vrijdag 4 april 2014

Westerse hypocrisie en roekeloze spel ten aanzien van Rusland. Deel 1

Inleiding

In de afgelopen tijd overheersen de Oekraïense crisis en de Krimcrisis het wereldnieuws. Eigenlijk valt de Krimcrisis samen met de Oekraïense crisis, want de Krimcrisis is een gevolg van het Oekraïense conflict dat leidde tot de val van Viktor Janoekovitsji. Na de val van Janoekovitsji werd de Krim ingelijfd bij Rusland. Het Westen beantwoordt de annexatie van de Krim met sancties tegen Rusland. De vraag is of de westerse sancties tegen Rusland juist zijn. Is de annexatie van de Krim bij Rusland ook juist of toch niet? Dat zijn allemaal vragen die beantwoord moeten worden. Inmiddels is de Krimcrisis niet langer beperkt tot de aarde. De crisis zwelt zich aan en breidt zich ook tot de ruimte uit! Onlangs heeft de NASA, de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie samenwerking met de Russen opgezegd. Het driedelige artikel gaat niet alleen uitvoerig over Oekraïne, de Krim en Rusland, maar ook over de westerse politiek ten aanzien van Rusland. In drie delen van het artikel wordt de westerse politiek aan de kaak gesteld. Lees aandachtig en u zult zien dat de Verenigde Staten en de Europese Unie geheel andere motieven hebben dan de media ons voorgeschoteld hebben!

De NSS-top overschaduwd door de Krimcrisis

Op 24 maart werd de tweedaagse top, Nuclear Security Summit (afgekort: NSS), in Den Haag gehouden. De conferentie werd bijgewoond door 53 regeringsleiders en staatshoofden. Een zeer belangrijk onderwerp van de conferentie was het bespreken van de nucleaire veiligheid. Het belangrijkste doel is het voorkomen dat nucleair materiaal als hoogverrijkt uranium in handen zou vallen van nietsontziende terroristen. De deelnemers willen het gevaar van nucleair terrorisme langs drie wegen verkleinen: het verminderen van de hoeveelheid gevaarlijke nucleaire materiaal, het beter beveiligen van de voorraden en de samenwerking van de betrokken landen. Tijdens de NSS-top was Den Haag veranderd in 'onneembare' fort. Strenge veiligheidsmaatregelen waren genomen. Door de strenge beveiliging stond het hele land op zijn kop. Volgens Mark Rutte kostte de NSS-top 24 miljoen euro, exclusief de beveiligingskosten. Volgens deskundigen waren de kosten tot 'een veelvoud van dit bedrag' opgelopen. De vraag is wat de Nederlandse belastingbetalers ervoor terug zullen krijgen. Volgens professor Sylvester Eijffinger heeft de nucleaire top Nederland 1 à 2 miljard euro aan verloren productie gekost. Met zijn berekeningen heeft hij daarvoor dit sommetje gemaakt: het BBP van Nederland is bijna 600 miljard euro. Dat is grofweg 2 miljard per dag. De helft wordt verdiend in de Randstad, dus als de Randstad een dag plat ligt, kost dat 1 miljard. Bij een tweedaagse top is dat 2 miljard. Maar omdat niet de hele Randstad plat ging, heeft professor Eijffinger geschat dat de economische schade ergens tussen de 1 en 2 miljard euro ligt. (1)

Eigenaardig is het logo van de nucleaire top in Den Haag. Het logo heeft een driehoek en lijkt verdacht op het bekende vrijmetselaarssymbool, het alziend oog. Het alziend oog wordt dikwijls omgeven door een driehoek. Deze eeuwenoude symbool komt oorspronkelijk uit Egypte en stond bekend als het Oog van Horus. Horus was een Egyptische zonnegod. Binnen de vrijmetselarij en de illuminatie wordt het alziend oog dikwijls afgebeeld op een driehoek. Dan vragen we ons af of de nucleaire top toch niet georganiseerd werd door de vrijmetselaars. Het is bekend dat er onder politici en enkele wereldleiders vrijmetselaren zijn. In de Verenigde Staten is de invloed van de vrijmetselaren op de wereldpolitiek enorm. Het logo van de NSS komt nauw overeen met het alziend oog met de piramide dat links op de achterkant van het Amerikaanse 1 dollarbiljet staat. De propaganda wil ons doen geloven dat het in de nucleaire top in Den Haag gaat om het voorkomen van terrorisme met nucleair materiaal. Een grote meerderheid van de Nederlandse bevolking (76%) gelooft dat de NSS zich inzet voor vrede, recht en veiligheid in de wereld. (2) We zouden dat graag geloven, maar de werkelijkheid is toch anders. Volgens directeur van Clingendeal, Colijn, zit Nederland met een schuldgevoel over de nucleaire kennis die de Pakistaanse kerngeleerde Abdul Qadir Khan in de jaren zeventig van de vorige eeuw heeft opgedaan in Nederland. De Pakistaanse kerngeleerde gebruikte de nucleaire kennis van Nederland om een 'islamitische atoombom' in Pakistan te maken. Later verkocht hij zijn kennis door aan landen als Iran en Syrië. (3) Kennelijk wilde Nederland met de nucleaire top zijn schuldgevoel 'inlossen.'

De nucleaire top was een groots opgezette spektakelshow. Ruim 53 staats- en regeringsleiders, ministers en andere hoogwaardigheidsbekleders deden mee. Onder de deelnemende wereldleiders waren de Chinese president Xi Jinping, de Duitse bondskanselier Angela Merkel, de Franse president François Hollande, de secretaris-generaal van de Verenigde Naties Ban Ki-moon. Ook de voorzitter van de Europese Commissie, José Manuel Barroso was erbij. De Russische president Vladimir Poetin kon niet naar de nucleaire top gaan en liet zich vertegenwoordigen door zijn minister van Buitenlandse Zaken, Sergej Lavrov. Nederland kreeg een zeer ongewoon bezoek. De Amerikaanse president Barack Obama had op de eerste dag van de nucleaire top de show al gestolen. Zijn bezoek aan Amsterdam en Den Haag was inderdaad een spektakelshow dat Nederland zelden heeft gezien. De Amerikaanse president kwam maandagochtend aan in zijn presidentieel vliegtuig, de befaamde Air Force One, op een zwaarbewaakt platform op Schiphol, omringd door de Secret Service. Hij werd daarna met de helikopter naar de hoofdstad Amsterdam gevlogen. Daar landde de Amerikaanse president met zijn hele gevolg op het Museumplein in Amsterdam en werd met zijn limousine naar het Rijksmuseum gereden. Daar werd president Obama hartelijk ontvangen door de Nederlandse premier Mark Rutte en de Amsterdamse burgemeester Eberhard van der Laan. Obama kreeg tijdens een rondleiding in het Rijksmuseum het wereldberoemde schilderij van Rembrandt van Rijn, de Nachtwacht, te zien. De president zei dat hij trots is dat hij het museum kon bezoeken en de schilderijen kon bekijken die hij tijdens zijn studie bestudeerde. Hij noemde de Nachtwacht "de bijzonderste achtergrond",waarvoor hij ooit een persconferentie had gehouden. Obama en premier Rutte stonden de pers te woord voor de Nachtwacht. Rutte heette president Obama met de eenvoudige woorden "Welcome Barack." (4)

Barack Obama (links) en Mark Rutte (rechts)
De Amerikaanse president bedankte Nederland voor de gastvrijheid en het organiseren van de nucleaire top. Volgens Obama heeft Nederland "zijn leiderschap getoond." Obama prees Nederland ook voor de inzet in het buitenland. Hij zei dat Nederland veel heeft bijgedragen aan de veiligheid in de wereld onder meer anti-piraterijmissies. (4) Aan het einde van de persconferentie sprak Obama in het gebrekkige Nederlands met de woorden:"Dank oe wel." In Nederland kreeg men de indruk dat de Amerikaanse president Barack Obama wel een groot wereldleider kon zijn, terwijl zijn macht in werkelijkheid tanende is. 

De nucleaire top in Den Haag mag volgens de media een groot succes zijn. Want op de eerste dag van de nucleaire top was er tijdens de besprekingen "een vooruitgang geboekt." 15 landen verklaarden toen dat ze bereid zijn om afstand te nemen van hun hoogverrijkt uranium. De landen laten het uranium van hun grondgebied verwijderen of ze laten het verzwakken tot laagverrijkt uranium dat minder gevaarlijk is. (3) Tijdens het diner op het paleis prees koning Willem-Alexander zijn gasten voor hun deelname aan de top "als boodschap van hoop op een veiliger leven." Hij wees op de bijdrage die Nederland al vroeg leverde aan een "veiliger wereldorde." (5) Over welke wereldorde heeft de koning in zijn toespraak op het paleis nou eigenlijk? Bedoelde hij soms de Nieuwe Wereldorde? Of versprak de koning toch niet? Indien het om een "veilige wereldorde" gaat, dan begrijpen we ook dat de nucleaire top in werkelijkheid draait om de Nieuwe Wereldorde. De koning Willem-Alexander had moeten weten dat de nieuwe wereldorde in de Bijbel een negatieve betekenis heeft. De nucleaire top in Den Haag werd overschaduwd door de Krimcrisis. De Krimcrisis houdt de gemoederen nog steeds bezig. De Russische minister Lavrov die de afwezige president Poetin verving, heeft in de marge van de nucleaire top gesproken met zijn Oekraïense collega. Volgens Russische media ging hij in op een verzoek van de Oekraïense minister van Buitenlandse Zaken, Desjchitsia. Volgens Desjchitsia wilde de interimregering in Kiev al weken een gesprek met Moskou over de Krim, onder meer om te eisen dat Rusland zijn militairen er weghaalt. Uiteraard is Moskou tot nu toe niet ingegaan op de Oekraïense eis. Wat er in Den Haag tussen Lavrov en Desjchitsia was besproken, was niet bekendgemaakt. Ook in zogenoemde bilateraaltjes van andere deelnemers aan de nucleaire top in Den Haag werd druk overlegd over de annexatie van de Krim door Rusland. (6) Tijdens de nucleaire top werd er ook een bijeenkomst van de G7, een groep van zeven machtige en rijke industrielanden (de VS, Frankrijk, Groot-Brittannië, Italië, Canada, Japan, Duitsland), gehouden in het Catshuis, de ambtswoning van premier Mark Rutte. De top van de G7 heeft vooral te maken met de Krimcrisis. De leiders van de zeven belangrijkste industrielanden overlegden over de Krim en Oekraïne, een onmogelijke klus zonder dat de regeringsleiders elkaar in de ogen konden kijken. Besloten werd dat Rusland voorlopig uit de G8 geweerd wordt. Rusland hoort eigenlijk als achtste lid ook bij de club. Als gevolg van de crisis in Oekraïne en de Krim wordt Rusland als lid van de G8 geschorst. De Franse minister van Buitenlandse Zaken, Laurent Fabius zei zelfs dat Rusland voorlopig uit de club is gezet. (7) De voor juni geplande top in het Russische Sotsji was daarmee definitief van de baan.


De G7 bijeen in het Catshuis in Den Haag
De zeven wereldleiders hadden elkaar anderhalf uur in het Catshuis gesproken. Ook de Europese president Herman van Rompuy en voorzitter José Manuel Barroso van de Europese Commissie waren erbij. Kennelijk waren de EU-leiders dolblij met de beslissing van de G7 om Rusland te 'straffen' met sancties. De G7 waarschuwde Rusland voor verdere sancties als het land "niet meewerkt aan een oplossing van de crisis op de Krim." De Russische minister Lavrov reageerde laconiek op het dreigement van de G7 aan het adres van Moskou. Moskou liet weten dat Rusland graag contact wil houden met de andere landen van de G8. (3) De wereldleiders spraken af hun volgende top in Brussel te houden. Hoewel Nederland gastland is van de nucleaire top, is ons land niet aangeschoven bij het topoverleg van de G7. Dat heeft een woordvoerder van de nucleaire top medegedeeld. Hij wees erop dat Nederland geen lid is van de G7, en dat het nadrukkelijk om overleg in de marge van de top ging. "Het is geen onderdeel van het programma,"zei hij. Internationale bijeenkomsten zoals de NSS boden volgens de woordvoerder door de aanwezigheid van regeringsleiders wel een goede gelegenheid om over actuele zaken als de Krimcrisis te bespreken. (7) 

"Band VS-EU maakt de wereld veiliger"

Na de tweedaagse nucleaire top in Den Haag vertrok de Amerikaanse president Barack Obama naar Brussel om de besprekingen met de leiders van de Europese Unie voort te zetten. Hoofdthema's van de EU-Amerikaanse top in Brussel waren de oprichting van de grootste vrijhandelszone ter wereld en het isoleren van Rusland. Volgens de NOS zijn de sancties tegen Rusland en de oprichting van de grootste vrijhandelszone nauw met elkaar verweven. De EU-leiders en de Amerikaanse president weten héél goed dat Rusland ook met sancties als antwoord op de westerse sancties komt. De Russisch gastoevoer naar West-Europa kan dichtgedraaid worden. Voorlopig is de Russische energielevering aan het Westen een politiek wapen. Nu nog steeds is de Europese Unie grotendeels afhankelijk van Russisch gas. De Verenigde Staten en de Europese Unie willen dat nu gaan veranderen en de Russische tegensancties omzeilen. Nieuwe contracten met de Verenigde Staten zouden die afhankelijkheid kunnen verminderen. President Obama riep de EU op om niet alleen naar de VS te kijken, maar ook elders partners voor de energietoevoer te zoeken. (8) Tijdens de Europees-Amerikaanse top was het geplande vrijhandelsakkoord een stap dichterbij gekomen. In Brussel hadden de Amerikaanse president Obama en de EU-president Van Rompuy het belang van zo'n akkoord ondergestreept. Ze zeiden dat ze willen doorgaan met de onderhandelingen. (8) Zo'n grootste vrijhandelszone bevoordeelt in werkelijkheid de rijke landen en benadeelt de arme landen! 


Het 'duivelspact' van de EU/VS: José Manuel Barroso
(links), Barack Obama (midden) en Herman van Rompuy
(rechts).   


Tijdens zijn toespraak voor zo'n 2000 vooral jongere genodigden in het Paleis voor de Schone Kunsten in Brussel heeft president Obama opnieuw fel uitgehaald naar Rusland vanwege de annexatie van de Krim. "In de 21ste eeuw mogen Europese grenzen niet langer onder druk verlegd worden,"zei hij. De president zei verder dat de Verenigde Staten en Europa "niet de andere kant op kunnen kijken", en benadrukte "de gedeelde waarden van individuele vrijheid en democratie." "Wat voor Europa, wat voor Amerika, wat voor wereld willen wij straks achterlaten,"vroeg Obama zich af. (9) De Amerikaanse president riep tot hardere sancties tegen Rusland en het voorbereiden van de NAVO-strijdkrachten op wat komen gaat. Tevens waarschuwde Obama de Russische president Vladimir Poetin ook dat hij door de annexatie van de Krim "Rusland neerzet als een agressor dat meer en meer geïsoleerd raakt." (3) Volgens NOS-correspondent Wouter Zwart was de toespraak één van de 'krachtigste' van Obama's presidentschap, met een "duidelijke boodschap en een waarschuwing aan president Poetin." "Niet zonder reden hield hij deze toespraak in Brussel, de hoofdstad van de Europese democratie,"aldus NOS-correspondent Zwart. (9) Horen we goed wat de NOS-correspondent Brussel 'de hoofdstad van de Europese democratie' noemde!? Waar haalde die linkse correspondent zo'n onzin vandaan dat Europa een democratie heeft en Brussel de hoofdstad van de Europese democratie is!? Sommige lezers weten heel goed dat zo'n Europees democratie in feite helemaal niet bestaat, hoewel er wel een Europees parlement is. Kijk maar naar de EU-president Herman van Rompuy. Hij is niet democratisch verkozen door het volk. In Europa bestaan Europese presidentsverkiezingen helemaal niet! De NOS-correspondent doet alsof Van Rompuy een verkozen president is. Van Rompuy is inderdaad verkozen, maar niet door de Europese bevolking! Hij is alleen verkozen door de regeringen van de EU-lidstaten.

De Amerikaanse president Obama beweert dat de band tussen de Verenigde Staten en de Europese Unie de wereld veiliger heeft gemaakt. Moeten we echt geloven wat hij zegt? We weten allang dat de wereld tijdens het presidentschap van Obama niet veiliger is geworden.  We mogen niet vergeten dat westerse inmenging in Irak, Libië, Syrië en Egypte instabiliteit in het Midden-Oosten heeft veroorzaakt! De Amerikaanse inval in Irak heeft bij het Iraakse volk alleen maar onnoemelijk leed en ellende veroorzaakt. Sektarische geweld, anarchie, moordpartijen, bomaanslagen teisteren Irak elke dag. Vele duizenden Irakezen zijn door het sektarische geweld om het leven gekomen. De christelijke minderheid in Irak is bijna uitgeroeid. In feite heeft de westerse inmenging in Irak helemaal geen stabiliteit in de regio tot stand gebracht dan alleen maar dood, verderf en ellende!! Sinds president Obama zijn troepen uit Irak terugtrok, is het land aan zijn eigen lot overgelaten. Dat wil eigenlijk zeggen: Obama heeft Irak in de steek gelaten. Onder het presidentschap van Obama leveren de Verenigde Staten wapens aan de islamitische rebellengroepen, door de CIA gerekruteerde buitenlandse huurlingen, die tegen het Assad-regime in Syrië strijden, waardoor het bloed van vele duizenden Syriërs vergoten wordt. Nu vertelt Obama zijn leugens dat de band tussen de VS en de EU de wereld veiliger heeft gemaakt.

Leugen Obama: We mengen ons niet in Oekraïne voor onszelf

Tijdens zijn toespraak in Brussel beweert de Amerikaanse president Obama dat het Westen niet voor zichzelf mengt in Oekraïne. Hij zei dat de inmenging van het Westen in de Oekraïense crisis "alleen voortkomt uit het rotsvaste geloof in vrijheid, democratie en het recht van mensen op keuzevrijheid." (10) Hij beschuldigde Rusland ervan Oekraïne te kleineren. "Grote landen kunnen kleine landen niet koeioneren,"aldus Obama. In werkelijkheid heeft het Westen wel veel landen gekoeioneerd. Obama weerlegde Russische kritiek dat de VS onrechtmatig in Irak zijn binnengevallen of dat de afscheiding van Kosovo in strijd is met internationale wetten. "Wij dicteren niet de toekomst van een land maar laten dat over aan de mensen zelf. Wij verwelkomen kritiek, dat is het verschil." (10) Obama liegt! De afgelopen jaren heeft president Obama wel getracht de toekomst van Israël gedicteerd en de Joodse Staat meermalen onder druk gezet om met de Palestijnen te onderhandelen. Ook is hij van plan geweest de toekomst van Oekraïne te dicteren. En hij steunde de Moslim Broederschap die bezig was met het omturnen van Egypte in een op sharia geschoeide dictatuur. Nu probeert Obama de westerse inmenging in Oekraïne te verbloemen. Al strooien Obama, westerse leiders en de media zand in onze ogen, waarschuwt de Bijbel ons terecht dat we ons niet moeten laten misleiden door drogredenen van zulke mensen als Obama. 

                                                "Laat niemand u misleiden met drogredenen..."
                                                Efeziërs 5:6a (NBG-vertaling)  

Als we kijken naar Obama en de andere westerse leiders wat ze over de Russische interventie in de Krim zeggen, dan horen we hen eisen dat Rusland moet stoppen met "zijn bemoeienissen met Oekraïne." Obama en de westerse leiders zijn echter hypocriet. De afgelopen maanden hebben de Verenigde Staten en de Europese Unie wel een zeer kwalijke rol in de Oekraïense crisis gespeeld. In feite bemoeien de grootmachten zich wel met Oekraïne! Voor de val van de voormalige Oekraïense president Viktor Janoekovitsji reisden EU-ministers, onder meer onze minister Frans Timmermans van Buitenlandse Zaken, europarlementariërs en Amerikaanse en Europese gezanten naar Kiev om hun steun te geven aan de Oekraïense oppositie. De westerse steun aan de betogers werd door Moskou opgevat als een ongewenste inmenging in het Oekraïense conflict. De bemoeienis van de VS en de EU heeft dus helemaal niets te maken met de bemiddeling tussen de verdreven president Janoekovitsj en de oppositie, zoals de Vlaamse historicus en slavist Idesbald Goddeeris erop wijst. Goddeeris zei op de Belgische radio 1:"We doen ons voor als bemiddelaar, maar we hebben ons om andere redenen dan democratie en vrijheid gemengd in een spanning die er heel lang is. Als we Oekraïne hadden willen helpen, hadden we dat in 2005 moeten doen bij de Oranjerevolutie." (11) De westerse steun aan de Oekraïense oppositie die tegen de vroegere president Janoekovitsji betoogde, was zeker niet onpartijdig! De westerse inmenging heeft vooral te maken met het afgesprongen vrijhandelsverdrag met Oekraïne. In november 2013 weigerde Janoekovitsji de overeenkomst met de EU te ondertekenen. Zijn besluit maakte de westerse leiders boos. Juist de weigering van president Janoekovitsji om het verdrag te ondertekenen leidde eind 2013 tot de opstand tegen het pro-Russische bewind in Kiev. Nadat Janoekovitsji ten val kwam en de oppositie de macht in Kiev overnam, heeft de Oekraïense interimregering tot grote blijdschap van de EU-leiders een akkoord met de EU ondergetekend. Tijdens een plechtige ceremonie in Brussel ondertekenden de 28 regeringsleiders en de Oekraïense interimpremier Arseni Jatsenjoek op 21 maart 2014 het akkoord over nauwere politieke samenwerking. Deze akkoord maakt de weg vrij voor het uitvoerig associatieverdrag, waarin ook intensieve economische samenwerking is afgesproken. De Oekraïense pro-westerse premier Jatsenjoek sprak van "een historische dag voor Oekraïne." "Wij willen bij de grote Europese familie horen,"zei hij letterlijk. (12) 

Het is immers de bedoeling van de EU om Oekraïne van de historische band met Rusland af te snijden en aan zich te binden. Oekraïne is een strategische ligging voor zowel het Westen als de NAVO. Ook de NAVO heeft een zeer kwalijke rol gespeeld in het Oekraïense conflict. De westerse inmenging heeft totaal niets te maken met democratie en vrijheid in Oekraïne. Helemaal niets. Zoals de Belgische historicus Idesbald Goddeeris zegt, hebben de EU en de VS een verborgen anti-Russische agenda. De val van Janoekovitsji was eigenlijk een staatsgreep. De Oekraïense crisis draaide in feite om het vrijhandelsverdrag. In het Westen werd de verdreven Oekraïense president Viktor Janoekovitsj door de media neergezet als een "bloeddorstige dictator." Maar...de meeste westerlingen vergeten echter dat Janoekovitsji tijdens de Oekraïense presidentsverkiezingen van 2010 op 'n democratische wijze was verkozen! Hij was verkozen door het Oekraïense volk. Dat Janoekovitsji een dictator was, was een ordinaire medialeugen! De europarlementariërs Guy Verhofstadt en Hans van Baalen die naar Kiev gingen om steun te geven aan de betogers, zijn ook leugenaars en lasteraars, toen ze Janoekovitsji een 'dictator' noemden. Volgens de westerse media heeft Janoekovitsji het bevel hebben gegeven om op betogers te schieten, waarbij doden waren gevallen. De waarheid is dat Janoekovitsji nog nooit het bevel heeft gegeven om op de betogers te schieten! Uw haren zullen te berge rijzen, als u nu de ware toedracht verneemt wie er in werkelijkheid op de betogers heeft geschoten. Op YouTube verscheen vorige maand een uitgelekt telefoongesprek tussen de EU-buitenlandcoördinator Catherine Ashton en de Estlandse minister van Buitenlandse Zaken, Urmas Paet. In het telefoongesprek met Ashton zei minister Paet te vermoeden dat niet de verdreven Oekraïense president Janoekovitsji, maar de door het Westen gesteunde oppositie achter de sluipmoorden zat. "Er is een aanwijzing dat achter de sluipschutters niet Janoekovitsji maar iemand uit de oppositie zat,"zei de Estlandse minister. "Ik denk dat we dat willen onderzoeken,"reageerde Ashton. Bekijk de onderstaande videoclip maar.


De EU heeft echter nog nooit een onderzoek ingesteld naar de sluipmoorden in Kiev! Ook de Amerikaanse regering en de media niet! Het lijkt wel dat westerse leiders en media de ware toedracht van de sluipmoorden op Oekraïense betogers en politiemensen willen verdoezelen. Het vertrouwelijke telefoongesprek tussen Paet en Ashton was volgens Russia Today gehackt door aan Janoekovitsji loyale officieren van de Oekraïense geheime dienst. (3) Er is nog een overvloed aan bewijzen dat het Westen achter de sluipmoorden en de staatsgreep zit. Volgens de Russische onderzoeker Korybko hebben enkele EU-landen en de NAVO belang om Rusland terug te dringen, de samenleving in Oekraïne te ontwrichten en het conflict aan te wakkeren. Zoals Turkije, een frontlijnstaat van de NAVO, materieel en buitenlandse jihadisten aan de islamitische rebellengroepen in Syrië levert, levert Polen, een ander frontlijnstaat van de NAVO, via de Oekraïense grensprovincie Galicië materieel, medische zorg en paramilitaire groepen (sluipschutters) aan Oekraïense oppositiegroepen. (11) Janoekovitsji vertelde ook dat toen hij Kiev ontvluchtte, werd hij onderweg beschoten. In feite is de leugen van Obama dat het Westen niet voor zichzelf in Oekraïne mengt, ontkrachtigd, nu u steeds meer feiten onder uw eigen ogen ziet. 

Het Oekraïense horrorkabinet

De wereldberoemde negentiende-eeuwse Amerikaanse schrijver Mark Twain die zelf ook als een journalist werkzaam was geweest, zei ooit:

 "Als u de krant niet leest, bent u niet geinformeerd; als u de krant wel leest, bent u verkeerd geinformeerd."

De Amerikaanse president Barack Obama beweert dat de westerse inmenging in Oekraïne alleen voortkomt uit het rotsvaste geloof in vrijheid, democratie en het recht van mensen op keuzevrijheid. Van zijn bewering is helemaal niets waar. Degenen die Obama's leugens wel geloven, zijn domme en naïeve jongeren, Obama-fans, links-progressieven, liberalen en anderen. De Amsterdamse burgemeester Eberhard van der Laan zei een fan van Obama te zijn. Onder de christenen zijn helaas ook domme en naïeve mensen die denken dat Obama oprecht is en voor de democratie in de wereld strijdt. Obama is niet de enige die ons misleidt. Ook veel politici en media hebben ons misleid met hun drogredenen en leugens. Zelfs het NOS-journaal is niet objectief. We zijn allemaal verkeerd geinformeerd als we de krant lezen of naar het journaal op TV kijken. We zijn gewoon misleid en bedrogen. Iedereen in het Westen gelooft de leugens van politici en media dat de verdreven Oekraïense president Janoekovitsji met achter hem de Russische president Poetin 'bad guys' zijn, dus 'aartsschurken'. De nieuwe, pro-Europese machthebbers zijn de 'good guys'. Wie denkt dat de wereld zo simpel in elkaar steekt, vergist zich in de werkelijkheid en vergeet de neo-nazi's en ander uitschot in het "democratische" Oekraïense "horrorkabinet", zoals het Belgische Express schreef. Het is uiterst merkwaardig dat de Nederlandse en internationale media u helemaal niets hebben verteld over het Oekraïense horrorkabinet. Ze zwijgen in alle talen over wat er in werkelijkheid achter de schermen gebeurt. De media maken u alleen wijs dat de voorlopige regering in Oekraïne 'democratisch' is. De nieuwsbrengers zijn verworden tot propagandaboodschappers en verkopers van tweedehands nieuws en onwaarheden, zoals de heer Franklin ter Horst terecht schreef.

De nieuwe (en voorlopige) Oekraïense regering verenigt vier stromingen: pro-Europese ultra-liberalen, een aantal burgers die rechtstreeks uit het Maidanprotest naar voren zijn gekomen, een groep nazi's en nog wat criminele tuig. "Het kabinet bestaat uit bankiers die naar de pijpen van het IMF dansen, in de Verenigde Staten opgeleide zakenlui die hun fortuin maakten op het graf van de Sovjet-Unie, en een groep pro-Europese beroepspolitici die dichtbij de verschillende oligarchen staan, en alle in corruptieschandalen zijn verwikkeld,"schreef Express. (13) Zes van de negen ministers in het nieuwe Oekraïense kabinet, onder wie de vice-premier Oleksandr Sych, worden geleverd door de Oekraïense rechts-extremistische en neo-nazistische partij Svoboda. Voorzitter van Svoboda is Oleh Tyahnybok. Oleh Tyahnybok was zeer berucht om zijn antisemitische uitspraken en geeft de Joden de schuld van alle problemen in Oekraïne. Hij riep:"Weg met Moskou! Weg met de Joden!"

Oleh Tyahnybok en zijn Hitlergroet
In 2004 gaf Tyahnybok een toespraak bij een herdenkingsplechtigheid voor een gesneuvelde van het Oekraïense verzetsleger dat met de Duitse bezetters collaboreerde en tienduizenden Joden, Polen en communisten ombracht. Hij riep bij die gelegenheid de Oekraïners op "de Moskovitisch-Joodse mafia die het land regeert" te blijven bestrijden. Hij prees ook de collaborateur Stepan Bandera die "vocht tegen Russen, Duitsers, Joden en ander 'uitschot' dat onze Oekraïense staat wil afnemen." (13) Zijn partij Svoboda heeft veel aanhangers in het westen van Oekraïne. Tijdens de betogingen op het Maidanplein in Kiev sloeg Oleh Tyahnybok de handen ineen met de twee andere oppositieleiders Vitali Klitsjko en Arseniy Jatsenjoek om de democratisch gekozen regering van Viktor Janoekovitsji omver te werpen en zich meer op de EU te richten. Tyahnybok en de twee andere oppositieleiders kregen alle steun van het Westen. De Amerikaanse Republikeinse senator John McCain reisde naar Kiev om zijn steun te geven aan de betogers op het Maidanplein. Hij moedigde met instemming van Oleh Tyahnybok de menigte aan om door te gaan met de betoging tegen Janoekovitsji. McCain's optreden in Kiev was ronduit schandalig en beschamend.

John McCain sprak de menigte op het Maidanplein in
Kiev toe. Naast hem stond Oleh Tyahnybok (rechts)
Ook de EU-buitenlandchef en coördinator Catherine Ashton is niet vies van Oekraïense antisemieten. Ze heeft helemaal géén moeite met het antisemitisme in Oekraïne en met de duistere achtergronden van de Oekraïense oppositieleiders. Want Catherine Ashton staat ook bekend om haar ongebreidelde en ziekelijke vijandigheid jegens de Joodse Staat Israël. Tijdens haar diplomatieke missies heeft ze Israël regelmatig geschoffeerd. Haar beschuldigingen aan het adres van Israël zijn ongegrond en vals. Nu heeft Catherine Ashton haar ware gedaante laten zien, toen ze op de onderstaande foto samen met Oleh Tyahnybok (links), Vitali Klitsjko (midden) en Arseniy Jatsenjoek (rechts) stond geposeerd. Ashton van Britse afkomst blijkt ook een virulente antisemiet te zijn!

Oleh Tyahnybok (links), Vitali Klitsjko (achter), Catherine
Ashton (midden) en Arseniy Jatsenjoek (rechts)
Het is uiterst merkwaardig dat de EU en de Verenigde Staten de oproep van het Joodse Wereldcongres (WJC) om de Oekraïense neonazistische partij Svoboda te verbieden volkomen genegeerd hebben. Dat de EU en de VS in zee zijn gegaan met de Oekraïense rechtsextremisten en antisemieten, is werkelijk onvoorstelbaar en schandalig. U herinnert zich ongetwijfeld dat talloze EU-ministers- en gezanten, europarlementariërs en Amerikaanse politici op kosten van de westerse belastingbetalers (en onze kosten) naar de Oekraïense hoodstad Kiev reisden om achter de Oekraïense oppositieleiders Tyahnybok, Klitsjko en Jatsenjoek te scharen. In het Europees Parlement had europarlementariër en voormalige Belgische premier Guy Verhofstadt zich fel opgesteld tegen het racisme en het fascisme. Maar toen hij samen met de Nederlandse europarlementariër Hans van Baalen naar Kiev ging om de betogers op het Maidanplein, beter bekend als Euromaidan, een riem onder hun hart te steken, stond Verhofstadt het fascistische gespuis in Kiev toe te juichen! Zijn hypocriete houding is niet alleen schaamteloos maar ook brutaal. Verhofstadt heeft de Oekraïense betogers op het Maidanplein in Kiev een gouden toekomst beloofd als hun land bij de EU aansluit. Echter zullen zijn dure beloftes niet waargemaakt worden! 

Aan het hoofd van de nieuwe Oekraïense regering staat Arseniy Jatsenjoek. Voor de val van Janoekovitsji was hij één van de drie belangrijkste oppositieleiders. Premier Arseniy Jatsenjoek is een 39-jarige bankier en voorzitter van Batkivchtchina ("Onze Vaderland"), de Oekraïense partij van Julia Timosjenko. Sommige bronnen beweren dat Arseniy Jatsenjoek van Joodse afkomst is. Maar de opperrabbijn van Oekraïne, Yaakov Dov Bleich, beklemtoont dat Jatsenjoek geen Jood is. (3) Jatsenjoek is de favoriet van de Verenigde Staten en heeft zowat alle sleutelposten eerder bekleed: voorzitter van het Oekraïense parlement, minister van Buitenlandse Zaken, minister van Economie, voorzitter van de centrale bank van Oekraïne. Hij staat bekend om zijn pro-Europese koers, danst geheel naar de pijpen van het IMF en onderwerpt zich aan de diktaten van het IMF...in ruil voor geld. Tijdens de presidentsverkiezingen van 2010 haalde hij de 'monsterscore van..7%'. Dat Arseniy Jatsenjoek niet tot een rechtsextremistische partij behoort, is het niet moeilijk voor Europese en Amerikaanse politici en media dat hij makkelijker aan het Westen kan worden 'verkocht.' Terecht schrijft het Belgische Express:"Arseniy Jatsenjoek staat aan het hoofd van een 'horrorkabinet' met aan een kant de voorstanders van brutale besparingen, die alles doen aan de voorwaarden van de EU, het IMF en de VS te voldoen in ruil voor financiële hulp, en aan de andere kant een reeks extremisten, die Oekraïne willen zuiveren van een aantal etnische groepen of minderheden, collaborateurs uit de nazi-periode in eer willen herstellen en Rusland willen blijven provoceren." (13)

Arseniy Jatsenjoek
José Manuel Barroso, Arseniy Jatsenjoek, Herman van
Rompuy en Catherine Ashton 
Arseniy Jatsenjoek op bezoek bij Barack Obama
Jatsenjoek heeft al eerder aangekondigd de minst populaire premier in de Oekraïense geschiedenis te zullen worden, omdat zijn regering maatregelen heeft genomen, die enkel als 'kamikaze-missie' kunnen worden omschreven. (13) Het Oekraïense parlement heeft ingestemd met een pakket 'hervormingen' die nodig zijn om een miljardenlening te krijgen van het IMF. Het IMF heeft een lening van 10 tot 13 miljard euro toegezegd in ruil voor streng beleid om het begrotingstekort terug te dringen. Allerlei subsidies zijn afgeschaft en de belasting op brandstoffen, alcohol en tabak is omhoog gegaan. De EU en de Verenigde Staten komen ook met geld over de brug. De EU heeft al 11 miljard euro (onze eigen belastingcenten!!) toegezegd en de VS 700 miljoen. De VS compenseert Oekraïne daarmee voor de hogere gasprijs, die Rusland Oekraïne heeft opgelegd. (3) De Oekraïense interimpremier Arseniy Jatsenjoek staat dicht bij Duitsland en de EU, waar zijn land al 'het Griekenland van het Oosten' wordt genoemd. Verwacht wordt dat de harde besparingen tot sociale onrust en gewelddadigheden zullen leiden, zoals we eerder bij Griekenland zagen. Niet Rusland, maar de EU, de VS en het IMF hebben Oekraïne gekleineerd en gedicteerd!! Dat de Amerikaanse president Obama zo'n lef vandaan heeft gehaald om Rusland ervan te beschuldigen Oekraïne gekleineerd te hebben, is niet alleen een hypocrisie, maar ook een grove leugen.  

De Oekraïense vice-premier Oleksandr Sych die door Jatsenjoek in het horrorkabinet is opgenomen, staat berucht om zijn anti-communistische kruistocht. Hij is de partijideoloog van Svoboda. Sinds zijn aanstelling heeft hij een anti-abortus wetsvoorstel ingediend om abortus te verbieden, zelfs wanneer men slachtoffer is van verkrachting. Hij sprak daarbij een zinnetje dat weinig uitleg behoeft:"Vrouwen zouden er beter aan doen er een levensstijl op na te houden die het risico op verkrachting vermijdt, misschien door geen alcohol te drinken of in slecht gezelschap te verkeren." Minister van Landbouw is Thor Strvaika. Deze 38-jarige advocaat werd er door zijn derde vrouw van beschuldigd hun zoon te hebben ontvoerd. Ook heeft hij racistische opmerkingen. Zo vergeleek hij de Vietnamese gemeenschap in zijn stad Kharkiv met "een kwaadaardige tumor die de Oekraïense straten en bedrijven bedreigt." Ook in het kabinet van Jatsenjoek zit gevaarlijk volk. Dmyro Yarosh, kabinetschef van minister van Defensie, is een notoir fascist. Yarosh leidde de gewapende arm van de fascistische Pravy Sektor bij de rellen op en rond het Maidanplein in Kiev. Pravy Sektor (Rechtse Sektor) is een anti-Russische, antisemitische en zeer extreem-nationalistische beweging die het Oekraïense fascisme uit de jaren veertig van de vorige eeuw wil doen herleven via etnische zuiveringen. Voor de val van Janoekovitsji had Dmitryo Yarosh gedreigd dat als president Janoekovitsji op zaterdag 22 februari niet aftreedt, zal het presidentieel paleis gewapenderhand worden bestormd. In een interview met de BBC zei een van de leiders van Pravy Sektor:"De nazi-ideeën zijn populair bij ons. We willen een zuivere natie, niet zoals Hitler, maar een beetje in die stijl toch.."  (13)

Onder het uitschot van het Oekraïense horrorkabinet bevindt zich de minister van Binnenlandse Zaken, Arsen Avakov. Die staat op EEN LIJST VAN INTERNATIONAAL GEZOCHTE MENSEN VAN...INTERPOL!! Hij was veroordeeld voor het onrechtmatig privatiseren van grond en machtsmisbruik. In 2012 vluchtte hij naar Italië. Zijn fortuin wordt op 400 miljoen dollar geschat. Tenslotte is de minister van Sociale Zaken Lioudmila Denisova. Zij is door verschillende regio's aangeklaagd wegens machtsmisbruik, nepotisme en geldverduistering. (13)

HET HORRORKABINET VAN ARSENIY JATSENJOEK IS 'OFFICIEEL' ERKEND DOOR DE EUROPESE UNIE EN DE VERENIGDE STATEN!!!

Zeer terecht zijn de woorden van de Russische premier Dimitri Medvedev, toen hij in reactie op de val van de Oekraïense president Viktor Janoekovitsji en de machtswissel in Kiev zei dat het Westen is overgegaan tot erkenning van de "functionarissen die door een gewapende opstand aan de macht zijn gekomen." (3) De voorlopige regering van Oekraïne is niet bepaald democratisch. De Russische regering heeft zéér goede redenen om de nieuwe machthebbers in Kiev niet te erkennen. Het is volkomen waar wat de Russische president Poetin zegt dat de nieuwe Oekraïense regering uitsluitend uit bandieten, fascisten en antisemieten bestaat. Het Belgische Express schreef:"De aanstelling van een regering door een coup, wat niets afdoet aan het corrupte karakter van zijn voorganger, noch aan de bewonderenswaardige strijd van de Oekraïense burgers voor meer individuele vrijheid, die in onze contreien als een democratische overwinning wordt voorgesteld... De bejubeling van een reeks fascisten die in Kiev aan de macht zijn gekomen... Zelfs onze media krijgen het steeds moeilijker om de Oekraïense maskerade aan het volk te verkopen." (13) Het Oekraïense horrorkabinet overtreft wel elke verbeelding. Het is géén fantasie maar een gruwelijke realiteit dat we onder eigen ogen moeten zien.

Arseniy Jatsenjoek en Barack Obama schudden hun handen:
Soort zoekt soort
Het is werkelijk onvoorstelbaar dat het Westen, zowel de Europese Unie als de Verenigde Staten, de nieuwe Oekraïense regering, een criminele tuig, officieel erkent en tegelijk hun grove leugens aan ons vertellen over Rusland. Dankzij de steun van het Westen aan het Oekraïense horrorkabinet lopen de Oekraïense Joden en de andere minderheden nu groot gevaar. Door steun te geven aan het pro-westerse horrorkabinet van Jatsenjoek maken de EU en de VS zich nu schuldig aan het antisemitisme en het fascisme. Onlangs is de Duitse regering "zeer bezorgd" over het lot van de Oekraïense Joden en heeft naar eigen zeggen "met grote zorg kennisgenomen" van de angst die leeft onder de Joodse gemeenschap in Oekraïne over het brute optreden van de extreem-rechtse groeperingen, terwijl de Duitse regering het Oekraïense horrorkabinet wel steunt!! De Duitse regering heeft de Oekraïense regering gevraagd extreem-rechtse elementen in bedwang te houden. (3) Het verzoek aan het horrorkabinet is volslagen idioot en belachelijk. Hoe kan het Oekraïense bewind extreem-rechtse elementen in bedwang te houden, terwijl deze zelf uit fascistische gespuis bestaat!? U kunt een duivelaanbidder toch niet vragen om als een excorist de duivel uit te werpen!? Zoals de Farizeeën beweerden dat Jezus met hulp van Beëlzebub de duivels uitwierp, antwoordde Jezus:

"Een ieder koninkrijk, dat tegen zichzelf verdeeld is, wordt verwoest; en een iedere stad, of huis, dat tegen zichzelf verdeeld is, zal niet bestaan. En indien de satan den satan uitwerpt, zo is hij tegen zichzelf verdeeld; hoe zal dan zijn rijk bestaan?"
Matthéüs 12:24-26 (Statenvertaling)

De houding van de westerse regeringen jegens de Joodse gemeenschap is verschrikkelijk hypocriet en beschamend. Wist u wat de eerste provocerende daad van het Oekraïense horrorkabinet is? Het afschaffen van het Russisch als de tweede officiële taal in Oekraïne was de eerste racistische daad dat meteen na de val van Janoekovitsji met instemming van de EU en de VS werd uitgevoerd. U hóórt helemaal geen westers protest tegen de beslissing van het Oekraïense horrorkabinet. Helemaal niets! Het afschaffen van het Russisch als de tweede officiële taal is een eerste stap naar een hele reeks racistische maatregelen die in de nabije toekomst uitgevoerd zullen worden. Ze leiden ook uiteindelijk tot...anti-Joodse pogroms!! Bent u soms vergeten dat de nazi's eerst begonnen waren met de boycot van Joodse winkels. Hun volgende stap was de invoering van de rassenwetten van Neurenberg. Daarna volgden er allerverschrikkelijkste stappen die bekend staan als de Kristallnacht en de Holocaust.

Een Oekraïense horrorpresident. 

Beste lezer, als u werkelijk zo naïef bent om te denken dat Oekraïne op goede weg naar een volwaardige democratie gaat, dan hebt u het echt mis! Want sinds de ineenstorting van de Sovjet-Unie en de onafhankelijkheid van Oekraïne in 1992 zijn alle Oekraïense presidenten corrupt. Erg democratisch zijn ze beslist niet. Ze bekommeren zich ook niet om het welzijn van het Oekraïense volk. Vrijwel alle Oekraïense presidenten handelen in hun eigen belang èn in het belang van de Europese Unie en de Verenigde Staten. Slechts een enkele president als Viktor Janoekovitsji handelt in het belang van Rusland. Elk Oekraïense president zit vast aan de oligarchen die net als in Rusland na de val van de Sovjet-Unie op een erg dubieuze wijze schatrijk zijn geworden ten koste van het Oekraïense volk. In feite heeft Oekraïne eigenlijk geen democratische staatsvorm naar een westers model, maar een oligarisch staatsbestel. De oligarchen bepalen de Oekraïense politiek grotendeels. Westerse politici hebben GÉÉN flauw benul van de Oekraïne! Een korte overzicht van Oekraïense presidenten, die een niet erg fraaie beeld weergeeft van Oekraïne:

Leonid Danilovitsj Koetsjma: De tweede president van Oekraïne, Leonid Koetsjma die van 1994 tot 2005 regeerde, was corrupt. Hij was ook een moordenaar, want in 2001 raakte hij betrokken bij een schandaal, toen de kritische journalist Georgi Gongadze plotseling verdween. Het onthoofde lijk van de verdwenen journalist werd weken later teruggevonden in een bos bij de hoofdstad Kiev. Uit bandopnamen die een presidentiële lijfwacht stiekem had gemaakt, was gebleken dat de vroegere president Koetsjma opdracht had gegeven om Gongadze "hard aan te pakken." Ook brachten de geluidsbanden een hoop affaires aan het licht: intimidatie, corruptie, omkoping en bedreiging van journalisten en parlementariërs, verkiezingsfraude, geheime wapenleveranties aan Irak en andere landen, enzovoorts. Het corrupte beleid van Leonid Koetsjma was de aanleiding tot de Oranjerevolutie van 2004. (14)

Leonid Koetsjma
Viktor Andrijovitsj Joesjtsjenko: Viktor Joesjtsenko was de derde president van Oekraïne (2005-2010). Tijdens de Oranjerevolutie leidde hij het verzet tegen het bewind van Koetsjma. De Oranjerevolutie was een aaneensluiting van grootschalige protesten, demonstraties, stakingen en bezettingen en bracht het land aan de rand van een burgeroorlog. De term oranje refereerde aan de kleur, die de boventoon voerde in de campagne van Joesjtsjenko. Joesjtsjenko was pro-westers. Door zijn ernstig vervormde gezicht was hij echt bekend geworden. Uit een onderzoek van de Oostenrijkse artsen was gebleken dat het vervormde gezicht van Joesjtsjenko veroorzaakt werd door dioxinevergiftiging. (3) De vergiftiging was toegediend door politieke vijanden, waarschijnlijk door toedoen van Koetsjma. De reputatie van Joesjtsjenko was zeker niet onomstreden, want de campagne van 2004 ging gepaard met intimidatie, fraude en geweld. 

Viktor Joesjtsjenko
Viktor Fedorovitsj Janoekovitsji: Viktor Janoekovitsj was de vierde president die in februari 2010 werd verkozen door het Oekraïense volk. Op 22 februari 2014 werd hij afgezet door het Oekraïense parlement, Verchovna Rada. Sinds 24 februari 2014 werd Janoekovitsji door de voorlopige regering van Oekraïne aangeklaagd voor "massamoord op vreedzame demonstranten", wat hij in feite niet heeft gedaan. De aanklacht is natuurlijk vals en ongegrond, want we weten dat de massamoord op vreedzame demonstranten het werk was van buitenlandse huurmoordenaars. Mogelijk zit de Amerikaanse inlichtingendienst CIA met medeweten van de Amerikaanse president en de EU-leiders achter de sluipmoorden. Janoekovitsji die geboren werd in een arbeidersgezin van Wit-Russische immigranten en al vroeg wees was geworden, heeft in het verleden al een strafblad. In 1969 en 1970 werd hij wegens roof en geweldpleging tweemaal veroordeeld tot gevangenisstraffen. (15) Sinds de instorting van de Sovjet-Unie begon zijn politieke carriére in 1996. Over Janoekovitsji' plotselinge bliksemcarriére wordt er veel gespeculeerd, hoewel er geen harde bewijzen zijn geleverd. (15) Janoekovitsji' doctorstitel is wel erg dubieus, hoewel de verdenkingen speculatief zijn door gebrek aan geloofwaardige bewijzen. De afgezette president Janoekovitsj heeft nauwe betrekkingen met het Oekraïense zakenleven. Net als hij streven ook zijn aanhangers nauwere betrekkingen met het machtige buurland Rusland na, alsmede een officiële status voor de Russische taal. Janoekovitsji maakte met zijn presidentiële beslissing mogelijk dat het Russisch tweede officiële taal in Oekraïne werd. Echter na de val van Janoekovitsji werd zijn beslissing teruggedraaid. Janoekovitsji' weigering om zijn handtekening in het akkoord met de Europese Unie te zetten was de aanleiding tot het massale protest van pro-Europese Oekraïners, die bijna vier maanden heeft geduurd en uiteindelijk culmineerde in diens val. Ook is de reputatie van Viktor Janoekovitsji zeer omstreden. Net als zijn voorgangers is hij ook corrupt. 

Viktor Janoekovitsji
Toen Janoekovitsji de Oekraïense hoofdstad Kiev hals over kop ontvluchtte, konden veel betogers en journalisten bij de verlaten residentie van de voormalige president een kijkje nemen om zich te vergapen aan de pracht en praal waarmee Janoekovitsji als de zonnekoning zich omringde. Het 'bescheiden' huis dat op ongeveer twintig kilometer van Kiev lag, bleek een paleis te zijn. Voor presidentiële begrippen mocht dit huis dan bescheiden zijn, het landgoed waar het op stond. Het landgoed telde honderdveertig hectares, ongeveer de helft van het vorstendom Monaco. Daar hoorde een houten chalet op een heuvel bij, een vijf verdiepingen tellend gastenverblijf in Russische stijl. Dit alles omgeven door een fabelachtig landschap van beboste heuvels en een kabbelend riviertje. Correspondent Olaf Koens van de Volkskrant schreef:"Wie van de trappen langs de vijf verdiepingen van het gastenverblijf afdaalt, komt plots in een stuk Oud-Griekenland terecht, compleet met Dorische zuilen, het granieten hoofd van een veulentje en een amfora." (3) U kunt enkele onderstaande foto's van het 'sprookjespaleis' van Viktor Janoekovitsji zien:

   
Op 25 mei zullen de presidentsverkiezingen in Oekraïne gehouden worden. Wie de nieuwe president van Oekraïne zal worden, weten we nog niet. Echter moeten we niet verwachten van een nieuwe Oekraïense president die zich zal inzetten voor het welzijn van het Oekraïense volk. De bekende leider van de pro-Europese Maidan-beweging en oud-bokskampioen, Vitali Klitsjko, heeft zich aanvankelijk kandidaat voor het presidentschap gesteld, maar trok zijn kandidatuur in. Eerder zagen de Amerikanen Klitsjko liever niet als premier. Ze hadden een voorkeur voor Arseniy Jatsenjoek. Waarschijnlijk willen de Amerikanen Klitsjko ook niet als de toekomstige president van Oekraïne. In de plaats daarvan moest Vitali Klitsjko de kandidatuur van de oligarch Petro Oleksijovitsji Porosjenko. Volgens een peiling zou de 48-jarige Porosjenko 25% van de stemmen halen, tegenover 9% voor Klitsjko en 8% voor oud-premier Joelija Timosjenko. (3) Vitali Klitsjko is echt geen democraat. Absoluut niet.

Petro Oleksijovitsji Porosjenko is met een geschat vermogen van 1,6 miljard dollar één van de rijkste mensen van Oekraïne en heeft de bijnaam "de chocoladekoning", wiens chocolademerk Roshen nu in Rusland is verboden. Porosjenko was in het verleden onder toenmalige premier Joelija Timosjenko en president Joesjtsjenko al eens minister van Buitenlandse Zaken. Hij was in 2012 minister van Economie onder de afgezette president Viktor Janoekovitsji. Hij wordt beschouwd als pro-Europees. Porosjenko was de enige van de Oekraïense oligarchen, die het protest van Euromaidan, deels gericht tegen de corruptie van de oligarchen, openlijk heeft gesteund. Hij wordt soms aangehaald als een van de invloedrijke mensen in de Oekraïense politiek. Ook is hij voorstander van de NAVO-toetreding van Oekraïne, wat hem als president meteen op ramkoers met Moskou zou zetten. (16) Zijn standpunt is wel erg gevaarlijk, gezien het feit dat Moskou hem niet graag als de toekomstige president van Oekraïne ziet zitten. 

Petro Oleksijovitsji Porosjenko
Joelija Timosjenko doet wel mee aan de presidentsverkiezingen. Ze is de grote favoriet van het Westen, eigenlijk een 'troetelkind' van westerse politici. Meteen na haar vrijlating uit de gevangenis liet ze al weten dat ze kandidaat zou staan voor het hoogste ambt in het land, maar haar kandidatuur is nu officieel. Timosjenko zei dat ze "voor de eenheid van het land zal strijden." Eerder verloor ze in 2010 de strijd om het presidentschap van haar rivaal Viktor Janoekovitsji. Ze belandde korte tijd later in de cel na een veroordeling wegens corruptie gedurende haar premierschap. Joelija Timosjenko mag door de westerse media als een "democraat" omschreven worden. Maar ze is ook géén democraat! De oud-premier Timosjenko is een oligarche en een gehaaide zakenvrouw. Haar bijnaam in het Westen is "gasprinses." Ze is ook een gewiekste politica. Gedurende haar loopbaan raakte ze verwikkeld in een reeks schandalen. In augustus 2000 werd haar echtgenoot Oleksandr Timosjenko gearresteerd; hem werd beschuldigd de staatskas voor honderden miljoenen dollars te hebben verduisterd. In de herfst van hetzelfde jaar werd ook Joelija Timosjenko aangeklaagd. Onder druk moest zij in januari 2001 haar positie in de regering opgeven en in februari werd zij op verdenking van corruptie gearresteerd. Later werden alle aanklachten tegen haar ingetrokken en Timosjenko werd vrijgelaten. (17) In december 2010 werd een strafrechtelijk onderzoek naar mogelijk misbruik van overheidsgeld door Timosjenko gestart. Joelija Timosjenko beweerde dat het onderzoek onder druk van Janoekovitsji tot stand was gebracht. Zij werd in augustus 2011 gearresteerd en op 11 oktober 2011 veroordeeld tot zeven jaar gevangenisstraf. De Verenigde Staten en de Europese Unie bemoeiden zich ermee en noemden de rechtszaak "politiek gemotiveerd" en de aanklacht "een selectieve vervolging van politieke tegenstanders." Op 20 april 2012 ging Joelija Timosjenko in hongerstaking als "protest tegen de oneerlijke gebeurtenissen" en de onmenselijke behandeling in de gevangenis. Ze zou zijn geslagen door de bewakers. Een bewaker gaf haar, door een deken heen, een stomp in haar maag. Haar dochter Jevgenia zegt het bewijs te hebben gezien: een blauwe plek van 8 à 10 centimeter. (17) Ook heeft Timosjenko ernstige rugletsel opgelopen als gevolg van mishandeling door de bewakers. Momenteel verblijft zij in Duitsland voor de behandeling van haar rug. (3)

Joelija Timosjenko
Maar dat is nog niet alles. In juni 2012 werd Joelija Timosjenko ook aangeklaagd wegens een moord op een politicus in 1996. In een interview met de krant Kommersant-Ukraine verklaarde viceprocureur-generaal Renat Koezmin genoeg bewijs te hebben om Timosjenko aan te klagen over de doodslag op Evgen Sjtsjerban, een parlementslid die op de luchthaven van Donetsk werd doodgeschoten. Volgens verklaringen van de getuigen had Joelija Timosjenko de moord georganiseerd en gefinancierd. Het motief van de moord was een zakelijk conflict. Timosjenko zou toen bedrijven van de industriële regio van Donetsk proberen te dwingen om Russisch gas aan te kopen via haar onderneming, met de steun van toenmalig premier Pavlo Lazarenko. Die laatste zit in de cel in de Verenigde Staten voor het witwassen van geld sinds 1999. Het slachtoffer Sjtsjerban, een sterke man in de regio, wiens groep een geduchte concurrent van de onderneming van Timosjenko was, keerde zich openlijk tegen de uitbreiding van haar onderneming en moest met de dood bekopen. (18) De aanhangers van Timosjenko beweerden dat de aanklacht tegen Joelija Timosjenko door de afgezette president Janoekovitsj was bevolen. Joelija Timosjenko mag een grote favoriete van het Westen zijn, maar we moeten niet vergeten dat ze beslist niet zachtaardig is, al heeft ze wel charme. Veel mensen, vooral westerse politici, zijn verblind door Timosjenko's charme. Onlangs dook een telefoongesprek van Timosjenko op YouTube op, waarin ze tegen een Oekraïens parlementslid zei dat ze bereid was "een kalasjnikov te kopen en die smeerlap (Poetin) door zijn kop te schieten." Timosjenko voerde het telefoongesprek een dag na de ceremonie in het Kremlin in Moskou waarin het verdrag over de annexatie van de Krim werd plechtig ondertekend. In het gelekte telefoongesprek zei Joelija Timosjenko tegen het Oekraïense parlementslid dat "acht miljoen Russen in Oost-Oekraïne met kernwapens zullen worden vernietigd en Rusland zelf zal veranderen in één grote asvlakte." "Het is tijd dat we onze wapens opnemen en die verdomde Russen samen met hun leider vermoorden,"zei Timosjenko letterlijk. "Niet één verschroeide aarde overblijft van Rusland." (3)


Het ijzingwekkende telefoongesprek laat de ware gedaante van Joelija Timosjenko wel zien. Toen het telefoongesprek via YouTube bekend gemaakt werd, vond de Duitse regering die erg geschrokken was, dat Joelija Timosjenko de grenzen van het fatsoen heeft overschreden met haar "geweldsfantasieën" over de Russische president Poetin. De veroordeling van Timosjenko's woorden werd uitgesproken door de Duitse regeringswoordvoerder Steffen Seibert. "Bij al het verzet tegen het Russische optreden op de Krim gelden nog altijd grenzen die niet overschreden mogen worden,"zei Seibert. Timosjenko die in Berlijn aan haar rug behandeld werd, gaf toe dat de opname van het telefoongesprek voor het grootste deel echt is. Haar oproep om kernwapens in te zetten tegen de Russen in Oekraïne is volgens haar "vervalst." (19) Of haar oproep vervalst of niet vervalst is, zegt het gelekte telefoongesprek genoeg over haar slechte reputatie. Vreemd genoeg wordt Joelija Timosjenko in het Westen nog steeds beschouwd als een heldin! Veel europolitici en westerse regeringen doen graag zaken met haar.

Dat er na 25 mei een nieuwe Oekraïense president gekozen zal worden, valt er niet veel goeds te verwachten. Eén ding is zeker: Oekraïne krijgt binnenkort een horrorpresident die het land naar de ondergang zal leiden. De nieuwe president zal erg corrupt en despotisch als zijn (haar) voorgangers zijn. 

                                                                                              Wordt vervolgd...

Om Sions wil zal ik niet zwijgen. God zegene u.


                

                                                                                                        Paul Parker

                                    

Het auteursrecht van dit artikel ligt bij de blogger. Zonder toestemming van blogger Paul zijn vermenigvuldiging, eigen gebruik of publicatie in een ander blog, website en boekvorm verboden.

 Bronnen en referenties:

  (1) Z24.nl: Wat kost de nucleaire top onze economie? 24-03-2014
  (2) NSS 2014: Driekwart Nederlanders weet waar NSS 2014 over gaat. 23-03-2014
  (3) Diverse media
  (4) NOS: Obama bedankt en prijst Nederland. 24-03-2014
  (5) NOS-TT: Koning prijst deelnemers NSS-top. 24-03-2014
  (6) NOS-TT: Krimoverleg in marge Haagse top. 24-03-2014
  (7) Refdag: G7 praat in Den Haag over de Krim. 18-03-2014
  (8) NOS:"Band VS-EU maakt wereld veiliger." 26-03-2014
  (9) NOS: Obama uit kritiek op Rusland. 26-03-2014
(10) Refdag: Obama: inmenging Oekraïne niet voor onszelf. 26-03-2014
(11) De Wereld Morgen: EU en Oekraïne: Morsi scenario of Syrië scenario?
(12) Refdag: Poetin bezegelt annexatie Krim.
(13) Express.b: Wat men u vergat te zeggen over de neo-nazi's en ander uitschot in het
        'democratische' Oekraïense horrorkabinet. 12-03-2014
(14) nl.wikipedia.org/wiki/Leonid Koetsjma
(15) en.wikipedia.org/wiki/Viktor Yanuchovich
(16) Knack.be: Oekraïne: Chocoladekoning is koploper voor presidentschap.
(17) nl.wikipedia.org/wiki/Joelija Timosjenko
(18) Het Belang van Limburg: Oekraïne wil Timosjenko aanklagen in zaak over doodslag op
        politicus. 19-06-2012
(19) NOS: Duitsland tikt Timosjenko op vingers. 26-03-2014

Geen opmerkingen: