zondag 23 september 2012

Weeknieuws Israël september 2012


Er gaat iets veranderen. Het nieuws Israël zal wekelijks verschijnen. Op zaterdag, de Sabbat, zal geen nieuwsbericht verschijnen.

Vrijdag 28 september 2012: Explosie in Joods centrum in Malmö, Zweden

Vannacht rond 1 uur vond een explosie in een Joods centrum in Malmö plaats. Er waren geen gewonden gevallen. Bij de ingang lagen losse stenen en glas. Of er een aanslag op het Joods centrum gepleegd werd, is nog niet duidelijk. Er zijn wel twee verdachten opgepakt, maar het is nog niet duidelijk of ze er iets mee te maken hebben. In Malmö wonen veel moslims en de haat tegen de Joden is de afgelopen jaren sterk toegenomen. De Zweedse regering krijgt veel verwijten onvoldoende maatregelen tegen het antisemitisme dat veroorzaakt wordt door moslim-immigratie, te nemen. Een rabbijn en verschillende andere Joden zijn in de afgelopen jaren gemolesteerd. In Zweden wonen ongeveer 20.000 Joden. Bron: Ynetnews, nieuws-uitgelicht-infonu/laatste nieuws Israël 28-09-2012 

Donderdag 27 september 2012: Netanyahu: Rode lijn tegen bom Iran

Met zijn toespraak voor de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties in New York heeft de Israëlische premier Netanyahu opzien gebaard. Gewapend met een grote tekening van een bom betrad hij het podium. Netanyahu gebruikte de opmerkelijke illustratie om zijn zorgen over het nucleaire programma van Iran kracht bij te zetten. "Dit is een bom en dit is een lont,"legde de Israëlische premier zijn publiek ten overvloede uit. "Iran heeft al 70 procent van de hoeveelheid verrijkt uranium die nodig is om een atoombom te bouwen. De internationale gemeenschap moet daarom nu een streep zetten door de nucleaire wensdromen van Teheran,"waarschuwde Netanyahu ten overstaan van het publiek ernstig. Met een rode stift zette hij vervolgens een dikke streep net onder de lont. "Rode lijnen leiden niet tot oorlog, rode lijnen voorkómen oorlog,"aldus Netanyahu.


...Met een rode stift zette Netanyahu een dikke streep
net onder de lont...

Netanyahu vergeleek het regime in Teheran met terreurnetwerk al-Qaeda. "Het maakt niet veel verschil of deze wapens in handen zijn van de gevaarlijkste terroristische organisatie of van het gevaarlijkste terroristische regime,"concludeerde de Israëlische premier. Het overleven van de Joodse Staat Israël staat op het spel, benadrukte Netanyahu. De toespraak zorgde direct voor veel reacties bij politiek commentatoren en publiek op sociale media. Hij kreeg bijval van veel mensen, maar andere mensen spraken van een "potsierlijke vertoning waarmee Netanyahu zijn doel voorbij is geschoten." De mensen die kritiek uitten op Netanyahu, vergeten echter dat Iran meermalen heeft gedreigd Israël te vernietigen. Adolf Hitler had voor het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog ook gedreigd met het vernietigen van het Joodse volk en had zijn dreigementen waargemaakt. De Israëlische premier Netanyahu herinnerde eraan dat de Internationale gemeenschap al een keer faalde, toen ze de nazi's in de Tweede Wereldoorlog geen 'rode lijn' stelde. Volgens Netanyahu moet er een duidelijke grens gesteld worden aan de nucleaire ambities van Iran. "Niets bedreigt Israël meer dan Iran met kernwapens,"benadrukte Netanyahu met dodelijke ernst. "Het Iraanse nucleaire programma is niet alleen een bedreiging voor het Joodse volk, maar ook voor Europa en de Verenigde Staten." Hij riep de Internationale gemeenschap op om Iran een duidelijk grens te stellen. "Iran is nu ver in de tweede fase van het proces en heeft voorraden uranium aangelegd en uranium verrijkt dat nodig is om een kernwapen te bouwen,"zei de Israëlische premier onheilspellend. "Deze fase duurt veel korter. Met andere woorden; de tijd voor diplomatie is voorbij en de tijd voor ultimatums is gekomen." Netanyahu zei dat het 'laat, heel laat' is om te voorkomen dat Iran een kernmacht wordt. "Ik ben van mening dat als Iran te maken heeft met een duidelijke grens, het zal inbinden. En het biedt meer tijd voor sancties en diplomatie,"zei hij. "Grenzen leiden niet tot oorlog, grenzen voorkomen oorlog."

Verschillende media zijn van mening dat de toespraak van Netanyahu mogelijk de laatste is voor Israël het heft in eigen hand neemt. Israël heeft meermalen gewaarschuwd dat als Iran doorgaat met het verrijken van uranium, Israël een militaire aanval zal uitvoeren. De Verenigde Staten proberen krampachtig Israëlische militaire actie te voorkomen, omdat dat zeer waarschijnlijk zou betekenen dat het land een conflict in wordt meegetrokken en er in de regio grote chaos ontstaat. Het is de vraag of het Westen de waarschuwing van Israël ter harte neemt. IN DE ISRAËLISCHE MEDIA WERD DAAROP GECONSTATEERD DAT ISRAËL BLIJKBAAAR ALLEEN OP ZICHZELF EN GOD DE ALMACHTIGE KAN VERTROUWEN! Bron: De Telegraaf, Volkskrant, Israel Today headlines 27-09-2012

Donderdag 27 september 2012: Brief Netanyahu voor het volk Israël

De Israëlische premier Benjamin Netanyahu die een toespraak voor de Algemene Vergadering van de VN zal houden, belooft een stevige reactie op de Iraanse president Mahmoud Ahmadinejad .


Benjamin Netanyahu
Enkele uren na het einde van Jom Kippoer, de Grote Verzoendag, de heiligste dag op de Joodse kalender, vertrok Netanyahu uit Israël naar New York, waar hij een toespraak voor de Algemene Vergadering in het VN-gebouw zal houden. Voor zijn vertrek liet de Israëlische premier een brief publiceren, die hij aan het volk Israël schreef. De tekst van de brief luidde:

"Op de dag dat we bidden om te worden ingeschreven in het Boek des Levens, werd het podium gegeven aan het dictatoriale regime in Iran, dat elke gelegenheid gebruikt om ons ter dood te veroordelen. 

Aan de vooravond van Jom Kippoer, een dag die heilig is voor het Joodse volk, koos de Iraanse dictator er voor openlijk op te roepen tot onze verdwijning, terwijl de hele wereld kijkt. Dit is een zwarte dag voor degenen die ervoor kozen om in de zaal te blijven en deze hatelijke woorden te horen. In mijn toespraak voor de vertegenwoordigers van de naties in de Algemene Vergadering van de VN zullen zij onze reactie horen.

Als premier van Israël, de Staat van het Joodse volk, handel ik op alle mogelijke manieren opdat Iran geen nucleaire wapens verkrijgt. De geschiedenis bewijst dat iedereen die ons van de kaart wilde wissen, daarbij heeft gefaald, terwijl het Joodse volk alle hindernissen overwon."

Ondertussn is kort voor Jom Kippoer een opiniepeiling uitgevoerd door het Israëlische onderzoeksbureau Dialogue; dit liet zien dat 56 procent van de Israëliërs gelooft dat er een matige tot grote kans is op oorlog met Iran in het komende jaar. Vijftig procent van de ondergevraagden vreest voor het overleven van Israël in geval van oorlog. Bron: Israel Today headlines 27-09-2012 

Donderdag 27 september 2012: Walgelijke toespraak Ahmadinejad voor de Verenigde Naties

In zijn langverwachte toespraak voor de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties in New York riep de Iraanse president Mahmoud Ahmadinejad woensdag op tot een "Nieuwe WereldOrde, die niet langer in dienst staat van 'de duivel', waarmee hij nogal duidelijk 'de zionistische entiteit' bedoelde. Nadat hij had geklaagd over de toenemend westerse sancties tegen Iran wegens zijn omstreden nucleaire programma, benadrukte Ahmadinejad dat 'er geen twijfel over bestaat dat de wereld een nieuwe orde nodig heeft...een rechtvaardige en eerlijke orde'. Ahmadinejads pleidooi voor 'de nieuwe orde' is exact hetzelfde als  de Duitse term 'Der Neue Ordenung' van Adolf Hitler. Ahmadinejad zei dat alle huidige en vroegere problemen in de wereld 'voornamelijk te wijten zijn aan verkeerd beeld...van de zelfbenoemde centra van de macht, die zich heeft toevertrouwd aan de duivel'.


Mahmoud Ahmadinejad spreekt de Algemene
Vergadering van de Verenigde Naties toe. 
Verder stelde hij dat 'de voortdurende bedreiging door de onbeschaafde zionisten die hun toevlucht nemen tot militaire actie tegen onze grote natie, een duidelijk voorbeeld is van deze bittere realiteit'. Eerder in de week vertelde Ahmadinejad aan verslaggevers bij de VN dat Israël geen wortels heeft in het Midden-Oosten en binnenkort zal worden 'geëlimineerd'. Ahmadinejad besloot zijn toespraak met een Sjiitische geloofsbelijdenis af te sluiten. Hij wees erop dat "er een ultieme verlosser zal komen en zijn naam imam al-Mahdi is. "De Mahdi zal in gezelschap van Jezus Christus en de rechtschapenen komen,"zei Ahmadinejad. De verlosser in de Sjiitische tak van de islam is Mohammed al-Mahdi, ook de twaalfde imam genoemd, die in de 10e eeuw verdween en als verlosser zou terugkeren. Dat zal volgens Ahmadinejad "een zegen voor alle mensen zijn ongeacht hun afkomst en geloof". 

De rede van Mahmoud Ahmadinejad werd afgesloten met luid applaus uit de vergaderzaal. De Amerikaanse en Israëlische afgevaardigden waren niet aanwezig tijdens Ahmadinejads redevoering. "Hij gebruikt zijn bezoek alleen maar om paranoïde theorieën en walgelijke beledigingen aan het adres van Israël te spuien,"zei een woordvoerdster van de Amerikaanse delegatie. De nieuwe Egyptische president Mohammed Morsi heeft woensdag voor het eerst zijn toespraak tot de Algemene Vergadering van de VN gehouden. Hij riep de VN op een einde te maken aan "de Israëlische bezetting". Ook heeft hij in zijn toespraak de Algemene Vergadering opgeroepen tot de oprichting van een Palestijnse staat met Jeruzalem als hoofdstad. 


Morsi spreekt de Algemene Vergadering toe
Het eerste deel van zijn toespraak wijdde Morsi in het Arabisch aan de profeet Mohammed en de islam. Hij benadrukte zich aan de internationale overeenkomsten te zullen houden. Het vredesverdrag met Israël uit 1979 noemde hij specifiek niet. Bron: Israel Today headlines, AD.nl 27-09-2012

Donderdag 27 september 2012: Premier Netanyahu vertrokken naar New York

De Israëlische premier Benjamin Netanyahu vertrok vanmorgen naar New York waar hij de Algemene Vergadering van de VN zal toespreken. De premier belooft een harde toespraak te zullen houden in reactie op de toespraak van de Iraanse president Mahmoud Ahmadinejad. Hij zal ook zeggen dat Israël er alles aan zal doen om te voorkomen dat Iran nucleaire wapens zal bemachtigen. De spanningen tussen Iran en Israël lopen op, nu verwacht wordt dat premier Netanyahu bij de VN een stevige toespraak houdt en zal pleiten om stappen te ondernemen tegen Iran. De Israëliërs zijn diep teleurgesteld in de Amerikaanse president Barack Obama. Obama zei afgelopen dinsdag in zijn toespraak dat hij geen deadlines omtrent het stopzetten van het nucleaire programma wil opleggen aan Iran. 

Nu de speculaties over een Israëlische aanval op de nucleaire installaties van Iran steeds luider klinken, wordt de positie van de atoominspecteurs van het Internationaal Atoomagentschap die zich op Iraans bodem bevinden, steeds hachelijker. Dat meldt persagentschap Reuters. Yukiya Amano, de directeur-generaal van het Internationaal Atoomagentschap heeft grote kopzorgen, terwijl zijn mensen op zeer gespannen voet met het Iraans regime staan, nu de dreiging van een Israëlische luchtaanval nadert. De inspecteurs staan voor een dilemma en gissen slechts of ze wel tijdig gewaarschuwd kunnen worden, als Israël Iran aanvalt. Ze lopen niet alleen het gevaar dat ze ergens ter plekke zijn, wanneer Israël een aanval opent. De inspecteurs riskeren ook de woede van de Iraanse bevolking na een dergelijke aanval. Bron: Nieuws-uitgelicht-infonu/laatste nieuws Israël, HLN België 27-09-2012

Donderdag 27 september 2012: Magen David Adom druk tijdens Jom Kippoer

Op Jom Kippoer had het medisch personeel van Magen David Adom het erg druk om 2334 mensen te helpen met allerlei medische aandoeningne. 1464 mensen werden opgenomen in het ziekenhuis. Ook waren 108 mensen die tijdens het vasten op Jom Kippoer flauw vielen, opgenomen in het ziekenhuis. Bron: Jerusalem Post, nieuws-uitgelicht-infonu/laatste nieuws Israël 27-09-2012

Donderdag 27 september 2012: Woede Palestijnen over uitnodiging FC Barcelona aan Gilad Shalit


Gilad Shalit
Pro-Palestijnse groepen hebben woedend gereageerd op het besluit van de Spaanse voetbalclub FC Barcelona om de voormalige gegijzelde Israëlische soldaat Gilad Shalit uit te nodigen voor de wedstrijd FC Barcelona-Real Madrid op 7 oktober 2012. Ze vinden het onjuist dt "een moordenaar en crimineel als Gilad Shalit" wordt uitgenodigd. Uit protest dreigen de Palestijnen nu FC Barcelona te boycotten. FC Barcelona is een grote favoriet bij de Palestijnen. Veel Palestijnse kinderen dragen T-shirts van hun favoriete club. De Catalaanse voetbalclub verklaart een verzoek te hebben ontvangen van een Israëlische minister en zegt het verzoek geaccepteerd te hebben. De club zegt verder geen partij te kiezen in het Israëlisch-Palestijns conflict. De familie van Gilad Shalit zegt van de uitnodiging niets te weten en vertrouwt erop dat Israël en Spanje Shalit zullen beschermen. Bron: Ynetnews, nieuws-uitgelicht-infonu/laatste nieuws Israël 27-09-2012

Woensdag 26 september 2012: 

Op Jom Kippoer wordt geen nieuwsbericht gegeven. 

Dinsdag 25 september 2012: Syrische mortiergranaten afgevuurd op de Golan

Vanmorgen zijn verschillende Syrische mortiergranaten op de Golan Hoogvlakte terechtgekomen. Er zijn geen gewonden gevallen en er was ook geen schade aangericht. De IDF zegt dat het incident deel uitmaakt van de bloedige strijd tussen het Syrische leger en de rebellen, die momenteel in Syrië woedt. Het is nog niet duidelijk welke van de beide strijdende partijen mortiergranaten op de Golan heeft afgevuurd. Het is wel de eerste keer dat Israël op deze manier betrokken is geraakt bij het Syrische conflict. Israël heeft een klacht ingediend bij de Verenigde Naties. Hoewel het dus om een incident gaat en er geen opzet lijkt te zijn, waarschuwt het Israëlische leger Syrië dat mortieraanvallen vanuit Syrië op Israël niet geaccepteerd zullen worden. De IDF houdt hoe dan ook rekening met een mogelijke Syrische aanval op Israël. De laatste tijd zijn er verschillende oefeningen gehouden op de Golan Hoogvlakte door de IDF. toch zegt een woordvoerder van de IDF dat deze oefeningen al ver gevorderd waren en niet inspelen op de huidige ontwikkelingen. Bron: Jerusalem Post, nieuws-uitgelicht-infonu/laatste nieuws Israël 25-09-2012

Dinsdag 25 september 2012: Veiligheidsmaatregelen Jom Kippoer 

Judea, Samaria en de Gazastrook zullen tijdens de Jom Kippoer van Israël geheel afgesloten zijn. Alleen om humanitaire en medische redenen is doorgang wel mogelijk. Duizenden politiemensen zijn op de been gebracht om bij Joodse begraafplaatsen, synagogen en andere plekken aanwezig te zijn, waar gebeden gehouden worden. Ook bij de ingang van grote steden en andere plekken, waar veel mensen bij elkaar komen, zal veel politie aanwezig zijn. Magen David Adom zal ook paraat zijn en ziekenhuizen blijven gewoon open, maar alleen noodgevallen zullen worden opgenomen. In Jeruzalem is de politie extra alert in verband met mogelijke protesten van moslims tegen de gewraakte anti-islamfilm. Bron: Ynetnews, nieuws-uitgelicht-infonu/laatste nieuws Israël 25-09-2012

Maandag 24 september 2012: De andere Israëlische 'nucleaire' optie: EMP

Israël heeft meer dan alleen de voor de hand liggende opties om het uitdagende nucleaire programma van Iran aan te pakken. Een ervan is het gebruik van de 'elektromagnetische puls' (EMP) technologie. Deze zou de Islamitische Republiek Iran uitschakelen als reële bedreiging, terwijl het aantal slachtoffers tot een minimum beperkt blijft. De puls van een elektromagnetische bom is niet dodelijk voor de mens.


Elektromagnetische bom
De Londense krant Sunday Times meldde eerder deze maand dat tijdens een recente bijeenkomst van de westerse functionarissen de mogelijkheid ter sprake was gebracht dat Israël gebruik maakt van elektromagnetische bommen. Een Amerikaanse functionaris zei volgens de krant dat een dergelijke bom boven de grond tot ontploffing zou worden gebracht en daarbij een sterke elektromagnetische puls uitzenden, die alle technologische apparaten die boven de grond werken, zou vernielen. Het zou Iran op een doeltreffende manier terugsturen naar het stenen tijdperk. 

Iraanse staatsfunctionarissen suggereerden deze week dat zij ervan overtuigd zijn dat Israël op het punt staat aan te vallen, zij hun eigen preventieve aanval op de Joodse Staat kunnen lanceren. Israëlische commentatoren merkten op dat deze dreiging weinig meer was dan gebakken lucht, gezien het feit dat een Iraanse preventieve aanval vrijwel zeker een reactie oproept van de enorme Amerikaanse troepenmacht in de Perzische Golf. Bron: Israel Today headlines 24-09-2012

Maandag 24 september 2012: Defensieminister Ehud Barak wil grootste deel Westoever opgeven

Als het vredesproces met de Palestijnen stil blijven liggen, moet Israël zich maar eenzijdig uit het grootste deel van de Westelijke Jordaanoever, ook bekend als de Westbank, terugtrekken. Dat zei de Israëlische minister van Defensie Ehud Barak. Tientallen nederzettingen zouden dan moeten worden opgegeven, maar grote aangesloten blokken worden behouden. Ook in een strook langs de grens met Jordanië moet Israël een militaire aanwezigheid in stand houden, aldus Barak in een interview dat maandag in de krant Israël Hayom verscheen. Barak zegt dat hij de voorkeur geeft aan een vredesakkoord met de Palestijnen, maar nu het vredesproces al vier jaar ligt, moet Israël 'praktische stappen' zetten. De Palestijnen willen een vredesregeling waarin zij de hele Westoever krijgen. Het plan van Barak zal op heftig verzet van veel Israëliërs stuiten. Bron: De Standaard 24-09-2012

Maandag 24 september 2012: Oud-premier Ehud Olmert veroordeeld

Een rechtbank in Jeruzalem heeft Israëlische oud-premier Ehud Olmert veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf van 1 jaar en een boete van 75.3000 shekel (bijna 75.000 euro) wegens aandeel in het corruptieschandaal. De rechtbank had hem in juli al schuldig bevonden. 


Ehud Olmert
De rechtbank achtte bewezen dat de 66 jarige Olmert als minister van Handel en Industrie (2003-2006) een zakenrelatie heeft bevoordeeld. Beschuldigingen dat hij enveloppen met smeergeld zou hebben aangenomen, werden niet bewezen geacht. ook werd hij ervan vrijgesproken dat hij fraude zou hebben gepleegd met rekeningen door niet gemaakte onkosten te declareren. Op grond van de uitspraak zal de staat verder geen consequenties trekken uit de misstappen van de voormalige premier. Het betekent dus dat hij kan meedoen met de aanstaande verkiezingen. De Israëlische aanklager Eli Abarbaned zegt echter dat het OM overweegt hoger beroep aan te tekenen. 

Ehud Olmert was premier van april 2003 tot maart 2009. Van 1993 tot 2003 was hij twee termijnen burgemeester van Jerzualem. Hem staat nog een proces te wachten, omdat hij in die laatste functie smeergeld zou hebben aangenomen in verband met het bouwproject Holyland. Olmert was de leider van de centrumrechtse partij Kadima. Hij legde die functie neer, nadat de Justitie in september 2008 had bekendgemaakt dat hij terecht zou moeten staan. De oud-premier heeft altijd volgehouden onschuldig te zijn. Bron: RTL-nieuws, Nieuws-uitgelicht-infonu/laatste nieuws Israël 24-09-2012

Maandag 24 september 2012: Rabbijnen roepen op tot verbranding van iPhone


iPhone
Een van de meest invloedrijke rabbijnen in Israël heeft ultraorthodoxe Joden opgeroepen hun iPhones te verbranden. Hij stelde dat de iPhone net zo gevaarlijk is als oorlogswapens. De oproep van rabbijn Haim Kanievsky verscheen zondag in Yated Ne'eman, de belangrijkste krant voor de ultraorthodoxe gemeenschap in Israël. Kanievsky is al de tweede rabbijn in korte tijd die oproept tot de verbranding van iPhones. De radicale ultraorthodoxe organisatie Eda Haredit verbood al eerder het gebruik van smartphones en tablets van diverse merken vanwege de "spirituele Holocaust" die deze zouden veroorzaken. De ultraorthodoxe rabbijnen vinden dat de iPhone strenggelovige Joden in aanraking brengt met de verderfelijke buitenwereld, omdat toegang tot pornografie op internet eenvoudig zou zijn. De rabbijnen willen met de iPhoneverbrandingen het gebruik van Kosjere mobiele telefoons promoten. Met kosjere telefoons kan men alleen bellen en geen berichten ontvangen en niet op internet surfen. Bron: De Telegraaf 24-09-2012

Maandag 24 september 2012: Israëlische soldaat vluchtte weg na een vuurgevecht met de terroristen

Uit een onderzoek van de IDF is gebleken dat een vrouwelijke soldaat van het Carcal Bataljon, waarin zowel mannen als vrouwen dienen, de benen had genomen en zich verstopte, toen de terroristen het vuur openden. Volgens haar eigen zeggen had ze geen schijn van kans. De commandant van het bataljon vindt dat ze niet juist heeft gehandeld. Een andere vrouwelijke soldaat nam wel deel aan het vuurgevecht en slaagde erin een terrorist uit te schakelen. Bron: Jerusalem Post, Nieuws-uitgelicht-infonu/laatste nieuws Israël 24-09-2012

Maandag 24 september 2012: Ahmadinejad: zionisten zijn avontuurlijk

In een interview met de Amerikaanse nieuwszender CNN heeft Mahmoud Ahmadinejad benadrukt dat zijn land het recht heeft zich te verdedigen tegen een Israëlische aanval. "De zionisten zijn heel avontuurlijk. Ik ben er stellig van overtuigd dat ze opnieuw gaan proberen om hun avontuurlijk gedrag voor zichzelf te creëeren,"zei Ahmadinejad. De onderstaande videoclip is helaas niet Nederlandstalig ondertiteld.


De Iraanse president hekelt de anti-islamfilm "Innocence of muslims" dat de profeet Mohammed als een rokkenjager, kinderverkrachter en moordenaar heeft neergezet. Deze anti-islamfilm heeft geleid tot een golf van wereldwijde onrust en gewelddadige protesten. "Het beledigen van de Heilige Profeet is heel lelijk. Dit heeft weinig of niets te maken met vrijheid van meningsuiting,"aldus Ahmadinejad. Ook spreekt Ahmadinejad zich uit tegen homoseksualiteit. President Ahmadinejad is momenteel in New York en zal aanstaande woensdag een toespraak voor de Algemene Vergadering van de VN houden. Bron: CNN, Ynetnews, Nieuws-uitgelicht-infonu/laatste nieuws Israël

Zondag 23 september 2012: Iran verwacht aanval Israël

Iran is ervan overtuigd dat aartsvijand Israël vroeg of laat zal aanvallen. "Hun dreigementen bewijzen alleen dat hun vijandige houding tegenover de islam en de revolutie menens is, en dat die vijandschap uiteindelijk zal leiden tot een fysiek conflict,"zei generaal-majoor Mohammad Ali Jafari, de bevelhebber van de Revolutionaire Garde (IRGC), de elitetroepen van de Islamitische Republiek, afgelopen zaterdag. "Er zal oorlog komen, maar waar en wanneer is niet duidelijk,"vertelde de generaal-majoor. Jafari wees erop dat Israël geen andere weg dan oorlog ziet om het hoofd te bieden aan - naar zijn bewering - Irans streven naar nucleaire wapens. Eerder had generaal Ali Jafari gerdreigd niets heel van Israël te laten. Ook dreigde hij de Straat van Hormuz af te sluiten, als een oorlog met de Verenigde Staten uitbreekt. 


Generaal-majoor Mohammad Ali Jafari
Het 'stigma en kankergezwel', zoals Jafari Israël noemt, 'wil een oorlog voeren', maar moet worden tegengehouden door het Westen, opdat het niet wordt vernietigd, aldus Jafari. 
Israël zegt dat Iran aan een atoombom werkt, en vreest daar het doelwit van te zijn. Jeruzalem wil dat het Westen daarom harder optreedt. Israël dreigt ook eigenhandig op te treden tegen Iran en de nucleaire installaties te bombarderen. Eerder had Israël de kernreactors in Irak (1981) en in Syrië (2007) gebombardeerd. Hoewel Iraanse functionarissen zoals generaal-majoor Jafari beweren dat het nucleaire programma van de Islamitische Republiek vreedzaam van aard is, liet de generaal doorschemeren dat het land in feite een kernwapenprogramma heeft. "De Islamitische Revolutie spoedt zich naar het bereiken van haar doelstellingen,"zei Jafari volgens de Iraanse media. "Er is ook geen andere manier voor Iran om Israël fysiek uit te roeien dan het gebruik van kernwapens, gezien de afstand tussen de twee naties." 

Ondertussen heeft de Amerikaanse senaat afgelopen zaterdag een resolutie aangenomen, waarin de Amerikaanse betrokkenheid bij het verhinderen dat Iran kernwapens verkrijg, wordt bevestigd, en wordt benadrukt dat een beleid van onder controle houden van een Iran met kernwapens niet aanvaardbaar is. De resolutie die met 90 tegen 1 werd aangenomen, benadrukt ook dat deze geen goedkeuring is voor militaire actie tegen Iran, iets dat volgens veel Israëlische leiders de enige overgebleven haalbare optie is. Westerse landen proberen alsnog Israël van een aanval op Iran te voorhouden en kiezen voor een diplomatie, een gevaarlijk spelletje dat het Westen echter noodlottig zal zijn. Bron: De Telegraaf, Israel Today headlines 23-09-2012

Zondag 23 september 2012:  Marine Le Pen: Joden mogen geen kippa dragen


Kippa
Voor Joden wordt het in Europa steeds moeilijker om kippa (keppeltje) te dragen. Nadat in verschillende Europese landen de rituele slacht en de rituele besnijdenis aan de kaak werd gesteld en gepleit voor afschaffing daarvan, zoals de Partij voor de Dieren, de PVV, PVDA, SP, D'66 en GroenLinks die voor de afschaffing van de rituele slacht ijveren, wil Marine Le Pen, de leidster van het Franse rechtsextremistische Front National nu ook dat Joden in Frankrijk geen keppeltje mogen meer dragen. Dat zei ze tegen de Franse krant Le Monde.


Marine Le Pen: Joden mogen geen keppeltje meer dragen.
Ze wil afschaffing hiervan net zoals moslims verboden moet worden geen hoofddoeken, boerka's of niqabs te dragen. Rabbi Pinchas Goldschmidt van de Conference of European Rabbi's zegt dat Le Pen weer terug wil naar de tijd van het antisemitische Vichy-regime die tijdens de Tweede Wereldoorlog met de nazi's had gecollaboreerd. Veel Joden zien in Le Pen's uitspraak een bewijs dat het antisemitisme in Frankrijk en Europa herleeft. Bron: Jerusalem Post, Nieuws-uitgelicht-infonu/laatste nieuws Israël

Zondag 23 september 2012: Een terroristische groepering achter grensincident Israël

Een door al-Qaeda geinspireerde terroristische beweging Ansar Bayt al-Maqdes die vanuit het Sinaï-schiereiland opereert, heeft de verantwoordelijkheid opgeëist voor een bloedig vuurgevecht bij de grens tussen Egypte en Israël die aan drie à vijf infiltranten en een Israëlische militair het leven kostte. Volgens de terroristengroep ging het om een vergeldingsactie tegen de anti-islamfilm 'Innocence of muslims'. Hoewel de anti-islamfilm 'Innocence of muslims' in de Verenigde Staten werd geproduceerd door een in Egypte geboren Amerikaanse Koptische christen, was er volgens Ansar Bayt al-Maqdes sprake van Joodse betrokkenheid bij de totstandkoming van de 'amateuristische' film. Maar de terroristenbeweging kan de Joodse betrokkenheid niet bewijzen en kan ook geen uitleg geven op welke wijze. Ansar Bayt al-Maqdes is gevestigd in de Sinaï-woestijn. De beweging had vorig jaar deelgenomen aan de bloedige aanval op een Israëlische kustplaats Eilat, waarbij acht Israëliërs het leven verloren. 

De Israëlische opperbevelhebber Gantz heeft een ontmoeting gehad met de soldaten die betrokken waren bij de terroristische aanslag van afgelopen vrijdag. Gantz toonde veel waardering voor het moedige optreden van de soldaten die hebben weten te voorkomen dat in Israël een grote aanslag gepleegd zou worden. "De Sinaï-grens zal een uitdaging voor ons blijven. We hebben in twee jaar tijd met grote inzet de grens gesloten en het wordt verder gesloten. Maar zelfs als de grens helemaal gesloten is, zal de dreiging niet voorbij zijn." De Israëlische en Egyptische media meldden dat de twee landen samenwerken om de aanval te onderzoeken. De terroristische activiteiten in de Sinaï zijn toegenomen en Israël vreest dat het alleen maar erger wordt, nu onlangs de regering van Egypte is overgenomen door de Moslim Broederschap die nauwe banden onderhoudt met Hamas. Maar Egypte is erop gebrand om te laten zien dat het de controle over de Sinaï heeft, en lijkt momenteel dus samen te werken met Israël om dergelijke incidente te voorkomen. Bron: Israel Today headlines, nieuws-uitgelicht-infonu/laatste nieuws Israel, IDF, nd.nl

Zondag 23 september 2012: Gesneuvelde Israëlische soldaat begraven

Netanel Yahalomi, de twintigjarige korporaal die afgelopen vrijdag werd gedood door terroristen, is vandaag begraven. De begrafenis gaat gepaard met militair eerbetoon. 


Korporaal Netanel Yahalomi begraven
De vader van Netanel Yahalomi, Shmuel Yahalomi, zei na de begrafenis dat zijn zoon, voordat hij werd gedood, eerst één terrorist wist te doden en daarna nog 23 kogels afvuurde. 


Korporaal Netanel Yahalomi met zijn
vader Shmuel
Hij was ook de eerste die de vijf terroristen, die waren gekleed in burgerkleding en achter Afrikaanse immigranten liepen, bij de grens met Egypte had opgemerkt. Bron: Nieuws-uitgelicht-infonu/laatste nieuws Israël

Om Sions wil zal ik niet zwijgen. God zegene u.

                                                                             Paul Parker

Het auteursrecht van dit artikel ligt bij de blogger en de genoemde nieuwsbronnen. Zonder toestemming van blogger Paul zijn vermenigvuldiging, eigen gebruik en publicatie in een ander blog of website verboden.

Geen opmerkingen: