woensdag 17 april 2013

Wist u dat...?Wist u dat...een kat elke dag het graf van haar baasje bezoekt?


Toldo
Al ruim 15 maanden heeft een kat haar overleden baasje op het kerkhof van het Italiaanse dorpje Montagnana in Toscane bezocht. En nog merkwaardiger: de poes komt nooit met lege pootjes opdraven. Telkens heeft de poes, Toldo genaamd, een geschenkje mee voor de man die haar destijds adopteerde. Dat schreef de Italiaanse krant Le Corriere Fiorentino. Blijkbaar kan Toldo de dood van baasje Renzo Lozzelli maar niet verwerken. De man overleed in september 2011 op 71 jarige leeftijd. Drie jaar eerder ontfermde hij zich over het toen nog jonge katje dat was achtergelaten aan de kant van de weg. (1)

Toldo
Toldo is haar baasje hier nog altijd erg dankbaar voor. In die mate dat ze elke dag naar zijn graf trekt. En wat meer is: telkens brengt de kat een 'cadeautje' mee dat ze achterlaat op de graftombe van Renzo. Dat kunnen papieren zakdoekjes zijn, een plastic bekertje, takjes of andere gevonden voorwerpen. De kat is intussen uitgegroeid tot de mascotte van het dorpje Montagnana. De dorpsbewoners zorgen er voor dat Toldo in alle veiligheid naar en van het kerkhof kan lopen. (1)

Wist u dat...een Afghaanse zwerfkat het leven van een Amerikaanse soldaat redde?

Nog meer kattennieuws. Dat een vriendschap tussen dier en mens inderdaad heel bijzonder en uniek is, bewijzen de Amerikaanse militair Jesse Knott en zijn Afghaanse kat Koshka. Sergeant Knott diende in Afghanistan, toen hij de ernstig verwaarloosde Koshka leerde kennen en onder zijn hoede nam. Toen twee vrienden van de militair omkwamen, was het Koshka die op zijn beurt zijn baasje Knott door de moeilijke tijd heen sleepte. Het hartverwarmende verhaal van Knott en Koshka (Russisch voor kat) verovert geleidelijk Amerika. De twee kregen in hun woonplaats Oregon eind februari de Diamond Collar Hero Award uitgereikt. Een prijs voor zowel dieren als mensen voor opmerkelijke prestaties en sindsdien zijn ze een beroemd stel. (2)


Boven en onder: Sergeant Jesse Knott en zijn
geadopteerde kat Koshka

De Amerikaanse soldaat Knott ontmoette Koshka in juni 2010, toen hij gestationeerd was in Afghanistan. Toen de sergeant zag dat het dier verwaarloosd was en mogelijk zelfs misbruik vertoonde, besloot hij de kat te adopteren. "De maat was vol toen ik hem op een dag trekkend met een been en een bloedige verwonding aan zijn pootje zag,"zei de sergeant. Eigenlijk zijn dieren verboden op de basis, maar sergeant Knott maakte ruimte voor zijn nieuwe vriend. "Kort daarna toen ik zijn wonden behandeld had, kregen we een band en ik wist dat ik over zijn veiligheid zou waken, totdat ik een manier zou vinden om hem te redden,"vertelde Knott. De rollen draaiden om toen twee bevriende strijdmakkers van Knott in december omkwamen bij een zelfmoordaanslag. "Met tranen in mijn ogen, keek hij me aan, strekte zijn pootje uit en raakte mijn lippen aan, daarna klom hij in mijn schoot en deelde het moment met me,"aldus Knott. Sindsdien beschouwt hij het diertje als familie. Zijn overtuiging om Koshka een veilig onderkomen te bieden, groeide. "Hij hielp mij door een van mijn donkerste periodes, dus nu moest ik hem uit een van zijn donkerste plekken halen." (2)Met de hulp van een lokale vertaler regelde Knott het transport voor zijn kat naar zijn woonplaats Oregon City. 3000 dollar en wat vlieguren verder woont Koshka nu gezellig en veilig bij de familie van de soldaat. "Hij was mijn redder in nood. Hij hield me in leven gedurende de tijd." (2)

Wist u dat...uw ogen veel vertellen over uw gezondheid? 

Het oog is het kostbaarste orgaan van het menselijke lichaam. Het is volkomen waar dat het oog de spiegel van de ziel is. De Bijbel heeft dikwijls over ogen. Jezus heeft ook benadrukt dat het oog van vitaal belang is voor het menselijke lichaam. "De kaars des lichaams is het oog; indien dan uw oog eenvoudig is, zo zal uw gehele lichaam verlicht wezen; Maar indien uw oog boos is, zo zal geheel uw lichaam duister zijn. Indien dan het licht, dat in u is, duisternis is, hoe groot zal de duisternis zelve zijn!" (Matthéüs 6:22 Statenvertaling). Een wetenschappelijke studie heeft aangetoond dat oogonderzoek veel (beginnende) ziektes aan het licht brengt. Een oog blijkt dus niet enkel uw venster op de wereld te zijn, maar ook een venster voor de dokter op uw gezondheid.


Een onderzoek bij muizen, mensen en overledenen bracht aan het licht dat zij die lijden of leden aan Alzheimer, hiervoor aanwijzingen vertonen achteraan hun oogbol. Artsen kunnen dus door het toepassen van enkele technieken de ziekte sneller opsporen en behandelen, wat de patiënt uiteraard ten goede komt. Wel zijn nog extra testen nodig. Deze conclusie is namelijk gebaseerd op een gemiddelde grootte van de onderzoeksgroep. Ook andere ziektes kunnen worden opgespoord bij een oogonderzoek, zoals diabetes, allergieën, leveraandoeningen, een te hoge cholesterol en kanker. Een bezoekje aan de oogarts doet dus veel meer dan enkel uw zicht verbeteren. (3)

Wist u dat...de Israëlische verkiezingen altijd op dinsdag worden gehouden? 

De verkiezingen in Israël worden inderdaad altijd op dinsdag gehouden. Alleen op yom shishi, de derde dag van de Joodse week, zei God in het scheppingsverhaal twee maal dat het goed was - eenmaal voor de regeringspartijen en eenmaal voor de oppositie. Op de verkiezingsdag wordt er niet gewerkt. Het heeft de Israëlische economie 220 miljoen euro gekost. 27 % van de Israëliërs, zoals nieuwe immigranten, heeft problemen met de Hebreeuwse taal. Voor hen is de verkiezingsformulier in zes talen geschreven. 66,6 % van de kiesgerechtigde Israëliërs heeft gestemd, dat is 1,4 procent meer dan in 2009. Van de 32 partijen die aan de Israëlische verkiezingen deelnamen, kwamen slechts twaalf boven de kiesdrempel van 2 procent. Hierdoor heeft een kwart miljoen Israëliërs gestemd op partijen die niet in het Israëlische parlement, de Knesset, vertegenwoordigd zijn. (4)


Israëlische premier Benjamin Netanyahu bezoekt de
Westelijke Muur
100.000 Israëliërs hebben het mooie weer benut voor een bezoek aan een van de Israëlische natuurparken. Tijdens de verkiezingsdag hebben veel Israëlische politici nog snel een bezoek gebracht aan de Klaagmuur om God op het laatste moment nog om een verkiezingsoverwinning te bidden. (4)

Wist u dat...SS-kopstukken Castro's soldaten trainden? 

Uit een vrijgegeven document van een inlichtingendienst blijkt dat Fidel Castro SS'ers in de arm nam om zijn soldaten te trainen voor een oorlog met de Verenigde Staten. De communistische dictator Fidel Castro van Cuba gebruikte in de jaren zestig ex-SS'ers in de strijd tegen de Verenigde Staten. Dit komt naar voren uit een tot nu toe geheim document van de BND, de Duitse buitenlandse inlichtingendienst. Fidel Castro zou in 1962 vier vroegere SS-officieren hebben verzocht zijn troepen te trainen. De Cubaanse soldaten moesten worden voorbereid op een gewapend conflict met de VS, die in oktober 1962 Cuba dreigden binnen te vallen. Volgens de BND gingen twee van hen op het aanbod in en ontvingen ze een aanzienlijk honorarium voor hun bijzondere diensten. (5)


Fidel Castro en zijn guerrillero's  
Het Cubaanse leger
Het onlangs openbaar gemaakte document vermeldt ook dat Castro via twee tussenpersonen die nauwe banden hadden met de nazi's, 4000 Belgische handwapens kocht. Hij zou minder afhankelijk van onbetrouwbare leveranciers uit de Sovjet-Unie hebben willen worden. "Het Cubaanse leger vond het blijkbaar niet erg om met nazi's in verband gebracht te worden, zolang het er maar beter van werd,"zegt Bodo Hechelhammer van de BND. (5) De sleutelfiguur van de wapenleveranties aan Fidel Castro was Otto Remer. Remer was generaal-majoor in het leger van Hitler en zat na de oorlog twee jaar vast. In 1949 richtte hij de neonazistische partij Sozialistische Reichspartei Deutschland op, die in het parlement van de Duitse staat Nedersaksen 16 zetels behaalde. In 1952 werd de partij verboden. Hierna reisde Otto Remer de wereld rond om leugens te vertellen dat de Holocaust nooit had plaatsgevonden. Hij werd regelmatig veroordeeld voor rassenhaat. In 1992 vluchtte hij naar Spanje, waar hij in 1997 overleed.  (5)

Wist u dat...in Japan Hitlerstrip eruit ligt en de Bijbel er in is? 

De Israëlische ambassadeur in Japan, Nissim Ben Shitrit, ontdekte per toeval in een boekwinkel op een metrostation in de Japanse hoofdstad Tokio een Manga-stripboek met een tekening van Adolf Hitler op de omslag. Toen de ambassadeur het nader bekeek, bleek het Hitlers standaardwerk 'Mein Kampf' in stripvorm te zijn. Vervolgens hoorde hij dat het stripboek in heel Japan een bestseller was. Shitrit liet het er niet bij zitten en zocht de uitgever en de tekenaar op. Nadat de ambassadeur vertelde wat Hitler de Joden had aangedaan, vroegen ze beiden om vergeving. Helaas was het onmogelijk om de verkochte exemplaren bij de klanten op te vragen om daarna te worden vernietigd, maar ze wilden wel iets doen om het goed te maken. De Israëlische ambassadeur stelde daarop voor om een strip te maken van de Bijbelse verhalen. (6)


 Manga stripboek Adolf Hitler
Manga Bijbelse stripverhalen
Nadat verschillende mogelijkheden werden besproken, kwamen de Israëlische ambassadeur, de uitgever en de tekenaar overeen te stoppen met de uitgave van de stripboekversie van Mein Kampf. In plaats daarvan worden geïllustreerde Bijbelverhalen uitgegeven. Afgesproken werd dat de eerste drie Japanstalige Bijbelse stripverhalen 'Genesis' (Mutiny), 'Koningen' (Melech) en 'Profeten' (Messengers) zouden worden uitgegeven. Deze stripboeken met helden uit de Bijbel verschenen zojuist voor het eerst in de Japanse boekwinkels. "Toen ik voor het eerst die illustraties van Hitler en zijn hakenkruis zag, was ik woedend. Het is onvoorstelbaar om jonge, beïnvloedbare geesten bloot te stellen aan het relaas van Hitler,"zei Nissim Ben Shitrit. "Gelukkig werd het boek ontdekt en is het niet meer te vinden in boekwinkels. Ik hoop dat de Japanse jeugd nu op zoek gaan naar de helden van de Bijbel." (7)

 
Om Sions wil zal ik niet zwijgen. God zegene u.

 
                                                                                                               Paul Parker
Het auteursrecht van dit artikel ligt bij de blogger. Zonder toestemming van blogger Paul zijn vermenigvuldiging, eigen gebruik en publicatie in een ander blog of website verboden. 

Bronnen en referenties:

(1) AD nieuws: Kat bezoekt al maanden elke dag graf van baasje. 04-01-2013
(2) AD nieuws: Afghaanse zwerfkat redt Amerikaanse soldaat. 29-03-2013
(3) Lifesyle: Ogen vertellen veel over je gezondheid.
(4) Israel Today Headlines: Likoed ondanks verlies grootste; links-rechts 60-60. 23-01-2013
(5) Historia nr. 3/2013
(6) Israel Today april 2013 nr. 71
(7) Israel Today Headlines: Japan: Hitlerstrips eruit, Bijbelstrips erin. 20-02-2013

Geen opmerkingen: