maandag 16 april 2012

Voorganger Omar Mulinde behandeld in IsraëlIedereen in het Westen maakt zich druk als het om Israël gaat. Als Israël een misstap doet, schreeuwen de media om moord en brand. De media zijn nog altijd volop bezig Israël te demoniseren. Er zijn zoveel onwaarheden verteld over Israël. Ook vertellen de media onwaarheden over de islam. Niet alleen de media maar ook politici en kerkleiders! Men probeert de gevaren van de islam te bagatelliseren. Er mag absoluut geen kwaad woord gesproken worden over de islam. Als een moslim een christen vermoordt, zwijgen de westerse landen in alle talen! Ook de westerse kerken hullen zich in stilzwijgen en schuiven de schuld in de schoenen van Israël. Er zijn steeds meer berichten binnengekomen over het geweld tegen christenen in aantal islamitische landen. Maar ook in andere landen waar de islam momenteel in de minderheid staat. Het wordt hoog tijd dat we de waarheid onder eigen ogen moeten zien. Beschouw dit artikel als een ernstige waarschuwing aan uw adres en het adres van het Westen! 

Aanslag op pro-Israëlische Oegandese voorganger


Vorig jaar raakte de tot het christendom bekeerde moslim Omar Mulinde op 24 december in Kampala zwaar gewond na een aanval door radicale moslims. De 38 jarige voorganger van de Gospel Life Church Mamasuba staat bekend als vriend van Israël. In een stadion in de Oegandese hoofdstad Nairobi sprak hij voor een publiek van vijfduizend man over de rol van Israël in de heilsgeschiedenis. De terroristische aanval vond plaats vlak na een speciale gebedsdienst in het stadion van Kampala. De terrorist deed alsof hij christen was. Toen Mulinde naar zijn auto liep, hoorde hij roepen:"Pastor, pastor!" Door een soort duister voorgevoel keerde Mulinde zich af. Op dat moment slingerde de aanvaller bijtend zuur naar zijn gezicht en riep:"Allahu Akbar!" (Allah is groot) Het lukte de man in de menigte op te gaan. (1) De prediker had de linkerkant van zijn gezicht in een reflex afgewend. Maar toen de rechterkant van zijn gezicht met een bijtend zuur overgoten werd, raakte hij ernstig verminkt. Ook zijn armen werden verminkt. Mulinde vroeg of hij in Israël behandeld kon worden aan zijn brandwonden en een ernstig beschadigd rechteroog. Zo kwam hij in de Tel Ha Shomer Sheba kliniek bij Tel Aviv. "Ds. Mulinde moet meerdere operaties ondergaan,"zei chirurg Yossi Haik. (2) Het rechteroog van de voorganger Mulinde viel niet meer te redden. (1)
Omar Mulinde
De behandeling van Omar Mulinde wordt geheel betaald door een aantal Israëliërs, de Jerusalem Online University waaraan Mulinde studeert, en het ziekenhuis zelf. (1)

                                                              


De videoclip is mogelijk gemaakt door israelvision.blogspot. 


Israel Today op bezoek bij Omar Mulinde


De verslaggever Yossi Aloni van Israel Today ging op bezoek bij de Oegandese voorganger Omar Mulinde die in het ziekenhuis verbleef. En hij zag dat Omar met een half gezicht liefdevol glimlachte en zijn uitstraling onveranderd was gebleven. In het interview met Israel Today vertelde de voorganger dat de islam in Oeganda momenteel in de minderheid is en christelijke leiders probeert het zwijgen op te leggen. Uit zijn getuigenis kunnen we concluderen dat de islam in Afrika de oorlog aan de christenen heeft verklaard. Wie bovendien vóór Israël is, loopt het meeste gevaar. Mulinde's vrouw en de zes kinderen zijn op een onderduikadres ondergebracht. Voordat Omar in 1993 christen werd, was hij een belangrijke moslim. Hij is het tweeënvijftigste kind van een imam van twee moskeeën. (1) Mulinde discussieert graag met moslims. Hij heeft al duizenden mensen tot Christus mogen leiden. Zijn kerk organiseert bijeenkomsten en conferenties over de relatie tussen de kerk en Israël. Toen hij nog moslim was, wist Mulinde niet beter dan dat je Israël en de Joden moest haten. Na zijn bekering werd zijn liefde voor Israël gewekt toen hij meer en meer in de Bijbel ging lezen. (1) 


Zijn ernstige waarschuwing aan het adres van het Westen


Mulinde constateert in heel Afrika een ongebreidelde groei van de islam en dus ook in zijn vaderland Oeganda dat overwegend christelijk is. Hij waarschuwt tegen de 'politieke correctheid' van westerse kerkleiders, die vooral de christenen in islamitische landen schaadt. "HET ZWIJGEN MOET WORDEN DOORBROKEN,"zegt Mulinde. Hoewel hij daarmee zichzelf en anderen in groot gevaar bracht, protesteerde hij openlijk tegen het bezoek van de Iraanse president Ahmadinejad aan Oeganda in 2010. Hij organiseerde een protestmars in Kampala pal voor het hotel waar Ahmadinejad logeerde. Een paar duizend christenen droegen mutsen met de leus 'Ik houd van Israël', terwijl ze met blauwwitte vlaggetjes zwaaiden. (1) Toen Yossi Aloni afscheid nam van Omar Mulinde, keek de voorganger hem met zijn gezonde oog aan. Hij gaf een indringende boodschap aan Yossi Aloni van Israel Today mee dat aan het Westen doorgegeven moet worden:


"DE POLITICI IN EUROPA VERTELLEN DE WAARHEID NIET OVER DE ISLAM. Het is namelijk GEEN religie van vrede, maar van angst." (1)


Ook de westerse kerkleiders vertellen de waarheid niet! Als een dominee zegt dat de god van de islam hetzelfde is als de God van Israël, dan is hij in feite een leugenaar! Laten we de waarschuwing van de Oegandese voorganger Omar Mulinde serieus nemen. Straks zal Europa hetzelfde lot ondergaan! Wie zwijgt, stemt er in toe met het geweld tegen Joden, christenen en andersdenkenden! Om Sions wil zal ik niet zwijgen. God zegene u.


                                                                                        Paul


Het auteursrecht van dit artikel ligt bij de blogger. Zonder toestemming van blogger Paul zijn vermenigvuldiging, eigen gebruik en publicatie in een ander blog verboden. 


Bronnen en referenties:


(1) Israel Today april 2012: Israel Today op bezoek bij Omar Mulinde. Door Yossi Aloni
(2) Israel Today februari 2012: Belaagde pro-Israëlische Oegandese voorganger in Israël opgenomen voor behandeling.

Geen opmerkingen: