vrijdag 2 november 2012

Mitt Romney favoriet bij veel Israëli's


Romney de grote favoriet in Israël

Het verbaast ons niet dat Mitt Romney de grote favoriet bij veel Israëliërs is geworden. Want slechts enkele dagen voor de Amerikaanse kiezers naar de stembus gaan om de volgende Amerikaanse president te kiezen, hebben de Israëliërs weer luid en duidelijk laten weten dat ze liever Mitt Romney in het Witte Huis zien. Uit een onderzoek, uitgevoerd in opdracht van Israël Radio, bleek dat 45% van de Israëliërs Romney als president zou kiezen en slechts 29 % zou stemmen voor de zittende president Barack Obama. De Israëlische premier Benjamin Netanyahu zelf heeft in het openbaar geen voorkeur uitgesproken, maar de hartelijke manier waarop hij eerder dit jaar Romney in Israël ontving en de chemie tussen de twee mannen bewijst voldoende dat Netanyahu misschien nog meer dan veel van zijn landgenoten hoopt dat Romney wint. (1)


Mitt Romney en Benjamin Netanyahu kunnen goed
met elkaar opschieten
Israël zelf is een belangrijke verkiezingsonderwerp tussen Mitt Romney en Barack Obama en het kreeg een prominente plaats in de televisiedebatten. Terwijl Obama benadrukt dat hij "goed en eerlijk" is geweest voor Israël, beschuldigt Romney Obama ervan 'Israël onder de bus te gooien' bij zijn pogingen om de moslimwereld te kalmeren.

Mitt Romney (links) en Barack Obama (rechts) in het
derde en laatste debat
Bovendien heeft Romney gewaarschuwd dat als Obama wordt herkozen, Iran vrijwel zeker kernwapens zal bereiken, en dat is een ernstig boodschap die Israëliërs sterk aanspreekt. (1)

Opiniepeiling: Israëliërs steeds negatiever over Obama

Terwijl de hele wereld liefst Obama in het Witte Huis ziet zitten, denken steeds meer Israëliërs ongunstig over de zittende Amerikaanse president. Vorige maan liet een opiniepeiling in opdracht van The Jerusalem Post zien dat de Israëliërs zelfs steeds negatiever over president Barack Obama denken. 28% van de ondergevraagden vindt dat de regering Obama aan de kant van de Palestijnen en de Arabische wereld staat in hun conflict met Israël. Slechts 18% meent dat het Witte Huis achter Israël staat, terwijl 40 % het niet weet. Traditioneel meent de overgrote meerderheid van de Israëliërs dat de Amerikaanse regering achter de Joodse staat en tegenover zijn vijanden staat. The Jerusalem Post hield exact dezelfde peiling, toen Obama officieel als president aantrad in 2009. In de eerste peiling, voordat Obama echt zijn tanden zette in het Arabisch-Israëlische conflict, geloofde 31% van de Israëlische bevolking dat Obama, net als zijn voorgangers, pro-Israël zou zijn, ondanks dat de meeste Israëliërs geloofden dat hij een moslim is. (2) 

Oproep rabbijn Eliezer Melamed

De prominente rabbijn Eliezer Melamed vindt dat Amerikanen die in God geloven, op Mitt Romney zouden moeten gaan stemmen. Volgens de rabbijn is Barack Obama geen echte vriend van Israël. De rabbijn zegt dat er een grote verantwoordelijkheid rust op de schouders van de Amerikaanse burgers. Hij dringt erop aan een kandidaat te kiezen, die vindt dat heel het land Israël aan het Joodse volk toebehoort zoals God aan Abraham, Izaäk en Jakob heeft beloofd. Eén van de zonden die president Obama begaan heeft, is Israël onder druk te zetten de bouw van huizen in Judea, Samaria en Jeruzalem stop te zetten. Een ander zonde is dat Obama niets heeft gedaan om de Arabische lente, beter gezegd de islamitische winter, te beëindigen en dat de wereld nu bedreigd wordt door radicale moslims die uit zijn op de vernietiging van de Joodse staat en de westerse beschaving. (3)

Orkaan Sandy een oordeel van God?

De orkaan Sandy die sinds maandagnacht over de oostkust van de Verenigde Staten raasde, een onbeschrijfelijke ravage aanrichtte en vele levens eiste, heeft ook bij veel Joden tot reacties geleid. In het getroffen gebied van de Amerikaanse oostkust wonen veel Joden. Ynetnews komt met het merkwaardige bericht dat een in Akko woonachtige Jemenitische orthodoxe rabbijn, Amnon Yitzchak, die bekend staat om zijn anti-zionistische standpunten, verklaart dat orkaan Sandy Gods antwoord is op het anti-Israëlische beleid van president Obama. Dit bericht komt heel vreemd over, omdat de rabbijn een tegenstander is van het zionisme en hij het nu juist lijkt op te nemen voor Israël. De rabbijn vergelijkt de Verenigde Staten met Ezau. De Verenigde Staten probeert volgens de rabbijn Yitzchak Israël aan banden te leggen door de Joodse staat tegen te houden eigen geavanceerde wapens te ontwikkelen en afhankelijk te maken van Amerikaanse militaire steun. Ook tracht Amerika Israël te verhinderen Iran aan te vallen en de Gazastrook binnen te trekken om een einde te maken aan de aanhoudende raketbeschietingen. (4)


Orkaan Sandy raast over New York
Alles wijst erop dat de orkaan Sandy een waarschuwing van God aan het adres van de Verenigde Staten is. Want onlangs hadden de christelijke leiders van de Amerikaanse kerken een brief aan het Amerikaanse Congres geschreven, waarin verzocht wordt om onderzoek te stellen naar vermeende mensenrechtenschendingen van Israël en de militaire steun van de Verenigde Staten aan de Joodse Staat. De verklaring van de kerken ontlokte boze reacties van de Joodse organisaties. "De ijzige stilte van de kerken, als het gaat om anti-Judaïsme en meedogenloze aanvallen tegen de Joodse Staat vaak vanuit hun eigen gelederen, spreekt boekdelen over hun falen op te staan en de hele waarheid te spreken over wat er in het Midden-Oosten gebeurt,"zei de woordvoerder van de JCPA (Jewish Council for Public Affairs). De Joodse organisaties noemen de brief het nieuwste hoofdstuk in een nooit eindigende vijandigheid ten opzichte van Israël die verschillende grote protestantse kerken kenmerkt. (5) De brief van de christelijke kerken wordt ook gesteund door voormalige president van de Verenigde Staten, Jimmy Carter. Volgens Jimmy Carter rukt de Israëlische 'bezetting' van de 'Westbank' steeds verder op met een toename van 'illegale' Joodse nederzettingen. Hiermee komt de tweestatenoplossing en vrede tussen Israëliërs en Palestijnen in gevaar, beweert Carter. Joodse leiders van diverse organisaties hebben de Joods-Christelijke dialoog reeds verlaten uit protest tegen de misleidende en leugenachtige brief van de kerken. Ook waren de Joodse leiders niet van tevoren ingelicht door vijftien leiders van de christelijke kerken over de brief. (6) In de ogen van het Jodendom zijn christenen de geestelijke nakomelingen van Ezau (de broer van Jakob). De opmerking van Joodse rabbijnen is wel terecht, gezien het feit dat de Kerk zichzelf als 'de ware erfgenaam van Gods beloften' en 'het Nieuwe Israël' ziet. Hoewel de christenen fysiek niet afstammen van Ezau, hebben ze wel de geestelijke erfenis van Ezau, zonder dat ze zich realiseren! Gelukkig zijn er andere christenen die Israël een warm hart toedragen en de geestelijke erfenis van Ezau niet delen! Naast het christendom heeft de islam ook een geestelijke erfenis van Ezau. De natuurramp die de Amerikaanse oostkust zwaar heeft getroffen, heeft wel te maken met de anti-Israëlische houding van de christelijke kerken! 

De keuze aan de Amerikaanse kiezers

De afgelopen twee decennia's zijn de Verenigde Staten geteisterd door vele orkanen. Katrina en Sandy zijn tot nu toe de krachtigste orkanen maar ergste natuurrampen in de geschiedenis van de Verenigde Staten. Ze moeten wel in verband gebracht worden met het Israël beleid van de Verenigde Staten. De steun voor Israël van de Amerikaanse Bijbelgetrouwe christenen is onontbeerlijk en houdt de Verenigde Staten geestelijk en politiek overeind. Maar als de steun voor Israël afbrokkelt, zullen de fundamenten van de Verenigde Staten ook wankelen. De HEERE God voert momenteel een lik-op-stuk beleid tegen de Verenigde Staten. Zodra de Verenigde Staten Israël laat vallen, laat God Amerika ook vallen! Telkens als een Amerikaanse president druk op Israël uitoefent om gevaarlijke concessies te doen aan de Palestijnse terroristen, gebeurt er een ramp in de VS, merkte drs. Jan van Barneveld op. (7)

De keuze ligt aan de Amerikaanse kiezers of ze op Obama of Romney zullen stemmen. Wordt Obama herkozen, dan zullen de gevolgen voor het Amerikaanse volk niet meer te overzien zijn. Al mag de wereld Obama liefst als president zien aanblijven, lijkt het besef tot veel mensen nog niet door te dringen dat de wereld onder Obama niet echt veiliger is geworden. Wat Iran betreft, hebben sancties tot nu toe nooit echt gewerkt! Binnen enkele maanden beschikt Iran volgens welingelichte bronnen van de geheime diensten al over eigen atoombom! Obama's inbreng in de Arabische lente heeft niet echt geleid tot echte democratieën in Arabische landen, maar wel tot machtsovername van radicaal-islamitische bewegingen zoals de Moslim Broederschap die voor de invoering van de Sharia en de vestiging van het wereldKalifaat ijvert. Bovendien is niet uw zaak of de zaak van Nederland dat Obama als president moet aanblijven. Of Obama als president zal aanblijven, is een zaak van het Amerikaanse volk. De Amerikanen zullen op dinsdag 6 november beslissen wie de volgende president wordt. Bovendien beslist de HEERE God ook erover of Obama als president in de tweede termijn mag aanblijven. We moeten er rekening meehouden dat God president Obama niet echt steunt gezien de houding jegens Israël. 

UPDATE: In het dorp van Barack Obama's Keniase vader voorziet medicijnman John Dimo wie op dinsdag 6 november de Amerikaanse presidentsverkiezingen gaat winnen. Hij heeft enkele schelpen, botten en andere voorwerpen en werpt ze als dobbelstenen op de vloer van zijn hut in Kogelo. Dan wees de 105 jaar oude dorpstovenaar op een witte schelp en zei:"Obama ligt ver voor en gaat zeker winnen." Het blijkt dat Obama's familie niet alleen banden heeft met de islam, maar ook met het occultisme. Het is mogelijk dat de dorpstovenaar vervloekingen heeft uitgesproken over Obama's rivaal Mitt Romney. Een oproep voor Bijbelgetrouwe christenen die ervoor moeten bidden dat de occulte vervloekingen geen schade zullen toebrengen aan Mitt Romney en zijn familie. 

Bid voor Israël. Israël heeft echte vrienden nodig in de tijden van nood. Ik wens het volk Israël heel veel Gods zegen en kracht toe. Ook wens ik Mitt Romney en zijn familie heel veel Gods zegen en kracht toe. Om Sions wil zal ik niet zwijgen. God zegene u. 

                                                                                      Paul Parker

Het auteursrecht van dit artikel ligt bij de blogger. Zonder toestemming van blogger Paul zijn vermenigvuldiging, eigen gebruik en publicatie in een ander blog of website verboden.

Bronnen en referenties:

(1) Israel Today: Israëli's: liefst Romney in VS; Netanyahu favoriet in Israël
(2) Israel Today: Israëli's denken steeds ongunstiger over Obama
(3) Nieuws-uitgelicht-infonu.nl/laatste nieuws Israël:
(4) Nieuws-uitgelicht-infonu.nl/laatste nieuws Israël: Orkaan Sandy - twee Joodse visie
(5) Trouw: Joodse groepen in VS woedend na christelijke kritiek op steun aan Israël 24-10-2012
(6) Nieuws-uitgelicht-infonu.nl/laatste nieuws Israël: Jimmy Carter steunt kerkleiders VS 
(7) Israël onze oudere broeder. Door drs. Jan van Barneveld
(8) AD nieuws: Dorpstovenaar Kenia is zeker van overwinning Obama. 05-11-2012


Geen opmerkingen: