dinsdag 29 maart 2011

Israël helpt Japan


De komende tijd zullen jullie nergens horen van het NOS journaal en alle andere nieuwszenders over de Israëlische hulp aan de getroffenen in Japan. Reken maar dat de reguliere media hulp Israël aan Japan, die door aardbeving en tsunami zwaar getroffen werd, zal verzwijgen. Dat bepalen de grote bazen van de media. De grote bazen zijn ordinaire criminelen en hebben inderdaad banden met de Nieuwe WereldOrde. Logisch dat de media tegen Israël is. Als een 'zielige, onderdrukte en weerloze Palestijn' door een Israëlische soldaat doodgeknuppeld zou worden, schreeuwt de media om moord en brand. Ook zullen de levensgrote krantekoppen tevoorschijn gehaald worden, opdat iedereen hen zou lezen en verontwaardigd zal worden wat de 'wreedheden' jegens de Palestijnen door de Israëliërs begaan zijn. De media is hard bezig om Israël te demoniseren. Maar als het om hulp van Israël aan Japan gaat, zwijgt de media in alle talen!

Mark Twain zei al;"Als u de krant niet leest, bent u niet geinformeerd. Als u de krant wel leest, bent u verkeerd geinformeerd."

Om de eenzijdige en onjuiste berichtgevingen over Israël geheel door te breken wordt deze artikel gewijd aan de Israëlische hulp aan Japan, in hoop dat u voldoende geinformeerd bent over de gang van zaken.

Dinsdag 29 maart 2011

Het 60 leden tellende medisch hulpteam is in Japan bij Minami Sanriku in de prefectuur Migayi, waar de tsunami had plaatsgevonden, vandaag aangekomen na 14 uur durende vlucht en 8 uur met de bus. De hulpteam wordt eerst op het vliegveld in Tokio verwelkomd door de Israëlische ambassadeur, de heer Nissim Ben-Shitrit. De teamleden houden hun eerste operationele briefing tussen GOC vna het Home Front Command, generaal-majoor Yair Golan en het hoofd van het IDF hulpteam. In Migayi wordt het IDF veldhospitaal opgesteld en het IDF team is momenteel beziggehouden met het aantrekken van de ontheemden en het verspreiden en inrichten van de medische apparatuur om het veldhospitaal operationeel te houden. Het IDF team heeft eigen medische apparatuur, medicijnen en benodigdheden evenals voedsel en water meegenomen om het voorraad verder niet te ontlasten. De kliniek zal beschikken over:

1 X-ray apparatuur
2 Kinderafdeling
3 Operatieafdeling
4 kraamafdeling en gynaecologische afdelingen
5 KNO (keel, neus en oren)
6 Optimetrische afdeling
7 laboratorium
8 Intensive Care Unit
9 Apotheek

Zeven Japanse onderdanen, die vloeiend Hebreeuws spreken, zijn vandaag lid geworden van het IDF hulpteam en zullen als tolken optreden. Een eerste vergadering wordt vandaag gehouden tussen de medische officieren van het hulpteam en de vertegenwoordigers van de lokale medische diensten. Morgen is er een bijeenkomst gepland met de leiders van de gemeenschap in het getroffen gebied.

Stralingsniveaus in het gebied worden zorgvuldig gevolgd door deskundigen van de Commissie voor Atoomenergie en door deskundigen van het IDF hulpteam, om ervoor te zorgen dat er geen gevaar gevormd zal worden voor het hulpteam of patiënten in het gebied.

                                     Bekijk de youtube video's:

Leden van het Israëlische hulpteam staan op het punt te
vertrekken.


Het IDF hulpteam met het vliegtuig op weg naar Japan

Chef van het medisch hulpteam, kolonel dr. Ofir Cohen-Marom en
commandant brigadier-generaal Shalom Ben Arye.
De Israëlische vlag in het veldhospitaal
in Minani Sanriku gehesen.

Het medische apparatuur in het veldhospitaal ingericht

Het IDF hulpteam gearriveerd in Minani Sanriku. Het
veldhospitaal bestaat grotendeels uit caravans

Openingsceremonie van het veldhospitaal in Minani Sanriku

Logistieke officier van het hulpteam bespreekt details en
coördinaten met een Japanse collega
Opening van het veldhospitaal
Een gesprek tussen een Japanse vrouw en een Israëlische
vrouw

De eerste patiënt is de burgemeester van Minani Sanriku.
Hij wordt medisch onderzocht.
De commandant van het IDF hulpteam, brigadier-generaal
Shalom Ben-Arye (rechts) bespreekt de activiteiten met de Israëlische
ambassadeur, Nissim Ben-Shitrit.
In interview met de Japanse en Israëlische journalisten
Formulieren afhandelen
                                                                  Bekijk youtube video:Een gesprek.

30 maart 2011

Het IDF team is vandaag begonnen met haar hulp aan Japanse ontheemden. Er werd een 11 maanden oude baby, die een ooginfectie had, in de kinderafdeling binnengebracht. Ze werd gedragen door haar grootmoeder. Het huis van de baby, Sanae genaamd, en haar ouders, was door de tsunami verwoest. Bekijk de foto's.


De baby werd binnengebracht door haar oma in de kliniek

Bekijk youtube video;

                                         
Er zijn al meerdere Japanners in de kliniek van de IDF langs gekomen. Bekijk de foto's.


Dr. Moshe Pinkert onderzocht de zwangere vrouw

80 jarige bejaarde vrouw werd binnengebracht in de kliniek.
Haar oog werd behandeld.

Dr. Orly Weinstein, oma Setsukoo Yamauchi, kolonel dr. Ofir
Cohen-Marom en de tolk

Dr. Orly Weinstein en oma Setsukoo Yamauchi in gesprek en
de tolk (midden) is uiteraard aanwezig.

Dr. Hami Blumberg, een orthopedist, behandelt de voet
van een Japanse kind.

Luitenant-kolonel dr. Amit Assa, een specialist in pediatrie,
onderzocht het oor van een Japans kind.

De Japanse ambassadeur in Israël, Haruhisa Takeuchi, was ontroerd en leverde op zijn dankwoord;"Ik dank mensen van het medische korps, uit de grond van mijn hart, om zich vrijwillig te melden om in de nasleep van deze tragedie te helpen en voor het uitvoeren van deze moeilijke opdracht." Ook dankte hij het volk van Israël en stond de natie zo sterk bij. "In dit moeilijke uur zullen wij blijvend de warmte en genadige omhelzing, de goede wil en solidariteit van het volk Israël herinneren: uw steun is een bron van hoop en aanmoediging."

Zie het nieuwe artikel "Israël helpt Japan: Japanse onderminister bezoekt het IDF hulpteam."

De Israëlische hulp aan Japan is het bewijs dat Israël een zegen is voor de wereld, zoals de Here God tegen Abraham, de stamvader van het Joodse volk, zei;

"In u zullen alle geslachten des aardrijks gezegend worden." Genesis 12:3b (Statenvertaling)

Laten wij Israël zegenen, opdat wij ook gezegend mogen worden!
Bid voor het Israëlische hulpteam en vraag de Here om wijsheid voor de Israëlische artsen en hulpverleners. Bid ook voor Japanse ontheemden die hun huis en haard kwijtgeraakt zijn en verse voedsel, schoon drinkwater, warme dekens en medicijnen heel hard nodig hebben. Bid ook dat de Here het stralingsgevaar onder Zijn controle houdt en de situatie in Zijn hand houdt. God zegene u.

Dringend oproep: plaats u uw reactie en spreek uw waardering uit voor hulp van Israël aan Japan!! Dan zal Israël weten dat ze niet alleen staat! En de vijanden van Israël zullen beschaamd en verschrikt worden, opdat zij weten dat de naam van de Here, de Allerhoogste God, ver boven alles staat, geheiligd is en overal verkondigd zal worden. Psalm 83:18-19

God zegene u. Om Sions wil zal ik niet zwijgen.

                                                                             Paul

Bron; IDF, Jerusalem Post, diverse media
   
 


4 opmerkingen:

Jan zei

Ik zegen u, Israel en alles wat u doet om hulpbehoevenden en uzelf te beschermen. Weet dat waar mensen of landen u laten vallen, dat de God van Abraham, Izaak en Jacob u nooit zal afvallen. Shalom!

Robin zei

Hulde voor Israël. Echt het beloofde land. Fantastisch om dit te lezen en ik schaam me voor de Westerse media, die hier met geen woord over reppen.

Trudy zei

God bless you, Israel!
Thank you for helping the Japanese people.
Shalom!

Anoniem zei

http://www.youtube.com/watch?v=P09gqpqw6KI

Thank you Israel for your great lovely help to
Japan. You are an example for the nations.

Remnant