vrijdag 18 maart 2011

Zeebeving en tsunami Japan 2011; de laatste ontwikkelingenVandaag maakte het RTL nieuws bekend dat de tsunami die vorige week de Japanse noordoostkust zo zwaar trof, 23 meter hoog was. Dat meldt een Japanse krant op basis van een onderzoek. Dat is twee keer zo hoog als tot nu toe werd aangenomen. Hier zien we ook een bevestiging van de Bijbelse profetie dat er in de toekomst megatsunami's zullen komen, die alle eilanden en steden aan de kust kunnen wegvagen. (Zie Openbaring 16:18-20)
De onderzoekers denken dat het de hoogste golf is die Japan ooit heeft getroffen. In de boeken staat dat er in 1896 een tsunami van 38 meter hoog was, maar toen waren er nog geen golfbrekers. Zonder golfbrekers zou de tsunami nog veel groter zijn geweest. De gigantische golf overspoelde ruim 400 vierkante kilometer land.

De aardbeving die op 11 maart de tsunami veroorzaakte, had een kracht van 9 op de schaal van Richter. Er zijn sinds die beving bijna 600 naschokken geweest. Het officiële dodental van de aardbeving en de daarop-volgende tsunami staat op 6539. Er zijn nog eens 10.354 mensen vermist. De kans dat er nog overlevenden onder het puin vandaan komen, wordt steeds kleiner. Het uiteindelijke dodental zou waarschijnlijk op meer dan 16.000 uitkomen.

In Japan wordt de situatie in de getroffen gebieden steeds nijpender en de overlevenden hebben het heel zwaar. Het gebrek aan benzine en het koude weer vormen de grootste problemen om de slachtoffers te kunnen helpen. Door het tekort aan benzine kunnen er geen voedsel, schoon drinkwater, medicijnen, stookolie en warme dekens naar het rampgebied worden gebracht en uitgedeeld. Er zijn steeds meer berichten dat verzwakte mensen en bejaarden in de opvangcentra komen te overlijden. Vandaag waren er al 45 mensen overlijden en de rest volgt nog. Het is nu zo koud in het rampgebied met temperaturen tot 5 graden s'nachts. "Mensen worden dood gevonden in een deken,"vertelde een journalist, Kjeld Duits, vanuit Yamagata, een stad vlakbij het rampgebied.

Ongeveer 400 buitenlanders worden nog vermist in Japan. Dat schrijft de Japan Times na contact met verschillende ambassades. Er zouden zo'n 48.000 buitenlanders geregistreerd staan in de provincies, die zijn getroffen. Veel details zijn nog niet bekend. Het zou hoofdzakelijk gaan om chinezen en mensen uit zuid-en midden Amerika. Australië mist nog 94 mensen.

Afgelopen woensdag hield de Japanse keizer Akihito een toespraak voor het Japanse volk en betuigde medeleven. De toestand in de kerncentrale Fukushima I is uiterst zorgwekkend en precair. Het alarmniveau is vandaag naar 5 verhoogd. Zolang de gevaarlijke situatie niet onder de controle is gebracht, stevent Japan mogelijk op een nucleair ramp. Bekijk de nieuwe satellietfoto van de kerncentrale en klik de foto ter uitvergroting.

Nieuwe satellietfoto van de kerncentrale
Fukushima IBid voor het Japanse volk en vraag de Here om ingrijpen.
God zegene u. Shalom.

                                                                 Paul

Bron; RTL actueel
         NOS
         Diverse media
Geen opmerkingen: