zaterdag 12 maart 2011

Heeft Khadaffi Joods bloed?
Tijdens de volksopstand in Libië werd op de Israëlische televisie een programma herhaald van vorig jaar over twee Israëlische vrouwen van Libische afkomst. Deze vrouwen beweerden verre verwanten te zijn van de Libische leider Muammer Khadaffi. De oudste van de twee geinterviewden, Guita Brown, vertelde dat zij een achternicht is van khadaffi (Browns grootmoeder was de zus van Khadaffi's grootmoeder). De jongste van de twee, Rachel Saada, kleindochter van Brown, legde verder uit: Het verhaal gaat dat Khadaffi's grootmoeder een Jodin was, die eerst getrouwd was met een Joodse man. Maar hij behandelde haar slecht, en daarom vluchtte zij van hem weg en trouwde ze met een moslim sjeik. Het kind uit dat huwelijk was de moeder van Khadaffi.
Ondanks het feit dat Khadaffi's grootmoeder zich bekeerde tot islam, toen zij met de sjeik trouwde, is zij voor de Joodse religieuze wet nog steeds etnisch Joods. Als de bewering van de vrouwen klopt, heeft Khadaffi dus niet alleen Joodse familieleden, maar zou hij volgens de Israëlische wet een Jood zijn.

Bron; Israel today

1 opmerking:

Anoniem zei

Betekend dat dat Khadaffi recht heeft op immigratie recht als Jood als Israelisch burger naar Israel te mogen vluchten als alles misgaat in zijn land ?