zondag 16 juni 2013

Weeknieuws Israël juni 2013. Deel 3


Het weeknieuws Israël verschijnt iedere week. Elke dag zal het nieuws bijgewerkt worden, behalve zaterdag. Op zaterdag, de Sabbat, zal geen nieuwsbericht verschijnen.

Vrijdag 21 juni: Weer grensincident op de Golan

Gisteravond was opnieuw een mortiergranaat ingeslagen op de Golan Hoogvlakte. Het projectiel kwam in een plantage bij kibboets Etrom neer. Mogelijk ging het om een afzwaaier als gevolg van gevechten tussen de rebellen en het Syrische leger in het dorp Jobta in de gedemilitariseerde zone van de Golan. Toen de mortiergranaat op de plantage insloeg, waren geen mensen aan het werk. Er waren dus geen gewonden of doden gevallen. Er brak wel een brand uit, die geblust werd door de brandweer. Net als gisternacht heeft het Israëlische leger geen vergeldingsacties gevoerd. Eerder op de dag gaf één van de rebellengroepen via een woordvoerder te kennen dat ze niet tegen Israël zullen vechten. Dat laten ze maar over aan Hezbollah en het Syrische leger.

Ondertussen werd ook bekendgemaakt dat Rusland gewoon doorgaat met de levering van de S-300 raketten aan Syrië. Mogelijk is de levering van de S-300 raketten het antwoord op het besluit van het Westen om de rebellengroepen te bewapenen. De verkoop van de S-300 raketten aan Syrië moet nog geregeld worden. De afgelopen vier dagen heeft de IDF een oefening in het noorden van Israël gehouden met grote vertoon van reserve troepen, de luchtmacht en de marine. Volgens de IDF heeft de oefening niets te maken met de situatie in Syrië. Bron: Nieuws-uitgelicht-infonu.nl/laatste nieuws Israël, Ynetnews 21-06-2013

Vrijdag 21 juni: Video van de Dag: De waarheid over het vredesproces

Deze video mag u absoluut niet missen! Danny Ayalon, een vooraanstaand politicus uit Israël, geeft antwoord op essentiële vragen over het vredesproces. Is Israëlische aanwezigheid in de zogenaamde Westbank eigenlijk de oorzaak van de vijandschap tussen de twee naties? Waarom werd de PLO opgericht? Wat steekt er werkelijk achter de recente mislukking van het vredesproces? Bekijk de onderstaande video:


Bron: Israel Today Headlines 21-6-2013

Vrijdag 21 juni: Een Joodse man doodgeschoten bij de Klaagmuur

Bij de Westelijke Muur (bekend als de Klaagmuur) in Jeruzalem heeft een bewaker een Joodse man van 45 jaar doodgeschoten. Die had volgens de bewaker "Allahu Akbar" geroepen, Arabisch voor "Allah is groot!" Ook zou de man iets uit zijn zak gehaald hebben, waarna hij doodgeschoten werd. De bewaker dacht dat het om een Palestijnse terrorist ging, en trok zijn wapen en schoot meermalen op de verdachte, die aan zijn verwondingen bezweek. Het bleek dat de verdachte een Israëlische Jood was. Het incident gebeurde om 7.40 lokale tijd, terwijl toen al honderden mensen bij de Muur aan het bidden waren.


Magen David Adom was snel ter plekke en probeerde het leven van de neergeschoten man nog te redden, maar de reddingspogingen waren tevergeefs. Volgens één van de bezoekers bij de Westelijke Muur ging het om een vreemde man die zich altijd al vreemd gedroeg. Volgens de bezoeker zou de man zelf ooit gezegd hebben dat hij een moslim was. De Israëlische politie stelt een onderzoek in waarom de man de Arabische strijdkreet aanhief. Bron: Nieuws-uitgelicht-infonu.nl/laatste nieuws Israël, diverse bronnen 21-06-2013

Donderdag 20 juni: "Waarom staat Hezbollah nog niet op terroristenlijst?"

De Israëlische premier Benjamin Netanyahu heeft donderdag in een gesprek met de hoge vertegenwoordiger van de EU voor Buitenlandse Zaken en Veiligheidsbeleid, Catherine Ashton, zijn zorgen geuit over de aanpak van Hezbollah door de EU. "Als Hezbollah geen terroristische organisatie is, wie is dan wel?,"vroeg hij Ashton. Tot nu toe heeft de EU de Libanese terroristische organisatie nog niet op de lijst van terroristen gezet.

Catherine Ashton (links) en Benjamin Netanyahu (rechts)
"Het is moeilijk te begrijpen dat er geen consensus over is Hezbollah als terroristische organisatie aan te merken,"zei Netanyahu. Om deze op een zwarte lijst te plaatsen heeft de EU goedkeuring nodig van alle 27 EU-lidstaten. Hierover is nog geen overeenstemming bereikt. Doel van het gesprek met Ashton was om over Iran, Hezbollah en het diplomatieke proces met de Palestijnen te spreken. Bron: Israel Today Headlines 20-06-2013

Donderdag 20 juni: Joods zijn of bij Jezus zijn - een lastig dilemma

Israel Today heeft een interessant bericht over Joden die tot geloof in Jezus gekomen zijn en daardoor in grote problemen zitten. Joods zijn of bij Jezus horen is de vraag dat het in veel gevallen helaas gaat, wanneer Israëli's tot geloof in Jezus (Yeshua) zijn gekomen. Joden die Jezus aanvaarden, worden vaak door christenen als trofeeën vereerd, terwijl Joden klagen dat iemand verloren is gegaan voor hun gemeenschap. Messiasbelijdende Joden zijn zich er van bewust dat wanneer Jezus in hun leven een plaats krijgt, hieraan een zekere vervreemding van hun volk is verbonden.

Mensen die tot geloof in Jezus komen, raken tussen wal en schip. Bij hun Joodse broeders vinden zij geen steun, zodat zij zich tot de christenen wenden, die hen bereidwillig opnemen. In dit proces van overgang van ene wereld naar de andere leren veel Messiasbelijdende Joden een schijnbaar gespleten Jezus kennen, die het Joodse volk tegelijk liefheeft en verwerpt. Na verloop van tijd aanvaarden deze Messiaanse Joden dat Yeshua en het Jodendom onverenigbaar zouden zijn. Maar aan de andere kant kunnen ze niet breken met hun volk, hoezeer ze ook proberen als christenen te leven. Daarom houden ze er aan vast Messiaanse Joden te worden genoemd. Bron: Israel Today Headlines 20-06-2013

Opmerking blogger: Dat is een bekend probleem. Maar Messiasbelijdende Joden zijn beslist géén trofeeën voor christenen! Ze horen niet als trofeeën gebruikt te worden door christenen. Overigens hoeven de Joden niet als christenen te leven. Zolang de Joden belijden dat Yeshua de Messias is, blijven zij Joden. Christenen moeten erg voorzichtig zijn wat zij de Joden willen bereiken met het evangelie. Eerst moeten zij grondig kennis van de Bijbel hebben en respect tonen voor de Joodse cultuur. Bovendien is de Bijbel, geschreven door Joodse profeten en apostelen, 100% Joods en beslist niet christelijk! Christenen moeten eerst erkennen dat de Kerk enorme dwalingen begaat. Het is begrijpelijk dat veel Joden het christendom als een grote bedreiging voor hun ideniteit zien, al willen de christenen niet graag toegeven. De geschiedenis heeft al bewezen dat het christendom bij het Joodse volk meer kwaad bloed heeft gezet. Er zijn al zoveel verschillen tussen het Jodendom en het christendom. In de toekomst zal mijn artikel gepubliceerd worden om een enorme verschil tussen het Jodendom en het christendom aan te tonen. Ik persoonlijk vind dat het christendom eigenlijk heidens is. Dat Messiasbelijdende Joden als soort trofeeën voor de christenen worden gebruikt, maakt me erg boos. Eigenlijk beschouw ik dit als een grote belediging aan het adres van de levende God van Israël! God Zelf zal aan Zijn volk bekendmaken wie de echte Messias is, zoals de profeet Zacharia voorzegd heeft. De Messiasbelijdende Jood Shlomo Hizak heeft een verhelderend artikel geschreven wat het echt betekent om Israël lief te hebben. Zijn artikel is vorig jaar verschenen op mijn blog. Lees het artikel en u zult weldra begrijpen waarom de Joden niet als soort trofeeën genoemd mogen worden.

Donderdag 20 juni: Video van de Dag: Bezoek Jeruzalems stadhuis

In deze vakantietijd willen we u even een voorproefje geven van een reis naar Israël en Jeruzalem met deze korte video. Deze video geeft u in 60 seconden een bliksembezoek aan het stadhuis van Jeruzalem, de stad gelegen in het hart van drie continenten.


Bron: Israel Today Headlines 20-06-2013

Donderdag 20 juni: Heeft Hezbollah chemische wapens ingezet?

Voor het eerst wordt de Libanese Sjiitische terreurbeweging Hezbollah beschuldigd van het inzetten van chemische wapens bij een aanval op een buitenwijk van Damascus. Het bericht is afkomstig van het FSA (Vrije Syrische Leger). Hezbollah zou dat samen met het Syrische leger gebruikt hebben. Er zijn bij de chemische aanval verschillende doden en gewonden gevallen. Maar er zijn echter geen andere bronnen die het bericht kunnen bevestigen. Het is moeilijk om het onbevestigde bericht te geloven, al is deze afkomstig van het door het Westen gesteunde FSA. Het FSA werkt nauw samen met de aan al-Qaeda gelieerde Jabhat al-Nusra en pleegt ook oorlogsmisdaden. Ook heeft het FSA zelf chemische wapens gebruikt.

Al zouden de Hezbollah strijders samen met het Syrische leger tegen de soennitische opstandelingen strijden, dan blijft het nog steeds onduidelijk of Hezbollah zelf de chemische wapens heeft ingezet. Israël vreest dat Hezbollah ook in het bezit zal komen van chemische wapens. De VS heeft onlangs aangegeven dat het regime van Syrische president Assad 'een rode lijn heeft overschreden' door het inzetten van chemische wapens. Daarom krijgen de rebellen nu extra lichte wapens van de Verenigde Staten. Maar Rusland zegt dat er geen harde bewijs is geleverd of Assad chemische wapens daadwerkelijk heeft ingezet. Assad zelf ontkent alle aantijgingen dat hij deze wapens zou hebben gebruikt. Bron: Nieuws-uitgelicht-infonu.nl/laatste nieuws Israël, Ynetnews 20-06-2013

Donderdag 20 juni: Weer een mortiergranaat op de Golan

Vannacht is een mortiergranaat vanuit Syrië op de Golan geëxplodeerd. Het projectiel kwam in een open gebied terecht en richtte nauwelijks schade aan. Er waren ook geen gewonden gemeld. De explosie vond om ongeveer half één vannacht plaats. Israël denkt niet dat er sprake is van opzet, maar dat het ging om een afzwaaier bij gevechten tussen het Syrische leger en de rebellen. Bron: Nieuws-uitgelicht-infonu.nl/laatste nieuws Israël 20-06-2013

Woensdag 19 juni: Veel buitenlandse gasten vieren Peres' verjaardag

De Israëlische president Shimon Peres is 90 jaar geworden. Internationale sterren en politici staan in de rij om hem te feliciteren. Na Bill Clinton en Barbra Streisand kwamen andere beroemde gasten, zoals de Hollywood acteur Robert DeNiro en Sharon Stone. Deze actrice bezocht ook de kinderafdeling van het Hadassah Ziekenhuis in Jeruzalem, waar ze zich met Arabische en Joodse kinderen bezig hield.

Sharon Stone bezocht de kinderafdeling van het Hadassah
ziekenhuis in Jeruzalem

Van links tot rechts: Barbra Streisand, Bill Clinton,
Shimon Peres en Benjamin Netanyahu
Voorts kwamen de vroegere premier van Groot-Brittannië, Tony Blair, en de Amerikaanse politicus Rahm Emanuel de Israëlische president Peres feliciteren. Ook andere politici, zoals de Rwandese president Paul Kagame en zijn vrouw en de Nederlandse minister van Buitenlandse Zaken, Frans Timmermans, zijn momenteel in Jeruzalem aanwezig bij de feestelijkheden. Ook prins Albert II van Monaco was er en begroette Peres in de aanloop naar de vijfde Israëlische Presidential Conference. Bron: Israel Today Headlines 19-06-2013

Woensdag 19 juni: Ook nieuwe Iraanse president wil kernwapens

Het Westen is ten onrechte gerustgesteld door de keuze van de nieuwe Iraanse president. Israëlische deskundigen waarschuwen westerse politici dat de nieuwe Iraanse president het nucleaire programma van zijn land zal voortzetten, zo bewijst zijn staat van dienst. De internationale gemeenschap van de Verenigde Staten tot Rusland slaakte een zucht van opluchting na de verkiezing van Hassan Rohani als de nieuwe Iraanse president, waarbij de bebaarde geestelijke 'gematigd' werd benoemd. Maar slechts weinig mensen herinneren zich dat Rohani eerder diende als hoofdonderhandelaar nucleaire zaken tijdens het bewind van de vorige president Mohammed Khatami. Het is waar dat Rohani tussen 2003 en 2005 het Iraanse programma voor uraniumverrijking had stopgezet, maar het is ook waar dat hij het meteen weer opstartte, toen de onmiddelijke dreiging van een Amerikaanse militaire interventie voorbij was.


Inderdaad, Mahmoud Ahmadinejad was niet de initiatiefnemer van het uitdagende nucleaire programma van Iran. Feitelijk zijn geen van deze politici meer dan adviseurs bij zulke belangrijke staatszaken. Ongeacht wie er al tot president wordt gekozen, het Iraanse nucleaire programma staat uiteindelijk geheel onder de controle van de opperste leider ayatollah Ali Khamenei en zijn Raad van Hoeders. Dit betekent dat het Iraanse nucleaire programma doorgaat als Khamenei dit zegt en Rohani niet de macht heeft dit te stoppen, indien hij dit al zou willen. En het is nogal een aanname om te overwegen, gezien de man zijn opmerkingen en daden in het verleden. In 2004 bepleitte Rohani een versnelling van het Iraanse nucleaire programma zodat men op het punt zou komen waarop de internationale gemeenschap geen andere keuze zou hebben om het als voldongen feit te accepteren, zoals eerder gebeurde met Pakistan. "Rohani is de marionet van Khamenei en deelt in de consensus over de Iraanse nucleaire energie, wat een codewoord is voor kernwapens,"verklaarde Ze'ev Maghen, een Iraanse wetenschapper bij het Begin-Sadat Center for Strategic Studies in een interview met The Times of Israel. Evenmin hoeft Rohan niet noodzakelijk vriendelijker jegens Israël te zijn dan zijn voorganger. In zijn eerste openbare toespraak na het winnen van de verkiezing beweerde Rohani dat de internationale sancties die tegen Iran opgelegd zijn, een dienst aan Israël zijn. Volgens Maghen is Rohani net zo vijandig tegenover Israël als Ahmadinejad; hij weet het alleen beter te brengen.

Israëlische premier Benjamin Netanyahu probeerde iedereen eraan te herinneren dat Rohani de verkiezingen alleen had gewonnen omdat de ayatollahs van de Raad van Hoeders het hem hadden toegestaan, wat betekent dat Rohani er, net als Ahmadinejad vóór hem, overtuigingen op moet nahouden, die in lijn met de agenda van de ayatollahs zijn. "We maken ons geen illusies,"zei Netanyahu zondag tijdens de kabinetsvergadering in Jeruzalem. "We moeten niet vergeten dat de Iraanse heerser vanaf het begin kandidaten diskwalificeerde die niet met zijn extreme wereldbeeld instemmen; van degenen die hij wel toestond, werd degene gekozen die het minst gezien werd als één met het regime. Maar we spreken nog steeds over iemand die Israël de 'grote zionistische satan' noemt." Bron: Israel Today Headlines 19-06-2013

Dinsdag 18 juni: Syrische burgeroorlog repetitie voor wereldoorlog?

Als gevolg van alle buitenlandse betrokkenheid bij de voortdurende Syrische burgeroorlog kan dit conflict de voorbode zijn van een veel grotere vuurzee, suggereerde een vooraanstaande Israëlische Midden-Oostendeskundige vorige week. Professor Itamar Rabinovich, een voormalige Israëlische ambassadeur in Egypte, vertelde de aanwezigen bij een symposium aan de Tel Aviv Universiteit dat in de ogen van de Arabische wereld het uiteindelijke resultaat van de 'Arabische Lente' (beter omschreven als Arabische herfst) draait om de resultaten van de strijd in Syrië. Volgens prof. Rabinovich is het Syrische conflict een Midden-Oosten versie van de Spaanse Burgeroorlog, die zelf een generale repetitie voor de Tweede Wereldoorlog was.


In Syrië wordt de oppositie gesteund door de Verenigde Staten en Europa, terwijl het regime wordt gesteund door Hezbollah, Iran en China. Voor Rusland is de inzet ook hoog. Moskou beschouwt Syrië als een sleutel voor het herstel van de status van Rusland in de regio. Daarom is de vervanging van het Assad-regime door een regime dat de VS steunt, onaanvaardbaar voor de Russische president Vladimir Poetin. Toch is het Iran dat het meest te verliezen heeft in Syrië. Prof. Rabinovich legde uit dat wat Syrië betreft, Iran eigenlijk meer heeft geinvesteerd dan Rusland. Iran streeft naar de hegemonie in het Midden-Oosten, en tot nu toe is het er alleen in geslaagd zijn Islamitische Revolutie naar Libanon te exporteren, in de vorm van Hezbollah dat momenteel sterker is dan de staat zelf. Voor Iran is het noodzakelijk Syrië te behouden als vitale verbinding naar Hezbollah, als het hoopt ergens elders in de regio te slagen.
"De burgeroorlog in Syrië wordt niet geleid door Assad, maar meer door Iraanse militaire bevelhebbers,"onthulde Rabinovich. "Hezbollah leidt ook veel van de gevechten met troepen die het land vanuit Libanon zijn binnengekomen." Bron: Israel Today Headlines 18-06-2013

Opmerking blogger: Ik ben het eens met de zienswijze van prof. Rabinovich. De Syrische burgeroorlog is inderdaad een generale repetitie voor de Derde Wereldoorlog. Ook Syrian Girl die veel vertelt over het Syrische conflict, deelt dezelfde mening als die van de heer Rabinovich.

Syrian Girl
De Spaanse Burgeroorlog was een generale repetitie voor de Tweede Wereldoorlog geweest. De nazi's steunden Spaanse generaal Franco, terwijl de Spaanse communisten gesteund werden door de Sovjet-Unie. Zowel Hitler als Stalin mengden zich in de Spaanse Burgeroorlog. Wist u dat de Duitse luchtmacht Luftwaffe een generale repetitie hield door een Spaanse stad te bombarderen? Nu is Syrië de hoogste inzet voor zowel het Westen als Rusland geworden, zoals al is gebleken tijdens de G8-top in Noord-Ierland. Het Westen wil Iran economisch en militair breken door het regime van Assad omver te werpen. Dat heeft een in Syrië woonachtige Nederlandse Jezuïetenpater onthuld. Syrian Girl heeft het Westen ook ervan beschuldigd achter de Syrische burgeroorlog te zitten. Ik deel haar mening en verdenkt de VS van betrokkenheid in het Syrische conflict. Hoewel ik niet achter Assad sta, keur ik de Amerikaanse politiek ten aanzien van het Midden-Oosten ook helemaal niet goed!! De Amerikaanse politiek heeft het Midden-Oosten meer schade berokkend en bij Israël en de Arabische landen meer kwaad bloed gezet. Al zie ik niet graag een pro-Iraanse regime in Syrië, moet ik ook niks hebben van een pro-Amerikaanse en pro-Europese regime! Het enige wat ik graag wil zien, is een pro-Israëlische regering in Damascus en een echte duurzame vrede tussen het Syrische volk en het Joodse volk. Helaas voor iedereen laat de Bijbel een heel ander scenario zien. Volgens de Bijbelse profetie is het Syrische conflict een generale repetitie voor de Derde Wereldoorlog. De Bijbel voorzegt ook de verwoesting van Damascus. Dat zal binnenkort gebeuren.

Dinsdag 18 juni: Video van de Dag: Hartelijk gefeliciteerd en bedankt voor Oslo, mr. president

Een Israëliër, Yaron Lahav, heeft een video gemaakt naar aanleiding van het 20 jarige bestaan van de Oslo Akkoorden en de 90ste verjaardag van Israëlische president Shimon Peres. Het is een sarcastisch lied over het bloedige geweld dat de Oslo Akkoorden veroorzaakt hebben waarvoor Yitzhak Rabin en Shimon Peres verantwoordelijk worden gehouden. Ook de eenzijdige terugtrekking uit Gaza door Ariel Sharon komt in het lied aan de orde. De video laat de verwoestende gevolgen van de Oslo Akkoorden die tot het verschrikkelijke bloedbad onder de Israëli's leiden, zien. Het terroristische geweld heeft meer dan 1.500 levens in 20 jaar, ongeveer 70% van mannen, vrouwen en kinderen, geëist. "De aardige en vriendelijke Akkoorden van Oslo zijn in mum van tijd helemaal veranderd in een bloedbad,"schreef Yaron Lahav in een bitter sarcastische samenvatting van de 20 jaar sinds de Oslo Akkoorden. Het lied van de soundtrack, "The Children of Oslo 1993" is gebaseerd op een populaire lied, genaamd "The Children of Winter 1973".


Bron: Nieuws-uitgelicht-infonu.nl/laatste nieuws Israël, Arutz Sheva 7 18-06-2013

Dinsdag 18 juni: Barbra Streisand neemt het voor de 'Vrouwen van de Muur' op

De wereldberoemde zangeres en actrice Barbra Streisand ging tijdens haar toespraak bij de uitreiking van een eredoctoraat aan de Hebreeuwse Universiteit van Jeruzalem in op het conflict tussen de 'Vrouwen van de Muur' en de ultra-orthodoxe Joden. Ze nam het op voor de liberaal Joodse vrouwen. Ze is ook erg positief over ontwikkelingen van de regering die de positie van de vrouwen in Israël moet verbeteren.

Barbra Streisand
Verder sprak Barbra Streisand, zelf van Joodse komaf, opnieuw haar steun uit voor Israël en de Hebreeuwse Universiteit, waar ze destijds geld aan gedoneerd heeft. A.s. donderdagavond en zaterdagavond gaat ze in Israël optreden. Het is voor het eerst dat ze in Israël concerten geeft. Ter gelegenheid van de 90ste verjaardag van de Israëlische president Shimon Peres zal Barbra Streisand daarvoor nog optreden. Bron: Nieuws-uitgelicht-infonu.nl/laatste nieuws Israël 18-06-2013

Maandag 17 juni: Video van de Dag: De waarheid over de vluchtelingen

In de video van vandaag legt de bekende Israëlische politicus Danny Ayalon het vluchtelingenvraagstuk uit en maakt het aanschouwelijk. Het vluchtelingenprobleem is bij alle vredesbesprekingen over het Israëlisch-Palestijnse conflict steeds weer een bijna onoplosbare zaak gebleken. Wie zijn die vluchtelingen en waarom zijn ze na 60 jaar nog steeds een probleem? Bekijk het in deze video:


Bron: Israel Today Headlines 17-06-2013

Maandag 17 juni: Assad:"Europa zal een prijs betalen"

De Syrische president Bashar al-Assad heeft in een zeldzaam interview met de Duitse Frankfurter Allgemeinen Zeitung Europa ernstig gewaarschuwd voor de gevolgen van wapenleveringen aan de rebellen in zijn land. Hij zei dat wapenleveranties zullen leiden tot het exporteren van terrorisme naar Europa. "De achtertuin van Europa zal een broeihaard van  terrorisme worden,"zei Assad. "Europa zal daarvoor een prijs moeten betalen".

Bashar al-Assad
Volgens Assad zullen terroristen hun extremistische gedachtegoed met zich meenemen wanneer ze naar Europa terugkeren. "Terroristen doen gevechtservaring op en komen terug met extremistische ideologieën,"zei Assad. De Syrische president ontkent ook de aantijgingen dat hij chemische wapens heeft gebruikt. Ondertussen overschaduwt het Syrische conflict de G8-top in Noord-Ierland. De Amerikaanse president Barack Obama en de Russische president Vladimir Poetin hebben elkaar al een jaar niet meer face-to-face gesproken en het water tussen beide heren over Syrië is, op zijn zachtst gezegd, diep. Terwijl de meeste westerse landen voluit de steun aan de Syrische opstandelingen geven, blijft Rusland een bondgenoot van het regime van Assad in Damascus. Ook Poetin heeft het Westen gewaarschuwd voor de ware bedoelingen van de rebellen. Bron: TT-Canvas, Nieuws.nl 17-06-2013

Commentaar blogger: President Assad meent wat hij zegt. Hij heeft gelijk dat de jihadstrijders die zijn geronseld voor de strijd in Syrië, gevechtservaringen zullen opdoen en op 'n dag naar Europa terugkeren om hun extremistische gedachtegoed met zich mee te nemen. Op 'n dag zullen de jihadstrijders dood en verderf zaaien in Europa. Ook in Nederland. De Bijbel waarschuwt ernstig dat degene die zaait, ook zal oogsten.

"Dwaalt niet; God laat Zich niet bespotten; want zo wat de mens zaait, dat zal hij ook maaien."
Galaten 6:7 (Statenvertaling)

Er staat ook in de Bijbeltekst te lezen:"Want die in zijn eigen vlees zaait, zal uit het vlees verderf oogsten" (Galaten 6:8a). Europa heeft verderf in Syrië gezaaid door wapens te geven aan de islamitische rebellen. Straks zal Europa het onheil oogsten. Hoewel ik niet achter Assad sta, heeft hij wel gelijk als hij zegt dat de terroristen die eens geronseld waren voor de jihad in Syrië en nu meevechten tegen hem, straks zullen terugkeren om bloedige aanslagen te plegen in Europese hoofdsteden. Ook de VN-secretarisgeneraal Ban Ki-moon is tegen wapenleveranties aan de rebellen. De Russische president Poetin waarschuwt ook dat de rebellen straks onze organen zullen opeten. Hij doelt op een schokkende video, waarop staat te zien hoe een rebel het hart van een gedode Syrische soldaat opat. Daarom zijn wapenleveranties aan de rebellen NIET verantwoord. In mijn artikelen op mijn blog heb ik ook meermalen gewaarschuwd dat de rebellen geen vrijheidsstrijders zijn en helemaal niet vechten voor vrijheid van het Syrische volk, zoals westerse media ons dolgraag wijsmaken. Op een dag zal het Westen een hele dure les leren als er iets vreselijk gaat gebeuren in Europa. Tegen westerse leiders zeg ik: God straft jullie! Ja, Europa is inderdaad op weg naar het oordeel van God. Bovendien kunnen westerse wapenleveranties aan de Syrische rebellen en huurlegers ook leiden tot nieuwe terroristische aanslagen op Israël!! De rebellen hebben ook meermalen gezegd dat Israël hun volgende doelwit zal worden. Het zij gewaarschuwd. Jammer dat het Westen blind en doof is voor vele waarschuwingen.

Maandag 17 juni: Palestijnse premier bezoekt de Tempelberg

Voor de zoveelste keer is de Tempelberg, één van de heiligste plaatsen van het Joodse volk, ontheiligd door de heidenen. Voor het eerst in de geschiedenis heeft een Palestijnse premier, Rami Hamdallah, de Al-Aqsa moskee gisteren bezocht. Hij noemde Jeruzalem "het symbool van de Palestijnse kwestie". De moskee staat op de Tempelberg die voor de Joden heilig is. De Arabieren hebben Israël er meermalen van beschuldigd de Tempelberg te "judaïseren" (verjoodsen). Ze willen niet dat Joden de Tempelberg betreden om te bidden. In werkelijkheid heeft de islamitische Waqf die de zeggenschap heeft over de Tempelberg, alle oude Joodse verwijzingen naar de Tempelberg verwijderd, in poging de Joodse geschiedenis te verdoezelen en het bestaan van de Joodse Tempel te ontkennen. Ook verhindert de Israëlische politie Joden vaak op de Tempelberg te bidden, in reactie op rellen van moslims. Bron: Nieuws-uitgelicht-infonu.nl/laatste nieuws Israël 17-06-2013

Maandag 17 juni: Nieuwe Iraanse president stelt voorwaarden voor overleg met de VS

In het afgelopen weekeinde heeft de Israëlische premier Benjamin Netanyahu het Westen al gewaarschuwd om op hoede te blijven voor de nieuwe verkozen president van Iran. Israël heeft ook redenen genoeg om te twijfelen aan het 'gematigde' karakter van Hassan Rohani. De nieuwe Iraanse president Rohani zegt nu dat hij "het pad der gematigheid" zal volgen, en dat hij bereid is meer openheid te geven over het nucleaire programma van zijn land. Maar hij koppelt wel voorwaarden aan zijn eis dat hij bereid is met de Verenigde Staten te praten als...de Amerikanen "de nucleaire rechten van Iran erkennen en zich niet bemoeien met Iraanse interne zaken." Dat zei Rohani op zijn eerste persconferentie na zijn daverende verkiezingsoverwinning. Rohani voegde er aan toe dat Iran NIET bereid is de verrijking van uranium te beëindigen.


Rohani noemde de relatie met de VS "een moeilijke kwestie, een oude wond die genezen moet worden". Hij beloofde dat hij een "constructieve koers " zal varen. Hij zei te hopen dat alle landen de gelegenheid zullen aangrijpen om vriendschappelijke betrekkingen met de Islamitische Republiek aan te knopen. Ondanks de waarschuwing van de Israëlische premier Netanyahu is de toespraak van Hassan Rohani 'voorzichtig positief' onthaald in Washington. Hoewel Rohani als 'gematigd' omschreven wordt, heeft hij als president van Iran niet de bevoegdheid om het beleid te bepalen. Het beleid wordt alleen bepaald door de hoogste geestelijke leider ayatollah Ali Khamenei en de Raad van Hoeders die de werkelijke machthebbers van Iran zijn. Bron: diverse media 17-06-2013

Maandag 17 juni: Arabische jongeren vallen Joodse kinderen aan

In Jeruzalem hebben twee Arabische jongeren gisteren tien Joodse kinderen die een kamp hadden opgezet in Homat Shmuel (Har Homa), aangevallen en mishandeld. De tien kinderen waren aan het spelen en bestudeerden de Tora na de schooltijd Ze werden geslagen. Toen de kinderen vluchtten, staken de Arabische jongelui de spullen van kinderen, waaronder heilige boeken en een Israëlische vlag, in brand. Ook hadden de Arabische jongeren een fiets in brand gestoken, die een Joodse jongen voor zijn bar mitswa had gekregen. Bron: Nieuws-uitgelicht-infonu.nl/laatste nieuws Israël, Israel National News 17-06-2013

Maandag 17 juni: Joods-Christelijke partij in de Israëlische Knesset?

Jarenlang heeft Israel Today commentator Victor Mordechai gewerkt aan het oprichten van een Joods-christelijke partij met de naam Het Bijbel Blok. Hij heeft nu wat concurrentie, of beter gezegd wat hulp, gekregen van Arabische inwoners van de stad Nazareth die van Israël houden. Een vooraanstaande Arabische christelijke familie uit Nazareth, waarvan een lid een hoge officier in het Israëlische leger is, werkt aan de oprichting van hun eigen Joods-christelijke partij, en heeft Mordechai gevraagd om de Joodse companent te leiden. "Deze Arabieren hebben ingezien dat hun toekomst bij Israël en de Joden ligt, en niet bij de moslims die proberen de oude christelijke gemeenschap uit Nazareth te verdrijven,"zei Mordechai.


De Arabische familie heeft zijn plannen in het Arabisch op Facebook geplaatst. Ze hebben aanmoedigingen gekregen van veel Joden en mede-christenen, terwijl anderen, voornamelijk moslims, bedreigende reacties hebben geplaatst. De Arabische media hebben het verhaal ook opgepakt en er over het algemeen een negatieve draai aan gegeven. Bron: Israel Today Headlines 17-06-2013

Zondag 16 juni: Waarschuwing Netanyahu: Laat Iraanse verkiezing u niet misleiden!

De Israëlische premier Benjamin Netanyahu heeft zondag het Westen gewaarschuwd zich niet voor de gek te laten houden door de keuze van iemand die 'gematigd' zou zijn bij de Iraanse presidentsverkiezingen. Hij wees er op dat de Islamitische Republiek in werkelijkheid door radicale islamitische geestelijken wordt geregeerd. Dit weekeinde hebben de Iraniërs massaal op de 'gematigde' geestelijke Hassan Rohani gestemd, die in zijn campagne werd gesteund doro reformistische elementen. In zijn campagne vroeg Rohani om grotere vrijheid in Iran, en hij had al eerder beloofd de officiële betrekkingen met de Verenigde Staten te herstellen.

 
Dit kan dan goed nieuws zijn voor Iraniërs, maar wat de buitenlandse betrekkingen betreft, en vooral het nucleaire programma van Iran, drong Israël er bij het Westen op aan zeer behoedzaam te blijven handelen. De internationale gemeenschap moet zich niet laten meeslepen in Wishful thinking, zei premier Netanyahu. "Vijftien jaar geleden noemden ze de voormalige Iraanse president Mohammed Khatami gematigd, maar er is niets veranderd. Iran wordt beoordeeld op wat het doet met het nucleaire programma." Iran wordt in feite geregeerd door Opperste Leider ayatollah Ali Khamenei en zijn raad van geestelijken (Raad van Hoeders). Israel Today wijst er op dat Rohani, hoewel pragmatischer dan zijn voorganger Mohammed Ahmadinejad, al lange tijd het islamitische regime steunt en een leerling was van ayatollah Khomeini, de leider van de Iraanse islamitische revolutie.

Ayatollah Ali Khamenei, de echte machthebber van Iran
Spotprent: verkiezing van Hassan Rohani
Het Israëlische ministerie van Buitenlandse Zaken wees er na de verkiezingen in een verklaring op dat de ayatollah een aantal tegenstanders van Rohani bij de verkiezingen hadden gediskwalificeerd. Dit betekent dat de nieuwe president zich niet te ver bezijden de waarheid van de officiële agenda van het regime bevindt. Om die reden is het waarschijnlijk nog te vroeg om te spreken van een 'revolutie' in Iran. Toch laat de internationale gemeenschap zich waarschijnlijk bedriegen door de opwinding, en Israël vreest dat de verkiezing van Rohani de ayatollahs veel meer tijd zal geven om voort te gaan met hun nucleaire programma. Daar zou het al die tijd om zijn gegaan. Bron: Israel Today Headlines 16-06-2013

Zondag 16 juni: Israël sceptisch over de nieuwe, "gematigde" president van Iran

In Iran is de "gematigde" geestelijke Hassan Rohani tot de nieuwe president van de Islamitische Republiek verkozen. Rohani lag tijdens de tellingen de hele tijd op kop en heeft nu aan de eerste kiesronde genoeg om de absolute meerderheid te halen. Daarvoor is de tweede kiesronde niet meer nodig. Rohani was de enige geestelijke die aan de presidentsverkiezingen meedeed. Hij werd ook als de "minst conservatieve" beschouwd. De burgemeester van Teheran, Ghalibaf, en de nucleaire onderhandelaar Jalili volgden respectievelijk op de 2e en de 3e plaats. Rohani is een Sjiitische geestelijke, een hojatoleslam, een rang net onder die van ayatollah. Na de Islamitische Revolutie van 1979 was hij vice-voorzitter van het parlement en lid van de defensieraad tijdens de oorlog met Irak. Tijdens de kiescampagne beloofde hij degelijke nucleaire gesprekken op te starten om een confrontatie met het Westen te vermijden, "zonder dat de rechten van Iran opgegeven zouden worden". Ook beloofde hij meer aandacht voor burgerrechten in Iran.

Hassan Rohani
In een reactie op de verkiezingsoverwinning van Hassan Rohani stuurt het Witte Huis felicitaties in de richting van de Iraanse bevolking. "We respecteren de wil van de Iraanse burgers en feliciteren hen voor hun deelname aan het politieke proces,"klinkt het in een officiële verklaring. Maar...Israël is sceptisch over de verkiezing van Hassan Rohani tot president van Iran. "Het nucleaire programma van Iran is tot op heden in handen van ayatollah Khamenei en NIET van de Iraanse president,"laat Israëlische premier Benjamin Netanyahu weten. Volgens hem zal Israël de daden van Iran beoordelen. Premier Netanyahu trekt eveneens het "gematigde" karakter van Rohani in twijfel. Bron: TT-Canvas 16-06-2013

Zondag 16 juni: Egypte verbreekt diplomatieke banden met Syrië

De Egyptische president Mohammed Mursi verbreekt alle diplomatieke banden met Syrië. Dat heeft hij in het weekend gezegd tijdens een bijeenkomst in Caïro. Ook zal hij de Syrische ambassade in Caïro sluiten en de Egyptische ambassadeur uit de Syrische hoofdstad Damascus terugroepen. Het besluit van Mursi komt overeen met de oproep van Soennitische geestelijken tot een Jihad (heilige oorlog) tegen het Syrische regime. Mursi roept de Libanese Sjiitische terreurbeweging Hezbollah op om Syrië te verlaten. Bron: TT-Canvas 16-06-2013

Zondag 16 juni: Grote twijfels over bewijs van chemische gebruik, voorlopig geen no-flyzone boven Syrië

VN-secretarisgeneraal Ban Ki-moon verzet zich tegen het Amerikaanse besluit om wapens te leveren aan de rebellen in Syrië. (1) Het is voor de eerste keer dat de VN-chef een heel wijze uitspraak doet. Volgens Ban Ki-moon is er geen militaire oplossing voor het Syrische conflict, en helpt het niet om nog meer wapens naar het land te sturen. De wapenleveranties kunnen leiden tot nog meer bloedvergieten. Opvallend is dat de VN-sceretarisgeneraal het ook NIET eens is met de Verenigde Staten dat er bewijs is dat het regime van Bashar al-Assad chemische wapens heeft gebruikt. Dat kan volgens Ban Ki-moon ALLEEN  met onderzoek ter plekke worden vastgesteld. De Russische minister van Buitenlandse Zaken, Sergei Lavrov, heeft ook vraagtekens gezet bij het zogenaamde bewijs van het gebruik van chemische wapens, waarmee de Verenigde Staten een no-flyzone rechtvaardigt. Volgens Rusland bewijzen monsters uit Syrië niets, omdat ze NIET onder permanent toezicht van onafhankelijke experts hebben gestaan. De Russische minister Lavrov vindt het ook vreemd dat Assad op dit moment de wapens zou inzetten, terwijl hij niet aan het verliezen is. De Amerikaanse VN-ambassadeur Rice beweert dat het Syrische regime in april en mei in Aleppo en bij twee andere gevallen het zenuwgas Sarin had gebruikt. (1)

Lavrov: No-flyzone boven Syrië is illegaal
De Verenigde Staten mogen dan al van plan zijn om de rebellen in Syrië wapens te leveren. Van een no-flyzone boven het land is voorlopig geen sprake. Dat zegt Ben Rhodes, de adjunct van de nationale veiligheidsadviseur van Amerikaanse president Barack Obama. Volgens Rhodes is het instellen van een vliegverbod 'een ingewikkelde operatie zonder garantie op succes'. Bovendien zou een VN-resolutie over een no-flyzone waarschijnlijk gesneuveld worden door een veto van Rusland. Volgens Rusland is een no-flyzone in strijd met internationale wetgeving. Dat zei de Russische minister van Buitenlandse Zaken, Sergei Lavrov, na een ontmoeting met zijn Italiaanse collega Bonino. Syrië staat in ieder geval hoog op de agenda van de G8 die samenkomt in Noord-Ierland. (1)

No-flyzone boven Syrië?
Het Turkse persbureau meldt dat een grote groep Syrische officieren met familie naar Turkije is gevlucht. Het zou gaan om 73 officieren, onder wie zeven generaals en twintig kolonels. Wanneer de officieren in Turkije aankwamen, is nog onduidelijk. (1) The Independent meldt dat Iran 4000 soldaten van de Revolutionaire Garde naar Syrië heeft gestuurd. De beslissing daartoe is vorige week genomen voordat Hassan Rohani werd gekozen als nieuwe president van de Islamitische Republiek Iran. De bedoeling is volgens the Independent dat de soldaten van de Revolutionaire Garde op de Golan Hoogvlakte een front gaan vormen tegen Israël  om zo president Assad in het zadel te houden. De Syrische oppositie heeft de nieuwe president van Iran opgeroepen om zijn steun aan zijn Syrische ambtgenoot Assad in te trekken. (2) Bron: (1) TT-Canvas, (2) Nieuws-uitgelicht-infonu.nl/laatste nieuws Israël 16-06-2013

Om Sions wil zal ik niet zwijgen. God zegene u.

                                                                                                  Paul Parker

Het auteursrecht van dit artikel ligt bij de blogger en de genoemde nieuwsbronnen. Zonder toestemming van blogger Paul zijn vermenigvuldiging, eigen gebruik en publicatie in een ander blog of website verboden.

Geen opmerkingen: