donderdag 24 maart 2011

Oproep overlevende Tsjernobyl: maak dat je daar wegkomt!

Natalia Manzurova

Natalia Manzurova maakte deel uit van de 'schoonmaakploeg' na de kernramp in Tsjernobyl. In april 1986 werd ze samen met dertien andere wetenschappers opgeroepen zich te melden aan de getroffen kerncentrale. Als de enige, die de straling tot nu toe overleefde, heeft ze maar één boodschap aan haar collega's in het Japanse Fukushima;"Maak dat je daar wegkomt!"

Natalia was 35 jaar, toen ze amper vier dagen na het begin van de kernramp opgeroepen werd. In totaal waren er ongeveer 800.000 mensen, die aan een zelfmoordmissie begonnen door de ravage op te ruimen. Meer dan vier jaar werkte ze in de verlaten stad Pripyat. Dat was de woonplaats van de arbeiders van de kerncentrale voor ze geëvacueerd werden. Intussen is Natalia 59 jaar en ze zet zich wereldwijd in voor de slachtoffers van straling. Ze leeft nog steeds, al beschikt ze wel over een "Tsjernobylketting," een litteken op haar keel na de verwijdering van haar schildklier. De rest van haar team is al overleden. Radioactieve straling is een stille sluipschutter en Natalia beseft als geen ander wat de overgebleven 'helden' van Fukushima te wachten staat.

"Maak dat je daar wegkomt,"is de boodschap van Natalia aan de Japanners. "Wacht niet. Red jezelf en vertrouw de regering niet, want de regering liegt. Ze willen de waarheid niet onder ogen zien, omdat de nucleaire industrie te sterk is." De Japanse overheid was tot nu toe vaak niet duidelijk in de communicatie over de kernramp. "De impact zal pas over vele jaren blijken,"zegt Natalia. "De regering vertelt niet altijd de waarheid." "De omwonenden zullen nooit naar hun huizen kunnen terugkeren,"gaat ze verder;"Hun leven zal uit twee delen bestaan. Voor en na Fukushima." In een interview met AOL News kon Natalia al voorspellen wat de overheid zou vertellen. "Ze zullen zeggen dat er niet veel straling was en dat het niet schadelijk was voor de gezondheid. Ze zullen bovendien geen compensatie krijgen voor hun verlies. Wat ze verliezen, valt het immers niet te berekenen."

"Als ze mij vandaag zouden oproepen, zou ik zeker weigeren. De opofferingen die men in Fukushima maakt, zijn te groot, aangezien in de nucleaire industrie de bazen zichzelf niet verantwoordelijk voelen voor de mensen, die de ravage moeten opruimen. Het is zoals nucleaire slavenarbeid,"weet Natalia te vertellen.

Na enkele jaren werd schildklierkanker vastgesteld, maar Natalia moest na haar operatie gewoon terugkeren. De regering had immers een wet ingesteld waardoor men 4,5 jaar moest werken waarna men met pensioen mocht gaan. Wie die termijn niet voldeed, kreeg geen compensatie te zien!"

De eerste foto's van Fukushima 5 en zie hoe de technici ondankbare en gevaarlijke werk verrichten en aan radioactieve straling blootgelegd worden! Hun opoffering zal hun leven uiteindelijk gaan kosten!


De situatie in Fukushima blijkt veel ernstiger te zijn. Laat de oproep van Natalia Manzurova een waarschuwing zijn voor de Nederlandse regering, de directie van de kerncentral Borselle en het bedrijfsleven. De veiligheid van de kerncentrale Borselle is niet 100% waterdicht, mocht Nederland getroffen worden door een natuurramp als watervloed en aardbeving. De verwoestende gevolgen van de kernramp in Nederland zijn niet te overzien!! Laten we bidden voor onze regering, opdat de veiligheid van de kerncentrale Borselle onder de loep genomen zal worden en alles opnieuw bekeken moet worden. Bid ook dat de Here ons bewaart voor de gevolgen van de radioactieve straling. Wij, wedergeboren Christenen, hoeven niet bang te zijn wat ons zal overkomen.

"En gij, mensenkind, wees niet bevreesd voor hen noch voor hun woorden, al groeien er netels en doornen bij u en al woont gij bij schorpioenen; wees niet bevreesd voor hun woorden noch beangst voor hun blik,.." Ezechiël 2:6

"Zie, Ik heb u macht gegeven om op slangen en schorpioenen te treden en tegen de gehele legermacht van de vijand; en niets zal u enig kwaad doen." Lucas 10:19

Laten Gods woorden een bemoediging voor u zijn! Alleen God kan de radioactieve straling onschadelijk maken, als we Hem erom vragen en smeken. Voor mensen, die God niet kennen, zal er alleen radeloosheid en angst zijn. Tragisch genoeg.

God zegene u. Om Sions wil zal ik niet zwijgen.

                                                                               Paul


Bron; AD
         AOL News
         diverse media2 opmerkingen:

Horus zei

Hey Paul,

weer een prachtige topic, goed geschreven, en hopelijk zal dit advies van deze vrouw ook tot bij de inwoners in Japan geraken in het getroffen gebied.

Mvg

Horus

10k1ngs zei

Mooi dat ze in ieder geval zelf heeft overleefd..