bleek de volgende dagen dat de huizen van Houla er bepaald niet uitzagen alsof ze twaalf uur lang onophoudelijk met tanks waren beschoten. (7)


Op basis van dit verhaal werd in eerste instantie verklaard dat de slachtoffers in Houla waren gevallen als gevolg van "deze hevige tankbeschietingen." Al gauw werd echter duidelijk dat verreweg de meeste slachtoffers hun gruwelijke dood hadden gevonden door oftewel een kogel die hen van dichtbij door het hoofd was geschoten of door messteken! Wees gewaarschuwd: de beelden van de onderstaande videoclip en een foto zijn gruwelijk!


De onderstaande foto bewijst dat een baby met een bijl werd vermoord. 
De videoclip en de foto tonen eraan dat de officiële lezing van A tot Z gelogen is! De slachtoffers waren helemaal niet uitsluitend van dichtbij doodgeschoten, zoals de VN waarnemers beweren. Vreemd dat de VN-waarnemers en de media helemaal géén woord hebben gerept over messen en bijlen. Zoals u op de bovenstaande videoclip zag, waren de kinderen in hun keel doorgesneden. 


Martin Janssen zegt dat de beschuldigingen aan het adres van het Syrische regime onjuist en misleidend zijn. De rebellen en de internationale media hebben heel wat leugens verteld. Vandaar dat in de loop van vrijdag 25 mei het verhaal plotseling begon te veranderen. Leden van het FSA (Free Syrian Army) verklaarden thans op Arabische zenders dat 'door al-Assad betaalde gewapende milities (shabiha) vanuit omringende dorpen Houla waren binnengevallen en een slachtpartij waren begonnen.' Dit is echter een fundamenteel ander verhaal dan de eerste versie. (7) Leden van het FSA hadden vervolgens de lichamen van de slachtoffers verzameld en hen opgebaard in de moskee van Houla waarbij ze een groot aantal foto's namen. Het lijkt erop dat ze dit alles in alle rust hebben kunnen doen wat weer niet overeen stemt met hun verklaring dat het Syrische leger in grote getallen aanwezig was in en rond Houla. (7)


De VN -waarnemers onderzochten de lijken
Vervolgens hadden de FSA-rebellen de VN-commissie verwittigd. De VN-commissie stond onder leiding van Robert Mood die toevallig (???) vrijdag 25 mei de regio bezocht. Tijdens een persconferentie later in Damascus stelde Robert Mood 'dat beide zijden verantwoordelijk waren en het geweld moesten stoppen.' De volgende dagen lazen we in het media-nieuws dat de VN-commissie in Syrië bevestigd zou hebben dat het Syrische regime 'alleen verantwoordelijk' is voor het bloedbad in Houla wat echter onjuist is! (7) Het lijkt wel een doorgestoken kaart! 


De rebellen zitten achter het bloedbad in Houla


De internationale gemeenschap zou het Syrische regime verantwoordelijk kunnen stellen in de zin dat iedere staat verantwoordelijk is voor de veiligheid van haar burgers, aldus Martin Janssen. In Syrië echter is in bepaalde regio's en sommige delen van steden ieder staatsgezag afwezig en maken gewapende rebellen de dienst uit. De Jezuïetenpater uit Homs schreef aan Martin Janssen recentelijk dat er van de 80.000 christenen in Homs er nog maar enkele duizenden aanwezig waren. De christelijke wijken zijn ingenomen door het FSA dat de huizen en bezittingen van de gevluchte christenen heeft 'geconfisqueerd.' Deze rebellen blijken volgens Martin Janssen steeds talrijker én zwaarder bewapend te zijn, omdat er een influx plaatsvindt van zowel wapens als buitenlandse strijders. (7) In deze chaos tourt een ongewapende, uit 300 personen bestaande VN-commissie rond en het lijkt slechts een kwestie van tijd voordat deze commissie de eerste doden in haar gelederen zal hebben te betreuren. (7) Dat zijn de FSA-rebellen inderdaad van plan. Het zal niet lang duren eer de rebellen zonder enig aarzeling de VN-waarnemers gaan vermoorden om vervolgens de schuld in de schoenen van het Syrische regime te schuiven en een buitenlands militaire interventie uit te lokken!! Een voormalig Pentagon-medewerker Michael Maloof zei dat het verhaal van de rebellen niet klopt. Hij achtte het onmogelijk dat de Syrische troepen in Houla binnen waren gedrongen en al deze onschuldige en weerloze families van dichtbij hadden afgeslacht. Volgens andere berichten waren de alawieten in Houla juist het slachtoffer, precies zoals Martin Janssen al zei dat de inwoners van Houla loyaal waren aan Bashar al-Assad. Het versterkt wel de vermoedens dat het een 'false flag' operatie van de FSA-rebellen was. Het lijkt een veel logische verklaring, aangezien zij wapens uit het Westen hebben ontvangen en hopen dat de Verenigde Staten en de NAVO militair zouden ingrijpen om Bashar al-Assad af te zetten, zodat zij aan de macht kunnen komen. (8) 


Martin Janssen schreef dat de recherche bij een moordonderzoek zich altijd afvraagt wie er van dit misdrijf zal profiteren. De conclusies van de westerse landen zijn te voorbarig. Het is hoogst onzeker of ooit duidelijk zal worden wie er verantwoordelijk waren voor het bloedbad in Houla. Maar niemand lijkt zich bij dit gruwelijke misdrijf af te vragen wie eer uiteindelijk het meeste baat bij hebben. (7) Zeker is dat het Syrische regime de grote verliezer is geworden, omdat de internationale media de schuld aan het Syrische leger heeft gegeven en de Syrische president Bashar al-Assad door de internationale gemeenschap reeds als de hoofdschuldige is aangewezen, zonder dat hiervoor enig bewijs aantoonbaar is! Het VN-onderzoek naar het bloedbad in Houla zal zeker niet onpartijdig, eerlijk en objectief zijn. Eén ding is zeker dat de Syrische oppositie betrokken is in het bloedbad in Houla. Daarom moeten we deze oppositie gaan verdenken. De oppositie vertegenwoordigt helemaal niet het Syrische volk, zoals men wel beweert. Bovendien bestaat de oppositie uit verschillende groeperingen met hun uiteenlopende achtergronden, ideeën en ideologieën. Van eensgezindheid is absoluut géén sprake! De voormalige Pentagon-medewerker wijst erop dat de oppositie is gelieerd aan al-Qaeda. Het lijkt voor de hand dat al-Qaeda de gruwelijke moorden in Houla op haar geweten heeft. Het is allang bekend dat de al-Qaeda strijders vanuit Libië en Irak naar het strijdtoneel in Syrië verplaatst zijn. Martin Janssen merkte op dat Syrië de indruk heeft gemaakt zich steeds meer te ontwikkelen in de richting van een tweede Afghanistan. De politieke en civiele oppositie zijn in de marge van het bloedige conflict terechtgekomen, omdat gewapende bendes thans het strijdtoneel bepalen. (7) De arabist Martin Janssen schreef:"Wat iedere dromerij over een vreedzame democratische transite in Syrië volkomen irreëel maakt. Niet het wel of niet overleven van het Syrische regime maar het voortbestaan van Syrië als eenheidsstaat staat op het spel! Waarbij de rol van de internationale gemeenschap zich lijkt te beperken tot het gooien van nog meer olie op het reeds hoog opgelaaide vuur." (7) 


Het Westen moet zich afzijdig houden


De hoop van de westerse regeringen dat Syrië een democratie naar westers model zou worden, is echter ijdel. Eerder een illusie. De recente ontwikkelingen in Tunesië, Egypte en Libië wijzen in een heel ander richting dat deze landen niet de democratische weg hebben ingeslagen, maar zich afstevenen op nieuwe islamitische dictaturen. De Syrische oppositie bestaat uit soennieten, terwijl het regime van Bashar al-Assad voornamelijk alawietisch is. De soennieten haten de alawitische minderheid en de christenen hartgrondig en willen hen weghebben. Na elk vrijdaggebed gaan de soennieten de straat op en scanderen ze hun leuzen luidkeels. "De alawieten naar het graf! De christenen naar Beiroet!" Van een pluralistisch samenleving in Syrië kan géén sprake zijn! Het is niet verantwoord van het Westen om zich in het conflict te mengen. Het feit dat er wapens aan de rebellen geleverd wordt, heeft het Westen zich medeplichtig gemaakt aan het bloedbad in Houla! Er kleeft ook bloed aan de handen van het Westen. Want de NAVO had de Libische dictator Muammar Khadaffi immers vermoord! Zolang het Westen de Syrische oppositie met wapens steunt, zal Rusland het regime van Bashar al-Assad ook blijven steunen! Dan is de strijd in Syrië uitgebreid tot een mondiale conflict! 


Toen aan een Israëlische Midden-Oostendeskundige, dr. Joram Ettinger, in een interview met Israel Today gevraagd werd wat hij vond van het militair ingrijpen van het Westen, zei hij dat we onze opties moeten goed afwegen. Dr. Joram Ettinger gelooft niet dat de Verenigde Staten haar buitenlandpolitiek laat dicteren door de wensen van Israël. Hij zei dat Israël voor de moeilijke keuze tussen twee kwaden, een meedogenloze dictator als Bashar al-Assad en een internationale terroristische organisatie als de Moslim Broederschap met een mondiale agenda, staat. Hetzelfde keuze geldt volgens dr. Joram Ettinger ook voor het Westen. "Het is kiezen tussen twee kwaden. Misschien is het beter voor het Westen om zich afzijdig te houden en de betrokken partijen het onderling uit te laten vechten. Waarom zou het Westen de weg banen om nog een antiwesterse organisatie aan de macht te helpen, zoals al het geval is in Tunesië, Egypte en in Libië?,"aldus dr. Joram Ettinger. (9) Hij waarschuwde ernstig dat als het regime van Bashar al-Assad wegvalt, zal Jordanië aan de beurt komen. Datzelfde geldt voor het Saoedische koninkrijk en de Golfstaten. "Wij zullen getuigen zijn van een grootschalige politieke omwenteling in het gebied dat zich uitstrekt van de Perzische Golf tot aan de Atlantische Oceaan,"zei dr. Joram Ettinger. (9) 

Ik deel de zienswijze van dr. Joram Ettinger en vind ook dat het Westen zich afzijdig moet houden van het bloedige conflict in Syrië. Door inmenging en militaire ingrijpen bewijst het Westen het Syrische volk helemaal géén goede dienst. Integendeel, want het zal de Moslim Broederschap bijzonder in de kaart spelen! Het enige dat we het Syrische volk een goede dienst kunnen bewijzen, is de verkondiging van het Evangelie van Jezus Christus aan de strijdende partijen en het gebed voor de strijdende partijen! Maar we moeten niet vergeten dat het conflict in Syrië veel te maken heeft met de geestelijke strijd in de hemelse gewesten. De strijd draait helemaal om Israël. Het is een strijd tussen de islam en de God van Israël. Dat kunnen veel mensen niet begrijpen. Alleen een wedergeboren christen en een Messiasbelijdende Jood kunnen wel begrijpen dat het conflict in Syrië voornamelijk de strijd tussen goed en kwaad, satan en de God van Israël is. Bid voor het Syrische volk. Ook wil ik duidelijk maken dat ik NIET achter de strijdende partijen, de oppositie en het regime, sta. Het gaat mij alleen om de waarheid. Want de media en de politici vertellen niet de waarheid over Syrië, Israël, het Midden-Oosten en de islam. Het is betreurenswaardig dat zelfs de NOS de halve waarheden vertelt over Syrië. Om Sions wil zal ik niet zwijgen. God zegene u.


                                                                                Paul


Het auteursrecht van dit artikel ligt bij de blogger. Zonder toestemming van blogger Paul zijn vermenigvuldiging, eigen gebruik en publicatie in een ander blog verboden.

Bronnen en referenties:


(1) NOS nieuws: VN: slachtoffers Houla geëxecuteerd. 29-05-2012
(2) TT-Canvas: Rebellen zitten achter bloedbad Houla. 1-06-2012
(3) TT-Canvas: Hollande: Assad weg enige oplossing. 1-06-2012
(4) Reformatorisch Dagblad: Bloedbad Houla is excuus voor interventie. 29-05-2012
(5) NOS nieuws: Assad: niets te maken met 'Houla.' 3-06-2012
(6) Reformatorisch Dagblad: Gezant Kofi Annan vreest burgeroorlog. 2-06-2012
(7) Mediawerkgroep Syrië:"Zonder enig bewijs wordt Syrië beschuldigd van de slachtpartij in Houla." 
(8) Xandernieuws: Houla was false flagoperatie Free Syrian Army. 31-05-2012
(9) Israel Today: Regio wordt steeds instabieler. mei 2012 nr. 61


Geen opmerkingen: