dinsdag 5 april 2011

Opzienbarend nieuws: Israëliërs en Iraniërs verbroederd in Japan.

U zult nauwelijks geloven als u verneemt dat Israëliërs en Iraniërs broederlijk waren geweest en hun krachten hadden gebundeld om hulp te verlenen aan de Japanse ontheemden die waren getroffen door de catastrofe in Japan. Hun samenwerking was heel bijzonder maar erg ongebruikelijk!

Het begon op zondag 3 april 2011, toen een Israëlische hulpteam, die gespecialiseerd is in het identificeren van doden, naar Japan gestuurd werd. Toevallig was de officiële Iraanse hulpdelegatie daar ook. Deze vreemde en gezamenlijke inspanning vond plaats in de stad Kamaishi, die zwaar werd getroffen door de aardbeving en de tsunami. Het hulpteam kwam in de stad aan en begon de lokale bevolking te helpen met het opbergen en identificeren van lichamen die onder de puinhopen lagen. "De Japanners verwelkomden ons heel hartelijk. Ze knuffelden ons, waar we heengaan, en bedankten ons voor de Israëlische steun,"aldus het hoofd van het hulpteam, Yehuda Meshi-Zahav. In Kamashi waren de Israëlische hulpverleners beziggehouden met het opbergen van zeven lichamen die begraven lagen onder het puin. Ze hadden ook geholpen met het identificeren van de doden. Het team leerde de lokale bevolking kraaien te herkennen. De kraaien vliegen in de lucht rond waar lichamen ergens onder de puinhopen liggen.

"De japanners namen ons mee naar een loods met daarin ongeveer 100 niet-geidentificeerde lichamen en verzochten ons dat wij hen helpen met het identificeren van de doden. We hebben veel ervaring opgedaan met het identificeren van lichaamsdelen na de tsunami in Thailand en hier de lichamen die vergelijkbaar zijn. Dus we waren in staat zijn om te kunnen helpen,"vertelde Meshi-Zahav.


Drie Israëlische hulpverleners en een Iraniër

Het Iraanse reddingsteam arriveerde ook in Kamaishi en kwam het Israëlische hulpteam tegen. "We schudden handen en werden vrienden. Op een gegeven moment wilden we voedsel en medicijnen uitdelen. We gingen mee en daar stonden we naast de Iraniërs elkaar met het uitdelen van voedsel en medicijnen. Ze vewijderden hun Iraanse vlag en de onze en wij stonden daar samen. Het was heel vreemd,"voegde hij eraan toe. Echter wanneer de Iraniërs de Israëlische hulpverleners thee aanboden, werd het aanbod beleefd geweigerd. "Het zou prachtig zijn geweest als de Iraniërs ons in Japan proberen te vergiftigen,"grapte Meshi-Zahav. Ze kwamen wel overeen om gezamenlijk sinaasappelsap te drinken en samen voor het fototoestel te poseren. "We zijn neven,"aldus een Iraniër. "De oorlogen en conflicten zijn tussen de leiders, maar tussen de mensen moet er vrede zijn. Dat moeten we niet vergeten." Meshi-Zahav was het ermee eens.

Hopelijk zal de echte verbroedering tussen twee aartsvijanden Iran en Israël in de nabije toekomst plaatsvinden. Echte vrede en verbroedering tussen twee volken zijn alleen mogelijk wanneer Jezus Christus wederkomt en het diktatoriale regime van de ayatollahs voorgoed verdwijnt. Maar sinds de Islamitische Revolutie van 1979 in Iran is de unieke verbroedering tussen Iraanse en Israëlische hulpverleners in Japan een zeldzaam moment. Niet te vergeten zijn de Iraniërs en de Joden afstammelingen van Sem en inderdaad familie van elkaar.

Bid voor het Israëlische identificatieteam en het Iraanse hulpteam en wens hen Gods zegen toe.
Om Sions wil zal ik niet zwijgen

                                                                         Paul

Bron: Ynetnews

1 opmerking:

Unknown zei

ik vind echt dat je een top onderzoek hebt gemaakt!! ik heb het helemaal gelezen