vrijdag 31 januari 2014

Scarlett Johansson: Nee tegen boycot Israël
Nee tegen fanatisme BDS-beweging

Velen en vooral Israël zijn bijzonder verrast door de principiële en vastberaden houding van de Hollywood-ster en actrice Scarlett Johansson tegenover de anti-Israëlische onverdraagzaamheid van de Boycot, Desinvestering en Sanctie (BDS)-beweging. De Amerikaanse actrice Scarlett Johansson heeft besloten haar functie als ambassadrice van Oxfam International na acht jaar samenwerking neer te leggen. Als reden heeft ze op:"de fundamenteel verschillende visie" op de boycot van Israël, zo liet een woordvoerder van het nieuwe uithangbord van de Israëlische firma Sodastream weten. (1) De BDS is boos dat Johansson ermee heeft ingestemd een woordvoerster te zijn van de Israëlische fabriek Sodastream die apparatuur maakt om thuis koolzuurhoudende frisdranken te maken, omdat belangrijkste fabriek van de onderneming is gevestigd in Judea en Samaria, de zogenaamde Westbank.


Een van de deelnemers aan de BDS beweging is Oxfam International, een confederatie van organisaties die een einde wil maken aan armoede en het daarmee samenhangende onrecht in de wereld. Scarlett was een van de meest herkenbare ambassadeurs van Oxfam. Maar toen schaarde de organisatie zich achter de openlijke kritiek op de actrice, omdat "ze een product ging vertegenwoordigen dat door Joodse kolonisten wordt gemaakt." (2)
Oxfam beschuldigde haar mee te werken aan de "Israëlische kolonisatie." De favoriete actrice van onder meer Woody Allen, die al jaren een militant verdedigster van de mensenrechten is, heeft in een column van de Huffington Post de beschuldigingen tegen het Israëlische merk weerlegd. (1)

BDS en Oxfam zetten een verkeerd beeld neer

In een recente verklaring aan de Huffington Post over de zaak bracht Johansson argumenten naar voren tegen het standpunt van de BDS-beweging en tegen Oxfam. Ze wees er op dat deze een verkeerd beeld hebben neergezet van Sodastream en zijn betrokkenheid met de Palestijnen. "Hoewel ik nooit heb bedoeld om het gezicht van enige sociale of politieke beweging te zijn als onderdeel van mijn verbondenheid met SodaStream, wil ik - gezien de hoeveelheid ruis rondom dit besluit - graag duidelijkheid geven,"stond in de verklaring. "Ik blijf voorstander van economische samenwerking en sociale interactie tussen een democratisch Israël en Palestina. SodaStream is een bedrijf dat niet alleen het milieu op het oog heeft, maar ook het bouwen van een brug naar vrede tussen Israël en Palestina, het ondersteunen van buren die met elkaar samenwerken, gelijk loon, gelijke voordelen en gelijke rechten ontvangen. Dat is wat er elke werkdag gebeurt in hun fabriek in Ma'ale Adumim." (2)
De hele gebeurtenis zegt veel meer over de ware bedoelingen van de BDS-beweging. Het doet er voor Oxfam en andere BDS-activisten niet toe of wat Johansson zei, waar is dat SodaStream en andere Israëlische bedrijven in de 'nederzettingen' zorgen voor een cruciale economische levensader voor de Palestijnse inwoners, waarvan de meesten dankbaar zijn voor de werkgelegenheid en enorm zouden lijden als de voorgesteld boycot werkelijk zou slagen. Tenslotte is het primaire doel van deze beweging het schaden van Israël, NIET het verbeteren van het leven van de Palestijnse Arabieren. Dat is een benadering die nooit tot een vreedzaam samenleven kan leiden. Het is verfrissend om te zien dat een lid van de sociale elite van het Westen dergelijke hypocrisie herkent en zich ervan distantieert. (2)

Boycot bevordert vrede in het Midden-Oosten niet!

Het is waar wat Scarlett Johansson zegt dat het Israëlische bedrijf SodaStream juist werkgelegenheid voor de Palestijnen heeft bevorderd. Maar het interesseert BDS en Oxfam helemaal niet. Als het Westen Israëlische producten die afkomstig zijn van Judea en Samaria, daadwerkelijk boycot, heeft dat niet alleen grote gevolgen voor Israëlische bedrijven maar ook voor duizenden Palestijnen die in de bedrijven werken. De Palestijnen zullen op straat komen te staan, als er geen werk is en de Israëlische bedrijven inkomstenverlies lijden. Dat is precies wat de BDS-beweging dolgraag wil.


De BDS-beweging bekommert zich helemaal niet om het lot van de Palestijnen zoals wel beweerd is. Het werkelijke doel van de BDS-beweging is de economie van de Joodse Staat kapot maken. Via boycot wil de beweging Israël treffen. Dat is een puur antisemitische daad. De BDS-activisten gedragen zich precies hetzelfde als de nazi's die de Joodse winkels in nazi-Duitsland boycotten. Om uw geheugen op te frissen, is er een foto onderaan geplaatst, dan ziet u het Duitstalige aanplakbord. Op het aanplakbord staat te lezen:"Koop niet bij de Joden." 


Nu wil de BDS-beweging dat we Israëlische producten bij de supermarkten als AH niet moeten gaan kopen. Dat wil zeggen: Koop Joodse producten niet! Zo laat de BDS-beweging haar ware gezicht zien! Dat is het gezicht van het antisemitisme. Bovendien bevordert boycot van Israël echte vrede in het Midden-Oosten helemaal niet! Als de Palestijnen zonder werk op straat komen te staan, zal niet alleen het vredesproces tussen Israël en de Palestijnen bemoeilijkt worden maar ook gewelddadigheden zullen aangewakkerd worden. De kans op de derde intifada is reëel groot! 

De BDS-beweging misleidt iedereen. Het ergste is dat het merendeel van de anti-Israël activisten ook misleid zijn! Die activisten die enthousiast deelnemen aan de boycotactie, zijn verschrikkelijk dom en naïef. Boycot is NIET maatschappelijk verantwoord, zoals PVDA-kamerlid Servaes beweerde. Is het soms maatschappelijk verantwoord geweest dat de nazi's de Joodse winkels gingen boycotten!? Vindt u het niet vreemd waarom activisten nog nooit tegen rekrutering van jonge zelfmoordterroristen, vooral Palestijnse kinderen, hebben geprotesteerd!?


Wie zwijgt over terroristische aanslagen op Israël, stemt in met Palestijnse zelfmoordaanslagen en boycot tegen Israël! De BDS-beweging strijdt helemaal niet voor de rechten van de Palestijnen, zoals deze wel beweert. Het werkelijke doel van de beweging is de vernietiging van Israël!

Scarlett Johansson is een hele moedige vrouw die nee kan zeggen tegen boycot van Israël. Ze verdient veel respect. Moge de Here God haar zegenen! Om Sions wil zal ik niet zwijgen. God zegene u.


                                                                                              Paul ParkerHet auteursrecht van dit artikel ligt bij de blogger. Zonder toestemming van blogger Paul zijn vermenigvuldiging, eigen gebruik en publicatie in een ander blog, website of boekvorm verboden.

Bronnen en referenties:

(1) Joods Actueel: Boycott Israël: Scarlett Johansson stopt samenwerking met Oxfam.
(2) Israel Today Headlines: Actrice Johansson: nee tegen fanatisme BDS-beweging. 31-01-2014

Geen opmerkingen: