zondag 10 februari 2013

Weeknieuws Israel februari 2013. Deel 2


Het weeknieuws Israël verschijnt iedere week. Elke dag zal het nieuws bijgewerkt worden, behalve zaterdag. Op zaterdag, de Sabbat, zal geen nieuwsbericht verschijnen.

Vrijdag 15 februari: Fischer waarschuwt: Krimp werkende bevolking bedreigt economie

De vertrekkende president-directeur van de Bank of Israël, Stanley Fischer, verklaarde deze week dat Israël een van de sterkste en veerkrachtigste economieën ter wereld heeft. Toch staat Israël voor een zeer serieuze existentiële bedreiging, waarschuwt Fischer. Eigenlijk zijn het er meerdere maar één van die bedreigingen is de economie zelf. Israël is volledig een verzorgingsstaat en er zijn twee grote sectoren - de ultraorthodoxe Joden en de Arabieren - die nauwelijks deel uitmaken van de werkende bevolking of belasting betalen. De overige 70% van de bevolking krijgt de financiële lasten van de Staat te dragen. 

Het probleem is dat de ultraorthodoxe en de Arabische bevolking sterk toenemen, terwijl de niet-orthodoxe Joodse bevolking krimpt. Fischer waarschuwde ervoor dat de grote productieve sector van de maatschappij kan afnemen tot 50% van de bevolking en dan niet in staat is om de lasten te betalen wat leidt tot de economische ineenstorting van Israël. Ons gebed is nodig, omdat premier Netanyahu probeert deze zaken aan te pakken in zijn nieuwe kabinet. De uitslag van de verkiezingen van januari 2013 geeft aan dat het Israëlische volk wil dat deze problemen nu worden opgelost, voordat het te laat is. Bron: Israel Today Headlines 15-02-2013

Vrijdag 15 februari: Louvre geeft door nazi's geroofde kunst terug aan Joodse nabestaanden

Frankrijk geeft zeven door de nazi's geroofde schilderijen terug aan nabestaanden van de Joodse vroegere eigenaren. Daaronder zijn vier kunstwerken die in het wereldberoemde museum het Louvre in Parijs hangen, waaronder De verleiding van de heilige Antonius van de Italiaanse schilder Sebastiano Ricci (1659-1734) en een portret van de Venetiaan Pietro Longhi (1702-1785). Dat heeft de Britse omroep BBC vrijdag gemeld. 


Een schilderij geroofd door de nazi's
Zes van de zeven kunstwerken waren eigendom van Richard Neumann, een Oostenrijkse Jood, die ze (onder dwang) ver onder de waarde aan de nazi's verkocht om uit Frankrijk weg te kunnen komen. Het zevende schilderij was van een Joodse bankier in Praag gestolen. Alle schilderijen zouden worden tentoongesteld in een kunsthal die Adolf Hitler in de Oostenrijkse stad Linz wilde laten bouwen. In de hal waren kunstwerken gehangen, die de nazi's uit musea en particuliere collecties in heel Europa hadden geroofd. Frankrijk erkende vorig jaar na jaren onderzoek dat de zeven kunstwerken aan de nabestaanden van de Joodse slachtoffers moesten worden teruggegeven. De zes werken van Neumann gaan naar zijn kleinzoon Tom Selldorff (82) die in de Verenigde Staten woont. Bron: Refdag 15-02-2013

Donderdag 14 februari: Beschuldigingen HRW ongegrond en eenzijdig

De mensenrechtenorganisatie Human Rights Watch (HRW) heeft dinsdagavond een rapport uitgebracht, waarin staat dat de Israëlische luchtmacht (IAF) "het oorlogsrecht geschonden heeft" tijdens de bombardementen op de Gazastrook in november vorig jaar. HRW beweert veertien luchtaanvallen te tellen, waarbij geen sprake lijkt te zijn geweest van een militair doel. Volgens HRW heeft Israël weliswaar vijandelijke strijders "vier maal op de korrel genomen, maar daarbij paste het leger buitensporig geweld toe." De luchtaanvallen kostten volgens de mensenrechtenorganisatie veertig Palestijnse burgers het leven. In een ander nieuwsbericht zegt de HRW dat "de Joodse Staat zeker 18 aanvallen op de Gazastrook heeft uitgevoerd, die in strijd waren met het internationale recht. Daarbij kwamen zeker 43 Palestijnse burgers om het leven, onder wie 12 kinderen." Het lijkt wel dat twee nieuwsberichten elkaar tegenspreken wat het aantal luchtaanvallen en doden betreft! De twee nieuwsberichten zijn afkomstig van Nieuws.nl en de Telegraaf. Verder beweert HRW dat bij aanvallen waren niet alleen vliegtuigen maar ook drones inegezet. Bij vier andere aanvallen met bemande of onbemande toestellen zou Israël zich niet voldoende ingespannen hebben om een onderscheid te maken tussen militaire en burgerdoelen, een van de basisregels van het oorlogsrecht, aldus HRW. 

Israël heeft in reactie daarop het rapport van HRW als ongegrond en eenzijdig afgedaan. Inderdaad is het rapport van HRW ongegrond en eenzijdig. Het valt ons op dat er GEEN woord wordt gerept over de oorlogsmisdaden van de Palestijnse terreurbeweging Hamas! Ten eerste spreken de twee bovengenoemde nieuwsberichten elkaar tegen, alsof HRW zichzelf tegenspreekt!  Het ene bericht zegt over veertien aanvallen, terwijl de andere zegt over 18 aanvallen. Daarom zijn zulke berichten niet erg geloofwaardig. Ten tweede heeft Israël tot zover bekend helemaal geen onbemande vliegtuigjes, drones, tegen de Palestijnse burgerbevolking ingezet, zoals de Amerikaanse president Barack Obama drones wel heeft ingezet tegen Taliban-doeleinden in Afghanistan en Pakistan, waarbij onschuldige burgers omkomen. Een VN-onderzoeker verdenkt president Obama van plegen van oorlogsmisdaden! Tegen de Amerikaanse president loopt een onderzoek nog. Israël heeft wel een onderscheid tussen militaire en burgerdoelen gemaakt. Wat de mensenrechtenorganisatie nalatig is om te vertellen dat Hamas en andere Palestijnse terreurbewegingen burgers als menselijk schild hebben gebruikt. Daarmee hebben ze oorlogsmisdaden gepleegd. 

De Palestijnse terroristen vuren opzettelijk op Israëlische burgerdoelen om dood en verderf te zaaien en zo angst te boezemen onder de Israëlische bevolking. Het afvuren van raketten en mortieren door Hamas dient GEEN militair strategische belang! Bovendien heeft Hamas levens van burgers opzettelijk in leven gebracht door raketten en mortieren vanuit dichtbevolkte wijken van de Gazastad af te vuren op Israël. Daarnaast worden moskeeën, scholen, overheidsgebouwen en woningen als wapenopslagplaatsen gebruikt, met het enorme risico dat ze kunnen ontploffen waardoor zeer veel onschuldige burgers, zowel mannen, vrouwen als kinderen, om het leven kunnen komen. Het deert Hamas helemaal niet dat zowel kinderen als vrouwen gevaar lopen getroffen te worden door Israëlische luchtaanvallen. Hamas beschermt haar eigen bevolking helemaal niet, terwijl Israël haar best doet om zoveel mogelijk onschuldige burgers te sparen. Toen de oorlog tussen Israël en de Gazastrook uitbrak, heeft de Israëlische luchtmacht duizenden pamfletten en mobieltjes boven de Gazastad uitgestrooid om de Palestijnse bevolking tijdig te kunnen waarschuwen. Zo werden veel levens gespaard! Maar deze echte feiten zijn NIET genoemd in het rapport van HRW! Het rapport van HRW is niet alleen eenzijdig en ongefundeerd, maar geeft ook antisemieten en anti-Israël lobby een uitstekende gelegenheid om Israël zoveel mogelijk in het kwaad daglicht te brengen.  De burcht Sion 14-02-2013

Donderdag 14 februari: Wilde verhalen over dood 'Gevangene X'

Eerder deze week maakte het Australische nieuwszender ABC News bekend dat 'Gevangene X' die eind 2010 dood was aangetroffen in een cel van een geheime gevangenis bij Tel Aviv. Het gaat om Ben Zygier, een Israëliër van Australische geboorte. Hij had volgens het Israëlische ministerie van Justitie een dubbele nationaliteit. Ben Zygier die op 34-jarige leeftijd stierf, was Joods en geboren in Melbourne en had daar ook de universiteit bezocht. In 2000 ging hij naar Israël verhuizen. Hij was getrouwd en had twee kinderen. Volgens het Australische ABC News had Ben Zygier voor de Israëlische geheime dienst, de Mossad, gewerkt. Die zou volgens de Australische media graag Australiërs en Nieuw-Zeelanders rekruteren, omdat 'die onopvallend naar Arabische landen kunnen reizen en ook naar een land als Iran. Na de 'onthullingen' van ABC News vroegen Australische parlementsleden de Australische minister van Buitenlandse Zaken, Carr, om opheldering. Carr zei dat hij in februari 2010 via "inlichtingenkanalen" hoorde dat Israël een Australisch-Israëlische man had opgepakt, en dat hij van "ernstige misdrijven" werd verdacht. Waarom Zygier was opgepakt en waarvan hij werd verdacht, is niet bekend.


Ben Zygier
Israël had Carr ervan verzekerd dat de man goed behandeld werd en alle rechten genoot, die hem als Israëlisch staatsburger toekwamen. Op 16 december 2010 hoorden Carr en de familie van Zygier dat hij de dag ervoor was overleden. Sindsdien werkt minister Carr aan een rapport over de zaak. De informatie die Israël vandaag naar buiten heeft gebracht, wordt daarin meegenomen. Israël bevestigt dat Ben Zygier was overleden. Toen de zaak bekend werd, ontstaan er al snel wilde verhalen over 'Gevangene X'. 

De Israëlische media en de politiek gonzen deze dagen vanwege het verhaal van een Australische Jood, die blijkbaar was aangeworven door de Mossad. Later werd hij gearresteerd op verdenking van verraad en dan zou hij volgens de berichten in 2010 zelfmoord hebben gepleegd in een Israëlische gevangenis. Tot grote frustratie van de Israëlische regering was de geheimzinnige gevangen die alleen bekend stond als 'Gevangene X', inderdaad Ben Zygier, een Australische Jood die in 2000 naar Israël was geëmigreerd. In de Knesset, het Israëlische parlement, zijn rechtse parlementariërs boos geworden op  andere Knessetleden die de zaak 'Gevangene X' in de openbaarheid brachten. Het hoofd van de Mossad en de militarie censor van de IDF is van mening dat dit een goede zaak betreft. De militaire censor wil zich niet bemoeien met wat Knessetleden zeggen ondanks dat er nog steeds een gedeeltelijke mediastilte is. Verschillende rechters zijn van mening dat een mediastilte rond 'Gevangene X' een goede zaak is, en dat ze het daarom hebben ingesteld. Brigade-generaal Sima Vaknin zegt dat Israël een democratie is en alleen rond echte geheime zaken een mediastilte wordt ingesteld. 

Volgens verhalen die op de Israëlische redacties circuleren en deels speculatief zijn, was Zygier een bekwame agent die Israël hielp verzamelen over Iran, Syrië en Libanon. Maar toen hij werd gepasseerd voor promotie, zou Zygier boos geworden zijn en ging hij Israëlische geheimen verkopen aan Iraniërs en anderen. Hij verdween korte tijd daarna. De Israëlische media zijn niet de enigen die zoveel ophef over 'Gevangene X' maken. De zaak 'Gevangene X' trekt ook de Arabische media. Volgens de Koeweitse media was Zygier in 2010 betrokken bij de liguidatie van een Hamas-topterrorist in Dubai. De Koeweitse krant Al-Jarida baseert zich hierbij op "goedingelichte Westerse bronnen." Volgens deze 'bronnen' zou Zygier de regering in Dubai van tevoren hebben ingelicht over de liguidatie in ruil voor bescherming. Israël wist achter de schuilplaats van Zygier te komen, ontvoerde hem en stopte hem in de gevangenis vanwege hoogverraad. Dit zou volgens de Koeweitse media allemaal in het diepste geheim zijn gebeurd. Maar...andere bronnen hebben dit wilde verhaal niet kunnen bevestigen. Door gebrek aan betrouwbare informatie onstaan er nu al allerlei speculaties en complottheorieën. 


Het graf van Ben Zygier
Israël heeft officieel verklaard dat Zygier in 2010 zelfmoord pleegde, ongeveer tien maanden nadat hij werd opgesloten. Maar Zygier's advocaat zegt dat hij zijn cliënt nog enkele dagen voor de vermeende zelfmoord had gesproken en geen waarschuwingssignalen heeft gezien. Er gaan veel geruchten dat de Israëlische autoriteiten moord op Zygier hebben gepleegd of hem tot zelfmoord hebben gedwongen. Ondanks geruchten, speculaties en complottheorieën zijn er nog steeds geen harde bewijzen gevonden. Wat Zygier precies heeft gedaan, en of het al dan niet gerechtvaardig  was hem zo het zwijgen op te leggen, zal waarschijnlijk nog vele jaren niet bekend worden. Maar intussen wakkert de zaak het debat weer aan over de vraag of de Mossad te roekeloos is bij het werven van in het buitenland geboren Joden. Deze Joden, waarvan er veel naar Israël komen en staatsburger worden, zoals Zygier, moeten geregeld hun buitenlandse paspoorten gebruiken voor spionage doeleinden. Dit heeft twee negatieve gevolgen: 

* Het risico van een diplomatieke crisis tussen Israël en het land waarvan op deze manier het 
   paspoort is misbruikt.
* Het kan de status van de gehele Joodse gemeenschap in het land van herkomst van de 
   immigrant IN GEVAAR BRENGEN, wat eigenlijk nog belangrijker is.

Dat is ook wat er gebeurde als gevolg van de arrestatie van Jonathan Pollard in de Verenigde Staten. Mensen met antisemitische en anti-Israël standpunten hebben jarenlang op Pollard gewezen als 'bewijs' dat je geen Jood kunt vertrouwen, omdat ze allemaal meer loyaal zijn aan Israël dan aan het land waar ze wonen. Bron: NOS, Nieuws-uitgelicht-infonu.nl/laatste nieuws Israël, Israel Today Headlines 14-02-2013

Woensdag 13 februari: Space-IL belooft Israëlische vlag op de maan te planten

Space-IL, een Israëlische particuliere vrijwilligersorganisatie voor ruimtevaart, zoekt sponsors en komt dicht bij zijn doelstelling: in 2015 een onbemande voertuig op de maan laten landen. Space-IL is opgericht naar aanleiding van een wedstrijd van Google twee jaar geleden, waarbij innovators over de gehele wereld werden uitgedaagd om particulieren te stimuleren tot exploratie van de ruimte. De oprichters en directeuren van Space-IL vertelden aan de krant Times of Israel dat zij van plan zijn in 2015 een capsule te lanceren en op de maan te laten landen. Daar aangekomen zal het Israëlische voertuig het maanoppervlak verkennen en een Israëlische vlag planten. Bezeq, de Israëlische telefoonmaatschappij, draagt bij aan het project met de apparatuur voor het in high definition video uitzenden van de missie en met de vlag.


Shimon Peres (midden) bij Space-IL
Space-IL hoopt dat de hele operatie een nieuwe golf van enthousiasme voor wetenschap opwekt bij de Israëlische jeugd en bijdraagt aan het doel van Google's Lunar X Prize competition. Het inluiden van een nieuw tijdperk van ruimte-onderzoek, niet geleid door overheden maar door particulier ondernemingen. Bron: Israel Today Headlines 13-02-2013

Woensdag 13 februari: Moslimvrouw: Het zijn de Joden niet die verkrachten!

Een Arabische moslimmoeder in noordelijk Israël die naar een politieke carrière streeft, heeft dinsdag een oproep gedaan aan andere Arabische vrouwen, omdat zij geen verschil maken tussen de Joden en de Arabieren met wie zij in conflict zijn. Anet Haskia reageerde op een Facebook event pagina, waarop werd geprotesteerd tegen de seksuele intimidatie en marteling van vrouwelijke activisten in Egypte, en zei dat Palestijnse vrouwen eens goed moeten kijken en zich realiseren hoe humaan hun Joodse 'vijanden' echt zijn. Tegen een Palestijnse vrouw die commentaar gaf op die pagina en blijkbaar probeerde Israël er bij te betrekken, had Haskia het volgende te zeggen op haar eigen Facebook-pagina:

"We hebben het over de verkrachting van Arabische vrouwen in Egypte en andere Arabische staten en je probeert nog steeds een verbinding te leggen naar Israël? Joodse mannen verkrachten geen Arabische vrouwen en meisjes! Het zijn de Arabische moslims die jullie verkrachten, dus richt je campagne op hen en laat Israël er buiten!" 

Haskia heeft haar eigen Facebook-beweging opgericht, die (in het Hebreeuws) Andere Mening heet, en er naar streeft Joodse en Arabische inwoners samen te brengen in echte coëxistentie. Bron: Israël Today Headlines 13-02-2013

Woensdag 13 februari: Arrestaties voetbalracisme

In Israël zijn vier verdachten aangehouden voor de brandstichting in het kantoor van voetbalclub Beitar Jeruzalem. De arrestanten zijn lid van 'La Familia', de hardcore fanclub van de Israëlische club en worden verhoord door de Israëlische politie. Vorige week werd een brandbom in het Jeruzalemse kantoor van Beitar gegooid. Clubtrofeeën en memorabilia werden beschadigd. De politie vermoedde al dat het motief van de brandstichting racistisch is en de harde kern van de fanclub er achter zit. De fanclub 'La Familia' is er trots op dat de voetbalclub Beitar Jeruzalem sinds de oprichting in 1936 nog nooit een Arabische speler heeft gehad. Tijdens de wedstrijden tegen Arabisch-Israëlische teams worden slogans als "Dood aan de Arabieren" gescandeerd. Ook schreven de fans onlangs "Beitar zal eeuwig rein blijven" op een groot spandoek. Aanleiding daarvoor was het besluit van de Russisch-Israëlische eigenaar van Beitar om twee islamitische spelers uit Tsjetsjenië aan te nemen. Deze kwetsende tekst die doet herinneren aan nazi-Duitsland en de Holocaust, ontlokte veel verontwaardiging in Israël los.

Supporters Beitar Jeruzalem
De Israëlische president Shimon Peres was diep geschokt door het racistische gedrag van de fans en zei:"Racisme heeft het Joodse volk harder geraakt dan welke natie dan ook. Het hele land is hierdoor geschokt." Oud-premier Ehud Olmert die al 40 jaar lang fan van Beitar is, schreef in open brief in een krant:"Of we halen deze racisten van het veld, en weg van het team, of we zijn allemaal zoals zij. Totdat dat gebeurt, ga ik niet naar een wedstrijd." Ook veel Israëliërs die de club vanouds een warm hart toedroegen, keren zich er vol schaamte van af. Het is een club geworden waarmee veel Joden niet meer geassocieerd willen worden. Het ministerie van Sport heeft de club 40.000 euro beloofd om het geweld en racisme aan te pakken. Of de vier arrestanten die verdacht worden van brandstichting, worden voorgeleid of vrijgelaten, is niet bekend. Bron: NOS 13-02-2013

Commentaar blogger: Beste lezers, we moeten wel voorzichtig zijn als we het nieuws lezen. We moeten niet de indruk krijgen dat Israël een racistische staat is. Absoluut niet. Het Joodse volk is zelf een slachtoffer van racisme zoals in de jaren dertig gebleken was in nazi-Duitsland. Vandaag is het Joodse volk nog steeds een mikpunt van racisme. Wat er in Israël gebeurd is, gaat het om een hele kleine groep hardcore jongeren die de historische lessen niet willen leren. In Israël wonen nog steeds overlevenden van de Holocaust. Ze zijn diep geraakt als zij ervan horen wat de fans van de voetbalclub Beitar zich misdragen. De ouderen die de Holocaust persoonlijk meemaken, keuren het schandalige gedrag van de jonge fans scherp af! Het volk Israël staat niet meer achter de fanclub! 

Dinsdag 12 februari: Israël veroordeelt de Noord-Koreaanse kernproef

De Israëlische regering heeft vandaag de Noord-Koreaanse kernproef scherp veroordeeld. Israël sluit zich aan bij de internationale gemeenschap die de kernproef ziet als gevaar voor de veiligheid en vrede in de wereld. De Veiligheidsraad heeft dinsdag in een spoedzitting over Noord-Korea de kernproef van dat land veroordeeld als een ernstige schending van de resoluties van de Raad. De Veiligheidsraad overweegt meer sancties tegen het Stalinistische regime in Noord-Korea. Alle permanente leden van de Veiligheidsraad - de Verenigde Staten, Rusland, Groot-Brittannië, Frankrijk en China - hebben de Noord-Koreaanse kernproef scherp afgekeurd. China, de laatste bondgenoot van het Stalinistische Noord-Korea, schaart zich achter de Veiligheidsraad. Bekend is dat Noord-Korea zijn derde kernproef heeft gehouden. De kracht was ongeveer twee keer zoveel als die van de vorige in 2009. De VN-secretaris-generaal Ban Ki-Moon noemde het een 'betreurenswaardige proefneming.' Inderdaad is de kernproef dat het regime van de dictator Kim Jong-Un heeft gehouden, betreurenswaardig. Deze kernproef en de wereldwijde verontrustende reacties hierop bewijzen hoe dreigend is de situatie, indien ook Iran een kernmacht wordt. Daarom moet de reactie van de VN-secretarisgeneraal Ban Ki-Moon als hypocriet gezien worden. 

Het Midden-Oosten is toch al een kruitvat dat op elk ogenblik kan ontploffen. Mocht Iran ook nog kernproeven gaan uitvoeren, dan zijn de rampzalige gevolgen niet meer te overzien. Het is een grote fout van het Westen om voorkeur te geven aan diplomatie. Echter zijn de diplomatieke middelen niet voldoende. Het wordt hoog tijd dat de Verenigde Staten haar verantwoordelijkheid als wereldleider zal moeten nemen om zo snel mogelijk de Iraanse nucleaire dreiging een halt toe te roepen. Dit kan alleen maar met een miltair aanval, meent infoteur Etsel. Doet de Verenigde Staten dit niet, dan moet Israël dat maar doen. De hele wereld zal Israël uiteindelijk dankbaar zijn wanneer de Iraanse nucleaire installaties vernietigd worden en het nucleaire programma van Iran tijdelijk of definitief uitgeschakeld zal worden. In 1980 had de Israëlische luchtmacht een Iraakse kernreactor aangevallen en verwoest, hetgeen het tot verontwaardiging van de internationale gemeenschap leidde. Meteen regende het van kritiek op Israël. Maar tien jaar later is de wereld Israël zeer dankbaar geworden, omdat de Iraakse dictator Saddam Hoessein zonder bezit van kernwapens een inval deed in Koeweit en de Golfoorlog was begonnen. Indien de Iraakse kernreactor niet verwoest wordt, dan zou Saddam Hoessein allang in het bezit van een atoombom komen! Het dictatoriaal geregeerde Noord-Korea heeft op 'n onvoorstelbare wijze veel geld gepompt in kernproeven en bewapening, terwijl de bevolking hongersnood lijdt. Zo zal dat volgens infoteur Etsel ook gebeuren in Iran, als het land door wil blijven gaan met haar nucleaire programma. Bron: Nieuws-uitgelicht-infonu.nl/laatste nieuws Israël 12-02-2013

Dinsdag 12 februari: Netanyahu nog steeds bereid tot een Palestijnse staat

Vooruitlopend op het bezoek van de Amerikaanse president Barack Obama en de toegenomen Amerikaanse druk om het vastgelopen Israëlisch-Palestijnse vredesproces te hervatten, heeft de Israëlische premier Benjamin Netanyahu maandag benadrukt dat hij nog steeds bereid is te helpen bij het vestigen van een Palestijnse Arabische staat. In 2009 hield Netanyahu een toespraak in de Bar Ilan Universiteit, waarin hij voor het eerst openlijk zijn steun uitsprak voor een Palestijnse staat als het resultaat van het vredesproces. Maandag sprak Netanyahu voor Joodse leiders in Jeruzalem en zei dat hij vasthoudt aan dit beleid. "Ik geloof dat een raamwerk voor vrede met de Palestijnen is wat ik beschreef in mijn toespraak in de Bar Ilan Universiteit - twee staten voor twee volken. Een gedemilitariseerde Palestijnse staat die de Joodse Staat erkent,"zei Netanyahu. Helaas, vervolgde Netanyahu, is het onmogelijk geweest in goed vertrouwen te onderhandelen tot dit resultaat, omdat 'keer op keer' de Palestijnse leiders onaanvaardbare voorwaarden stelden om zelfs maar terug te keren naar de onderhandelingstafel.

Natuurlijk, zelfs indien de besprekingen zouden zijn hervat, hadden de huidige Palestijnse leiders het al zeer duidelijk gemaakt dat zij nooit Israël zullen erkennen als het rechtmatige en natuurlijke thuisland van het Joodse volk, noch dat er meer zal instemmen te worden gedemilitariseerd. De voormalige minister van Buitenlandse Zaken, Avigdor Lieberman, zei zaterdag voor de Israëlische TV zender Channel 2 News dat dit allemaal diplomatieke uitspraken zijn bedoeld voor het volk. "Iedereen die denkt, dat het midden in de diplomatieke, politieke en sociale vloedgolf die de Arabische wereld schudt, mogelijk een magische oplossing van alomvattende vrede met de Palestijnen te bereiken is, heeft het niet begrepen,"zei Lieberman. "Het is onmogelijk het conflict op te lossen, het moet worden beheerst,"concludeert hij. Bron: Israel Today Headlines 12-02-2012

Maandag 11 februari: Iraans Parlementslid:"Niets kan Israël van de ondergang redden"

Een senior lid van het Iraanse parlement heeft zaterdag gezworen dat geen enkele hoeveelheid offensieve of defensieve wapens Israël zal redden van de vernietiging door de handen van zijn islamitische buurlanden. Het parlementslid Abbasali Mansouri Arani bespotte voor de Iraanse media de inspanningen om de verdediging van noord Israël te versterken met Iron Dome en Amerikaanse Patriot anti-raket batterijen. "De Verenigde Staten probeert op alle mogelijke manieren de vernietiging te voorkomen van het kankergezwel dat het in de regio heeft geschapen om zijn eigen onheilspellende belangen te dienen,"zei Arani, die lid is van de Commissie voor Nationale Veiligheid en Buitenlands Beleid van het Iraans parlement. De parlementariër stelde dat de islamitische landen van het Midden-Oosten vastbesloten blijven om de Joodse Staat te vernietigen, en uiteindelijk zullen slagen. 

Ten dienste van dit uiteindelijke doel probeert Iran er voor te zorgen dat Syrië een basis blijft voor vijandelijkheden of zelfs openlijke oorlog tegen Israël. Er bestaat enige vrees dat het regime van de Syrische dictator Bashar al-Assad de burgeroorlog tegen de soennitische moslimrebellen kan verliezen. Daarom zijn naar verluid Iran en zijn Sjiitische Hezbollah-bondgenoten in Libanon bezig met het opzetten van een netwerk van milities in Syrië. Bronnen in het Midden-Oosten vertelden aan The Washington Post dat op dit moment deze milities aan de kant van Assad's regeringsleger strijden, maar indien het regime van Assad valt, zullen zij proberen kleine sektarische enclaves op te zetten, van waaruit ze Israël voortdurend kunnen lastigvallen. Bron: Israel Today Headlines 11-02-2013

Opmerking blogger: De Bijbelgetrouwen zullen echter lachen om de domme opmerking van de Iraanse parlementslid. Alleen de God van Israël kan Israël redden van de vernietiging. De Bijbel voorzegt dat de islamitische buurlanden de Jihad (heilige oorlog) tegen Israël zullen voeren (lees: Joël 3:9-12). Uiteindelijk zal de Jihad uitlopen op de allergrootste nederlaag voor de islamitische legers die tegen Jeruzalem zullen optrekken. De nederlaag zal ook het einde van de islam inluiden. 

Maandag 11 februari: Israëlische surfers redden het leven van kinderen in Hawaii

Drie Israëlische vrienden die op Hawaii met vakantie waren, zijn dit weekeinde als helden geëerd nadat ze op een afgelegen strand met gevaar voor hun eigen leven acht kinderen van de verdrinkingsdood hadden gered. De vrienden, Yair Naftali, Gabi Liptz en Tsvika Elias, waren aan het surfen op een strand, ongeveer een uur van Honolulu, toen de golven gevaarlijk hoog werden. Toen het drietal naar het strand terugging, zagen Elias en Naftali een groepje kinderen die tegen de hoge golven vochten. "Op de oever zagen we hun moeders machteloos toekijken, terwijl hun kinderen voor hun ogen verdronken,"vertelde Elias aan het Israëlische Channel 2 News. 


Hawaii
De Israëlische jongens streden veertig minuten met de zware golven en slaagden er uiteindelijk in alle acht kinderen veilig naar de wal te brengen, waar tegen die tijd reddingswerkers wachtten om gewonden te behandelen. Bron: Israel Today Headlines 11-02-2013

Maandag 11 februari: Obama wil Israël weerhouden van aanval op Iran

De Amerikaanse president Barack Obama wil Israël ervan weerhouden Iran aan te vallen, als hij in maart de Joodse Staat bezoekt. Dat hebben Israëlische media maandag gemeld op gezag van regeringskringen in Washington. De Israëlische premier Benjamin Netanyahu heeft meermalen gewaarschuwd dat Iran nog dit jaar 'de rode lijn' op weg naar een atoombom zou bereiken. Obama wil tijdens zijn bezoek ervoor pleiten de onderhandelingen met het bewind in Teheran nog wat meer tijd te gunnen. Bron: De Volkskrant 11-02-2013

Commentaar blogger: Obama  begaat een enorme dwaasheid! Ik vraag me af of hij de geschiedenisboeken niet heeft gelezen wat één van de werkelijke oorzaken van de Tweede Wereldoorlog is. Een van de oorzaken was diplomatie! De toenmalige Britse premier Neville Chamberlain gaf voorkeur aan de onderhandelingen met het nazi-regime in Berlijn en was bereid TsjechoSlowakije in ruil voor de vrede op te offeren. Het opofferen van TsjechoSlowakije voorkwam de oorlog helemaal niet. Als Obama bereid is Israël op te offeren in ruil voor de vrede, zal hij dat waarschijnlijk zeker doen. Maar het opofferen van de Joodse Staat zal een nieuwe wereldbrand zeker niet voorkomen! Hoe dan ook zal Iran binnen een korte tijd over een eigen atoombom beschikken! Israël moet niet bang zijn voor de Amerikaanse druk, want de Verenigde Staten zijn niet langer waardig om een bondgenoot van Israël te blijven. In de Verenigde Staten heeft het Amerikaanse volk nu te maken met de verraderlijke krachten die erin geslaagd zijn de regeringskringen binnen te dringen om de veiligheid verder te ondermijnen. Daar was de vroegere generaal Douglas MacArthur al bang voor. Hij waarschuwde al dat de 'verraderlijke krachten' de veiligheid van de Verenigde Staten zullen ondermijnen. De verraderlijke krachten ondermijnen niet alleen de Verenigde Staten maar ook de veiligheid van de Joodse Staat Israël! 

Zondag 10 februari: Obama's bezoek aan Israël: naïeve agenda van Obama

Het lijkt erop dat het eerste bezoek dat de Amerikaanse president Barack Obama aan de Joodse Staat zal brengen sinds hij aan de macht is, veel belangrijke doeleinden dient, die allemaal Israël in een bijzonder gevaarlijker positie kunnen brengen dan het land al is. Vorige week berichtte Israel Today over speculaties dat het tijdstip van Obama's bezoek was gekozen om de formatie van de nieuwe coalitie van premier Benjamin Netanyahu te beïnvloeden. De regering Obama zou graag wat meer linkse partijen opgenomen zien, om het gemakkelijker te maken dat Israël gedwongen kan worden tot concessies aan de Palestijnen. 

Ongetwijfeld zal het hervatten van het vastgelopen Israëlisch-Palestijnse vredesproces op de agenda staan. De nieuwe Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, John Kerry, heeft vorige week na zijn benoeming direct Netanyahu en de Palestijnse leider Mahmoud Abbas gebeld om aan te dringen op terugkeer naar de onderhandelingstafel. "President Obama is net zo naïef als ieder ander met zijn hoop dat zij in staat zullen zijn vaart in het onderhandelingsproces te brengen,"waarschuwde de Israëlische jurist en voormalig ambassadeur in Canada, Alan Baker. "Israël moet hier zeer, zeer duidelijk zijn dat het voor de Israëliërs onaanvaardbaar zou zijn om ten koste van onze fundamentele rechten en veiligheid president Obama of de Europese Unie naar de ogen te zien. Dat zijn niet de criteria." Alan Baker vertelde aan Israel Today dat Netanyahu waarschijnlijk de druk van Obama zal kunnen weerstaan, maar in welke mate dit lukt, zal afhangen van de coalitie die Netanyahu in de komende weken kan fomeren. Verwacht wordt ook dat Obama Israël zal zeggen dat het in de komende maanden geen enkele militaire actie mag uitvoeren tegen het uitdagende nucleaire programma van Iran. Vorig jaar hield Netanyahu een toespraak voor de Algemene Vergadering van de VN, waarin hij het voorjaar van 2013 als uiterste moment noemde om in actie te komen, voordat Iran een 'point of no return' bereikt bij zijn streven naar kernwapens. 

Door onlangs John Kerry te benoemen tot minister van Buitenlandse Zaken en Chuck Hagel tot minister van Defensie heeft Obama duidelijk aan Netanyahu laten weten dat Israël geen enkele directe Amerikaanse steun krijgt als het kiest voor een preventieve aanval op Iran. De Iraanse president Mahmoud Ahmadinejad weet dit spelletje goed te spelen en heeft zondag ter gelegenheid van de 34ste verjaardag van de Islamitische Revolutie gezegd dat hij bereid is tot directe gesprekken met Obama, onder vier ogen, indien de Amerikanen de sancties tegen zijn land niet meer steunen. "Als je het pistool dat je op het gezicht van Iran hebt gericht, laat zakken, kom ik zelf met je praten,"zei Ahmadinejad letterlijk. Dit was het soort gebaar dat het voor een links-liberale Amerikaanse regering onmogelijk zou maken om daarna achter een militaire actie tegen Iran te staan. Bovendien zei Ahmadinejad in een bijeenkomst dat Iran nu een "nucleaire staat" is. Of dit betekent dat Iran nu al een kernwapen heeft, vraagt het Westen zich af. Ook zei Ahmadinejad:"Iran is tegenwoordig een land met nucleaire knowhow, of het Westen dat nou leuk of niet." Bron: Israel Today Headlines, NU.nl 10-02-2013

Zondag 10 februari: Obama's naïeve agenda: Koppeling Palestijnse kwestie met de Iraanse

Volgens Sunday Times wil Amerikaanse president Barack Obama de Palestijnse kwestie aan de Iraanse nucleaire kwestie koppelen. Obama zal bereid zijn om Iran onder druk te zetten in ruil voor een toezegging van premier Netanyahu om weer gesprekken te voeren met de Palestijnse president Mahmoud Abbas over grenzen en veiligheid. Obama's naïeve agenda brengt Israël inderdaad in groot gevaar, zoals de Israëlische jurist Alan Baker al daarvoor waarschuwt. Tijdens de wekelijkse kabinetsvergadering op zondag zei de Israëlische premier Benjamin Netanyahu dat het bezoek van Obama bedoeld is om de banden tussen de Verenigde Staten en Israël aan te halen. Netanyahu bevestigde dat drie belangrijke zaken besproken zullen worden: Iran, Syrië en het vredesproces met de Palestijnen. 

Als premier Netanyahu zich meer openstelt voor gesprekken met Mahmoud Abbas, dan zal Obama de druk op Iran verder willen opvoeren. De koppeling is echter totaal misplaatst, zoals infoteur Etsel goed opmerkt. Het lijkt erop dat Obama Israël wil chanteren om meer toegevingen te doen. Hoe dan ook brengt de Amerikaanse president Obama de veiligheid van de Joodse Staat Israël in groot gevaar. De beste optie voor de Verenigde Staten en de EU is om zowel de Palestijnse Autoriteit als Iran flink onder druk te zetten. Iran en de Palestijnse Autoriteit streven naar de vernietiging van Israël. Bron: Nieuws-uitgelicht-infonu.nl/laatste nieuws Israël 10-02-2013   

Zondag 10 februari: Komt er een oorlog tussen Israël en Syrië?

Twee weken na de Israëlische luchtaanval op Syrë is het momenteel erg rustig langs de grens met Syrië in de Golan Hoogvlakte. Maar volgens het Israëlische leger, de IDF, is de rust echter bedriegelijk. De IDF vreest dat dit spoedig kan veranderen. De groeiende onrust in Damascus vergroot volgens de IDF de kans op terreuraanslagen die Israël zullen treffen. De Syrische president Bashar al-Assad wordt steeds meer in het nauw gedreven en hij beschuldigt vooral Israël ervan achter de burgeroorlog in zijn land te zitten. De IDF is goed op de hoogte van de dreigende situatie. De dreiging wordt door de IDF serieus genomen. Toch is de vraag in  hoeverre Syrië er belang bij heeft. De Syrische president wéét heel goed dat als hij besluit Israël aan te vallen, is zijn ondergang voorgoed bezegeld. Momenteel gelooft hij tegen beter weten in nog steeds in de overwinning, hoewel zijn leger behoorlijk verzwakt is door voortdurende gevechten met de rebellen. De vraag is of het Syrische leger nog in staat is om oorlog tegen Israël te kunnen voeren. Als Assad daadwerkelijk iets tegen Israël onderneemt, dan lijkt het beste voor hem om het via zijn bondgenoot, de Libanese terreurbeweging Hezbollah, te doen. Maar omdat Hezbollah weinig steun van Syrië krijgt, zal deze in de nabije toekomst zonder steun van president Bashar al-Assad zelf moeten doen. 

De rebellen die tegen het Syrische regime vechten, lijken voorlopig Israël ook niet aan te vallen. Maar het zal wel veranderen, wanneer de  rebellen de macht overnemen. Verwacht wordt echter niet dat Syrië ooit democratisch zal worden, zoals het Westen wel hoopt. Want niemand weet of er een stabiele regering in Syrië zou komen. Omdat de oppositie uit verschillende groeperingen bestaat en er nog steeds een verdeeldheid binnen de oppositie is, bestaat er een grote kans dat de rebellen na de val van Assad ook nog eens tegen elkaar zullen gaan strijden. Bron: Nieuws-uitgelicht-infonu.nl/laatste nieuws Israël 10-02-2013

Om Sions wil zal ik niet zwijgen. God zegene u.

                                                                                              Paul ParkerHet auteursrecht van dit artikel ligt bij de blogger en de genoemde nieuwsberichten. Zonder toestemming van blogger Paul zijn vermenigvuldiging, eigen gebruik en publicatie in een ander blog of website verboden.  

Geen opmerkingen: