Pagina's

dinsdag 18 september 2012

Nieuws Israël september 2012. Deel 1


Het eerste deel van het nieuws Israël september 2012 is grotendeels gewijd aan Israëls zorgen over Irans streven naar kernwapens. De kans dat Israël een aanval zal uitvoeren op de nucleaire installaties in Iran, is met de dag toegenomen. Want Iran ofwel Perzië wordt ook genoemd in de Bijbelse profetieën. Het Iraanse volk is NIET de vijand van Israël, zoals sommige reguliere media ons willen wijsmaken. De Iraniërs en de Israëliërs hebben eeuwenlang een historische band. Een Iraans vrouw die zich Shaharanz, een valse naam voor haar eigen veiligheid, noemde, vertelde aan de Israëlische media dat het Iraanse volk niet de vijand van Israël is. De Iraniërs zijn gehersenspoeld door het Iraanse regime. Volgens Shaharanz worden de hoofden van het Iraanse volk regelmatig gevuld met zinloze haat tegen Israël. "Mensen geloven wat hen wordt verteld,"klaagde Shaharanz. "Velen wisten niet eens dat er in augustus een grote aardbeving was in Iran." Dat meldde Israel Today. Uit het verhaal van de Iraanse vrouw is duidelijk dat het Iraanse regime wel de vijand van Israël is. We weten dat de Iraanse president Mahmoud Ahmadinejad en de groot-Ayatollah Khamenei meermalen hebben gedreigd Israël te vernietigen. Ze menen het ook echt. Het is zeer belangrijk dat zowel Joden als christenen het nieuws van de huidige ontwikkelingen in Israël en in het Midden-Oosten nauwlettend volgen. 

Maandag 10 september 2012: Israël tot het Westen: Volg het voorbeeld van Canada

Israël voelt zich sterk bemoedigd door de wijze beslissing van Canada om de diplomatieke banden met Iran te verbreken wegens zijn opstandige nucleaire programma en heeft de Canadese beslissing luid toegejuicht. Jeruzalem benadrukte dat gewapende conflicten in de regio alleen te voorkomen zijn, indien de rest van het Westen zich op dezelfde wijze veel serieuzer inspant om het streven naar nucleaire wapens van de Iraanse Islamitische Republiek te voorkomen. "Ik wil graag de Canadese Stephen Harper feliciteren met deze gedurfde en morele stap...waarmee hij de hele wereld een principiële en belangrijke boodschap heeft gezonden,"zei de Israëlische premier Benjamin Netanyahu in de zondagse kabinetsvergadering. "Ik roep de gehele internationale gemeenschap, of tenminste zijn verantwoordelijke leden, vastbesloten de koers van Canada te volgen en Iran morele en praktische grenzen te stellen, grenzen die zijn race om nucleaire wapens te verkrijgen, zullen stoppen." Enkele uren later vertelde een Israëlische minister aan Channel 2 News dat Canada's beslissing om zijn ambassade in Teheran te sluiten, het gevoel in Israël, dat het land alleen moet optreden tegen Iran, aanzienlijk had verminderd. De Israëliërs geloven momenteel dat het Westen overwegend of niet gelooft dat Iran kernwapens verkrijgt, óf te zwak is om er iets aan te doen. Maar als meer landen Canada volgen bij het werkelijk isoleren van het Iraanse regime, zal Israël zich niet zo hopeloos voelen bij het nemen van een beslissing over de aanpak van deze dreiging, stelde de minister, waarvan de naam niet werd genoemd. 


Benjamin Netanyahu (links) en Stephen Harper (rechts)
In een interview met Canadian Broadcasting Corporation (CBC) zei Netanyahu dat hij in gesprek was met de Verenigde Staten om grenzen te stellen voor Iran. Maar later op de dag maakte de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, Hillary Clinton, een eind aan de hoop dat Canada's voorbeeld tot een brede internationale reactie zou leiden door te benadrukken dat de regering Obama 'geen termijnen zou stellen voor naleving door Iran.' "We zijn ervan overtuigd dat  we meer tijd hebben onm ons te richten op sancties,"zei Clinton. 

De Amerikaanse presidentskandidaat en uitdager Mitt Romney gebruikte de gelegenheid om Obama aan te vallen. "De president heeft een nucleair Iran niet tegengehouden en in feite is Iran dichter bij het bezit van nucleaire capaciteit dan toen hij aantrad. Dit is de grootste mislukking van zijn buitenlands beleid,"vertelde Romney aan NBC's 'Meet the Press.' Hij concludeerde dat 'met de woorden van Israëls premier Netanyahu Iran zijn nucleaire koers geen jota heeft veranderd vanwege het beleid van deze president.' 


Mahmoud Ahmadinejad en Barack Obama als
blowende hippies voor vrede
Intussen had de Iraanse president Mahmoud Ahmadinejad in Teheran een ontmoeting met Hamasleider Mahmoud Zahar. Hij vertelde zijn gast dat "de arrogante machten en vijanden proberen om de ontwikkelingen in de regio te beheersen om zo het zionistische regime te redden van de ondergang." Voor de zoveelste keer heeft Ahmadinejad openlijk verklaard dat het doel van zijn regering is Israël van de kaart weg te vegen. Ter gelegenheid van de Iraanse al-Quds Dag (al-Quds betekent Het Heiligdom en is een Arabische aanduiding voor Jeruzalem) in augustus had hij 'het zionistische regime' een kankergezwel genoemd.  Bron: Israel Today headlines 10-09-2012

Dinsdag 11 september 2012: Israël woedend over Clintons softe aanpak van Iran

Israëlische functionarissen hebben gewaarschuwd dat de weigering van Washington om grenzen te stellen aan het Iraanse nucleaire programma de Iraanse Islamitische Republiek aanmoedigt om voort te gaan met de ontwikkeling van kernwapens. De functionarissen waren verbaasd, toen de regering Obama, die eerder had gezworen te voorkomen dat Iran kernwapens zal verkrijgen, verklaarde dat het geen termijnen zou stellen voor het naleven van internationale eisen door Iran. "We stellen geen deadlines,"vertelde de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, Hillary Clinton, aan verslaggevers na de vraag hoe Washington erop zou reageren dat de Israëlische premier Benjamin Netanyahu aanhoudt dat het Westen meer moet doen om het uitdagende Iraanse nucleaire programma te stoppen.


Hillary Clinton
Clintons woordvoerder Victoria Nuland voegde er later aan toe:"Het is niet zinvol...om op een of andere manier termijnen of grenzen te stellen." "Zonder een standvastige en duidelijke rode lijn zal Iran zijn race voor een kernwapen niet stoppen,"zei een niet nader genoemde Israëlische regeringsfunctionaris tegen The Times van Israël. "Zulke soort woorden schrikt Iran totaal niet af, ze stellen het gerust." Met deze opmerkingen herhaalde de functionaris Netanyahu's waarschuwing eerder deze week dat het gebrek aan internationale vastberadenheid alleen een aanmoediging voor Iran was om door te gaan met zijn streven naar nucleaire wapens.

"Ik denk dat het belangrijk is om te beseffen dat Iran niet stopt tenzij het ziet dat de democratische landen van de wereld duidelijk vastberaden zijn en een duidelijke grens stellen,"zei Netanyahu in een interview met CBC, nadat Canada de eerste westerse macht was, die de banden met Iran verbrak wegens zijn bedreigende nucleaire ambities. 

Een recent rapport van het IAEA (Internationaal AtoomEnergie Agentschap) steunt Netanyahu's beoordeling en gaf aan dat in de afgelopen jaren het nucleair onderzoek en de prestaties van Iran waren toegenomen, en dat er bewijzen waren dat Iran van plan is om kernkoppen te bouwen. 


Mahmoud Ahmadinejad: Als wij een atoombom willen
maken, zijn wij voor niemand bang.
Zalman Shoval, de voormalige Israëlische ambassadeur in de Verenigde Staten, zei voor het Israëlische radiostation Arutz Sheva dat het tijd was dat Israël gaat beseffen dat "we zoals gewoonlijk alleen staan bij de aanpak van deze nieuwe bedreiging." Bron: Israel Today headlines 11-09-2012

Vrijdag 14 september 2012: Israëlische rechtbank veroordeelde haatzaaier

Een rechtbank in Nazareth heeft een islamitische haatprediker, imam Nazzem Abu Salim, veroordeeld tot drie jaar gevangenisstraf en een voorwaardelijke gevangenisstraf van 18 maanden wegens haatzaaien. 


Imam Nazzem Abu Salim
Deze uitspraak is de eerste keer in zijn soort tegen een prediker die openlijk ophitst tegen de Joodse Staat. Het kan een precedent worden voor meerdere soortgelijke vonnissen tegen islamisten. De imam werd aangeklaagd wegens zijn tirades in zijn vrijdagse preken, die hij houdt in zijn moskee en in een buurtcentrum in Nazareth. Verder reist hij regelmatig het land door, waar hij zijn ideeën verbreidt, ook in de al-Aqsamoskee op de Tempelberg in Jeruzalem. De rechter van het proces tegen de imam, Lili Jung-Goffer, schreef in de uitleg van haar vonnis:"Het was duidelijk de gedaagde te veroordelen tot gevangenisstraf, opdat duidelijk wordt gemaakt dat Israël zich zal verzetten tegen mensen die oproepen om het land te vernietigen en zijn burgers te verwonden... Als gevolg van de toespraken van de verdachte hangen de leden van zijn moskee een extreme islamitische ideologie aan, en zij hebben zware aanvallen tegen de Staat uitgevoerd. De dood van een Joodse taxichauffeur in Nazareth en de ontvoering en beroving van Joden kunnen worden herleid tot zijn haatprediking, om  maar te zwijgen over de aanvallen op christenen in Nazareth." Bron: Israel Today headlines 14-09-2012

Zondag 16 september 2012: Grote vloot in de Perzische Golf, nu aanval wordt verwacht

Britse media melden de grootste vlootopbouw ooit in de Perzische Golf, nu 25 landen schepen bijeenbrengen tot een enorme armada. De Israëlische premier Benjamin Netanyahu zegt dat er geen andere keuze is dan de fanatieke Iraanse leiders tegen te houden om kernwapens te verkrijgen. Westerse mogendheden en een aantal van hun bondgenoten in het Midden-Oosten hebben een enorme vloot bijeengebracht in de Perzische Golf. Dat gebeurde enkele dagen nadat Netanyahu weer suggereerde dat zijn land binnenkort een preventieve aanval tegen de nucleaire installaties van Iran kan lanceren. De vloot bestaat uit schepen uit 25 landen, waaronder drie volledige Amerikaanse vliegdekschepen, elk met een aantal vliegtuigen dat groter is dan de gehele Iraanse luchtmacht. 


De Amerikaanse vloot in de Perzische Golf
Militaire functionarissen, geciteerd door de Londense Daily Telegraph, zeiden dat de vlootopbouw deel uitmaakt van een nieuwe jaarlijkse oefening, maar het feit dat de 'vijand' in de oefening Iran is, was geen geheim. De westerse mogendheden zijn ernstig bevreesd, dat als Israël Iran uitdagende nucleaire programma aanvalt, de Islamitische Republiek wraak zal nemen door te proberen om de Straat van Hormuz af te sluiten. Door deze smalle waterweg in de Perzische Golf wordt dagelijks 18 miljoen vaten olie vervoerd, ongeveer 35 % van de wereldwijd verhandelde olie. Het afsluiten van deze oliekraan zou catastrofale gevolgen kunnen hebben voor de economieën van de Verenigde Staten, Groot-Brittannië, de eurozone (!), Japan en andere landen.


Straat van Hormuz
Olie via de Straat van Hormuz wereldwijd verhandeld
Spotprent: Een Iraans ayatollah sluit de Straat van Hormz af
Men maakt zich ook grote zorgen dat Israël van plan is om Iran aan te vallen vóór de Amerikaanse presidentsverkiezingen in november, om president Barack Obama te dwingen tot militaire steun voor deze inspanning. Obama zou waarschijnlijk veel stemmen verliezen onder het pro-Israëlische Amerikaanse publiek als hij niet helpt, en Jeruzalem is bang dat als het wacht tot na de verkiezingen Obama wint, hij minder geneigd zal zijn om hulp te verlenen. Amerikaanse en Europese functionarissen hebben de afgelopen maand een reeks ontmoetingen gehad met de Israëlische premier Netanyahu en de Israëlische minister van Defensie Ehud Barak, klaarblijkelijk om Israël onder druk te zetten om op dit moment geen militair geweld te gebruiken. Obama en andere westerse leiders blijven volhouden dat 'er hoop is op een diplomatieke oplossing', ondanks de recente rapporten van het IAEA (Internationaal AtoomEnergie Agentschap), die lieten zien dat de diplomatieke inspanningen van de afgelopen tien jaar het Iraans nucleaire programma alleen maar hebben versneld. 

"De wereld zegt tegen Israël 'wacht, er is nog tijd.' En ik zeg wachten op wat? Wachten tot wanneer?,"zei Netanyahu vorige week. "Degenen in de internationale gemeenschap die weigeren om Iran grenzen te stellen, hebben niet het morele recht om Israël een grens te stellen."


Netanyahu: Wachten op wat? Wachten tot wanneer?
In een serie interviews met de Amerikaanse pers herhaalde Netanyahu dit weekeinde de urgentie van de situatie. Op een vraag van het NBC-programma Meet the Press naar de mogelijkheid van het toepassen van een inperkingsstrategie, zoals toegepast op de Sovjet-Unie nadat deze kernwapens verkreeg, zei Netanyahu dat het Westen het fanatisme, dat Iran regeert, onderschat. "Ik denk dat Iran totaal anders is, ze stellen hun fanatisme boven overleven... Ik zou niet vertrouwen op hun rationaliteit,"zei de Israëlische premier. "Het is hetzelfde fanatisme dat je tegenwoordig ziet bij het bestormen van ambassades. Wilt u echt dat deze fanatici kernwapens hebben?" Bron: Israel Today headlines 16-09-2012

Zondag 16 september 2012: Iran dreigt Israël te vernietigen

Iran zal "niets heel laten" van Israël als het land militaire actie onderneemt tegen Irans nucleaire programma. Dat zei een van de leiders van de Revolutionaire Garde, de Iraanse elite-eenheid. Generaal Jafari deed zijn stevige uitspraken op een persconferentie in Teheran. Een tegenaanval van Iran zal volgens de generaal beginnen bij de grens van Israël met de Gazastrook en Libanon, omdat Iran nauwe banden heeft met de militanten in dat grensgebied. 



Jafari uitte meer dreigende taal aan landen die Iran willen aanvallen. Hij zei dat Iran de Straat van Hormuz zal blokkeren, als er een oorlog uitbreekt met de Verenigde Staten. De Straat van Hormuz is een belangrijke route voor het vervoer van olie tussen de Perzische Golf en de Golf van Oman.


Iraans generaal Mohammad Ali Jafari
Verder zei Jafari dat Iran niet meer mee zal werken aan de nuleaire controles van de Verenigde Naties als er een aanval op Teheran wordt uitgevoerd. Dat betekent volgens de generaal niet dat Iran nu bezig is met de bouw van kernwapens. Bron: NOS nieuws 16-09-2012

Maandag 17 september 2012: Merkel: Iran bedreigt de hele wereld

De Duitse bondskanselier Angela Merkel noemt de opmerkingen van generaal Jafari van de Revolutionaire Garde van Iran "niet alleen een bedreiging voor Israël, maar voor de hele wereld." Merkel gelooft nog steeds in een politieke en diplomatieke oplossing voor de problemen met Iran. Westerse landen verdenken Teheran ervan dat het nucleaire programma een dekmantel is voor het maken van kernwapens. "Ik denk dat we nog niet op een punt zijn beland dat we door alle mogelijke politieke oplossingen heen zijn,"zei Merkel in Berlijn. EU-buitenlandcoördinator Catherine Ashton spreekt donderdag met de Iraanse onderhandelaar voor het nucleaire programma. De ontmoeting is onderdeel van de gesprekken die al langer met Iran worden gevoerd over de atoomactiviteiten van Teheran. Bron: NOS nieuws 17-09-2012

                                                               Lees het vervolg deel 2

Om Sions wil zal ik niet zwijgen. God zegene u. 

                                                                          Paul Parker


Het auteursrecht van dit artikel ligt bij de blogger en de genoemde nieuwsbronnen. Zonder toestemming van blogger Paul zijn vermenigvuldiging, eigen gebruik en publicatie in een ander blog of website verboden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten