zondag 12 februari 2012

De Arabische Storm raast voort. Deel 2Hoge legerofficier vermoord


Afgelopen zaterdag, 11 februari, werd brigadegeneraal Issa al-Khouli in de Syrische hoofdstad Damascus doodgeschoten. Het is naar verluidt voor de eerste keer sinds de opstand 11 maanden geleden begon dat in Damascus een hooggeplaatste legerofficier omkomt door een aanslag. Niemand heeft de moord op de brigadegeneraal opgeëist. De in 1957 geboren Khouli werd volgens het staatsbureau SANA door drie gewapende mannen doodgeschoten, toen hij zijn huis in het noordelijke district Rukn al-Bin verliet. Hij was de directeur van het militaire ziekenhuis Hamish in Damascus. (1) 


Issa al-Khouli
De aanslag volgt een dag na twee zelfmoordaanslagen in Aleppo, waarbij zeker 28 doden waren gevallen. De aanslagen waren voornamelijk gericht tegen een gebouw van de militaire inlichtingendienst en een basis van de oproerpolitie. Eén van de leiders van het rebellenleger, FSA, beweerde tegen de BBC dat zij "niet verantwoordelijk waren voor de zelfmoordaanslagen". (1) Wel hadden de FSA-strijders net op dat moment een aanval op beide gebouwen uitgevoerd. De Amerikaanse functionarissen denken dat aanhangers van al-Qaeda in Irak hiervoor verantwoordelijk zijn. Soennitische extremisten zouden volgens de Amerikanen ook achter de aanslagen in Aleppo zitten. (1) In het vorige artikel "De Arabische Storm raast voort. Deel 1" had  u gelezen dat de Libische al-Qeada die tegen het regime van Muammar Khadaffi hadden gevochten, nu actief zijn in Syrië. De Iraakse onderminister Adnan al-Assadi bevestigde de vraag van het persbureau AFP dat een aantal Iraakse jihadisten naar Syrië was gegaan. Hij noemde geen aantallen. Ook worden wapens vanuit Irak naar Syrië gesmokkeld, die bestemd zijn voor de opstandelingen, aldus de Iraakse onderminister Assadi. (1) 


Oproep al-Qaeda-leider tot Jihad tegen Bashar al-Assad


Nu de Libische en Iraakse al-Qaedastrijders met de Syrische rebellen meevechten, roept al-Qaeda moslims in de Arabische wereld en daarbuiten op zich te scharen achter de Syrische opstandelingen. De Syrische opstand heeft inderdaad een internationaal jihadistische karakter gekregen, zoals u het vorige artikel had gelezen. "De opstandelingen hoeven niet langer te rekenen op de steun van het Westen en de corrupte Arabische Liga,"zei al-Qaedaleider Ayman al-Zawahri in een nieuwe videoboodschap die op extremistische websites was geplaatst. Zie de video-clip met als titel "Doorgaan, leeuwen van Syrië" hieronder:
De booschap van Ayman al-Zawahri luidde:"Moslims in Irak, Jordanië, Libanon en Turkije moeten zich aansluiten bij de opstandelingen tegen het verderfelijke en kwaadaardige regime." Verder zei Al-Zawahri:"Een moslim moet zijn broeders in Syrië alles geven wat hij heeft: zijn leven, geld, mening en informatie." "Het gewonde Syrië bloedt elke dag en slager Assad is niet van plan om te stoppen,"aldus de boodschap van al-Qeada. (2) Eerder had Ayman al-Zawahri zijn steun aan de Eygptische volksbetoging uitgesproken. Hij zei dat een islamitische staat het beste alternatief is voor het land. Volgens een bron bij de Iraakse inlichtingendienst zijn al-Qaedastrijders uit Irak al onderweg naar Syrië. (2) 


Primakov licht de reden van het Russische veto toe


"Zowel voor-als tegenstanders van het Syrische regime begrepen dat de crisis in dit zo belangrijke Arabische land het punt voorbij was waarop er nog sprake kon zijn van een enigszins bevredigende einde, waarbij iedereen opgelucht adem kan halen. Alle partijen hebben zich ingegraven en niemand kan meer terug zonder gezichtsverlies,"schreef het Reformatorisch Dagblad. (3) Inderdaad is er geen weg meer terug. Het conflict escaleert verder, nu al-Qaeda zich mengt in de Syrische burgeroorlog. De situatie zal alleen maar verergerd worden als het Westen een verkeerde beslissing neemt om sancties aan Syrië op te leggen, in hoop dat het hart van het regime van Bashar al-Assad geraakt zou worden. Vorige week hadden Rusland en China de woede van het Westen over de hals gehaald door de resolutie die tegen Syrië was gericht, met het veto te blokkeren. Het Westen heeft nu vooral Rusland ervan beschuldigd dat het Russische veto de weg opent voor een complete burgeroorlog in Syrië. De beschuldiging aan het adres van Rusland is absurd en ongegrond! Rusland weerlegt de westerse beschuldigingen en zei dat juist de aanneming van de resolutie in de Veiligheidsraad Syrië in een bloedige en uitzichtloze burgeroorlog zou storten. De analyse van de Russen is juist. Ondertussen is Syrië al terechtgekomen in een omineuze donkere schemerzone, waarvan niemand weet wat of wie men moet geloven. (3) Het is beter dat het Westen zich niet moet mengen in de binnenlandse gelegenheid van Syrië. Ook waarschuwt de Bijbel ernstig dat een individu of een natie niet met andermans zaken mag bemoeien.


"Laat dus NIEMAND uwer moeten lijden als moordenaar, of dief, of boosdoener, of als EEN BEMOEIAL." 
I Petrus 4:15


Eerder had het Westen zich bemoeid met de interne strijd in Libië. Het westen had de Libische rebellen die in werkelijkheid al-Qaeda strijders zijn, geholpen en de Libische dictator Muammar Khadaffi de dood ingejaagd. Hiermede heeft het Westen zich schuldig gemaakt aan oorlogsmisdaden. Nu wil het Westen afkomen van de Syrische dictator Bashar al-Assad. Bijna een jaar na het uitbreken van de onlusten is Syrië het epicentrum geworden van een verbitterde strijd die LOKALE, REGIONALE EN GLOBALE DIMENSIES heeft. (3) 


Terwijl de huidige Russische minister van Buitenlandse Zaken, Sergei Lavrov, op bezoek in Damascus kwam, gaf de voormalige Russische minister van Buitenlandse Zaken, Primakov, diezelfde dag een interview aan de Arabische krant al-Sharq al-Awsat, waarin hij het Russische veto in de Veiligheidsraad van de VN toelichtte. Primakov vroeg in dit interview zich af waar het Westen de zekerheid vandaan haalt dat het aftreden van de Syrische president Bashar al-Assad zou leiden tot stabiliteit in het land. Volgens hem weet niemand precies net als eerder in Libië welke groeperingen schuilgaan achter de anti-Assad krachten in Syrië. (3) Na het Russisch-Chinese veto kwam er in diverse Arabische media de afgelopen week een campagne op gang, waarin werd opgeroepen tot een boycot tegen Rusland en China. Ook de invloedrijke islamitische geestelijke leider en geleerde Yusuf al-Qaradawi  liet van zich in Egypte horen en verklaarde dat "Rusland en China vijanden zijn van de islamitische natie". (3)


Op zondag 12 februari besloten de leden van de Arabische Liga met de resolutie dat de economische sancties tegen het Syrische regime moeten worden aangescherpt. Ook willen ze al het diplomatiek contact met Damascus verbreken. Ook pleit de Liga voor het instellen van een internationale vredesmissie in Syrië. Met de internationale vredesmissie wil de Liga minstens 3000 soldaten naar Syrië sturen. De Liga nam met de resolutie ook het besluit om intensief contact te onderhouden met de Syrische oppositie en ze 'alle mogelijke politieke en materiële steun te geven'. (4) De Liga vond dat het geweld tegen burgers in Syrië een schending van het internationaal recht is en "verdienen de overtreders het om te worden gestraft." Omdat een resolutie binnen de Verenigde Naties door het Russisch-Chinese veto was geblokkeerd, is er tijdens de bijeenkomst van de Arabische Liga gesproken over een nieuwe contactgroep met de naam 'Vrienden van Syrië'. De nieuwe groep zou later deze maand bijeen komen om dichter bij een overdracht van de macht in het land te ondersteunen. Tunesië wil ministers uit betrokken landen als de Verenigde Staten, de Europese Unie en de Arabische landen ontvangen op 24 februari om plannen uit te werken. (4) Dat was de uitkomst van de vergadering van de Arabische ministers van Buitenlandse Zaken in Caïro. Tevens was het hoofd van de waarnemersmissie opgestapt uit onvrede met de situatie. De Syrische tegenstanders verheugden zich op het besluit van de Arabische Liga en hesen een Syrische vlag in Caïro tijdens de bijeenkomst van de Liga. In reactie op het besluit wees de Syrische regering de resolutie van de Arabische Liga af. (4)   


Er bestaat veel onduidelijkheid over de aard en omvang van de FSA (Free Syrian Army), maar zeker is dat de leden ervan voor vrijwel 100% soennieten zijn in tegenstelling tot het door de Alawieten gedomineerde Syrische leger. Het illustreert dat er een bijzonder gevaarlijke religieuze en sektarische dimensie aan het conflict in Syrië zit, die landen in de regio niet kan worden ontgaan. (3) Het besluit van de Arabische Liga om een internationale vredesmissie naar Syrië te sturen zal het conflict verder laten escaleren. De  kans is reëel groot dat Syrië het nieuwe slagveld in deze oude strijd tussen Sjiieten en soennieten zal worden, waarbij soennitische landen in het ten val brengen van het Syrische regime een mogelijkheid zien om indirect het gevreesde Iran een klap toe te brengen. (3) In het interview stelde de Russische diplomaat Primakov dat Moskou gesprekken had gevoerd met de Syrische oppositie en leden van de FSA, maar hierbij werd geconfronteerd met de absolute weigering van beide groeperingen tot onderhandelingen met het Syrische regime. (3) De oppositiegroeperingen willen maar twee dingen: het verdwijnen van Bashar al-Assad en het stichten van een islamitische staat! Ongetwijfeld zullen deze oppositiegroeperingen die niet met het regime willen onderhandelen, zich gesterkt voelen nadat allerlei westerse leiders openlijk begonnen te spreken over het bewapenen van de Syrische oppositie. Ook het besluit van de Arabische Liga om politieke en materiële steun aan de oppositie te geven speelt een rol waarbij het volgens het Reformatorisch Dagblad een onbeantwoorde vraag blijft of dit zal resulteren in het oplossen van de Syrische crisis. (3) Integendeel, deze crisis zal alleen maar verhevigen zolang het Westen en de Arabische Liga zich blijven bemoeien met de zaak die hen absoluut niet aangaat! Ondertussen kunnen de Syriërs zelfs slechts machteloos toekijken hoe het Westen en de Arabische Liga beweren namens hén te spreken, terwijl hun land steeds verder afglijdt in de oeverloze poel van geweld en chaos. (3) Het is ook zo goed als zeker dat de westerse regeringen en de Arabische Liga niet namens het Syrische volk spreken maar uit hun louter eigenbelangen handelen. 


Een heel andere realiteit in Syrië


Het is erg belangrijk dat u echt moet weten wat de situatie in Syrië is. In het vorige artikel had ik al gezegd dat u niet alles moet geloven wat de westerse media u voorgeschoteld hebben over Syrië. Zeker ook niet over Israël en andere Arabische landen! "De verslaggeving door westerse media over Syrië berust NIET op waarheid,"zei een prominente Turkse politica. (5) De Turkse politica en vicevoorzitter van de grootste oppositiepartij, de Republikeinse Volkspartij CHP, Birgül Ayman Güller, voegde toe dat het Westen er een SMERIG SPEL SPEELT. Ze bracht twee maanden geleden bezoek aan Syrië en liet weten dat de realiteit er heel anders is dan de westerse media ons doen geloven. (5)


Birgül Ayman Güller
De Turkse politica was deelneemster van de delegatie van 38 vrouwen. "Gedurende het bezoek zagen we hoezeer de westerse media liegen over de situatie in Syrië,"onthulde Güller. "De westerse media informeerden ons dat het regime onder leiding van de Syrische president Bashar al-Assad zich schuldig maakte aan bloedvergieten, maar we zagen geen enkele vorm van geweld in syrië." Güller bezocht de steden Aleppo, Damascus en Latakia gedurende haar vierdaagse reis naar het land. Ze zei dat alleen gevechten waren gemeld in Hama en Homs, waar de Syrische regeringstroepen slaags raakten met bepaalde criminele groeperingen die het gemunt hadden op ordediensten en burgers. (5) In interview met het Reformatorisch Dagblad vertelde een in Nederland woonachtige Syrische vluchteling dat het door de internationale media gecreëerde heersende beeld van het Syrische regime die "alleen maar bezig is zijn eigen mensen uit te moorden", NIET met de waarheid strookt. "Het merendeel van de doden valt door toedoen van groepen radicale soennieten. Zij schieten vanaf de daken LUKRAAK mensen dood!" (3) Zie de foto van een Syrische rebel die vanaf een dak lukraak schiet, hieronder:


Een gemaskerde Syrische rebel op een dak
De foto was waarschijnlijk gemaakt door een westers journalist. De westerse journalisten kennen de ware toedracht maar verzwijgen de echte feiten voor ons!! De Turkse politica Güller vertelde verder:"Toen we terugkeerden naar Turkije, brachten we de Turkse bevolking, de media en de internationale gemeenschap op de hoogte van de werkelijkheid." Ze voegde eraan toe dat buitenlandse inmengingen, zoals de Verenigde Staten en de Europese Unie, samenzweren om het beeld van de situatie in Syrië te verstoren. (5) Vreemd genoeg zwijgt de internationale gemeenschap in alle talen, toen Güller iedereen op de hoogte bracht van de ware feiten in Syrië. De westerse media spelen een zeer kwalijke rol in de onjuiste berichtgevingen over Syrië. De Syrische vluchteling, Samir Louis, vertelde over een voorval in Homs. "Ik zag vorig jaar beelden van geweld in een zonovergoten Homs. Ik belde mijn vader op om te vragen wat er was gebeurd. Helemaal niets, zei hij. En zon? Het heeft hier de hele dag geregend! Onlangs lieten ze op televisie een betoging bij een Syrische kliniek zien. Maar dat ziekenhuis stond in Bahrein. DE MENSEN IN NEDERLAND LEZEN GEEN ARABISCH, DUS DIE NEMEN DAT DIRECT VOOR WAAR AAN." (3) "Een ander voorbeeld,"vervolgt Samir Louis. "De bevolking was woedend dat er een moskee was opgeblazen. Maar...onder die moskee waren wel 400 automatische wapens verborgen. Dat hoor je dan weer NIET in de media." (3) Of de meerderheid van het Syrische volk achter de oppositie staat zoals de westerse media suggereren, zult u wel een heel ander verhaal horen! 


Het is moeilijk om mensen aan het praten te krijgen in Homs. De in Homs woonachtige Nederlandse Jezuïetenpater Frans van der Lugt lichtte toch een tipje van de sluier:"De meeste burgers staan NIET achter de oppositie. Ze geloven dat we met deze regering verder kunnen en dat ze in staat is hervormingen door te voeren." Hij verklaarde dat het protest in Syrië AL METEEN TE MAKEN KREEG MET CRIMINELE BENDES, DIE VAN DE SITUATIE PROFITEERDEN OM HET REGIME TE DESTABILISEREN. "Ik heb vanaf het begin gewapende demonstranten in die betogingen mee zien lopen, die als eersten op de politie begonnen te schieten. Heel vaak is het geweld van de veiligheidsdiensten een reactie op het wrede geweld van de gewapende opstandelingen. Het is niet zeker dat de regering de twee groepen, soennieten en Alawieten, tegenover elkaar uitspeelt. In Homs ligt het juist andersom. Het leger zorgt ervoor dat de twee groepen niet met elkaar in bloedige strijd gaan. Vertrekken de Syrische soldaten, dan hebben we hier in Homs een burgeroorlog." (6) Zie ook mijn gerelateerde artikel "Wie zit achter de Arabische Lente. Deel XI" dan leest u Arnold Karskens' interview met de Jezuïetenpater Frans van der Lugt. Samir Louis volgt het bloedige geweld vanuit Nederland nauwgezet. Hij kende de Syrische stad Homs goed en groeide op in deze stad, waar de bloedige strijd ontvlamt en de afgelopen dagen honderden doden vielen. Bijna dagelijks heeft hij contact met zijn oom en twee tantes, die nu nog in de zwaar geteisterde stad verblijven. Of met zijn bejaarde vader, die vorig jaar Homs ontvluchtte en nu in Zweden woont. Over het optreden van de Syrische strijdkrachten is Samir Louis kort. "Dat is voor honderd procent niet goed. Het leger is sterk en wil zijn gezag niet kwijt. Dat is duidelijk." (3) Onder de Syrische doden zijn vooral christenen en Alawieten. Christenen en Alawieten (waartoe ook president Bashar al-Assad behoort) moeten het daarbij ontgelden, vertelde de Syrische vluchteling aan het Reformatorisch Dagblad. "Op straat hoor je niks anders dan: Alawieten moeten naar hun begrafenis en christenen naar Beiroet!" Oftewel "Christenen moeten het land uit!" (3) Ook de Jezuïetenpater Frans van der Lugt bevestigde dat de soennieten inderdaad deze leuze hadden gescandeerd. Over de gescandeerde leuze "Alawieten naar het graf. Christenen naar Beiroet" hoort u helemaal niets in de reguliere media. Ook alle westerse journaals laten de vreselijke leuze niet zien. De schokkende BBC-beelden, waarop bloedvergieten, gevechten en wreedheden staan te zien, zijn zo goed als zeker gemanipuleerd. Eerder had de BBC de beelden over Israël gemanipuleerd. Een BBC journalist had de wreedheden aan het Syrische leger toegeschreven, terwijl de wreedheden van de oppositiegroeperingen doodgezwegen worden! 


De soennitische bendes maken handig gebruik van sociale media en internet, meldde Samir Louis. "Er was een begrafenis van mijn neef in een Grieks-Orthodoxe kerk in Homs. Er waren 500 moslims op het plein voor de kerk aanwezig. Zij schreeuwden "leugenaar, leugenaar" aan het adres van Assad. En ze stonden massaal met hun mobieltjes te filmen en foto's te maken. Dat zou op een christelijke begrafenis normaal nooit gebeuren." (3) De beelden die met de mobieltjes waren gemaakt, waren over de wereld uitgezonden. Zo kreeg de westerse bevolking de indruk dat een 'vreedzame betoger' vermoord werd door het Syrische leger! De opstandelingen weten hun weg naar de Arabischtalige media goed te vinden, betoogde Samir Louis. "Iemand filmde dat een 14 jarige jongen werd vermoord. Tien minuten later was het op al-Jazeera te zien. Veel is ook gewoon niet waar." (3) De opstandelingen en de westerse media die valse en onjuiste berichten naar buiten brengen, gaan als lasteraars rond en veroorzaken alleen maar twist, ellende en strijd. Precies zoals de Bijbel ook zegt:


"Als er geen hout is, dooft het vuur; waar geen lasteraar is, komt de twist tot rust. Zoals de kolen de gloed en hout het vuur doen opvlammen, zo een twistziek man de strijd."
Spreuken 26:20-21


Geloof aub niet alles wat de reguliere media ons willen vertellen. Want de woorden van de lasteraar zijn lekkernijen. (Spreuken 26:22-24) Geloof ook de woorden van de Syrische oppositie niet! En zeker ook niet van onze regeringsleiders! 


De rol van de westerse geheime diensten in de Syrische opstand


U weet helemaal niet dat de westerse inlichtingendiensten een grote rol hebben gespeeld in de Syrische opstand. Daarover hoort u ook helemaal niets van de media. De zogenaamde nieuwe contactgroep "Vrienden van Syrië" is niet anders dan een schertsvertoning. De westerse landen en een aantal Arabische landen als Qatar die zich "vrienden van Syrië" noemen, zijn in werkelijkheid helemaal géén vrienden van het Syrische volk. Ook spreken zij NIET namens het Syrische volk! Het doet me denken aan een Bijbeltekst wat een soort vriendschap betreft. Als een persoon of een land die zich een vriend noemt, verraadt meestal later de hele boel. 


"Zelfs mijn vriend , op wie ik vertrouwde, die mijn brood at, heeft zijn hiel tegen mij opgeheven." 
Psalm 41:10


Judas Iskariot was een vriend van Jezus. Voor geld had hij de Heer verraden en overgeleverd aan de heidenen. Judas at ook het brood van Jezus en verried Hem uiteindelijk. (Matthéüs 26:23) Westerse landen hadden hun vrienden en bondgenoten verraden. Muammar Khadaffi was vroeger een bondgenoot van het Westen. De westerse leiders verwelkomden Khadaffi die op staatsbezoek was, heel hartelijk. In Brussel werd de rode loper voor de Libische kolonel uitgerold. 


Toen Khadaffi op bezoek in Brussel was, was de rode
loper voor hem uitgerold.
Toen de vonk van de Arabische Revolutie vanuit Egypte naar Libië oversloeg, werd kolonel Khadaffi verraden door de westerse leiders. De westerse leiders hadden hem overgeleverd aan de wolven die hem uiteindelijk verscheurden. Vroeger ging de Syrische president Bashar al-Assad op bezoek in Parijs, waar hij samen met de andere staatsleiders de militaire parade op Quatorze juillet, de nationale feestdag van Frankrijk, bijwoonde. Zie de foto hieronder:


Van links naar rechts: Bashar al-Assad, Ban Ki-Moon,
Hosni Moebarak and Ehud Olmert. 14 juli 2008
In 2010 kwam de Syrische president Bashar al-Assad op staatsbezoek in Parijs. Hij werd voor de ingang van het presidentiële paleis Élysée in Parijs hartelijk verwelkomd door zijn ambtsgenoot Nicolas Sarkozy. Ze schudden hun handen elkaar alsof ze vrienden waren. 


Nicolas Sarkozy en Bashar al-Assad schudden hun handen
alsof ze vrienden zijn
Nu hebben dezelfde westerse leiders Bashar al-Assad verraden. Nu weet u dat de westerse landen zeker géén vrienden zijn van Syrië! Het gaat hen alleen maar om olie. 


Want er staat geschreven in de Schrift:


"Eet niet het brood van wie boos van oog is, begeer zijn lekkernijen niet; want als iemand die zijn eigen plannen maakt, zo is hij; "eet en drink!"zegt hij tot u, maar ZIJN HART IS NIET MET U; de bete die gij gegeten hebt, zult gij uitspuwen, en uw vriendelijke woorden hebt gij verspild."
Spreuken 23:6-8


De westerse landen en de leden van de Arabische Liga hebben heel andere motieven en bekommeren zich helemaal niet om het welzijn van het Syrische volk. Na meer dan dertig jaar rust moet het Syrische regime van de dynastie Assad nu plotseling het veld ruimen van het Witte Huis. Het heeft veel te maken met een aantal geopolitieke redenen. De vraag is of de Amerikanen wel de juiste afweging maken. De Amerikanen zien graag dat hun vroegere bondgenoot Bashar al-Assad van het politieke toneel verdwijnt. Hem afzetten wat zal neerkomen op: afgeslacht worden door de soennieten. Ook de Turkse premier Recep Tayyip Erdogan ziet dat graag. Trouwens, hij is een soenniet en heeft een geopolitieke motief: Als Iran dit gebied overneemt, stopt dit Turkse expansie naar het zuiden en dat zou zijn plannen flink in de war schoppen. (7) Erdogan droomt van de herleving van het Ottomaanse Rijk. Vroeger was Syrië een deel van het Ottomaanse Rijk. Openlijke inzet van de luchtmacht van de NAVO, zoals het geval was in Libië, is niet mogelijk. Dit zouden Rusland en China, die weinig last hebben van Iran en het land erg nuttig vinden als tegenwicht tegen de Amerikanen en de soennieten, beslist niet toestaan. De mogelijkheden van de Amerikanen zijn beperkt. Ze hopen nu op een gewapende opstand binnen het Syrische leger, waarvan slechts gedeeltelijk sprake is - al kan dit ook propagandacoup zijn. (7) De Amerikanen kunnen dan via de Turken of de andere buurlanden de criminele bendes en het FSA voorzien van wapens en geld. De Turkse premier Erdogan hoopt dat als het Syrische regime op 'n gewelddadige wijze wordt omgeworpen, wordt Syrië ervan een soort vazalstaat van Turkije. De Verenigde Staten, Turkije en aantal Arabische landen willen alleen maar de Iraanse invloedsfeer opbreken. Want Syrië en de Libanese terreurorganisatie Hezbollah zijn immers de bondgenoten van Iran. Het zou heel goed mogelijk zijn dat de Amerikanen de Syrische president Bashar al-Assad onder druk willen zetten om alle banden met Iran te verbreken. Een door de Arabische Liga voorgestelde internationale vredesmissie van zo'n 3000 soldaten zou een mooi optie zijn voor de Amerikanen! Een ander optie voor de Amerikanen is een gewapend ingrijpen door het Turkse leger, uiteraard om "humanitaire redenen". Het is toch niet voor niets dat Erdogan zich plotseling zo druk maakt over mensenrechtenschendingen in Syrië. Dit zou voor de Verenigde Staten de effectiefste oplossing zijn. Dit heeft ook als voordeel dat het bloedbad voorkomen kan worden, ook al betekent dit vanzelfsprekend een flinke uitbreiding van de Turkse invloedssfeer. (7) Dat laatste, de uitbreiding van de Turkse invloedssfeer, is nu het probleem voor Israël. Turkije is net als Iran geen Arabisch land, maar wel islamitisch en, net als de meeste Arabieren, soennieten. 


De Verenigde Staten zijn 100% zeker de belangrijkste dirigent van alle ellende in het Midden-Oosten. De voormalige NRC opinieredacteur Rob Wijnberg schreef dat de grote dirigent van bijna alle ellende buiten schot blijft. Het feit spreekt voldoende dat de Amerikanen hun eigen vijanden, Saddam Hoessein en al-Qaeda, hadden gecreëerd. Saddam Hoessein werd aan de macht geholpen door de CIA onder Kennedy en later voor miljarden dollars gesteund in de oorlog tegen Iran. Westerse bedrijven leverden gifgas aan Saddam Hoessein, waarna het gifgas werd ingezet tegen de Koerden en de Iraniërs. Osama bin-Laden, zelf een CIA-agent, en zijn al-Qaeda werden door de CIA onder Carter en Reagan gecreëerd om de Russen in Afghanistan te bevechten. De Russische invasie in Afghanistan bleek later te zijn uitgelokt door de Amerikanen zelf! Dat had later Zbigniew Brzezinski, de voormalige veiligheidsadviseur onder Carter, zelf toegegeven. (Zie mijn gerelateerde artikel "Dood Osama bin Laden: een pion opgeofferd. Deel 3") Een ander feit was dat de democratisch gekozen Chileense president Salvador Allende in 1973 werd afgezet en vermoord door de CIA. En nog veel meer voorbeelden. Nu veroorzaken de Amerikanen alle ellende in Syrië door middel van sancties opleggen, heimelijke en openlijke steun aan de Syrische oppositie en publieke opinie. Rob Wijnberg vroeg zich af of het hoog tijd wordt om "onze grootste bondgenoot" eens aan te spreken op zijn kwalijke rol als cartograaf van het Midden-Oosten.


Op 18 april 2011 beschreef Graig Whitlock in zijn artikel de geheime Amerikaanse steun aan de Syrische oppositie. Het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken financieert Syrische oppositiepartijen en aanverwante projecten, waaronder een satellietkanaal dat bekend staat als Barada TV voor zijn anti-Assad programma's, aldus een diplomatieke informatie die werd uitgelekt. (8) De financiële steun aan de Syrische oppositie begon rééds onder voormalige president George W. Bush na de bevriezing van de diplomatieke banden met Damascus. Deze financiëring loopt gewoon door onder Barack Hussein Obama. Barada TV begon met uitzendingen in april 2009, maar ging in stroom versnelling met  desinformatie over massademonstraties in Syrië. Het doel van de Barada TV is een campagne voeren om het regime van Bashar al-Assad omver te werpen. (8)  Barada TV is nauw verbonden met de Movement for Justice and Development, een netwerk van Syrische opposanten in het buitenland met als basis Londen. Deze groepering kreeg 6 miljoen dollar om de propagandazender op te richten en andere anti-Assad activiteiten in Syrië te ontplooien. Het kanaal is genoemd naar de Barada rivier, die door het hart van de Syrische Damascus loopt. Het blijkt dat de leiders van de Movement for Justice and Development "voormalige" leden zijn van de Moslim Broederschap. De TV-zender zendt 24 uur per dag uit, maar heeft vele herhalingen. Een aantal programma's wordt verzorgd door een groep Syrische dissidenten in Amerika en Engeland. (8) Aasama Monajed, een Syrische banneling in Londen, die als producent werkte voor Barada TV en de mediacontacten verzorgde voor de Movement for Justice and Development, houdt zich nu voltijds bezig met het verzenden van meestal getrukeerde video's van de oppositie naar alle media in de wereld, vooral in het Westen. (8) Nu zien wij de gemanipuleerde beelden op alle journaals als het gaat over Syrië!! Het Amerikaans geld wordt dus gebruikt voor massale propaganda tegen de Syrische president en zijn Baath-partij. (8)  Uit de gelekte Amerikaanse diplomatieke documenten van de Amerikaanse ambassade in Damascus blijkt dat Syrische ballingen geld krijgen via het programma Middle East Partnership Initiative van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken. Het geld wordt via de Democracy Council, een in Los Angeles gevestigde NGO, naar de ballingen doorgesluisd. Zij ontvingen 6,3 miljoen dollar voor de financiëring van producties van de zender al-Barada. In totaal zou Middle East Partnership Initiative in de periode 2005-2010 minstens 12 miljoen dollar hebben overgemaakt naar de oppositie, aldus de gelekte informatie uit de Amerikaanse ambassade in Damascus. Ook blijkt dat de CIA en de National Edoviment for Democracy nauw samenwerken om VALSE EN VERZONNEN BERICHTEN EN WILDE GERUCHTEN via de sociale media als Facebook, Twitter en YouTube te verspreiden met het destabiliseren van Syrië als het doel. (8) De Tsjechische reporter wist te vermelden dat de Franse en Britse geheime diensten aan hun agenten opdracht hadden gegeven om te communiceren met de Syrische oppositie in Libanon om Syrië te destabiliseren. (9) 


Syrische rebellen
Het is al bekend dat de Franse inlichtingendiensten de Syrische rebellen hebben getraind. De westerse geheime diensten hadden hun rol gespeeld in de Libische burgeroorlog en de val van Muammar Khadaffi. Nu willen dezelfde westerse geheime diensten Bashar al-Assad ten val brengen. In het vorige artikel "De Arabische Storm raast voort. Deel 1" las u dat de cijfers over het dodenaantal in Syrië niet betrouwbaar zijn. De onbetrouwbare en misleidende cijfers over het dodenaantal werden opgesteld door de Britse inlichtingendiensten om de publieke opinie te beïnvloeden. The Daily Star berichtte dat de oppositiegroep, de SNR (Syrische Nationale Raad) een overkoepelende orgaan, op vrijdag 3 januari haar steun gaf aan het Vrije Syrische Leger. Burham Ghaboum, het hoofd van de SNR, die altijd beweerde tegen het gebruik van geweld te zijn, ontmoette chefkolonel Riad al-Assaad van het rebellenleger. Ze kwamen overeen om "een gedetailleerd plan" op te stellen en eenheden en brigades van het FSA zo te organiseren dat extra officieren en soldaten in het bijzonder hoge militairen die overgelopen waren en de kant van de "revolutie" kozen, daar een functie zouden kunnen krijgen, verklaarde een woordvoerder van de SNR. (6) Op 14 januari kondigde generaal Mostafa Ahmad al-Sheik aan een hoge militaire raad te zullen leiden, die alle acties tegen het regime van de Syrische president Bashar al-Assad zal coördineren. Het Syrische oppositielid Saad Hairi was al in feeststemming en verkondigde dat "verandering in Syrië op komst is." "Laat je niet gek maken door de propaganda: het is gedaan met Assad en je zal dit zien.."zei Saad Hairi opgetogen. 


Syrië een donker periode tegemoet


Terwijl de hele wereld om het aftreden van de Syrische president Bashar al-Assad roept, zien veel Syrische christenen de druk op het regime in Damascus met lede ogen aan. Voor Syrische christenen is het beter dat president Bashar al-Assad op zijn post moet blijven, meende Samir Louis. (3) "Laat Bashar al-Assad alstublieft blijven zitten!" "Er is GEEN alternatief. Als de soennieten het voor het zeggen hebben, krijgen we een tweede Irak,"klonk de ernstige waarschuwing van Samir Louis. (3) De soennieten zijn helemaal vervuld van diepe haat. Ze willen nog altijd wraak voor het bloedbad in Hama van dertig jaar geleden. Daar werden in 1982 zo'n 25000 mensen op bevel van Hafez al-Assad (de vader van de huidige president Bashar al-Assad) gedood bij een aanval met gifgas RD. De Syrische vluchteling, die lid is van de christelijke Gereformeerde Kerk, vreest de boodschap van haat die de Syrische opstandelingen prediken. "Ik hoor de imams zeggen dat er geen revolutie zonder bloed is. Ze roepen openlijk op tot een Jihad tegen de Alawieten. Ik heb onze dominee nog nooit horen bidden voor gewapende strijd. Ik hoor in de kerk een boodschap van vrede en dialoog,"zei Samir Louis. (3) 


De westerse leiders denken en gokken erop dat de islamitische landen zullen seculariseren, zoals ook met de christelijke landen gebeurd is. Ook denken ze dat de val van Bashar al-Assad tot echte democratie en zelfbeschikking van het Syrische volk zou leiden. Ze denken dat democratie een effectief tegengif is tegen islamitisch fundamentalisme. Hierbij VERGETEN ZE ECHTER dat ook het fundamentalistische Iran een 'democratie' is. Wel op islamitisch schoeisel en juist dat de islamitische wet deze democratie wel erg inperkt. Gezien de huidige ontwikkelingen in Tunesië, Libië en Egypte volgen de islamisten in praktijk het Iraanse voorbeeld. Dat in Syrië de Arabische Lente aan de gang is, spreekt Samir Louis krachtig tegen. "Er is sprake van een Arabische herfst. Bovendien kan in een moslimland NOOIT echt sprake zijn van democratie. De islam zal altijd invloed op de wetgeving hebben." (3) In mijn artikelen "Wie zit achter de Arabische Lente" had ik al zo gewaarschuwd dat de zogenaamde Arabische Lente helemaal NIET tot echte democratie, vrijheid en burgerrechten zal leiden. Democratie en islam kunnen NIET samengaan! Dat is praktisch onmogelijk. De Arabische herfst zal zeer zeker een islamitische winter baren! De islamitische winter staat al dichterbij... 


Hoe het verder gaat in Syrië, vreest Samir Louis dat het alleen maar erger wordt. (3) Ik deel zijn visie ook. Als Bashar al-Assad valt, zal er een zeer groot bloedbad onder christenen en Alawieten worden aangericht. Ook zullen de verschillende oppositiegroepen waarschijnlijk elkaar bevechten, zoals het ook in Irak is gebeurd. In Irak staan soennieten en sjiieten elkaar naar het leven. Als onze westerse regeringen de oppositie daadwerkelijk steunt door geld en wapens te geven, dan hebben onze democratisch gekozen regeringen  een gruwelijke slachting van christenen en Alawieten op hun geweten!! Als westerlingen zijn wij ook medeplichtig, omdat wij de regeringen via de verkiezingen gekozen hebben!! Over het Westen zal God heel zwaar oordelen. Syrië gaat een zeer donkere periode van chaos, geweld en bloedvergieten tegemoet. 


Tijdens een bijeenkomst in München werd aan de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, Hillary Clinton, gevraagd wat de mogelijke minder rooskleurige toekomstscenario's zijn voor Syrië, antwoordde ze:"We weten niet wat het eindspel zal zijn, voordat we met het spel begonnen zijn." (3) Precies zoals Afshin Ellian ook zei:"Het eindspel van de Arabische Storm moet nog komen." (10) De Arabische Storm raast voort. Het zal alleen luwen wanneer de nieuwe islamitische regimes gevestigd zullen worden. 


Samir Louis vertelde aan het Reformatorisch Dagblad dat hij veel broeders en zusters in de gemeente en ook van andere kerken had gebeld om voor Syrië te bidden. "Alleen God kan nog uitkomst bieden,"zei hij. Ook vraag ik u te bidden voor Syrië. De strijd in Syrië is in de eerste plaats van geestelijke aard. Het heeft veel te maken met de geestelijke strijd in de hemelse gewesten. Ook wil ik u nogmaals duidelijk maken dat u echt niet alles moet geloven wat de media over Syrië zeggen. De meeste berichtgevingen zijn onjuist en niets anders dan alleen maar gebaseerd op klinkklare leugens en verzonnen verhalen. En de bloedige beelden die u op het journaal ziet, zijn wel echt. Maar vergeet niet dat de meeste beelden gemanipuleerd zijn. Ze zijn aardig in elkaar geknutseld door de Syrische tegenstanders en vooral door de westerse media. En ik sta NIET achter de Syrische oppositie, omdat ik weet dat het werkelijke doel van de oppositie het uitroeien van alle Alawieten en christenen is. Ook sta ik niet achter de democratisch gekozen regeringen die vanuit hun luie stoelen in Den Haag, Washington, Berlijn, Parijs en Londen politieke zaken regelen en de toekomst van Syrië bepalen. Zij hebben NIET het recht om de toekomst van Syrië te bepalen. Ook hebben zij NIET het recht om de toekomst van Israël te bepalen. Doen zij toch, dan bepalen zij hun eigen lot en die van hun eigen landen, ja onze eigen landen!!! Want al onze landen die de Allerhoogste God van Israël niet willen dienen, zullen verwoest worden! Dit is Gods ernstige waarschuwing aan het adres van het Westen! Ook sta ik niet achter het Syrische regime van Bashar al-Assad. Maar de Bijbel leert ons om voor koningen en presidenten te bidden! (Timótheüs 2:1-2) Bid niet alleen voor het Syrische volk maar ook voor Bashar al-Assad, opdat de rust in hun land zal wederkeren! Bid ook voor de verzoening tussen Syrië en Israël. Als Bashar al-Assad wegvalt, heeft dat niet alleen grote gevolgen voor Syrië, maar ook voor Israël en de gehele regio! De zogenaamde en door het Westen bedachte "Arabische Lente", die in werkelijkheid een Arabische Storm is, is een grote bedreiging voor het Westen. Zegt de Bijbel niet:"Wie zaait, zal ook oogsten." Het Westen heeft verderf in het Midden-Oosten en Noord-Afrika gezaaid en zal straks het onheil oogsten! Het zij gewaarschuwd. 


"Dwaalt niet, God laat niet met Zich spotten. Want wat een mens zaait, zal hij ook oogsten. Want wie op de akker van zijn vlees zaait, zal uit zijn vlees verderf oogsten."
Galaten 6:7-8


Om Sions wil zal ik niet zwijgen. God zegene u.


                           
                                                          Paul 


                                  


Bronnen en referenties:


  (1) Reformatorisch Dagblad 11-02-2012
  (2) NOS, NRC-text 12-02-2012
  (3) Reformatorisch Dagblad: Niemand kan meer terug in Syrië. 11-02-2012
  (4) De Volkskrant, NRC-text 12-02-2012
  (5) Presstv, Zaplog.nl 01-12-2011
  (6) The Daily Star
  (7) Visionair.nl 23-11-2011
  (8) Amman.weblog
  (9) Mediawerkgroep Syrië
(10) Afshin Ellian Weblog: Eindspel van de Arabische Storm moet nog komen. 

Geen opmerkingen: