donderdag 24 maart 2011

Voetballer Lex Immers koopt strafklacht af als hij een geldbedrag doneert aan de nabestaanden van het Joodse gezin Fogel

Lex Immers
Federatief Joods Nederland (FJN) wil afzien van een strafklacht tegen Lex Immers, als hij een geldbedrag doneert aan de nabestaanden van het Joodse gezin Fogel, dat onlangs in Israël werd vermoord door de Palestijnse terroristen. De organisatie had het openbaar ministerie in Den Haag eerder deze week gevraagd de voetballer te vervolgen voor zijn antisemitische uitspraak 'we gaan op Jodenjacht', bij het vieren van de 3-2 zege op Ajax afgelopen zondag. Daarnaast moet ook de trainer John van den Brom, die zich niet van het gebeuren gedistantieerd had en niet ingreep, eveneens een geldbedrag ter beschikking stellen aan de kinderen, die de slachting overleefden.

Inmiddels heeft de aanklager betaald voetbal van de KNVB Immers een beschikkingsvoorstel gedaan van vijf wedstrijden schorsing, waarvan één voorwaardelijk. John van den Brom mag wat de aanklager betreft één duel niet bij zijn ploeg zijn.

"De Palestijn die de familie Fogel heeft aangeslacht, was op Jodenjacht. Wij hebben gisteren bij de KNVB erop aangedrongen Immers de boete, die hij eventueel opgelegd krijgt, te laten storten op de bankrekening van drie kinderen van het gezin, die het drama hebben overleefd. Dan overwegen wij onze klacht bij het OM in te trekken,"zegt Victor Loonstein van het FJN. "Het excuus dat Immers inmiddels heeft gemaakt, is een mooi gebaar, met deze donatie kan hij ook laten zien dat hij het echt meent."

Bron; de Telegraaf

Laat dit een les zijn voor de voetballer Lex Immers, die tijdens het feestvieren een antisemitische uitlating deed. Hopelijk zal dit ook een duidelijk signaal zijn aan anderen, die geneigd zijn zulke ontoelaatbare uitlatingen te doen. Anti-semitisme is een eeuwenoude ziekte dat met tak en wortel uitgeroeid moet worden. Zo niet, dan blijft het als een vloek op de mensheid rusten. God waarschuwt in Genesis 12:3 ernstig dat wie het Joodse volk vervloekt, zal ook vervloekt worden. Laten we Israël zegenen opdat wij ook gezegend zullen worden.

God zegene u. Om Sions wil zal ik niet zwijgen.

                                                                              Paul 

1 opmerking:

Anoniem zei

Gister nog gezellig naar Ajax gekeken en geluisterd, jode jode werd door 45000 man gezongen. En nu gaan we nog wat doen of pakken jullie alleen Den Haag aan.