dinsdag 5 april 2011

Israël helpt Japan; Japanse onderminister bezoekt het IDF hulpteam


Op 4 april bezocht de Japanse onderminister van Buitenlandse Zaken Makikio Kikuta de IDF medische kliniek in Minamisanriku, een stad dat werd verwoest door de tsunami. Tijdens de rondleiding, onder leiding van kolonel dr. Ofir Cohen-Marom, raakte de onderminister onder de diepe indruk van de medische faculiteiten en werkzaamheden van de Israëlische artsen en de geavanceerde apparatuur, die speciaal uit Israël werd overgevlogen. Kikuta zei dat de goede relatie tussen Israël en Japan zal worden versterkt door de komst van het medische hulpteam. Ze zei ook dat het werk van het IDF hulpteam zeer gewaardeerd is door het Japanse volk.

Kolonel dr. Ofir Cohem-Marom en onderminister Makikio Kikuta

"Uw uitstekende werk hier, dat was onmogelijk om in de media verslagen in Japan genegeerd te worden, wordt zeer gewaardeerd door ons en het Japanse volk," zei Kikuta. "Uw succes en uw samenwerking met lokale medische ambtenaren, zullen een opening geven voor het extra creëren van de toekomstige delegaties."

"Ik zal blij zijn om u te kunnen helpen, zowel als het nodig is om de burgers van het rampgebied te steunen,"vervolgde ze. "Ik was erg onder de indruk van de medische staf. Israëliërs hebben een sterk karakter en ik was onder de indruk van de ordelijke manier waarop u actief bent." Kikuta sprak haar bewondering uit voor de jeugdafdeling en de zorg die Japanse kinderen kregen. Ze zag ook X-ray apparatuur en computersysteem die ontwikkeld waren door het Israëlische Medical Corps en vorig jaar voor het eerst gebruikt werden door het IDF hulpteam in Haïti.

Kikuta prees het Israëlische hulpteam die voor het eerst steun aan het Japanse volk bood, en beloofde aan andere Japanse regeringsfunctionarissen te vertellen, wat ze tijdens het bezoek aan de IDF kliniek gezien had.
                                Kijk naar de You Tube video:

              

Het Israëlische hulpteam verdiende ook de bijzondere aandacht van de Japanse media. Er werd in de Japanse media veel besproken over de Israëlische hulp aan Japan, terwijl het in de Nederlandse media muisstil is! Het stilzwijgen bewijst wel dat de lakse houding van de Nederlandse media anti-Israëlisch is.

Vind u het erg vreemd waarom Nederland geen medische hulp aan Japan verleend heeft, terwijl F-16 gevechtsvliegtuigen naar Libië gestuurd werden om de no-flyzone te handhaven!? Ik roep de Nederlandse journalisten op de Israëlische hulp aan Japan niet langer te negeren.

God zegene het IDF hulpteam. Bid dat God veel wijsheid geeft aan de Israëlische artsen.

Om Sions wil zal ik niet zwijgen.

                                                            Paul

Bron: IDF, Jerusalem Post

Geen opmerkingen: