zondag 19 januari 2014

Weeknieuws Israël januari 2014. Deel 3


Het weeknieuws Israël verschijnt iedere week. Elke dag zal het nieuws bijgewerkt worden, behalve zaterdag. Op zaterdag, de Sabbat, zal geen nieuwsbericht verschijnen. 

Donderdag 23 januari: Europa:"Natuurlijk krijgt Israël schuld voor mislukken vredesproces"

De ambassadeur van de Europese Unie in Israël, Lars Faaborg-Andersen, erkende woensdag dat Europa van plan is om de schuld uiteraard regelrecht bij Israël te leggen, als de huidige vredesbesprekingen geen akkoord opleveren. Hij legde die opmerking uit door er op te wijzen dat het alleen maar "logisch" zou zijn om het mislukken van het vredesproces aan Israël te wijten, als het probleem dat de ondertekening van een vredesakkoord tegenhoudt, de Joodse 'bouw van nederzettingen' is. Zoals veel Israëlische functionarissen herhaaldelijk hebben opgemerkt, is het probleem bij deze benadering dat veel Palestijnse leiders gewoon zoeken naar een manier om te voorkomen dat een compromis vredesakkoord met Israël wordt gesloten. De Joodse nederzettingen zijn een handig excuus om dat te bereiken. De Palestijnse leider Mahmoud Abbas heeft geen enkele aanwijzing gegeven dat hij bereid is om de Israëlische eisen voor vrede serieus te nemen, en Faaborg-Andersen gaf hem precies de uitweg die hij nodig heeft om zo onverzettelijk te blijven, terwijl hij er zeker van is dat Israël alle schuld zal krijgen.


Lars Faaborg-Andersen
Faaborg-Andersen zei ook dat hij en de rest van Europa eis van Netanyahu dat de Palestijnen Israël moeten erkennen als de Joodse Staat, niet kunnen begrijpen. Hij beweerde niet te weten wat de Israëlische premier bedoelt met deze eis, maar in werkelijkheid is het echt vrij eenvoudig. De volken rondom Israël zijn allemaal erkend als de Arabische staten. Turkije wordt erkend als de Turkse staat, net als het naburige Griekenland het thuisland is van de Grieken. Hoewel al die landen minderheden hebben, worden ze erkend als het nationale thuisland van hun historische landheren en dominante bevolkingsgroepen. Israël vraagt hetzelfde. Het is ook onwaarschijnlijk dat Faaborg-Andersen niet beseft dat wanneer de Palestijnen het bestaansrecht van de Joodse Staat (en niet alleen van de Staat Israël) officieel en publiekelijk zouden erkennen, dit echt een einde zou maken aan het conflict. Misschien stemt hij in met hun weigering om dit te doen? Ondertussen heeft Abbas' eigen Fatah-factie onlangs op een van de officiële Facebook-pagina's een video geplaatst met het dreigement Tel Aviv te bombarderen. 


Dit is een grove schending van de vredesakkoorden van Oslo en een belemmering voor de huidige besprekingen. En toch leek Faaborg-Andersen de Palestijnen met geen woord te waarschuwen of te veroordelen. Vorige week noemde premier Netanyahu de Europese Unie hypocriet, omdat deze altijd Israël veroordeelt voor elke vermeende overtreding, terwijl het opvalt dat de EU nog GÉÉN fractie van de fouten van de Palestijnen veroordeelt. Bron: Israel Today Headlines 23-01-2014

Opmerking blogger: Netanyahu heeft gelijk dat Europa hypocriet is. Ook Nederland is hypocriet. Het is totaal oneerlijk van Europa om de schuld van de misstanden in het Midden-Oosten te geven aan Israël. Men zoekt graag een zondebok, zoals de Europeanen al eeuwenlang het Joodse volk als de zondebok hebben aangewezen voor alle ellende en problemen. Het is volkomen waar dat Nederland en de EU nog nooit de wandaden van de Palestijnse Autoriteit hebben veroordeeld. Als het om Israël gaat, regent het alleen maar van veroordelingen en kritiek. De Joodse infoteur Etsel merkt ook op dat Europa al tweeduizend jaar lang de strijd tegen het Joodse volk heeft gevoerd. Ik ben het eens met hem. De geschiedenisboeken vloeien over van de enorme wandaden en weerzinwekkende wreedheden die Europa jegens het Joodse volk heeft begaan. Europa weigert haar eigen wandaden te erkennen en wil ook de historische lessen niet leren. Zolang Europa de halstarrige weigering van de Palestijnen om de Joodse Staat te erkennen steunt, dan heb ik ook een boodschap voor de EU: Als nederlandse burger erken ik de EU niet als de soevereine staat! 

Donderdag 23 januari: Canadese premier: Waarom alleen maar kritiek op Israël??

De Canadese premier Stephen Harper, een trouwe bondgenoot van Israël op het internationale toneel, die enkele dagen op bezoek was in Israël, heeft zich afgelopen dinsdag afgevraagd waarom mensen blijven proberen hem selectief Israël te laten veroordelen, terwijl zijn regering met bijna elk ander land wel geschilpunten heeft. Tijdens een gezamenlijke persconferentie met premier Benjamin Netanyahu in Jeruzalem vroegen Israëlische media aan Harper waarom hij de Joodse "nederzetting activiteit" in Judea en Samaria niet openlijk had veroordeeld. "Als ik in Israël ben, vraagt men mij alleen Israël te veroordelen, als ik in de Palestijnse Autoriteit ben, wordt me gevraagd om enkel Israël te veroordelen, en in de helft van de andere plaatsen op de wereld vragen ze me om allen Israël te bekritiseren,"reageerde Harper. 

Hij vroeg zich af waarom bij zijn bezoek aan Ramallah een dag eerder niemand daar hem had gevraagd om alleen de Palestijnse Autoriteit op de korrel te nemen met kritiek over zaken zoals bestuur of mensenrechten of iets anders. Harper wees er verder op dat het officiële beleid van Canada tegen Joodse nederzettingen is, en dat hij beperkingen heeft bij het uitspreken van de geschillen van zijn regering met Israël bij een ontmoeting met Netanyahu. Maar hij ziet geen reden om daar een openbare show van te maken. Toen hij eerder op de dag de Knesset toesprak, zei Harper dat hij wist waarom in deze tijd overdreven kritiek op Israël zo populair is geworden op de wereld - het is het nieuwe toevluchtsoord voor mensen die in vorige generaties antisemieten genoemd zouden worden. "Mensen die nooit zouden zeggen dat ze Joden haten en de schuld geven voor hun eigen falen of voor de problemen op de wereld, uiten in plaats daarvan hun haat tegen Israël en geven alleen de Joodse Staat de schuld voor de problemen in het Midden-Oosten,"zei hij tot de Israëlische parlementariërs. "Dit is het gezicht van het nieuwe antisemitisme. Het richt zich tegen het Joodse volk door zich te richten tegen Israël,"aldus Harper.


Stephen Harper (links) en Benjamin Netanyahu (rechts)
Netanyahu sprak eveneens over de kwestie van de nederzettingen en herinnerde de aanwezigen er aan dat "dit conflict al een halve eeuw woedde voordat er een enkele Israëlische nederzetting of Israëlische soldaat in Judea, Samaria en Gaza was." Hij herhaalde dat het daarom verkeerd was om de aanwezigheid van Joodse gemeenschappen als de "kern van het conflict" te zien, een opmerking die de Canadese regering lijkt te begrijpen. In een toespraak die Harper afgelopen maandag in de Knesset hield, noemde hij het verhaal van Israël een groot voorbeeld voor de wereld. In tegenstelling tot wat anderen hebben gedaan, is Israël het verhaal "van een volk dat op zijn lijden heeft gereageerd door verder te gaan dan wrok, en een buitengewone samenleving heeft opgebouwd, een levendige democratie, een vrijheidslievend land met een onafhankelijke rechterlijke macht die het recht bevestigt, een innovatieve, toonaangevende 'start-up' natie." Vooral Israëls toewijding aan het leven heeft indruk gemaakt op Harper en Canada. "Jullie hebben de collectieve herinnering aan dood en vervolging gebruikt om een optimistische en toekomstgerichte samenleving op te bouwen, die zoveel waarde hecht aan het leven dat je soms duizend criminelenen terroristen vrijlaat om iemand van uw eigen volk te redden." Omdat Israël zo de grondbeginselen van zijn eigen land belichaamt, beloofde Harper dat Canada door dik en dun achter Israël zal staan. Canada's 350.000 Joden, evenals Harper en zijn vrouw zelf, zijn 'enorm trots' op de "de moed van Israël in oorlogstijd, op uw vrijgevigheid in vredestijd en op de bloei die de woestijn onder uw rentmeesterschap heeft opgeleverd." Bron: Israel Today Headlines 22-01-2014

Woensdag 22 januari: Twee militanten gedood in Gaza bij vergeldingsaanval

Bij een vergeldingsaanval van de Israëlische luchtmacht IAF in het noorden van de Gazastrook zijn woensdag twee militanten gedood bij een gerichte aanval op hun auto. De twee mensen, Ahmad al Zaarim en Mohammed al Zaarim, (oud-) leden van de Islamitische Jihad, reden in een auto in de buurt van Beit Hanoun, toen deze werd beschoten. De aanval werd uitgevoerd in samenwerking met de Israëlische geheime dienst Shin Bet. Ahmad (22) had al meerdere aanvallen op Israël gepland en was een belangrijk lid van de militaire tak van het linkse Volksfront voor de Bevrijding van Palestina. Hij wordt ook verdacht van het afschieten van raketten tijdens de begrafenis van voormalig premier Ariel Sharon. Premier Benjamin Netanyahu zei tijdens een persconferentie:"We hebben een duidelijke strategie. We voorkomen terreuraanslagen als we er tevoren informatie over verkrijgen, en we reageren met harde hand naar degenen die ons schaden. Deze strategie heeft ons een rustig jaar 2013 gegeven, het rustigste in vele jaren. Als Hamas en de terreurorganisaties deze les vergeten, zullen ze die heel snel opnieuw moeten leren." Bron: Israel Today Headlines 22-01-2014

Dinsdag 21 januari: Hamas probeert het afvuren van raketten op Israël te voorkomen

De islamitische terreurbeweging Hamas die over de Gazastrook regeert, heeft haar manschappen langs de grens met Israël gestationeerd, om te voorkomen dat terroristen van andere groeperingen raketten op Israël afvuren. Maandagavond laat waren nog drie raketten vanuit Gaza op Israël afgeschoten. Deze raketten kwamen in een open gebied terecht. Ondertussen heeft Egypte tussen Hamas en Israël bemiddeld om verdere escalatie te voorkomen. Een onbekende salafistische terreurgroep, Ansar Bayf al-Makdis, heeft op haar website in Gaza de verantwoordelijkheid voor de raketaanvallen op Israël opgeëist. De groep strijdt momenteel tegen Egypte maar zegt ook de strijd tegen Israël niet te willen opgeven. Vorige maand heeft het Egyptische leger Ibrahim Abu Atiyeh, de leider van Ansar Bayf al-Makdis, geëlimineerd. Het Egyptische leger heeft de afgelopen maanden een groot offensief tegen de terroristen in de Sinaï gestart. Bron: Nieuws-uitgelicht-infonu.nl/laatste nieuws Israël 21-01-2014

Dinsdag 21 januari: Bomaanslag in Beiroet

Vandaag is opnieuw een bomaanslag in het zuiden van Beiroet in Libanon gepleegd. Het doelwit is Hezbollah. Er zijn tot nu toe minstens vier doden en twintig gewonden gevallen. De bomaanslag vond plaats in de wijk Haret Hreik. Dit wijk werd deze maand al eerder getroffen door een bomaanslag. Toen vielen er vijf doden. Vermoedelijk zitten de radicale soennieten achter de aanslag. De soennieten die aan de kant van de Syrische rebellen staan, verzetten zich tegen de inmenging van Hezbollah in het Syrische conflict. De Libanese Sjiitische beweging Hezbollah is de bondgenoot van de Syrische president Bashar al-Assad. Bron: Nieuws-uitgelicht-infonu.nl/laatste nieuws Israël 21-01-2014

Maandag 20 januari: Marokkaanse koning vroeg Joden om regen te bidden...

Een heel opmerkelijk nieuws... Toen weerkundigen in Marokko vaststelden dat 2014 een zeer droog jaar voor het land zou worden, heeft de Marokkaanse koning Mohammed VI een beroep gedaan op de lokale islamitische en Joodse leiders om speciale gebeden om regen uit te spreken. Mohammed VI was zich er naar verluidt van bewust dat het Joodse geloof een aantal speciale gebeden heeft om de Almachtige te smeken om regen, en hij verzocht de genoemde gebeden te gebruiken ten behoeve van Marokko. Een soortgelijk verzoek werd gedaan van de lokale moslims. In antwoord hierop heeft de Raad van Joodse gemeenschappen in Marokko in een verklaring een beroep gedaan op haar leden om 'in de synagogen gebeden voor God uit te spreken om genade voor ons land en om Zijne Majesteit de Koning te helpen.' 


Mohammed VI
De landbouw is in Marokko sterk afhankelijk van de winterregens en er is dit jaar niet veel regen gevallen. Het bewind van Mohammed VI wordt gekenmerkt door warme betrekkingen tussen de overheid en de naar schatting 3.000 Joodse burgers in het land. De monarchie zou diverse objecten, behorend tot het nationale erfgoed en verband houdend met de Marokkaanse Joden, hebben gerenoveerd. Bron: Israel Today Headlines 20-01-2014

Maandag 20 januari: Barack Obama: Kans op Israëlisch-Palestijns akkoord is klein

De Amerikaanse president Barack Obama heeft erkend dat al het pendelen van zijn minister van Buitenlandse Zaken, John Kerry, waarschijnlijk geen allesomvattend Israëlisch-Palestijns vredesakkoord zal opleveren. Enkele maanden geleden, toen Kerry bijna elke twee weken de regio bezocht, had Obama duidelijk het tegendeel uitgesproken. In een interview met The New Yorker dat in november 2013 werd gepubliceerd en nu pas op het internet werd gepubliceerd, zou Obama hebben verklaard dat "in alle drie van zijn belangrijke initiatieven in de regio - betreffende Iran, Israël en de Palestijnen en Syrië - de kansen op het bereiken van definitieve verdragen minder dan vijftig procent zijn." Obama klonk verrassend somber en vertelde het magazine dat als gevolg van decennia van geïnstitutionaliseerd antisemitisme aan de Arabische kant in combinatie met een groeiend anti-Arabisch sentiment onder Israëli's als resultaat van jaren van terreuraanslagen het bereiken van een echte, duurzame vrede geen snel proces zou zijn. 


President Barack Obama
Obama hoopt tijdens zijn laatste ambstermijn een beetje ontspanning te brengen bij die haat en wantrouwen, maar hij weet dat hij niet meer kan bereiken dan 'het rotsblok een eind de heuvel op duwen en misschien stabiliseren, zodat het niet meer naar ons terug rolt.' De publicatie van Obama's opmerkingen kwam enkele dagen nadat de Israëlische minister van Defensie, Moshe Ya'alon weer Amerika en Europa bekritiseerde omdat ze de situatie in het Midden-Oosten niet echt begrijpen. "De VS en Europa maken een fout in hun vredesvoorstellen en begrijpen het Midden-Oosten en de processen die er plaatsvinden, niet,"zei Ya'alon afgelopen donderdag in het Joodse Staatsmanschap Centrum in Jeruzalem. Eerder die week meldden de Israëlische media dat Ya'alon Kerry "obsessief" en "messiaans" had genoemd in zijn benadering van het vredesproces. Hij beschuldigde de Amerikaan ervan de Nobelprijs voor de Vrede te willen winnen. Bron: Israel Today Headlines 20-01-2014

Opmerking blogger: Obama begint zich beetje eindelijk te realiseren dat vrede in het Midden-Oosten niet mogelijk is zolang de Palestijnen Israël en het Joodse volk haten. Haat staat echte vrede in de weg. Tragisch dat de Palestijnen al vele decennia lang vergiftigd zijn door haat tegen Israël. Ook hebben ze bevrijding nodig. Echte vrede kan alleen mogelijk zijn als de Palestijnen de Joden niet langer haten en ook uiteindelijk besluiten de strijdbijl te begraven. Ya'alon heeft gelijk dat Amerika en Europa het Midden-Oosten helemaal niet begrijpen. Die grootmachten zullen er nooit in slagen echte vrede te bewerkstelligen in het Midden-Oosten. Ook hebben ze totaal géén inzicht in de achtergronden van het Israëlisch-Palestijns conflict. De diepgewortelde oorzaak is eerder religieus. Bovendien woedt er achter de schermen van het conflict ook een echte strijd van geestelijke aard, zoals de Bijbel ook zegt. De geestelijke strijd is in feite de strijd tussen Jahwe, de God van Israël, en Allah, de god van de moslims. Lees ook het bericht onderaan dat haat een grote hindernis voor vrede is. Ik ben van mening dat de Nederlandse minister van Buitenlandse Zaken, Frans Timmermans, dit ook moet lezen, dan begrijpt hij misschien waarover de canadese politicus het heeft. 

Maandag 20 januari: "Palestijnse haatredes zijn grote hindernis voor vrede"

De toenemende en niet tegensproken door de Palestijnse overheid gefinancierde haatredes tegen Israël in de Palestijnse gebieden vormen een belangrijk obstakel voor de vrede, meent Irwin Cotler, een wereldbekend jurist en voormalig Canadees minister van Justitie. In een interview met The Times of Israel noemde Cotler de beteugeling van de anti-Israëlische haatredes een van de pijlers waarop het huidige vredesproces is gebaseerd. Maar in plaats van een eind te maken aan het ophitsen hebben de Palestijnen hun vijandige retoriek alleen maar opgevoerd. Cotler erkent dat ook in Israël toespraken vol haat bestaan, maar dat het verschil is dat de Palestijnen haatredes in de meeste gevallen van de regering zelf komen. In tegenstelling daarmee moedigt de Israëlische regering zelf Israëli's NIET aan om de Palestijnen te haten, en in feite handhaaft het de strikte wetten tegen ophitsen. 


Irwin Cotler
Cotler vertelde dat hij een paar jaar geleden persoonlijk met de Palestijnse leider Mahmoud Abbas had gesproken over het beëindigen van het ophitsen. Abbas leek te erkennen dat de haatredes in zijn samenleving bestaan, en beloofde om "de zaak te onderzoeken." Het is geen verrassing dat er niets van die beloften kwam. Tegelijkertijd klaagde Cotler dat Israël niet meer werk heeft gemaakt van het voortdurende Palestijnse opruien, want het leert de toekomstige generaties van de Palestijnen om Israëli's te haten, zelfs als er uiteindelijk een vredesakkoord is bereikt. Er moet ook op worden gewezen dat de Verenigde Staten en andere westerse bemiddelaars bij de vredesbesprekingen op dezelfde manier de schendingen van de Palestijnse Autoriteit op dit terrein VOLLEDIG HEBBEN GENEGEERD. Bron: Israel Today Headlines 19-01-2014

Zondag 19 januari: Arabieren dienen met trots in Israëlisch leger

Israël wordt vaak als racistisch en haatdragend tegenover Arabieren voorgesteld, zelfs binnenlands. Er zou dan ook geen sprake kunnen zijn van Arabieren die in het Israëlische leger dienen, en zeker niet van geen die er trots op zijn. Dit is echter niet het geval! De werkelijkheid is dat vele duizenden Arabieren en Arabischtaligen niet alleen Israëlisch soldaten zijn, maar ook uitgesproken voorstanders van zowel de IDF als de Joodse Staat zijn, die zij dienen. 


Mona Lisa Abdo
Een van de Facebook-pagina's die zich op de Arabieren in het Israëlische leger richt, plaatste deze week een video-interview met de jonge Mona Lisa Abdo, een jonge Israëlisch-Arabische christen die onlangs haar IDF-dienst voltooide. Deze video op Facebook is in het Arabisch. Dus de meeste van de lezers zullen het verhaal of de dialoog niet begrijpen, maar het blijft een krachtige weerlegging van allen die beweren dat Israël een racistische, apartheids- of anderzins discriminerende natie is. De Arabische tekst die op Facebook de video begeleidt, is:

"Schetsen van ons leger...Mona Lisa Abdo - Mona Lisa vertelt ons haar unieke verhaal dat onze respect en waardering verdient. De jonge Mona Lisa...dient vrijwillig in de IDF, hoewel Israëlische christenen voor de Israëlische wet niet ingeschreven staan. Mona Lisa diende zich niet alleen voor vrijwillige dienst aan, ook deed zij moeite om tot een infanterie gevechtseenheid toegevoegd te worden. Vorige week slaagde zij voor haar militaire dienst. We waarderen je, Mona Lisa! Voor ons allen ben je een rolmodel."

De video ontving talrijke reacties en opmerkingen, waarvan de meeste vijandig waren. Maar reacties waren er ook van een niet-onaanzienlijk aantal Israëlische Arabieren, die in het Hebreeuws Mona Lisa bemoedigden om geen aandacht aan de haters te besteden. Bron: Israel Today Headlines 19-01-2014

Zondag 19 januari: Minister Australië: Welke wet breekt nederzettingen?

De Australische minister van Buitenlandse Zaken, Julie Bishop, toonde deze week haar (op het internationale diplomatieke toneel zeldzamer) steun niet alleen voor Israël, maar ook voor zijn historische recht op zijn land. In een belangwekkend interview met The Times of Israel zei minister Bishop dat het verkeerd was dat de meesten in de internationale gemeenschap de Joodse nederzettingen in Judea en Samaria "illegaal" noemen. "Ik zou wel eens willen weten welke internationale wet deze 'illegaal' heeft genoemd,"zei Bishop. 


Julie Bishop
De meeste landen, waaronder de bondgenoten van Israël leiden uit de Vierde Conventie van Genève af dat Israëlische Joden niet rechtmatig op de zogenaamde Westbank komen wonen. Het desbetreffende artikel van het verdrag zegt dat een bezettende macht geen enkele van zijn burgers in bezet gebied mag vestigen. Maar in het verleden hebben talrijke juristen opgemerkt dat het twijfelachtig is of dit artikel van toepassing is op Israël om verschillende redenen:

* Ten eerste was de Westbank niet het erkende grondgebied van een enige andere natie op het
   moment dat Israël er het gezag overnam.
* Ten tweede bestaat er overweldigend historisch en archeologisch bewijs dat het gebied deel 
   uitmaakt en zelfs het centrale deel is van het voorvaderlijke vaderland van de Joden. 

Maar zelfs zonder deze argumenten wees Bishop er op dat de oorspronkelijke bedoeling van het Israëlisch-Palestijnse vredesproces niet was om de resultaten van de onderhandelingen vooraf te beoordelen, ook niet betreffende de nederzettingen. Wanneer de wereld de Joodse nederzettingen als 'illegaal' veroordeelt, is dit een grove schending van dat beginsel. Bron: Israel Today Headlines 19-01-2014 

Zondag 19 januari: Afrika flirt met Israël

"Als je terugvliegt, krijg je van mij honderdvijftig miljoen dollar." Dit aanbod deed de voormalige Libische dictator Khadaffi aan een staatshoofd uit een Afrikaans land die op weg was naar Israël. Ook de voormalige president van Egypte, Hosni Mubarak, kon er wat van. Hij bedreigde mensen die Israël wilden bezoeken. Zo werden de betrekkingen tussen Afrikaanse staten en Israël getorpedeerd. Maar sinds het uitbreken van de 'Arabische Lente' is alles anders geworden. Khadaffi is dood en Mubarak zit in de gevangenis. De afgelopen twee jaar hebben meer dan vijftig Afrikaanse staatshoofden een bezoek gebracht aan de Joodse Staat. Een hoge functionaris van het Israëlische ministerie van Buitenlandse Zaken gaf Israel Today een kijkje achter de schermen. 


Benjamin Netanyahu ontvangt een Afrikaans staatshoofd
Het was een contactpersoon van Israel Today op Buitenlandse Zaken niet toegestaan om de naam van de president te noemen, aan wie Khadaffi per satelliettelefoon zijn oneervolle aanbod deed. Maar hij wist nog niet precies wat Khadaffi had beloofd. "Die honderdvijftig miljoen dollar was bestemd voor een aanleg van een nieuw vliegveld." Maar het staatshoofd doorzag de bedoeling van Khadaffi. Na enige seconden antwoordde hij:"Nee, dank je. Ik kan niet op je voorstel ingaan en vlieg toch naar Israël." Dit is slechts een van de vele voorbeelden. Afrikaanse landen werden onder druk gezet om vooral geen diplomatieke betrekkingen met Israël aan te knopen. Khadaffi was niet de enige die zulke kunstjes uithaalde De voormalige Egyptische vredespartner van Israël werd bekend om dergelijke handelingen. Bron: Israel Today Headlines 19-01-2014

Om Sions wil zal ik niet zwijgen. God zegene u.


                                                                                                      Paul Parker


Het auteursrecht van dit artikel ligt bij de blogger en de genoemde nieuwsbronnen. Zonder toestemming van blogger Paul zijn vermenigvuldiging, eigen gebruik en publicatie in een ander blog, website of een boekvorm verboden.

Geen opmerkingen: