donderdag 8 september 2011

9/11 - De dag die de wereld voorgoed veranderde. Deel 1
9/11: de dag die de wereld deed schudden


Lower Manhattan, New York. De foto
is genomen in augustus 2001

Tien jaar geleden troffen de aanslagen van 11 september 2001 de Verenigde Staten in het financiële, economische en militaire hart. De hele wereld was diep geschokt. De terroristische aanslagen hadden circa drieduizend mensenlevens geeist en richtten onvoorstelbare materiële schade aan. De beelden van de vernietiging van de Twin Towers gingen live de hele wereld over en zijn sinds de onheugelijke dag talloze malen herhaald. Iedereen was diep geschokt en totaal verbijsterd. De aanslagen op 11 september, ook vaak aangeduid als 9/11 (Engels: nine eleven), waren niet de eerste noch de laatste in hun soort, maar wel de grootste en indrukwekkendste. Ze omvatten een viertal terroristische aanvallen die op de ochtend van dinsdag 11 september 2001 door middel van gekaapte passagiersvliegtuigen in het noordoosten van de Verenigde Staten werden uitgevoerd. Op deze datum boorden zich twee vliegtuigen in de Twin Towers van het World Trade Center, gelegen op de zuidelijke punt van Manhattan in New York City en een ander vliegtuig in het Pentagon in de buurt van Washington D.C. Een vierde vliegtuig stortte neer in de buurt van Shanksville (Pennyslvania). Bij de aanslagen kwamen 2974 mensen om het leven.


Om 8:46 lokale tijd (14:46 Nederlands/Belgische tijd), op de ochtend van 11 september, vloog het gekaapte vliegtuig American Airlines-vlucht 11 de noordelijke WTC-toren op vrij grote hoogte binnen. Bij de inslag ontstond een grote explosie, waarna er in de toren grote brand ontstond. De aanslag met het vliegtuig dat de noordelijke WTC-toren binnenvloog, was direct op de televisie te zien. Zie de videoclip hieronder:


Twintig minuten later, om 9:03, boorde United Airlines-vlucht 175 zich iets langer in de zuidelijke toren, waardoor eveneens explodeerde en brand ontstond.
Aanvankelijk bleven beide torens staan, wat veel mensen die zich in de verdiepingen onder de inslaggebieden bevonden, nog enige gelegenheid bood om te vluchten. De zuidelijke toren stortte om 9:59 als eerste volledig in. Dan volgde de noordelijke toren om 10:28 na 102 minuten gebrand te hebben. De ineenstorting richtte enorme ravage aan. Hierbij was vrijwel iedereen die zich op dat moment in de toren bevond, om het leven gekomen. Enkele mensen stierven daarnaast later aan longaandoeningen als gevolg van de gigantische hoeveelheid vrijgekomen stof. Rond 17:20 stortte ook een derde gebouw van het WTC 7 compleet in. Daarnaast raakten ook de WTC-gebouwen 3 t/m 6 zwaar beschadigd.  Men schat dat er iets minder dan 1400 mensen in de noordelijke toren aanwezig waren op dat moment dat deze instortte. Onder de slachtoffers waren 348 brandweermannen en 62 politiemensen die direct na de inslagen te hulp waren gekomen. Vanwege de zeer zware en dikke rook had het absoluut geen zin om te proberen met behulp van reddingshelikopters mensen van de daken van de Twin Towers te redden.  Om aan de enorme en verzengende hitte, veroorzaakt door de brand en de verbrandingsdood te ontsnappen sprongen tenminste 200 mensen in wanhoop vanuit de torens naar beneden. Het is gewoon niet waar dat de mensen doelbewust zelfmoord pleegden. Zelfmoord kan alleen met voorbedachten rade gepleegd worden. Maar de mensen waren in paniek geraakt en wilden aan de verzengende hitte ontsnappen. De temperatuur van deze hitte was bijzonder zeer hoog. U kunt zich voorstellen dat die arme mensen beslist niet graag gebarbecued willen worden! Van deze vallende mensen waren verschillende video-opnames gemaakt, waarvan er een zeer bekend is geworden onder de naam The Falling Man. Bekijk de videoclip hieronder:Van de 2974 mensen die bij de aanslagen om het leven waren gekomen, heeft men slechts 1585 personen op basis van de gevonden menselijke resten kunnen identificeren. De meeste menselijke overblijfselen waren helemaal verkoold en konden niet geidentificeerd worden. Het Pentagon gaf 240 vermisten op. Inmiddels staat vast dat allen zijn omgekomen.

Beste lezers, ik wil u attent maken dat de hele officiële lezing van 9/11 een officieël vervalste geschiedenis is. Als u de volgende artikelen leest, zult u wel merken dat 9/11 een grote leugen blijkt te zijn.
De Twin Towers en het WTC-gebouw 7 waren geheel vernietigd. Volgens de officiële maar omstreden (!) lezing waren de gebouwen ingestort door brand. De officiële lezing is helemaal naar buiten gebracht door de Amerikaanse regering en de media en strookt echter niet met de feiten. U zult wel merken dat de officiële lezing niets anders is dan een grote leugen. Andere gebouwen liepen aanzienlijke schade op en moesten later gesloopt worden. Ook een klein deel van het Pentagon raakte zwaar beschadigd. De totale schade van 9/11 wordt geschat op meer dan 20 miljard dollar. In de Verenigde Staten heerste na de bloedige en weerzinwekkende aanslagen grote verslagenheid en het Amerikaanse volk was een lange tijd in rouw gedompeld. Over de hele wereld maakten de aanslagen buitengewoon veel indruk. De media speelden hierbij een grote rol. Over de hele wereld verschenen er na de aanslagen meteen krantekoppen.


Miljoenen mensen waren aan de beeldbuis gekluisterd en volgden de nieuwsuitzendingen. De impact was onvoorstelbaar groot en de aanslagen hadden enorme invloed gehad op het dagelijkse leven. 9/11 was de dag die de wereld voorgoed veranderde. De indrukwekkende gebeurtenissen liggen nog steeds vers in ons geheugen. Bij miljoenen mensen staan deze onuitwisbare beelden op het netvlies gebrand. Op zondag 11 september 2011 werd er een groots herdenking gehouden op Ground Zero in New York.

                                                       Wordt vervolgd

Om Sions Wil zal ik niet zwijgen. Bid voor de nabestaanden van de slachtoffers van de aanslagen. God zegene u.                                                                    Paul

Bronnen en referenties:

(1) Koninklijke Bibliotheek: dossier 11 september
(2) nl.wikipedia.org/wiki/11 september 2001

Geen opmerkingen: