woensdag 16 maart 2011

Khadaffi en de hypocrisie van de wereldleiders

Muammar Mohammed Khadaffi

In Libië woedt de strijd tussen het aan Khadaffi loyaal leger en de opstandelingen voort. Het leger heeft een tegenoffensief ingezet en boekt aantal successen, terwijl de slecht bewapende opstandelingen terreinen verliezen en zich teruggetrokken hebben. Echter kan het niet bevestigd worden, want de beide kampen hebben successen geclaimd. Terwijl het leger verder oprukt, slaan zeer veel mensen op de vlucht. Er stromen nieuwe vluchtelingen in de Italiaanse kustplaats Lampedusa. Nederland stuurt grensbewakers om de Italianen te helpen met het opvangen van de Libische vluchtelingen.  En de roep om no-flyzone wordt steeds groter. Ook de opstandelingen vragen om no-flyzone. De EU en de veiligheidsraad van de VN aarzelen nog steeds wegens politieke getouwtrek en besluiteloosheid. Sommige wereldleiders, die goed bevriend met Khadaffi zijn, durven zich niet openlijk voor no-flyzone uit te spreken. Hun hele gedoe bevestigt hun hypocrisie. Nu we het over Khadaffi en de hypocrisie van de wereldleiders hebben, heeft Here Jezus het ook over de koningen en machthebbers, die macht uitoefenen.

"De koningen der volken voeren heerschappij over hen en hun machthebbers worden weldoeners genoemd." Lucas 22:25

De discipelen begrepen waarover Jezus het gehad had en wat Hij precies bedoeld had. Ja, sommige machthebbers, die tegenwoordig politici genoemd worden, presidenten en absolute monarchen worden inderdaad weldoeners genoemd. Toen Libië lid van de VN Raad voor de Mensenrechten werd, spraken aantal Arabische landen lovende woorden uit over deze diktatoriaal geregeerde land. Het tot de Raad voor de Mensenrechten toelaten van Libië bewees de hypocrisie van de wereld en was inderdaad een aanfluiting voor de VN geweest. Het tastte de geloofwaardigheid van de VN, die vaak partijdig en omstreden is, aan. Voor sommige mensen is het onbegrijpelijk waarom Libië zitting in de Commissie voor de Mensenrechten mocht nemen, terwijl de mensenrechten in deze land met de voet getreden worden en het Libische volk al 40 jaar lang onderdrukt wordt. Dat Libië lid van de Raad voor de Mensenrechten werd, was politiek gemotiveerd. De Arabische landen gebruiken de Raad voor de Mensenrechten echter om Israël te demoniseren en in diskrediet te willen brengen, terwijl Israël als het enige land in het Midden-Oosten democratie en vrijheid hoog in het vaandel houdt en de Joden en de Arabieren gelijke rechten hebben. Als u echter niet wilt geloven dat Israël een democratisch staat is, moet u allereerst een Israëlisch postzegel goed bekijken en dan zult u wel ontdekken dat er twee talen op de postzegel staan; Arabisch en Hebreeuws. Het feit dat de Arabieren als afgevaardigden in de Knesset, het Israëlische parlement, zitting mogen nemen, zal u ook ervan overtuigen. Ook worden de Arabieren als gelijkwaardige burgers in Israël behandeld en ze hebben ook recht op het Israëlische staatsburgerschap! En de Joden zijn nooit als gelijkwaardige burgers in veel Arabische landen  behandeld. Het is een harde realiteit dat we onder eigen ogen moeten zien.

De dolle hond van het Midden-Oosten

De vroegere president van de Verenigde Staten, Ronald Reagan, was de enige die zeer ondubbelzinnig een uitspraak deed, toen hij Khadaffi "de dolle hond van het Midden-Oosten" zeer terecht genoemd had. Zo oprecht zijn de andere wereldleiders helemaal niet. In hoop niet gebeten te worden en met hondsdolheid besmet te zijn hebben de wereldleiders een hele grote kluif voor de muil van de dolle hond Khadaffi geworpen. Ja, en ze hebben hem als hun schoothondje gekoesterd en geaaid. Het is niet moeilijk om drie keer te raden. Alles draait om oliepolitiek. Immers heeft Libië de grote olievoorraden van het Afrikaanse continent. Voor Europa was Libië na Saoedi-Arabië de belangrijkste olieleverancier geworden. De EU en de rest van de wereld vergaten spoedig wat Khadaffi allemaal op z'n kerfstok had. Men dacht dat alles vergeven en vergeten was, en beschouwde khadaffi niet langer als een paria. Nu zien ze met diepe schaamte wat er momenteel in Libië gebeurd is en hoe Khadaffi wel tot alles in staat bleek te zijn, toen hij zijn eigen mensen liet doodschieten.
Maar wie is de dolle hond, zoals Ronald Reagan hem noemde, nou eigenlijk?
Geboren en getogen in Libië stamt Khadaffi uit een familie van nomadische Bedoeïenen. Van 1956 tot 1961 bezocht hij een koranschool in Fezzan. Hij studeerde geschiedenis en zat enige tijd in de militaire academie van Benghazi, waar hij zich aansloot bij de Vrije Officieren voor Eenheid en Socialisme, een organisatie van pro-nasseristische en antimonarchistische officieren. Op 1 september 1969 pleegde de Vrije Officieren voor Eenheid en Socialisme een staatsgreep. Koning Idris I werd van de troon gestoten en de Libische Arabische Republiek werd uitgeroepen. Op 8 september 1969 werd Khadaffi tot voorzitter van de Revolutionaire Commandoraad benoemd, waarna een felle machtstrijd uitbrak. Nadat hij na de machtsstrijd de overwinning wist te behalen, werd hij de onbetwiste leider van Libië. Khadaffi had in de loop van jaren een merkwaardig filosofie ontwikkeld, die hij het Arabische Socialisme en Islamitisch Socialisme noemde. Deze heette ook wel de theorie van de drie cirkels, namelijk de Arabische, de islamitische en de Afrikaanse wereld. In alle drie zou Libië een leidende rol toekomen. Khadaffi introduceerde zijn leer in zijn Groene Boekje waarin islam en socialisme gecombineerd moesten worden. Het zogenaamde Groene Boekje doet ons wel denken aan het Rode Boekje van Mao Tse-toeng, de wijlen communistische leider van China. Het Rode Boekje was het bijbeltje van de Chinese communisten en Westerse linksprogressieven van de babyboomgeneratie uit de jaren zestig. Zie de onderstaande foto die de overeenkomst tussen het Groene Boekje en het Rode Boekje vertoont;



Kennelijk had Mao's Rode Boekje Khadaffi geinspireerd dat hij besloot zijn Groene Boekje als de 'bijbel voor het Libische volk' te presenteren. Mao en khadaffi hebben met aantal dingen heel gemeen; Beiden zijn dictators, socialisten en nationalisten. Khadaffi streefde naar een strikte naleving van de Sharia, de islamitische wetgeving, anderzijds legde hij nadruk op een socialistische samenleving  waarin iedereen gelijk moet zijn en waar de staat haar controle over de economie uitoefent. Direkt nadat Khadaffi en de Revolutionaire Commandoraad de macht gegrepen hadden, werden de westerse invloeden in Libië teruggedrongen en alcoholconsumptie werd verboden. Dit verbod ging zover dat de regering het nuttigen van alcohol in buitenlandse ambassades eveneens verbood. In 1971 werd de Arabische Socialistische Unie opgericht, een organisatie die Khadaffi's ideeën verkondigt en als de enige politieke vertegenwoordiging in Libië aktief is. Hoewel Khadaffi sterke nadruk op de islamitische identiteit van het land legde, streefde hij ook naar panarabisme, wat in die dagen bijzonder populair was. Geinspireerd door Gamal Nasser, de Egyptische president, die een groot voorstander was van Arabische eenheid, droomde Khadaffi van een groot-Arabische staat. In 1972 werd er een "Federatie van Arabische Republieken" opgericht. Deze federatie bestond uit Libië, Egypte en Syrië. Al spoedig was deze federatie ter ziele gegaan vanwege de vraag wie de leider van deze federatie zou moeten zijn. Na het mislukken van de eerste poging ging Libië een federatie aan met het Tunesië van Habib Bourguiba, de voorganger van de vorige maand afgezette president Zine Ben Ali. Ook was het aangaan van deze nieuwe federatie tot mislukking gedoemd, want er onstonden enorme wrijvingen tussen Khadaffi en Bourguiba. Alleen de Oegandese dictator Idi Amin kon wegens zijn anti-westerse en anti-imperialistische houding en islamitische achtergrond op Khadaffi's steun rekenen.

Khadaffi zag zichzelf niet alleen als grote leider van Libië, maar beschouwt zichzelf ook als leider van de gehele Arabische wereld. In de jaren 70 en 80 gaf Khadaffi openlijke steun aan terroristische organisaties als de PLO en het IRA. En hij financiërde en voorzag de PLO van wapens en trainingskampen. De spanningen tussen Libië en Egypte ontstonden, toen de Egyptische president Sadat in 1979 een vredesverdrag met Israël had gesloten. Khadaffi en Sadat werden vanaf dat moment aartsvijanden. Ook werden de diplomatieke betrekkingen tussen twee landen verbroken. Khadaffi gaf zijn steun aan de extreem-linkse en de fundamentalistische oppositie in Egypte. Ook zocht hij hulp bij de Sovjet-Unie. Vanaf 1979 leverde Rusland de toen supermoderne MiG-25 vliegtuigen aan Libië. Khadaffi speelde een grote rol in het internationale terrorisme. Zo werd zijn naam reeds in 1972 in verband gebracht met de Palestijnse terreurgroepering Zwarte September, die tijdens de Olympische Spelen in München een waar bloedbad aangericht had en elf Israëlische sporters werden op 'n koelbloedige manier om het leven gebracht. Ook werd Khadaffi in verband gebracht met aanslagen op vliegtuigen en op vliegvelden in Wenen en Rome (1985). Hij werd door de Verenigde Staten verantwoordelijk gehouden voor de bomaanslag op een West-Berlijnse discotheek in 1986, waarbij drie bezoekers omkwamen en 200 gewonden vielen. Niet voor niets had de Amerikaanse president Ronald Reagan de Libische dictator als een "dolle hond" betiteld! Op 14 en 15 april 1986 bombardeerden Britse en Amerikaanse gevechtsvliegtuigen vermeende terroristische bases in Tripoli en Benghazi. Hierbij vielen 37 doden, waaronder een dochtertje van Khadaffi. Na de Amerikaanse bombardementen hield khadaffi zich gedeisd. Echter werd er op 21 december 1988 een terroristische aanslag op een vliegtuig, Boeing 747 van de Amerikaanse luchtvaartmaatschappij Pan Am, die op dat moment op tien kilometer hoogte vloog, explodeerde en neerstortte op het Schotse plaatsje Lockerbie. Alle 259 inzittenden (243 passagiers en 16 bemaningsleden) en 11 bewoners van Lockerbie kwamen om het leven. Na een uitgebreid onderzoek gingen de Amerikanen en de Britten Khadaffi verdenken van zijn betrokkenheid bij de aanslag op het vliegtuig. In November 1991 had de Schotse justitie de arrestatie van twee Libische geheime agenten, Abdel Basset Ali Mohammed al-Megrahi en Al-Amin Khalifa Fhima, die verdacht werden de bomkoffer in Frankfurt aan bood van de Boeing 747 gesmokkeld te hebben. Ook rees het vemoeden dat Khadaffi opdracht tot de aanslag had gegeven om de dood van zijn dochtertje, die tijdens het Amerikaanse bombardement om het leven kwam, te wreken.

Wrakstukken van Boeing 747 in Lockerbie

Libië weigerde aanvankelijk twee verdachten aan Schotland uit te leveren. Die halstarrige houding werd in 1992 veroordeeld door de Veiligheidsraad van de VN en wapen-en luchtvaartembargo werd ingesteld. Later werd het embargo uitgebreid met een verbod op de levering van onderdelen voor de oliewinning. Ook werden Libische banktegoeden bevroren. Na veel diplomatieke geharrewar werd in 1998 een overeenkomst bereikt: Libië zou de verdachten uitleveren, op voorwaarde dat de rechtszaak naar Schots recht op een neutraal terrein zou plaatsvinden. Nederland had een terrein bij het Kamp van Zeist, Soesterberg, daartoe beschikbaar gesteld. De overeenkomst leidde tot opschorting van de VN-sancties. Op 5 april 1999 kwamen de Libische verdachten in Nederland aan en de rechtszaak kon op 3 mei 2000 gehouden worden. Op 31 januari 2001 werd al-Megrahi tot levenslange gevangenisstraf veroordeeld en naar een gevangenis in Schotland overgebracht. En de mede-verdachte Khalifa Fhimah werd echter vrijgesproken. Al-Megrahi ging in de gevangenis in Schotland tegen zijn veroordeling aantekenen en pleitte zichzelf onschuldig. Maar zonder resultaat. In augustus 2003 had de Libische regering haar verantwoordelijkheid voor de aanslag op zich genomen en was bereid een forse schadevergoeding aan de nabestaanden te betalen. Zo wist Khadaffi zijn imago met succes op te poetsen. Echter verklaarde de inmiddels naar de oppositie overgelopen Libische minister van Justitie, Mustafa Abdel-Jalil, tijdens  de protesten in Libië in 2011 dat Khadaffi wel opdracht had gegeven tot de aanslag.

Een schandaal in Groot-Brittannië zorgde wel voor enorme opschudding, toen Abdel Basset al-Megrahi op 20 augustus 2009 vrijgelaten, omdat hij in een 'terminale fase van prostaatkanker' zou verkeren en nog slechts drie maanden te leven heeft. De vrijlating van Al-Megrahi leidde tot emotionele reacties van de nabestaanden en het Witte Huis verklaarde de vrijlating te betreuren. Al-Megrahi keerde dezelfde dag naar Libië terug, waar hij als een held warm onthaald werd. Ook hield hij zijn onschuld vol en beweerde van plan zijn memoires te gaan schrijven. Later bleek het dat Al-Megrahi nog wel 10 jaar zou kunnen leven! De zaak kwam naar buiten, toen het bleek dat een arts onder druk van Libië een valse diagnose van spoedig overlijden had gesteld. Korte tijd later verschenen er ook berichten dat het olieconcern BP hand had gehad in het beïnvloeden van de diagnose, met het oog op concessies voor olieboringen voor de kust van Libië.

De excentrieke levensstijl van Khadaffi
Dictators als Adolf Hitler, Jozef Stalin, Mao Tse-toeng, Benito Mussolini en Nicolai Ceausescu hadden wel eigenaardige trekjes gehouden. Van Mao was het bekend dat hij een ketting-roker was geweest en zijn tanden er zwart uitzagen. En hij nam nooit een bad. Nicolai Ceausescu liet een oude historische stadsgedeelte van Boekarest afbreken en een reusachtige paleis voor zichzelf bouwen. Erg preuts was Adolf Hitler, toen hij het verschrikkelijk vond als hij zich moest uitkleden bij een medisch onderzoek. Hij wilde niet naakt of half ontkleed gezien worden. Zelfs zijn kamerdienaar, die al jaren bij hem in dienst was, mocht alleen binnenkomen, als hij was aangekleed. Alle dictators uit alle tijden hebben met één ding heel gemeen; allen zijn ijdel en lijden aan grootheidswaanzin. Het overkomt Muammar Khadaffi ook! Khadaffi liet zich graag omringen met mooie vrouwen. De vrouwelijke lijfwacht was zijn enige gezelschap. Ook werd Khadaffi vergezeld door een Oekraïenese verpleegster, Galyna Kolotnytska genaamd. Tijdens de opstand in Libië sloeg de blonde verpleegster op de vlucht en liet zijn minnaar in de steek.

Achter Khadaffi (in witte pak) lopen twee
vrouwelijke lijfwachten.

Silvio Berlusconi, Muammar Khadaffi en zijn vrouwelijke lijfwacht
Hoe excentriek en flamboyant is Khadaffi wel, toen hij extravagante gewaden draagt. Dikwijls verandert Khadaffi zijn kleding. De Israëlische president Shimon Peres nam geen blad voor de mond en meende dat Khadaffi beter voor het modehuis van Dior kon gaan werken, sinds de topontwerper John Galliano werd ontslagen voor antisemitische uitlatingen. "Wie heeft Khadaffi nog nodig?? Ik denk dat hij voor Dior moet gaan werken. Hij verandert dagelijks zijn kleding, investeert duizenden dollars in vreemde hoeden, in waardeloze vodden van kleren, verspeelt zijn geld... Wie heeft hem nodig? Vertel het me, en voor wat,"dreef Peres de spot. Enkele weken tijdens een bezoek aan Spanje wond Peres geen doekjes om en deed een krasse maar terechte uitspraak;"Khadaffi zorgt enkel voor zichzelf en niet voor zijn volk. Je kunt het aan zijn uitrusting aflezen hoeveel hij aandacht aan zijn kleding besteedt eerder dan aan de mensen!" Wanneer Khadaffi op bezoek bij staatshoofden van bevriende landen gaat, gedraagt hij zich als een filmster alsof hij een Hollywoodster is.

Khadaffi over Israël en de islamisering in Europa

Over Israël had Khadaffi een uitspraak. "Oost-Jeruzalem is een integraal onderdeel van de bezette Palestijnse gebieden van 1967. Alle procedures die de bezettende Israëlische autoriteiten uitvoeren, zijn daarom illegaal en verandert niets aan zoveel de legale status van de nog steeds bezette stad als de politieke status als hoofdstad van Palestina." Tijdens het staatsbezoek in Timboektoe, de hoofdstad van Mali, hield Khadaffi een toespraak op 10 april 2006 op Al-Jazeera TV en zei letterlijk over de islamisering in Europa;"Wij hebben al 50 miljoen moslims in Europa. Er zijn duidelijke tekenen dat Allah de moslims de overwinning zal schenken over Europa - zonder zwaard, zonder geweren en zonder verovering. De 50 miljoen moslims zullen dit werelddeel in een moslimcontinent veranderen. Wanneer Turkije tot de EU wordt toegelaten, zullen er nog eens 50 miljoen bijkomen. Albanië met een moslimmeerderheid en Bosnië, waarvan de helft van de bevolking uit moslims bestaat, kloppen ook aan de deur van Europa. Europa bevindt zich in een netelige situatie gemanouvreerd. Zij zullen op den duur akkoord moeten gaan geheel islamitisch te worden of anders de oorlog aan de islam te verklaren." En hij verklaarde ook dat de islam binnen enkele tientallen jaren geheel Europa zal overnemen. Ook vindt Khadaffi dat de koran de Bijbel moet gaan vervangen, want "het Oude Testament en het Nieuwe Testament hebben geen enkele waarde." In februari 2010 liep de ruzie tussen Khadaffi en de Zwitserse autoriteiten zo hoog op, toen de bouw van minaretten in Zwitserland wegens een Zwitsers referendum op een democratische wijze verboden werd.

De hypocriete houding van de wereldleiders

Jarenlang was Khadaffi een paria in de ogen van de wereld geweest. Vanaf eind jaren 90 sloeg hij een 'gematigde koers' in. Als een roofzuchtige wolf vermomde hij zich en trok schaapskleren aan. De media berichtte dat Khadaffi naar een vreedzaam wereld gestreeft had. Hij was ook de man, die voor de Afrikaanse eenheid gepleit had en het initiatief voor de totstandkoming van de Afrikaanse Unie nam, en stak veel geld in de ontwikkeling van de Afrikaanse landen. Na de aanslag op Twin Towers in New York op 11 september 2001 was Khadafffi de eerste Arabische leider, die een 'scherpe afkeuring' uitsprak en tevens Al Qaida afwees! In 2002 bood hij z'n excuses aan voor de Lockerbie-aanslag en bood hij grote sommen geld aan de nabestaanden aan ter compensatie. Eind 2003 ging Khadaffi akkoord om zijn atoomwapenprogramma stop te zetten en zijn nucleaire wapenonderdelen te ontmantelen. De hele wereld was erin getrapt! In 2004 bracht Khadaffi het staatsbezoek aan België en werd met grote eer ontvangen door de Belgische premier Guy Verhofstadt. In maart 2004 bezocht de Britse premier Tony Blair als eerste Westerse regeringsleider Libië en had een hartelijke gesprek met Khadaffi gevoerd. Tony Blair prees Khadaffi als een 'man met persoonlijkheid' en een 'partner in de bestrijding van het terrorisme'! Khadaffi een partner in de bestrijding van het terrorisme? Hoe kan Khadaffi, een bloeddorstig terrorist en wrede tiran die zijn eigen volk met de harde hand regeert en al het onschuldige bloed vergoten heeft, een partner van de bestrijding van het terrorisme zijn, terwijl hij het bevel aan het leger geeft de opstandelingen met tak en wortel uit te roeien en zijn eigen mensen dood te schieten!? Khadaffi wordt als een 'weldoener' door menigte wereldleiders hemelhoog geprezen en bejubeld, precies zoals Here Jezus erover sprak!! De wereldleiders hebben helemaal geen moeite meer met Khadaffi om te gaan en vergeten de mensenrechten, die in Libië met voeten vertrapt zijn. Ook hebben ze helemaal geen moeite met het anti-Israël beleid van Khadaffi. Ze waren bereid wapens aan Libië te leveren, zodat deze Westerse geavanceerde wapens tegen Israël ingezet kunnen worden. Nu worden dezelfde wapens ingezet om de opstand van het Libische volk neer te slaan. Het bewijs ervan is dat het aan Khadafffi getrouwe leger over goede uitrusting en geavanceerde wapens beschikt heeft, terwijl de opstandelingen slecht bewapend, slecht uitgerust en onervaren zijn. Ook beschikken de opstandelingen niet over militaire ervaringen en middelen. Slechts een handjevol soldaten, die overgelopen zijn, kunnen de opstandelingen in hun ongelijke strijd tegen het leger alleen helpen. En wat doen de wereldleiders? Ze discussiëren eindeloos over het instellen van no-flyzone en laten het Libische volk in de steek. Ook de opstandelingen voelen zich aan dat ze door het Westen in de steek zijn gelaten. Als u de foto's ziet hoe wereldleiders de handen van Khadaffi geschud hebben, moet u wel haast kotsmisselijk zijn. En u vraagt uzelf uiteraard af of de democratisch gekozen regeringsleiders en volksvertegenwoordigers eerlijk, onbaatzuchtig en oprecht zijn. Helaas bewijzen de foto's het tegendeel hoe hypocriet, dubbelhartig en huichelachtig de wereldleiders zijn!! Het is ons volkomen duidelijk dat sommige wereldleiders banden met de onderwereld hebben.
Nelson Mandela en Muammar Khadaffi
Muammar Khadaffi en Hugo Chavéz
Silvio Berlusconi en Muammar Khadaffi
Rodirquez Zapatero en Muammar Khadaffi
 Muammar Khadaffi en Zine Ben Ali
Vladimir Poetin en Muammar Khadaffi
Yasser Arafat en Muammar Khadaffi; twee roverhoofdmannen
omhelzen elkaar en 'delen de buit'
Nicolas Sarkozy en Muammar Khadaffi
Ban Ki Moon en Muammar Khadaffi
Van links naar rechts; Nicolas Sarkozy, Dimitri Medvedev,
Barack Obama, Ban Ki Moon en Muammar Khadaffi.
Een gezellige familiereunie!


Een spotprent is veelzeggend!!


Door het schudden van de hand van Khadaffi maken heel veel wereldleiders zich medeschuldig aan de onderdrukking van het Libische volk, het schenden van de mensenrechten en het in stand houden van de vijandelijkheden jegens Israël!! Echter waarschuwt de Bijbel ernstig dat niet alleen de volken maar ook de wereldleiders geoordeeld zullen worden wegens hun daden.

Wanneer Here Jezus in Zijn heerlijkheid wederkomt, zal Hij op Zijn oordeelstroon gaan zitten en alle engelen uitzenden om de volken voor Hem te verzamelen. En de verzamelde volken zullen van elkaar gescheiden zijn, zoals de herder de schapen scheidt van de bokken. En Here Jezus zal de schapen aan Zijn rechterhand zetten en de bokken aan Zijn linkerhand. Tot de schapen zal de grote Koning zeggen;"Weest gezegend, gij gezegenden mijn Vaders. Komt binnen en beërft het hemelse Koninkrijk dat voor u gereedgehouden is vanaf de eeuwigheid. Want Ik heb honger geleden en gij hebt Mij te eten gegeven, Ik heb dorst geleden en gij hebt Mij te drinken gegeven, Ik ben een vreemdeling geweest en gij hebt Mij gehuisvest, naakt en gij hebt Mij gekleed, ziek en gij hebt Mij bezocht; Ik ben in de gevangenis gezeten en gij zijt tot Mij gekomen."
Maar tot de bokken, die aan Zijn linkerhand staan, zal de grote Koning Jezus zeggen;

"Gaat weg van Mij, gij vervloekten, naar het eeuwige vuur, dat voor de duivel en zijn engelen bereid is. Want Ik heb honger geleden en gij hebt Mij niet te eten gegeven, Ik heb dorst geleden en gij hebt Mij niet te drinken gegeven; Ik ben een vreemdeling geweest en gij hebt Mij niet gehuisvest, naakt en gij hebt mij niet aangekleed, ziek en in de gevangenis en gij hebt Mij niet bezocht. Dan zullen ook zij Hem antwoorden en zeggen: Here, wanneer hebben wij U hongerig gezien, of dorstig, of als vreemdeling, of naakt of ziek, of in de gevangenis, en hebben wij U niet gediend? Dan zal Hij hun antwoorden en zeggen: Voorwaar, Ik zeg u, in zoverre gij dit aan één van deze minsten niet gedaan hebt, hebt gij het ook aan Mij niet gedaan. En dezen zullen heengaan naar de eeuwige straf, maar de rechtvaardigen naar het eeuwige leven." Matthéüs 25:41-46

(lees Matthéüs 25:31-46 uitgebreid over het oordeel van de Zoon des mensen)

Volkomen en duidelijk. Jezus bedoelt dat de wereldleiders niets hebben ingespannen om politieke gevangenen vrij te krijgen, voedsel, drinkwater en kleding aan de ontheemden en daklozen te geven en medicijnen aan de zieken gratis te verstrekken. Ook hebben zij geen hulp verlenen aan de verdrukten, hongerigen, vluchtelingen en vreemdelingen. Ook ondernemen zij niets tegen de zware christenvervolgingen in China, Noord-Korea en Arabische landen. In Nederland mogen de moslims moskeeën bouwen, terwijl de bouw van kerken in de moslimlanden niet toegelaten is. Nu u begrijpt waarom de wereldleiders helemaal niets ingespannen hebben de politieke gevangenen in Libië en andere diktatoriaal geregeerde landen vrij te krijgen dan alleen maar Khadaffi omhelzen, zijn handen geschud en gezellig met hem gepraat hebben. Ook geven ze wapens aan Khadaffi in ruil voor olie en andere grondstoffen!! Voor hen is handel zo belangrijk dan een mensenleven!! Zo worden de diktaturen in stand gehouden door de Westerse regeringen, zoals het heel vaker gebleken is!! Vroeger hielden de Verenigde Staten rechtse diktaturen in Zuid-Amerika in stand, waar de mensenrechten op grote schaal geschonden werden. En de communistische diktaturen in de Sovjet-Unie en de Oost-Europese landen werden vroeger in stand gehouden door socialistische regeringen, linkse pressiegroepen en vredesbewegingen. En de Arabische diktaturen worden in stand gehouden door het importeren van olie en islam! Zo zit de wereld in elkaar!

Laten we ons ernstig gaan bezinnen en gebed houden voor onze regering, opdat onze regering in de toekomst géén zaken mag doen met diktators als khadaffi en landen, waar de mensenrechten geschonden worden!!


 "Ik vermaan u dan allereerst smekingen, gebeden, voorbeden en dankzeggingen te doen voor alle mensen, voor koningen en alle hooggeplaatsten, opdat wij een stil en rustig leven mogen leiden in alle godsvrucht en waardigheid." II Timótheüs 2:1-2

God zegene u. Shalom!

                                                            Paul



Bron; Wikipedia, de Vlaamse vrienden van Israël, Xandernieuws, Ynetnews (door Ronen Medzini), de Bijbel en diverse media.

Hoe spel je de naam van de dolle hond???































3 opmerkingen:

Anoniem zei

Ja, de wereld ligt in het boze, en de satan lijkt de touwtjes in handen te hebben. Het verbaasd me altijd weer dar mensen leiders achterna lopen die moorden (bouterse) corrupt zijn, hun eigen volk onderdrukken en uitbuiten. Wat te denken van een Berlusconi!!!!! die man wordt door veel Italianen op handen gedragen.Wat een decadente onreine man,die trots is op zijn zondige levens wandel. God heeft gelukkig het laatste woord. Ik verlang naar de wederkomst van Onze Heer ,en het herstel van alle dingen.Summer

Anoniem zei

Met veel aandacht gelezen gezien de recente omtwikkelingen in de arabische landen , het uitroepen van een Kalifaat door Abu Bakr Al Baghdadi de oorlogsverklaring aan de westerse wereld Cristenen die openlijk en publiekelijk worden vermoord,de Islam wordt opgedrongen als het enig ware geloof,dezelfde zaken zie je nu weer voorbijkomen , Kadaffi voorspelde binnen 10 tallen jaren een oorlog tegen Europa ,hetgeen goed mogelijk is met de huidige frustraties die reeds in de kabinetten van Europa weerklinken , terrordreigingen,geen legerkleding aan in openbaar vervoer etc etc, het lijkt er op te komen, Theo van Gogh moet zelfs een debat over gevoerd worden,ivm de rol van de AIVD,ondertussen hebben de Moslims in Nederland mixed emotions en voelen zich sterk verbonden met de huidige ontwikkelingen,een vrij klein incident waarbij moslims zijn betrokken mond uit in een groteske protest tezamen met een marokaanse ambassadeur wat alweer weergeeft dat de Europese normen en waarden voor de Moslims steeds verwerpelijker aan het zijn worden, de Sharia Politie in Duitsland met eigen uniformen om wetgeving op te leggen aan de Moslims,de oproepen van uit Syrie om in opstand te komen tegen de regering ,Vele Arabische landen die eingelijk niets willen doen aan de terreur in Syrie,huidig zien we dan ook hoe ernstig het er voor staat, Rusland die oorlog voert tegen de Oekranie, ook al wordt beweert dat het puur sepetaristen zijn die een eenwording in de Oekranie willen met Rusland, het Nederlands Malaysische Vliegtuig de MH17 die wordt neergehaald boven de Oekraine die bijna 400 burgers vakantiegangers het leven kost , om even terug te komen op het Lockerbie verhaal en de schijnbare zucht in oorlogsvoering daar passagiersvliegtuigen een rol in te laten spelen,mede terugblikkend op 11 September 2001 ,Al Quaida, het Huidige ISIS ,de houding van Europa, alwaar Obama reeds pleitte voor een Europees leger,deze waarschijnlijk te laat in het leven wordt geroepen, alwaar nu wat legereenheden worden ingezet door diverse landen het een rommelig onoverzichtelijk zooitje blijft geen blijk van solidariteit of eenheid,het is nog steeds erg wispelturig waar elk land voor zichzelf zegt tot zo ver en niet verder dat is geen eenheid, de angst dat door de militaire inzet de aanslagen in Europa een veel grotere dreiging zullen vormen dan ooit te voor, de opstand van de Moslims is dan ook nabij en dichterbij dan dat we mogen vermoeden, hoe verwerpelijk er ook wordt gepraat over ISIS en het Kalifaat en zal toch een gevoel zijn van Victorie, opdat het moslimszijn de grooetste rol speelt in het geheel de Infidels en Fitna die verwerpelijk zijn en onderdaan in het moslim zijn,desondanks dat ik zeg, Europa leeft in vrede,Amerika leeft in Vrede,Australie en Japan en vele andere landen die in harmonie leven een mensenleven waarde geven en het geloof omhelzen zoals deze ons is toegezegd en zoals deze wordt nageleefd, waarbij de opmerking toch wel naar voren gebracht mag worden met het schandaal in de khatolieke kerk,waardoor je inderdaad afkeur krijgt en dat deze niet het ware geloof koestert maar zich laat leiden door misbruik,hetgeen wellicht in de cristelijke communitie niet veel minder zal zijn ,desalniettemin als het Moslimsschap het enige ware geloof is ,waarom dan moord en verkrachting genocide saringas en onthoofdingen,jong of oud en burger of opstandeling of legereenheid openlijk executeren voor het ziende oog van de mensheid dat het in dat opzicht niet onder het ziende oog is van de mensheid maar aan het de Almachtige die inderdaad op de troon zal gaan zitten en zegt de schapen aan de rechterkant en de bokken aan de linkerkant en dan zal daar het ware geloof uit blijken, en niet eerder dan dat , hoeveel mensen volkeren er ook uitgemoord worden, maar goed, mischien dat over 5 jaar iemand deze blog leest en de ontwikkelingen van dan zal plaatsen die nog sterker samenhangen met het hele verhaal de biologie en de echte feitten waarin weldoeners worden ontzien ondanks hun dictatorschap en volkerenmoord.

Anoniem zei

wrakstukken van Lockerbie? Selectief verontwaardigd? Wat dacht u van deze? https://nl.wikipedia.org/wiki/Iran_Air-vlucht_655