maandag 13 augustus 2012

De slotceremonie Olympische Spelen nader belichtDe Olympische Spelen in Londen op heidens wijze officieel afgesloten

In de nacht van zondag op maandag had IOC-voorzitter Jacques Rogge de 27ste editie van de Olympische Spelen officieel afgesloten. Rogge noemde de Olympische Spelen "happy and glorious", een referentie naar een regel in het Britse volkslied. (1) De slotceremonie stond in het teken van de Britse popmuziek: het publiek werd eerst getrakteerd op een ode aan 50 jaar Britse popmuziek met optredens van onder anderen Madness, Pet Shop Boys, George Michael, Kaiser Chiefs, Annie Lennox, Jessie J., The Spice Girls, Eric Idle, Queen, Take That en The Who. De burgemeester van Londen, Boris Johnson, overhandigde de Olympische vlag aan zijn Braziliaanse collega Eduardo Paes van Rio de Janeiro, de nieuwe gastheer van de Olympische Spelen van 2016. Nadat burgemeester Eduardo Paes de Olympische vlag in ontvangst nam, volgde een Braziliaanse show met Pelé. (2) De Olympische voorzitter Rogge roemde in zijn speech de organisatie, vrijwilligers en toeschouwers. "U heeft de soundtrack van de Spelen verzorgd,"zei hij. De voorzitter van heet organisatiecomite, Sebastian Coe, zei dat Londen zich voor de derde keer - na 1908 en 1948 - een goede gastheer van de Spelen had getoond. "Bij de opening zeiden we dat het een Spelen vóór iedereen zou worden. Bij de sluiting kunnen we zeggen dat het de Spelen dóór iedereen waren,"aldus zijn toespraak. "Groot-Brittannië: we hebben het goed gedaan." (3)  Daarna werd de Olympische vlam om 01:00 gedoofd. Als slotact speelde The Who hun klassieker uit de jaren zestig van de vorige eeuw: My Generation. Daarmee werd er gerefereerd aan het thema van de Spelen: Inspire a generation. (3) 


Het vuur in het Olympische Stadion brandt
nog vlak voor de sluitingsceremonie
Net als bij de openingsceremonie was er ook veel ruimte voor theater, dans- en lichtshows. Op het middenterrein van het Olympisch Stadion was het centrum van Londen in grote lijnen nagebouwd. Zo was onder meer de Big Ben te zien, net als de Tower Bridge. Ook The London Eye, het enorme reuzenrad, ontbrak niet. (3) Ook werd in het midden van het stadion het gezicht van wijlen ex-Beatle John Lennon gevormd en uitgebeeld door een grote groep mensen, terwijl het bekende lied 'Imagine' geestdriftig gezongen werd. 


Het gezicht van John Lennon uitgebeeld
Christenen die beweren dat ze Bijbelgetrouw zijn, en toch het Imagine-lied meezingen, moeten goed weten wat de werkelijke inhoud is van het Engelstalige lied. Hier volgt de tekst van het lied 'Imagine' (Stel je voor), gezongen door John Lennon:

Stel je voor dat er geen hemel was
En dat is makkelijk als je het probeert
Geen hel onder ons, boven ons slechts lucht. 
Stel je voor dat alle mensen leven voor het heden.
Stel je voor dat er geen afzonderlijke landen waren
En dat is niet zo moeilijk om te doen
Niets om voor te vechten en geen godsdienst ook
Stel je voor dat de mensen werkelijk in vrede leven.

Stel je voor dat er geen eigendom bestond.
Ik vraag me af of je dat kunt
Geen hebzucht of honger, een broederschap van alle mensen.

Stel je voor dat alle mensen ter wereld 
Alles eerlijk delen.

Je kunt zeggen dat ik een dromer ben
Maar ik ben niet de enige 
Ik hoop dat jij je op een goede dag bij ons aan zult sluiten
En dat de wereld eensgezind zal zijn.

Het lied klinkt socialistisch. Dat is het ook. Met het lied wil men wereldbroederschap en wereldregering bevorderen. Sommige complotdenkers zeggen dat John Lennon een Illuminaat is. Helaas berust dat wel gedeeltelijk op waarheid. In het Lennon's lied wordt geen plaats gemaakt voor het christendom noch voor een ander religie. Maar we moeten niet vergeten dat de Olympische Spelen wel veel te maken hebben met het paganisme. De oprichter van de moderne Olympische Spelen, Baron Pierre de Coubertin, zei al dat de Olympische Spelen een 'burgerlijke religie vol met ceremonies, rituelen, tradities en riten zijn. Het lied 'Imagine' bevordert niet alleen een idee van een gelukkige, vreedzame, humane wereldbroederschap maar ook een wereldreligie! Dat is immers de ware bedoeling! Wellicht hebt u het artikel "De heidense oorsprong van de Olympische Spelen" op deze blog De Burcht Sion gelezen dat de Olympische Spelen de wereldvrede niet bevorderen, maar wel de wereldbevolking rijp hebben gemaakt voor de wereldregering!! Niet voor niets wordt het favoriete lied 'Imagine' van John Lennon tijdens de slotceremonie van de Olympische Spelen enthousiast meegezongen! John Lennon suggereerde dat er geen hemel noch hel zijn. Maar de Bijbel maakt ons duidelijk dat de hemel en de hel werkelijk bestaan! Christenen die het lied hartstochtelijk meezingen, moeten zich ook goed realiseren dat John Lennon zeer bekend stond als antichristelijk. Zijn schokkende uitspraak dat de Beatles populairder zijn dan Jezus, zorgde voor veel commotie. Later moest John Lennon onder publieke druk zijn uitspraak herroepen. 

De slotceremonie werd overschaduwd door een grote brand in het oosten van Londen. In het oosten van Londen woedde een brand bij een afvalverwerkingsbedrijf. De grote brand was snel onder controle, maar de brandweer was de hele nacht hard bezig met het nablussen. Volgens de Londense brandweer ging het om de grootste brand in de stad in jaren. Zeker 200 brandweerlieden rukten uit om het vuur te bestrijden. Niemand raakte gewond. (4) De brand was gewoed in een bedrijventerrein in de wijk Dagenham, op zo'n tien kilometer van het Olympische stadion. In het Holland House en de omgeving waren dikke rookwolken te zien. (4) 

Een smet rust voorgoed op de Olympische Spelen...

Hoewel de Olympische Spelen op 'n succesvolle wijze afgesloten waren, rust er nu een smet op de Olympische Spelen. Niet alleen vanwege het afgodische heidendom en het lied Imagine maar het omstreden en ongepaste besluit van het IOC (Internationaal Olympische Comite). De voorzitter van het IOC heeft halstarrig en onbuigzaam geweigerd het Bloedbad van München tijdens de openingsceremonie op 'n gepaste wijze te herdenken, hoewel naast de nabestaanden van de slachtoffers van het Bloedbad de Amerikaanse president Barack Obama, presidentskandidaat Mitt Romney, de Amerikaanse senaat, de Duitse Bondsdag, het Canadese, Britse, Australische en Italiaanse parlement en diverse Joodse organisaties over de hele wereld hadden opgeroepen tot een herdenkingsplechtigheid bij de Spelen. De families van de slachtoffers van 1972 vechten al tientallen jaren voor passende erkenning en respect voor hun vermoorde familieleden. (5) 

In plaats van een sobere plechtigheid ter nagedachtenis van de vermoorde Israëlische atleten werd een filmpje, waarin de Britse koningin naast James Bond en de daarop volgende helikoptersprong te zien waren, gebruikt voor de Olympische openingsceremonie. De media beschreven deze filmpje als een 'hoogtepunt van de Olympische openingsceremonie'. De Britse koningin Elizabeth had ondertussen te kennen gegeven dat ze zich kostelijk had geamuseerd. Dat was haar reactie op haar rol tijdens de openingsceremonie van de Olympische Spelen. Ze vertelde de burgemeester van Londen, Boris Johnson, dat het allemaal vlotjes leek te gaan, maar dat ze haar eigen stukje wel heeft gemist. (6) Waarop Johnson tegen haar zei"U was briljant, majesteit." Volgens Buckingham Palace was de Queen 'verrukt' om mee te spelen in de show, die ze zelf 'buitengewoon' noemde. De Britse koningin had maar één take nodig voor de opnames van het filmpje waarin ze schittert naast geheim agent James Bond, vertolkt door Daniel Craig. De honden in het filmpje blijken ook haar eigen Welshe corgi's te zijn. (6) Tijdens de openingsceremonie van de Olympische Spelen zagen toeschouwers de Britse koningin Elizabeth in het filmpje samen met 'James Bond'-acteur Daniel Craig verdwijnen in een helikopter. Vervolgens maakte de koningin een spectaculaire sprong boven Londen, terwijl een stuntman verkleed als de koningin naar beneden dwarrelde, kwam de echte te voorschijn tussen het volk. (6) Bekijk de onderstaande videoclip maar...De vertoning van het filmpje mag amusent zijn, maar kan door de nabestaanden van de vermoorde Israëlische atleten niet echt gewaardeerd worden! Dat er geen herdenkingsplechtigheid tijdens de openingsceremonie van de Olympische Spelen in Londen gehouden werd, is geheel te wijten aan de laffe houding van het IOC, in het bijzonder de IOC-voorzitter Jacques Rogge. Rogge zei eerder dat "zijn handen gebonden waren aan het verzet van de islamitische landen" Hij gedroeg zich wel als een dhimmi, die boog voor de veeleisende moslims! De weduwe van de vermoorde Israëlische atleet Andre Spitzer, Ankie Spitzer, heeft met haar opmerking gelijk dat de Olympische Spelen een corrupte organisatie zijn, die wordt geleid door hebzucht en winstbejag en niet door de Olympische gedachte.
  
Gelukkig hadden 20.000 mensen op vrijdag 27 juli op verschillende locaties in Londen, ver van de openingsceremonie van de Olympische Spelenh, de elf Israëlische atleten, die veertig jaar geleden in München werden vermoord door Palestijnse terroristen. Het initiatief 'Eén minuut voor München' was georganiseerd door de Britse Zionistische Federatie en bekend gemaakt via sociale netwerken van internet. (5)


Herdenking Bloedbad van München op Trafalgar Square
Het initiatief voor de herdenking 
Herdenking Bloedbad van München op Trafalgar Square
Er rust nu voorgoed een smet op de Olympische Spelen, zolang er geen herdenkingsplechtigheid voor de elf vermoorde Israëlische atleten gehouden wordt. Het valt te hopen dat er een herdenkingsplechtigheid tijdens de nieuwe Spelen van Rio de Janeiro in 2016 zal worden gehouden. 

Geen goud voor Israëlische sporters

In de medaillespiegel van de Olympische Spelen in Londen is Nederland als dertiende geëindigd. Dat is één plaats lager dan vier jaar geleden in Peking. De Oranjeploeg behaalde twintig medailles in totaal; zes keer goud, zes keer zilver en acht keer brons. Dat zijn vier medailles meer dan in Peking. (7) De meeste plekken in Londen zijn gehaald door de Verenigde Staten. Dus 104 stuks in totaal. De Nederlandse kroonprins Willem-Alexander had alle Nederlandse Olympische deelnemers gefeliciteerd via een tweet. Hij schreef:"Jullie hebben een fantastische prestatie neergezet." (7) De Oranjeploeg vertrok na de afsluitingsceremonie van de Olympische Spelen op maandag 13 augustus met de trein naar Den Bosch, waar de Olympiërs op 'n uitbundige wijze werden gehuldigd. Duizenden mensen verwelkomden de sporters in Den Bosch en vierden het feest uitbundig. 

Olympische atleten gehuldigd in Den Bosch
Voor Israël zijn er helaas geen medailles te behalen. Sinds 1952 doet Israël mee met de Olympische Spelen. Tweeënveertig jaar later debuteerde Israël voor het eerst op de Olympische Winterspelen. Tot nu toe wist Israël slechts zeven medailles te veroveren. In 1992 werd de eerste medaille behaald door Yael Arad; zij behaalde de zilveren medaille bij de halfmiddengewichten in het judo. De succesvolste deelnemer was de zeiler Gal Fridman. In 1996 won hij de bronzen en in 2004 de gouden medaille bij het windsurfen. (8) Voor de veertiende keer deed Israël met 38 sporters mee aan de Olympische Spelen van 2012 in Londen. Israël was op de volgende onderdelen vertegenwoordigd: atletiek, badminton, gymnastiek, judo, zeilen, schieten, zwemmen, synchroonzwemmen en tennis. (9) Tijdens de openingsceremonie was Shahar Zubari als vertegenwoordiger van Israël als de vlagdrager aanwezig. Hij won tijdens de Olympische Spelen van 2008 in Peking de bronzen medaille tijdens het surfen. (9) 

Complotdenkers zichzelf voor schut gezet

De Britse premier David Cameron was zeer tevreden over het goede en veilige verloop van de Olympische Spelen in Londen. Hij bedankte de vrijwilligers, het leger en de politie voor hun inzet bij de beveiliging van de Spelen. "Zij hebben de Spelen in Londen tot een 'succesvolle wereldwijde reclame voor Groot-Brittannië' gemaakt,"zei premier Cameron. Een dag voor de opening had de Britse premier gezegd dat de veiligheid van de Olympische Spelen de belangrijkste zorg van de Britse regering was. Hij stelde dat Londen zich zo goed mogelijk had voorbereid en "zeer goede veiligheidsplannen" had. (10) Meer dan 40.000 burgers en militairen moesten tijdens de Spelen de veiligheid van de deelnemers en toeschouwers garanderen. De Britse regering moest duizenden extra militairen inzetten, toen bleek dat het particuliere beveiligingsbedrijf G4S niet in staat was de beloofde 10.000 beveiligers te leveren. De Spelen waren daarmee de grootste Britse veiligheidsoperatie in vredestijd tot nu toe. Eerder had premier David Cameron gezegd dat het particuliere beveiligingsbedrijf G4S nog niet van hem af gekomen is. We zijn erg benieuwd hoe het zal verder aflopen met G4S.

Voor de deelnemers en de toeschouwers, zeker ook voor Israël, is er een enorme opluchting dat er geen aanslag op de Olympische Spelen in Londen wordt gepleegd, zoals de complotdenkers wel hebben gesuggereerd. Op het internetfora wemelt het van complottheorieën, speculaties en geruchten, alsof de complotdenkers bookmakers zijn. De antisemitische (en helaas ook christelijke!) complotdenkers die geinspireerd waren door de Iraanse 'onthullingen' over het Olympische logo die het woord 'zion' moest voorstellen, beweerden dat een door de zionisten gecontroleerde Nieuwe Wereld Orde de Londense Spelen heeft gebruikt als een "volgende stap in haar plan voor wereldheerschappij". Maar de complotdenkers kunnen ons GEEN uitleg geven hoe "die sluwe zionisten" zo'n stommiteit hebben begaan om hun hand te overspelen door zich op deze manier bekend te maken! De leugen van de complotdenkers is precies hetzelfde als die van de nazi's die ook hun eigen theorieën over Joodse wereldsamenzwering hadden. Ook een veelbesproken illuminatikaart 'Combined Disasters' zou een aanslag op de Olympische Spelen in Londen suggereren vandaar een afbeelding van de omvallende Big Ben toren. Maar de op de illuminati-kaart afgebeelde omvallen toren lijkt helemaal niet op de Big Ben. Bovendien heeft deze illuminati-kaart het helemaal niet over een aanslag, dan wel over een ramp! Misschien hebben de complotdenkers de Engelstalige tekst 'Combined Disasters' (letterlijk vertaald: Gecombineerde rampen) dat op de illuminati-kaart staat, verkeerd geinterpreteerd. Of zijn ze de Engelse taal niet machtig genoeg. In 1972 had een Argentijnse helderziende Benjamin Solari Parravicini (1898-1974) voorspeld dat er een vreselijke aanslag op de Olympische Spelen in Londen zou worden gepleegd. Hij maakte een 'profetisch' tekening, die duidelijk verwijst naar de Olympische Spelen in Londen door middel van de fakkel, de bel, enz. En hij noemde zijn tekening een "psychografische waarschuwing". De helderziende Parravicini werd door velen beschouwd als een "waar profeet". Geen wonder dat hij de bijnaam 'Nostradamus van Latijns-Amerika' kreeg. Zijn voorspelling is tot nu toe NIET uitgekomen, nu er geen aanslag is gepleegd op de Olympische Spelen. Niet voor niets heeft de Bijbel, het gezaghebbende Woord van God, ons ernstig gewaarschuwd voor valse profeten en waarzeggers. De voorspellingen van de occultist Parravicini zijn ook een vorm van waarzeggerij. Op christelijke websites werd er naast doemscenario's gesuggereerd dat er tijdens de slotceremonie van de Olympische Spelen UFO's zouden gaan verschijnen. Echter is er van de UFO-verschijningen niets terechtgekomen! Allesbehalve een merkwaardig UFO-verschijning dat tijdens de opening van de Olympische Spelen, gepaard met vuurwerkshow, plaatsvond. Er waren foto's gemaakt van de UFO-verschijning. 


UFO-verschijning tijdens de opening van de Spelen  
Een vliegende schotel??
Of de foto's authentiek zijn, kunnen we niet zomaar zeggen. Alleen de deskundigen kunnen de beeldmontage van deze foto's analyseren en beoordelen of ze wel of niet echt zijn. Vermoedelijk was de UFO-verschijning een holografische voorstelling die deel uitmaakt van het geheime Blue Beamproject. Tijdens de opening van de Olympische Spelen waren veel shows op 'n technische ingenieuze wijze opgevoerd. Ook werden er veel shows tijdens de slotceremonie opgevoerd, die gepaard gaan met technische hoogstandjes. Eén ding is zeker: De zogenaamde UFO op de bovenstaande foto's is het mensenwerk!! Ook is het een onderdeel van de occulte ceremonie, want de UFO's behoren tot het occultisme.

De christenen hebben zo'n verschrikkelijke dwaasheid begaan om zich uitsluitend bezig te houden met complot- en eindtijdtheorieën en doemscenario's. Hun complot- en eindtijdtheorieën en doemscenario's zijn zéér onbijbels en ook tegenstrijdig! In plaats van het verkondigen van het Evangelie van Jezus Christus hebben ze het einde van de wereld luidkeels gepreekt. Bovendien tonen hun dwaze theorieën en doemscenario's aan dat de christelijke speurders naar samenzweringen ZÉÉR ZWAK ZIJN IN DE BIJBELSE LEER!! Zowel niet-christelijk, christelijk als antisemitische complotdenkers hebben voor paniek en verwarring bij het publiek gezorgd. 

Nu de aanslag op de Olympische Spelen in Londen niet heeft plaatgevonden, hebben de complotdenkers zichzelf voor schut gezet. Ze hebben niet alleen zichzelf voor de gek gehouden maar geloven ook in hun eigen leugens. Een goede raad voor u: LAAT U NIET IN MET ONBIJBELSE EN ANTISEMITISCHE COMPLOTTHEORIEËN!! Ook niet met christelijke complottheorieën en eindtijdscenario's, noch met UFO-theorieën!! Lees voortaan de Bijbel, het enige en betrouwbaarste boek en luister alleen naar God wat Hij in uw hart wil spreken. Het optreden van de Britse regering en het gebed van enkele oprechte gelovigen tonen aan dat de Olympische Spelen goed beveiligd waren en de kans op een bloedige aanslag aanzienlijk verminderd werd. Al was de kans op een aanslag 50-50. Maar God wil dat alle Olympische atleten hun sporttalenten moeten aanwenden om alle eer aan Hem te geven. De Bijbel benadrukt dat de sporters God moeten verheerlijken met hun lichaam en sport. Met de Olympische Spelen moeten alle deelnemers en toeschouwers hun leven absoluut NIET wijden aan de Grieks god Zeus, maar alleen aan de enige en ware Jahwe, de God van Israël. Op 'n dag zal de HEERE God de Olympische Spelen moeten oordelen vanwege het afgodische heidendom en occulte rituelen en ceremonies. Nog een opmerking: als Nederlanders mogen we trots zijn op onze Olympische deelnemers die twintig medailles hebben gewonnen, maar we zijn NIET trots op onze regering en de Kamerleden, omdat zij NIET bij het IOC hebben aangedrongen voor een gepaste herdenking bij de openingsceremonie van de Olympische Spelen. De houding van de Nederlandse regering en het parlement is erg laf. Om Sions wil zal ik niet zwijgen. God zegene u.

                                                                    Paul Parker

Het auteursrecht van dit artikel ligt bij de blogger. Zonder toestemming van blogger Paul zijn vermenigvuldiging, eigen gebruik en publicatie in een ander blog of website verboden.

Bronnen en referenties: 

  (1) TT-Canvas: Londen 2012: "Happy and glorious Games." 13-08-2012
  (2) NOS-TT: Olympische Spelen geëindigd. 13-08-2012
  (3) NU.nl:
  (4) NOS-TT: Grote brand in het oosten van Londen. 13-08-2012
  (5) Israel Today: In München vermoorde sporters herdacht in Londen. 30-07-2012
  (6) De Standaard: Queen blij met rol als Bond Girl. 29-07-2012
  (7) NOS-TT: Nederland 13e in medaillespiegel. 13-08-2012
  (8) nl.wikipedia.org/wiki/
  (9) sport.infonu.nl/kampioenschappen Israëlische deelnemers aan de Olympische Spelen
(10) NU.nl: Cameron tevreden over veiligheid Spelen. 13-08-2012

Geen opmerkingen: